Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

KKTC'den Kastamonu'ya iki farklı motosiklet (115cc ve 250cc) ile gidiş-dönüş

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    PsychOnur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Şubat 2020
    Şehir
    Dublin
    Motosikleti
    Beklemede
    Herkese merhabalar,

    ilk uzun yol deneyimimi sizlerle paylaşacağım. 2019 Haziran ayında motosikletimi değiştirme amacıyla, KKTC'den memleketim Kastamonu'ya 115cc Yamaha D'elight model scooterım ile az sonra göstereceğim rotada seyahat ettim. Amacım A noktasından B noktasına varmak olduğu için çok fazla fotoğraf çekmeye fırsatım olmadı. Dönüşte yeni motorum( CBR 250R ) ile biraz daha farklı bir rota çizdim. Maalesef özellikle dönüş yolunda kayıp bir sürü fotoğraf var. Fazla uzatmadan sizi fotoğraflarla baş başa bırakıyorum.

    Yaşadığım şehir Güzelyurt'tan Lefkoşa Yamaha'ya, yolculuk öncesi bakım.





    Hazırız( full ekipman, bir açık bir kapalı kask, lastik tamir kiti, yağ vs vs.):



    Rotamız şu şekilde olacak:



    Feribotta tırların yüklenmesini beklerken(bazen inanılmaz uzun sürüyor):



    Mersin Taşucu'na gece indim, havanın sıcaklığını fırsat bilip yavaştan yola çıktım. Taşucu-Mut arası rakım arttıkça inanılmaz soğudu hava ve daha fazla gidemeyip Mut'ta 1 gece konaklamaya karar verdim. İlçenin girişinde ortalama bir otel görüp durdum, gecelik 70tl ödedim. Yalnız burada çektiğim fotoğraflar kayıp, o yüzden direk Karaman il sınırına geçiyoruz. Yollar virajlı, rampa çok fazla. E cc'de küçük ve yük de olunca yer yer hızım 50kmlere kadar düştü. Civarda benzinlik bulmak da zor. Hız yavaş olunca manzarayı izleyerek yoluma devam ettim.



    Karaman-Konya-Kırıkkale arası trafik yoğunlaşıyor, şehir içlerinden geçerken meraklı bakışlara ve fotoğraf çekenlere denk gelebiliyorsunuz. Hazır Konya'ya gelmişken yemek molası da verdim. Şaşırtıcı bir şekilde motosikletlilere en çok dikkat edilen trafik Konya'nındı. Biraz ön yargım vardı açıkçası ama Konyalılar beni şaşırttı.



    Kırıkkale'ye giderken çok az benzinlik var. Çoğu da bilinmedik markalar açıkçası. Mecburiyetten hepsine uğradım ama hiç birinde benzin yoktu. Sadece dizel ve lpg satışları oluyormuş, köy civarı olduğu için sanırım. Benzinimin bitmesine yakın sora sora bir köye girdim, köyün içinde 2 pompalı bir benzinlik buldum ve yolda kalmaktan son anda yırttım. Bu rotadan geçeceklerin dikkatine. Kırıkkale girişindeki manzara muhteşemdi.



    Çankırı-Kastamonu arası rakım yükseliyor ve yavaştan üşümeye de başlıyorsunuz. Bu arada mıcırlanmış asfalt çok fazla. Otomobil, tır veya kamyon sürücülerinin umrunda olmuyorsunuz. Kaza yapmadan çıkayım şurdan diye içten içe dua ettiriyorlar. Neyse ki sağ sağlim eve varıyorum ve motosikletimi ilerleyen günlerde yeni sahibine teslim etmek üzere garaja çekiyorum. Yolculuk boyunca düz yollarda hızım 90km(göstergeye göre), rampalarda 50kmlere düşüyorsunuz. Mut'tan sabah saat 10.30'da ayrıldım ve akşam saat 11'de Kastamonu'ya vardım. Kırıkkale ile Çankırı arasında plakam düşmüş, Çankırı'da farkettim. Konya'da yemek ve ihtiyaç molası verdim. Depo küçük olduğu için sürekli 10dklık molalar verdim. Yorucu muydu? Evet. Değdi mi? Kesinlikle ).



