Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

250cc Vespa ile 5500 km Avrupa Turu - 12 Ülke

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    03 Mart 2014
    Şehir
    kny-42
    Motosikleti
    sym joymax
    Çok güzel bir gezi olmuş. Aynı geziyi 2018 yılında sym joymax ile yapmak için joymax satın aldım. tur programım ve rota kalacağım yerler çantalar çadır erzak v.b. herşey hazır. Son birkaç gün kala eşim motorla gideceğine bizde gidelim ailecek gezeriz dedi ve bizim motorla olan plan yattı. Eşim beni yalnız göndermeye kıyamamış. Neyse bizim tek tabanca gezi yattı araçla ailecek gitmeye karar verdik ve yola koyulduk. İpsala, kavala, selanik derken oh mis herşey çok güzel gidiyorken hoppp araba arıza yaptı. Selanikte servise çektik. hararet yapmış pistonların üstünde yüzük düşmüş ve araç kendini kapatmış. Tamiri en az bir hafta dedi. Selanik euro bölgesi olduğu için pahalıya patlar dedi. Otelde kalınacak yeme içme vs. zaten bizim tur parasını araba yiyecek. Servis sağ olsun aracı çekiciyle türkiyeye götürün orada yaptırın dedi daha ucuza maal olur dedi ve doğru. sağ olsun bize böyle bir akıl vererek babalık yaptılar. Eşim ve kızım metronun otobüsüyle bende çekiciyle araba arkada geldik yurdum topraklarına. Bizim tur finish. Tabi ben sinir küpü. Benim programım biraz daha uzundu. San marino, montecarlo, vardı. Hallstat ve viyana yoktu ama. Neyse artık nasipse seneye kaldı turum. Bu senede işler yogun ve tayin ev taşıma vs. olacak gibi. bu sene tur yok. Ama seneye fln tekrar takılmak isterseniz mutlaka haberim olsun. beraber sürelim yeni rotalara. tekrardan paylaşım için tşk. kazasız belasız cezasız sürüşler dilerim.
    ammaradam bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    abeciMotoru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ağustos 2013
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Cb125E-SymWolf-Inazuma-XJ6 F
    Olay budur, müthiş bir rota, darısı başımıza
    ammaradam bunu beğendi.
    Motosikletimin üstü açık..
    https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber

  3. #23
    atillatopal9 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Kasım 2014
    Şehir
    İST/SANCAKTEPE
    Motosikleti
    Suzuki V-Strom DL650
    ne diyim ki....
    sadece kıskandım...
    ama harika olduğunuda belirtmem gerekiyor.
    ammaradam ve manad bunu beğendiler.

  4. #24

    Üyelik
    28 Haziran 2019
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Vespa GTS 250
    üzüldüm yaşadığınız aksaklıklara @_RoMeO. Umarım bir şekilde istediğin turu yapabilirsin. Benim işlerden dolayı uzun izin alma sıkıntım olduğundan dolayı bir süre uzun yolculuk yapamayacağım gibi ama olursa tabiki de haber veririm. Teşekkürler.

  5. #25
    manad - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ocak 2015
    Şehir
    manisa
    Motosikleti
    kawasaki versys 650
    manisa ve izmir civarı motorcu arkadaşlar beraber grup halinde küçük bir balkan turu yapabiliriz. motosikletler ile.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 19:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:23 ----------

    eğer yeşil pasaport sahibi iseniz hem daha ucuz hem daha kolay olur bu gezi.
    ammaradam bunu beğendi.

  6. #26
    demefe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Eylül 2014
    Motosikleti
    Vespa gts 250 2013 model

    Sevgili vespa sever kardeşim

    Herkese merhaba,
    2013 yılından beri vespa kullanan yalı 39 olan biri olarak yorumlarda dikkatimi çeken bazı cümlelere yorum yapıp , geziyi yapan arkadaşlara izinleri olursa birkaç soru sormak istiyorum.