    Bir süre sonra Amasya'dan yeni motosikletimi teslim alıp, dönüş hazırlıklarına başlıyorum.



    Yanıma aldığım büyük boy bir sırt çantasıyla yola çıkıyorum(lastik tamir kiti, zincir yağı, full ekipman ve bir kaç kıyafet). Bu sefer amacım ilk gün Nevşehir'e kadar gidip bir gece orada konaklamak. Maalesef kayıp fotoğraflar en çok bu kısımda. Özellikle Ürgüp Göreme bölgelerinde çekilen fotoğrafların tümü kayıp. Rotamız şu şekilde.:



    Ilgaz Dağı tünel girişinde. Hava muhteşem, kuş ve akarsu sesleri eşliğinde sigara molası.



    Zaman sıkıntım olmamasından dolayı ve yorulmamak için, hemen hemen her il/ilçede mola vermeye gayret gösterdim. Sıcak da çarpmıyor değil. Çankırı Hacı Ali Dinlenme Tesisleri.



    Kırıkkale'ye yakınlaşınca yine güzel bir manzara görüyorum, bu yollarda özellikle yavaş giderek manzaranın tadını çıkartmaya gayret ettim. (manzara fotoğraftakinden çok daha güzel ) ).



    Bir gece Ürgüp'te konakladım, fazla bir kalabalık vardı her yerde. Bir kaç motosikletli turistle karşılaşıp, sohbet edip fotoğraf çektirdik ama daha önce de bahsettiğim gibi bu kısımlar kayıp. Nevşehir ile otobana gelene kadar çok eziyet çektim. Yollar da çalışma var diyip yolları söküp bırakmışlar. Uzunca bir süre çukur dolu toprak yolda devam ettim. Otobana çıkınca oh çektim ). Sürücüler de inanılmaz sabırsız, sebebini bilmiyorum. Öğlen saatleri olmasına rağmen otoban inanılmaz boştu. Dinlenme tesisi bulana kadar canım çıktı. İnanılmaz bir sıcak, Adana'ya yaklaştıkça anca görülen dinlenme tesisleri ve kalabalık. Dinlenme tesisinde biraz zaman geçirdikten sonra Mersin'e doğru devam ettim. Mersin içi inanılmaz şekilde rahatsız edici dümdüz bir ana yol ve bitmek bilmeyen trafik lambaları... Tabii şehir çıkışından Taşucu'na ilerlerken, yol boyunca uzanan güzel manzara sizi alıp başka diyarlara götürüyor. Yolun yorgunluğu ile Taşucu Limanında feribot saatini beklerken.



    Feribottan sabahın ilk ışıkları.



    Gümrük işlerini hallettikten sonra, Girne Limanından Güzelyurt/Kalkanlı'ya yaklaşık 55km sürüyorum ve son durağım olan evime varıyorum.



    A noktasından B noktasına ulaşmak amacıyla çıktım ama böyle olmasına rağmen çok güzel vakit geçirdim. Geç de olsa bu deneyimimi sizlerle paylaşmak istedim. Eksikleri vardır illaki, kayıp olan fotoğraflar gibi, ama umarım benim yaşadığım heyecanı sizlere de hissettirebilmişimdir. Önümüzdeki hafta motosikletimin eksiklerini tamamlamak için (lastik vs.)Türkiye'ye geliyorum çünkü Kıbrıs'ta bulamayacağınız bir sürü şey var tahmin edebileceğiniz üzere. KKTC'ye geçişte istenen evraklar ile ilgili sorusu olan varsa da yorumlarda belirtirlerse severek yardımcı olurum. Sağlıcakla,

    Onur ERGİN
    f0cus, Metehan07-70, SuleymanE ve 5 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2008
    Şehir
    istanbul pendik
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    Maşallah güzel yol yapmışsın.
    Kalkanlının güzelyurta doğru çıkışında ki yokuşun dili olsa da konuşsa...
    1995-1997 arası oradaydım. Çamlıbel güzelyurt arasını hergün teptim.
    Anılarım canlandı..
    En son 2012 de geldim. Eğer yolun düşerse foto göksele uğrarsan istanbul pendikten Samet abinin selamı var der misin? Göksel abiye Hüseyine yada Mehmete.. Farketmez..
    Hakkaten çok özlemişim yahu. Bu gece kesin rüyama girer artık.

  3. #3

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Vay bee. Güzelyurt güzel yerdi bundan 12-13 sene önce. Benimde hep hayalimdi bir türlü motorla gidemedim adacık’a.

    Elbet birgün lanet kktc’ye motorla gidip, 1-2 tur gezip bir daha gitmemek üzere geri döneceğim

    Ben nefret ederdim oradan. Umarım sen seviyorsundur. Motorunla bol bol eğlen, gez, dolaş. Zaten motorla heryer yakın artık sana. 65km/sa radarlarına dikkat et. Ben oradan ayrılmadan 1sene önce taktılar. Eskiden Subaru imprezalar, Mazda rx7,rx8’ler, mitsubishi evo’lar falan drag yarışları yaparlardı. Şimdi modifiyeli araç kaldı mı acaba? Merak etmiyor değilim
    ferhatkars bunu beğendi.

  4. #4
    stubborn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul/Çatalca
    Motosikleti
    Dominar 250
    bravo...

  5. #5

    Üyelik
    10 Şubat 2020
    Harikasın hocam, devamını bekleriz.

  6. #6
    Green_Beret - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Cafe Racer 152 - SYM Joymax 250i
    ... cc ile uzun yol yapılır mı? Sorularına güzel bir cevap olmuş.

  7. #7

    Üyelik
    17 Eylül 2019
    İşte hep önyargılar...Konya bisiklet ve motorun en çok kullanıldığı illerden biridir...özellikle bisiklet sporunda Türkiye birincisidir..

  8. #8

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Alıntı Haydar Demir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İşte hep önyargılar...Konya bisiklet ve motorun en çok kullanıldığı illerden biridir...özellikle bisiklet sporunda Türkiye birincisidir..
    Ne alaka? Konya'da kaç nüfus varmıki direk bisiklet sporunda Türkiye birincisi imiş? Konya nüfusu kadar burada çocuklar sokakta bisiklet sürüyor.

  9. #9

    Üyelik
    30 Mart 2014
    Şehir
    Mardin
    Motosikleti
    Mondial cup, Pulsar 200 NS, Dominar, Honda NC750 S
    eline sağlık. Kıbrısa girişte gerekli evraklar ve masraflar neler?
    Sonuçta hepimiz ölecez...!

  10. #10

    Üyelik
    17 Eylül 2019
    https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/bu-sehirde-her-hanede-bir-bisiklet-var/149539

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 08:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:45 ----------

    https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/bu-sehirde-her-hanede-bir-bisiklet-var/1495399


    ayrıca istediğin internet sitesinde araştırma yapabilirsin...Konya bisiklet olayında Türkiye genelinin iki tık üzerindedir.

    ayrıca verdiğim linli aç oku...seni anlıyorum konya olunca içine sindiremiyorsun konyalılar yobaz bağnaz insan bile değiller demi ...verdiğin tepkiden nasıl bir görüşe sahip olduğun belli oluyor...

  11. #11

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    https://www.nufusu.com/il/konya-nufusu

    Konya 2020 nüfusu, tahmini verilere göre 2.249.117.
    Bu nüfus verisi, eski yıllarıdaki nüfus artış hızlarına göre tahmini hesaplanmıştır. Konya 2020 resmi nüfus bilgileri 2021 yılının başında açıklanacaktır.

    Boş boş muhabbet edip, birde senin memleketini mi kıskanmamı bekliyorsun?

    Gene aynı linkten bir diğer şehir olan İstanbul'u paylaşıyorum.

    İstanbul 2020 nüfusu, tahmini verilere göre 15.713.258.
    Bu nüfus verisi, eski yıllarıdaki nüfus artış hızlarına göre tahmini hesaplanmıştır. İstanbul 2020 resmi nüfus bilgileri 2021 yılının başında açıklanacaktır.

    Sen şimdi her evde 1tane bisiklet var die kalkıp en çok bisiklet kullanılan şehir die köylü kurnazlığı yapman komik kaçıyor.