    Öncelikle şu küçük cc ile şuraya buraya gidilir mi olayını gelin şöyle anlatayım.
    Bisiklet ile bir şehirde mesela istanbulda, yaz yada kış, atıyorum haritaya bakıp kartaldan beylikdüzüne giden, gezme eğlenme meraklısı kişi nasıl gidiyor sizce?
    Büyütelim olayı ; bisiklet ile Türkiye turu yapan yada bölgesel tur yapan onlarca insan da var. Bi tık daha ilerleyip, dünya turu yapanda.
    sizce bu insanların hepsi fakir de motor veya arabaya parası yetmez mi? Yoksa bu kişilerin amacı o işi o araçla yapmak mı? Delilik diyen, salaklık diyen bi kitle var. Bu kitle ruh hastası olabilir, dünyaya neden geldiğini bilmeyen de. Bikere o grubu boşverin. Ama dikkat edin dostlar, bi sonraki evre küçük cc ile şehir dışına, ülke dışına gidilir mi salaklık git git bitmez demekte hatadır. Bence çooook büyük bi çaresizlik hatta. Yani neresinden tutalım ki? Hayata geldik gidiyoruz. Bu işi illaha harley ile mi fiat egea ilemi jeep ilemi racer motor ile mi bisiklet ilemi yapacagız sorusu ne kadar gerek li? Mesele sen neyi seviyorsun, nenkadar dayanma gücün var neyden zevk alıyorsun? olay bu.

    Evet.
    Küçük teker, evet 100 cc 250 cc zor.. evet git git bitmez.E iyide dostlar, amaç gitmek olsa adam uçağa binmez mi? Yok hem gitsin hem motor olsun e belki adamım parası 150.000 tl lik 100.000 tl. lik motora degil, 50.000 tl lik motora yetti. ne yani hayatına bunu yapmadan, buntura bu heyecana bulaşmadan mı son versin?
    yada daha beter bi sorum var: Yahu adam ondam zevk alıyor bizene. insanalrın acı çekme sebebinede mi karışcaz.. Bizim ülke böyle.. Yerindr olsam sarı almam, kırmızı alırım, yerinde olsam şu yoldan gitmem burdan buraya giderim. yerinde olsa o parayı buna vermem.. apartmanda boya yaparsın eve gelip ayy cok kötü ben olsam bu renk yapmam.. bi ton.. ben oyle adamlara istersen sana verim evimi senn olaun motorun yada. al diledigin gibi istedgin yap diyorum.

    100 cc px200 px100 ile baba oğul 2011 de italya ya gtti.
    nasıl? yoruldular dimi.? evet.. ama inanın bun2 arkadas dahil, sevmediği haz almadığı bi aracla gitseydi beyın mutluluk hormonu salgılamaz o yollar bitmezdi.

    şimdi sallayın bu sacma fiktri..heryere herşeyşe at ile de gidilir.. mesele ne kadar sabrın var, ne kadar hızlı gitmek istersin, ne zaman varmak istersin, yolda ne yaşamak istersin... olay bu.. ben deli bi adamım dyosan bas gaza 150 180.ile racing ile git.. yada ben giderken gökyüzümü seyre dalcam dersen 90 cc vespaya bin tırım tırım git..

    yok xmax yok honda vespa kavazaki vs.. amaç gitmek mi? traktör de olsa gidersin.. amac vespa ile gitmekmi? 100 cc 200 cc koymaz.. git..

    ama yeterki git.

    arkadaşlar 2 kişi. herkesle yola çıkılmaz.. 2013 italya'da 2 gun iş. için kaldım.. mini etekli kızlar eski ep eski vespa pejo hondalara makyaj yapıp binip işe giderken bemde dönüp memlekete, 2013 model lx 150 aldım.. şehir. içi. içşn süper. mini manevra süper.. salak bi. arkadas bana 250 cc al dedi. aldık. uzun yolda iyi de olsa bana minimal lazımdı.

    hayalim bu arkadaşlar gibi..

    şimdi beyler :

    bir günde min 400 km yaptınız cogunlugunda. yahu benim max 250 300 kmde iptal oluyorum.. 90 100mkm yi geçmem. gebersemde 1 saat giderim. sonra dururum 10 dk.. 1 saatt 90 110 km hızla gidersem düz yolda alacagım yol taş. çatlasa 80 km.. 400 km için ben demekki 5 saat yol artı 15 er dakka 4 mola 6 saat.. hadi 1 saat benden olsun 7 saat yol.. dogru mu? siz kac saatte yaptımız örneğin 300 yada 400 yada 600 km yi.. 600 nedir yahu uçmak bu? yada sabah 8 gece 8 9 da vardınız.. e vespa da kaliteli motor? yolda arıza vermesi dimi? yada verse gece kimi bulacaksınız? gittiğiniz yerde doğu Avrupa nın gelişmemiş sanayisi.. nasıl cesaret ettiniz?

    akla gelen soru bunlar..
    size özel mesaj atıcam bikaç baska sorum için.. bigün belki hayallerinizle yan yana denk geliriz.
    saygılar sevgiler
    Murat
    İstanbul

    [
    muam bunu beğendi.