    İki nüfusu birbirine oranlarlasan 6,9864 gibi bir oran çıkıyor. Bu verilere rağmen sen diyorsunki her hanede 1tane olan bisikletle Türkiye'deki en çok bisiklet bizde demek saçmalıktan başka birşey değildir.

    Ben kimseye yobaz,bağnaz birşey dedim mi? Kalkıp kendi kendine bana ait olmayan ithamlar ile millete yafta atmış olduğumu iddia ediyorsun?!.

  12. #12
    Osm@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2015
    Şehir
    Kastamonu
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016
    Alıntı Haydar Demir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/bu-sehirde-her-hanede-bir-bisiklet-var/149539

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 08:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:45 ----------

    https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/bu-sehirde-her-hanede-bir-bisiklet-var/1495399


    ayrıca istediğin internet sitesinde araştırma yapabilirsin...Konya bisiklet olayında Türkiye genelinin iki tık üzerindedir.

    ayrıca verdiğim linli aç oku...seni anlıyorum konya olunca içine sindiremiyorsun konyalılar yobaz bağnaz insan bile değiller demi ...verdiğin tepkiden nasıl bir görüşe sahip olduğun belli oluyor...
    Anadolu Ajansının güvenirliği seçim sonuçlarıyla tescillenmiştir. İnandım ve mutmain oldum.
    Kenya coğrafi olarak en büyük vilayetimiz olduğu için sindirim biraz zor haliyle.
    KTM DUKE 250 ABS - 2016

  13. #13

    Üyelik
    01 Aralık 2012
    Motosikleti
    Honda CB125 E
    Alıntı Angrypower adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    https://www.nufusu.com/il/konya-nufusu

    Konya 2020 nüfusu, tahmini verilere göre 2.249.117.
    Bu nüfus verisi, eski yıllarıdaki nüfus artış hızlarına göre tahmini hesaplanmıştır. Konya 2020 resmi nüfus bilgileri 2021 yılının başında açıklanacaktır.

    Boş boş muhabbet edip, birde senin memleketini mi kıskanmamı bekliyorsun?

    Gene aynı linkten bir diğer şehir olan İstanbul'u paylaşıyorum.

    İstanbul 2020 nüfusu, tahmini verilere göre 15.713.258.
    Bu nüfus verisi, eski yıllarıdaki nüfus artış hızlarına göre tahmini hesaplanmıştır. İstanbul 2020 resmi nüfus bilgileri 2021 yılının başında açıklanacaktır.

    Sen şimdi her evde 1tane bisiklet var die kalkıp en çok bisiklet kullanılan şehir die köylü kurnazlığı yapman komik kaçıyor.

    İki nüfusu birbirine oranlarlasan 6,9864 gibi bir oran çıkıyor. Bu verilere rağmen sen diyorsunki her hanede 1tane olan bisikletle Türkiye'deki en çok bisiklet bizde demek saçmalıktan başka birşey değildir.

    Ben kimseye yobaz,bağnaz birşey dedim mi? Kalkıp kendi kendine bana ait olmayan ithamlar ile millete yafta atmış olduğumu iddia ediyorsun?!.
    Şaka gibisin yemin ediyorum. Her haneye neredeyse bir bisiklet düşüyor diyor hala İstanbul'da daha çok kullanılıyordur diyorsun. E kullanılıyordur tabi, hatta Amsterdam'dan da daha fazla kullanılıyordur, bravo, mükemmel bir argümanın var.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 18:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:42 ----------

    Bisiklet yaygın işte, bu kadar basit birşey söylemiş. Nüfusa orantılı olarak da birinci demiş. Köylü kurnazı bile demişin. Burda lafı arkasından anlayıp saçmalayan sensin.

  14. #14

    Üyelik
    30 Ekim 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    xmax250
    kıbrısa motorumuzla girerken yesil sigorta yaptırmamız gerekiyor mu? yoksa tr de ki trafik sigortamız orada da gecerli mi acaba?

  15. #15

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Alıntı nvrmnd adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kıbrısa motorumuzla girerken yesil sigorta yaptırmamız gerekiyor mu? yoksa tr de ki trafik sigortamız orada da gecerli mi acaba?
    Yeşil sigorta yaptırman gerekiyor die hatırlıyorum. Sonra Türk ehliyetini KKTC ehliyetine çevirmek gerekiyordu ama yeni ehliyetle kalkmış olabilir.

  16. #16
    ferhatkars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ağustos 2011
    Şehir
    Lefkoşa, KKTC
    Motosikleti
    Suzuki SV 650 S.... Suzuki R-CG 250 melez kross
    Alıntı nvrmnd adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kıbrısa motorumuzla girerken yesil sigorta yaptırmamız gerekiyor mu? yoksa tr de ki trafik sigortamız orada da gecerli mi acaba?
    Türkiye sigortası türkiye sınırları içinde geçerli... kıbrısa girerken buradaki herhangi bir firmadan sigorta yaptıracaksınız... yeşil mavi mor fark etmez... kıbrısa özgü olsun yeter...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:27 ----------

    Alıntı PsychOnur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese merhabalar,

    ilk uzun yol deneyimimi sizlerle paylaşacağım. 2019 Haziran ayında motosikletimi değiştirme amacıyla, KKTC'den memleketim Kastamonu'ya 115cc Yamaha D'elight model scooterım ile az sonra göstereceğim rotada seyahat ettim.
    Onur ERGİN
    İl gruplarında Kktc grubu da var.. arada bir baksaydınız keşke tanışırdık... ben 7 yıldır burada motor kullanıyorum...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:29 ----------

    Alıntı Angrypower adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Vay bee. Güzelyurt güzel yerdi bundan 12-13 sene önce. Benimde hep hayalimdi bir türlü motorla gidemedim adacık’a.

    Elbet birgün lanet kktc’ye motorla gidip, 1-2 tur gezip bir daha gitmemek üzere geri döneceğim

    Ben nefret ederdim oradan. Umarım sen seviyorsundur. Motorunla bol bol eğlen, gez, dolaş. Zaten motorla heryer yakın artık sana. 65km/sa radarlarına dikkat et. Ben oradan ayrılmadan 1sene önce taktılar. Eskiden Subaru imprezalar, Mazda rx7,rx8’ler, mitsubishi evo’lar falan drag yarışları yaparlardı. Şimdi modifiyeli araç kaldı mı acaba? Merak etmiyor değilim
    yarış şeysileri tam gaz devam ediyor... bende de azıcık yapılı mitsu var
    ayrıca motosiklet drag yarışları da var...
    4 teker gövdemi ,2 teker aklımı alır...

  17. #17

    Üyelik
    30 Ekim 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    xmax250
    Alıntı ferhatkars adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Türkiye sigortası türkiye sınırları içinde geçerli... kıbrısa girerken buradaki herhangi bir firmadan sigorta yaptıracaksınız... yeşil mavi mor fark etmez... kıbrısa özgü olsun yeter...[COLOR="Silver"]

    .
    yesil mavi mor fark etmez derken fiyatlarda bayaga fark ediyor ondan dolayı biliyorsanız kıbrısa girerke hangi tip trafik sigortası mecburi oldugunu belirtirseniz sevinirim
    ferhatkars bunu beğendi.

  18. #18
    Gorkem.IX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 650F
    KKTC’de okuyordum ben de geçen seneye kadar son 4 senedir İstanbul’dan motor getirip götürdüm efsane zamanlardı )

  19. #19
    ferhatkars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ağustos 2011
    Şehir
    Lefkoşa, KKTC
    Motosikleti
    Suzuki SV 650 S.... Suzuki R-CG 250 melez kross
    Alıntı nvrmnd adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yesil mavi mor fark etmez derken fiyatlarda bayaga fark ediyor ondan dolayı biliyorsanız kıbrısa girerke hangi tip trafik sigortası mecburi oldugunu belirtirseniz sevinirim
    tip felan yok... herhangi bir firmaya gidip kıbrıs için trafik sigortası yaptıracaksınız... bu kadar yani... isterseniz sigortacı arkadasım var... göndereyim nosunu... iletişime geçin... ne kadar kalmak isterseniz o kadar yaptırın... veyada fazla yaptırın... çıkarken kullanmadığınız günlerin parasını geri alın...
    4 teker gövdemi ,2 teker aklımı alır...


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)