  7. #27

    Üyelik
    28 Haziran 2019
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Vespa GTS 250
    Merhaba. Ben açıkçası motosiklette pek yorulmuyorum. Daha önce de tek başıma italyaya gidip geldim. İstanbul igumenitsa arasını 10 de evden yola çıkıp 14 saatte tamamlamıştım ki o sırada 150 cc vespam vardı. Çok az dinlendim sadece benzin molaları vardı. Oralarda 15 dk dinlenip devam ettim. Biraz manyaklık olduğunu itiraf edeyim ama bu yol da beni pek yormadı. Aslında amacım selanikte 1 gün dinlenip devam etmekti ama ilerledikçe gidebileceğimi düşündüm ve limana ulaştım. 2014 primavera kullanıyordum o zamanlar ve motorla ilgili de hiç bir sorun yaşamadım. Bakımlarını yaptırmıştım yola çıkmadan önce.

    Bu turda ise 2 arkadaştık. Her gün 300-400 km sürelim ve o şehirde kalıp gezelim dedik. sabahları yola çıkıp öğlen saatlerinde gideceğimiz yere varıp oraları gezdik. Zaten belirlediğmiz şehirlerin mesafaleri 300-400 km arası hep. Hiç bir zaman şurada şu kadar kalalım diye bir plan yapmadık. Nerede ne kadar kalacağımızı oraya vardığımızdaki fiziksel durumumuz ve o şehrin ne kadar hoşumuza gittiği belirledi. Budapeştede ve como da 2 gün viyana da 3 gün kaldık mesela. Hırvatistanda da yine 3 gün kaldık sanırım.

    Fiziksel olarak yorulmak istemiyorsanız spor yapmanızı tavsiye ederim. Biz 2 arkadaş da spor yapmayı severiz. Gittiğimiz şehirlerde de 4-5 saat geziyorduk. 15-20 km yürüyüşler yapıyorduk.

    Arıza durumları hiç olmadı bizde. Bakımlarımızı yola çıkmadan önce yaptırdık. Telefonumuzu yurt dışına açtık devamlı da internetimiz vardı. Sorun olsa açıp bakarız dedik.

    motorla gezmenin güzel yanı gideceğiniz yere vardıktan sonra istediğiniz yere hızlı gidebililirsiniz ve park sorun değil. Mesela viyana da motorlara ücretsiz park yerleri var. arabayla gitsek park yeri de ücretliydi. Şehir içinde kalacağımız yere yerleştiğimizde 2 kişi tek motora binip geziyorduk. Taksiye para vermek zorunda değilsiniz ya da toplu taşımada vakit kaybetmiyorsunuz. Bulgaristanda otel önüne parkettik bir orada korktuk. Karadağda evin bahçesine, belgrad ve budapeştede kaldırıma (çok merkezi yerde), viyana, almanya, italya, yunanistan buralarda sokağa bıraktık. Kilitlerimiz vardı bir de zincir. Ceza ya da hırsızlık teşebbüsü gibi sorunlar ile karşılaşmadık. Çevrede motor varsa park halinde, içimiz rahat bırakıyorduk. Normalde arabaların ücretli parkettiği halsstat gibi yerlerde de hiç para ödemedik.

    Motosikletten çok anlamıyorum. Yavaş motorda yaşayacağınız en büyük sorun bence tırların yoğun olduğu ve şerit sayısının az olduğu yerlerde sollamalarda yavaş kalıyorsunuz. Tırlar uzun yollarda 100-110 basıyorlar. Biz de 110-120 yapıyorduk. Sollamak uzun sürüyordu, tırlar da o sırada bizi sağlam sarsıyordu. Rüzgar da varsa üstüne dikkatli olmak gerekiyordu. Bazen sabırlı davranıp uzun süre sollamayıp hatta geriden takip etmek gerekebiliyordu. Bulgaristan yollarında tırlar çok fazla var mesela.

    Vespanın diğer ötü yanı ufak tekerlek olması tabiki. Yol asfalt ise sorun değil ama taşlı topraklı bozuk yollara giremiyorsunuz. Gitmek istediğiniz yerlerde yollar böyle ise ona göre motor tercih etmelisiniz. Biz hep asfalt yollarda gittik. Nadiren yol çalışması var diye ara ara bozuk yollarda gittik ama o da 3-5 km maks.

    istediğiniz zaman yazabilirsiniz. instagramdan da takip edebilirsiniz. Gerçi uzun zamandır motorla gezmiyorum ama. @ammarkamer instagram hesabım
    tommygun bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler