Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

[Adana MT] 29 - 30.07.2006 Karagöl / Çiniligöl Macerası

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    Merhaba

    2 gün 1 gece süren Karagöl gezimiz gerçekten çok keyifli, eğlenceli bir o kadarda zor geçti. Şimdi gelelim hikayemize. 29.07.2006 sabahı saat 04:30 'da baraj kapısında buluşma ve 05:00 gibi hareket etme planına uygun olarak ben baraj kapısına gittim. Ben ve onur haricinde kimse yok. Gelmesi gereken 2 kişi daha vardı. Telefon açtım Ertuğrul daha yatakta "Kalk çabuk gel dedim". Oğuz ise akşam misafirini yolcu ettiği için çok geç yatmış ve "abi 3 saatlik uykuyla yola çıkamam" dedi. Haklıydı ve bize yolda yetişeceğini söyledi. Bu arada büyük sipriz olarak Ertuğrul'un kross motorunun debriyaj balatası bittiği için motorla gelemedi ve benim yolcum olarak geziye katıldı. Neyse buluşmaya gelenler ile sabah kahvaltısı ve yiyecek mazlemesi tedariki için unlu mamülcüye gittik. Herşeyi hallettikten sonra saat 6:00'da yoldaydık. 1 saat süren bir yolculuktan sonra Pozantı'ya vardık. Pozantı'da benzin ikmali ve ufak bir moladan sonra hemen yolumuza koyulduk. Geri kalan kısmı resimlerle beraber anlatıcam.

    Sabah yiyecek ve kahvaltı için durduğumuz yerde ben.



    Otobanda Ertuğrul'un sigara molası ve bizimde dağ havasına ilk adaptasyon kolaylığı için durduğumuz yer.





    Pozantı benzin ve ihtiyaç molamızdan sonra ankara yolu üzerinde gitmeye başladık ve Darboğaz ayrımına kadar geldik ve asıl yolumuza başlamış olduk.













    Bu resimden sonra komik ve birazda tatsız bir olay yaşadık. Kaskımın tam altından beni sokan bir arı yüzünden paniklemeden yolun kenarına motoru çektim. Amacım iğnesini zehrini bırakmadan kırıp atmaktı. Tabi durduk ama sol ayağım yerde asfaltta diğer ayağımda hala arka frende. "Ertuğrul inelim şu iğneyi çıkaralım" dedim ve motoru söndürüp ayağımı frenden yan tarafa attım. Tabi atmamla daha önce fark etmediğim mucurda ayağımın kaymasıyla birlikte dengemiz bozuldu. Yük + Ben + Ertuğrul. Ertuğrul dengenin bozulmasıyla şu sözleri sarf etti "Abi.. Abiiii... Abiiiiii...." ve motor ve biz sağ tarafda şarampole düştük. Tabi düşerken atlama deneyimi olan biz sorunsuz bir şekilde uçuşumuzu tamamladık motor ise sağ tarafta devrilmiş vaziyette. Hemen benzini kapattık ve motoru kaldırmaya geçtik. Onur'da biraz ilerde bizi bekliyormuş ama nerde bunlar diye geri dönüyor. Ben sırtımı verdim motora kıpırdamıyor bile. Ertuğrul'da hadi abi dedi yüklendik ve zorda olsa motoru kaldırdık. Ufak bir kaza ve durum değerlendirmesinden sonra çok şükür bizi yolda bırakacak bir hasarın olmadığını sadece çantada boya çiziği ve çanta bağlantı demirinde ufak bir kırık olduğunu gördük. Ama sorun etmeyip yolumuza koyulduk.

    Onur bir aile dostu olan Emirler köyünde yazını geçiren İbrahim abisine bizi ziyaret amaçlı götürdü. Tabi Türk misafirperverliği örneği kahvaltı yaptırmadan bırakmam diyen İbrahim abimizi kırmadık ve kahvaltımızı yaptık. İşte çevreden ve sofradan görüntü.

    Kahvaltı yaparken baktığımız manzara arkadaşlar. Hava mükemmel.





    İşte buda kahvaltımız.



    Emirler köyünün üstünde sulama amaçlı bir sulama göleti oluşturulmuş. Gelmişken buraları da bir görelim gezelim dedik. İşte ordan görüntüler.











    Artık Karagöl'e kadar hiç durmadan gitmek için yola koyuluyoruz. İşte güzel bir yol manzarası.



    Bu kısımdan sonra artık tamamen stabilize bir yola ve yer yer ağırlaşan yol şartlarına girdik. Yolda kimi yerde sadece taş vardı. Motor resmen gezdi diyebilirim. Özellikle ağırlığımız ve 2 kişi olmamız işimizi iyice zora soktu. İşte yol manzaralarımız.













    Bu resimden sonraki kısımda artık Karagöl'e çok yaklaştık. Zaten yolda kendini bayağı belli etmeye başladı ve çok gevşek zemin şartlarında yol almaya başladık. Sallantıdan yükler hafiften yer değiştirmeye ve beni de zor durumda bırakmaya başladı. Ertuğrul'da "Abi ben ineyim 2 kişi burayı çıkamayız çıksakta kesin motoru yatırırız" dedi haklıydı da ve Ertuğrul yayan olarak yola devam etti.

    Motoru dinlendirdiğim bir noktada yolun ve çevrenin resmi. Ama resimde tam anlaşılmıyor. Yaşamak gerek.







    Ertuğrul yayan vaziyette



    Sonunda kazasız belasız ama yorgun bir halde Karagöl'e vardık. Vardık ama motorları aşağı indireceğimiz yolu görünce ben pess dedim. Onur ve aramıza yolda katılan Oğuz biz indirecez abi dediler ve sadece taşdan oluşan yoldan inmeye başladılar. Oğuzun motorunun arkası bir sağ bir sol yapa yapa zar zor inmeyi başardı. Sıra geldi Onur'a. Regal Raptor'un lastiği malesef kaya için uygun olmadığı için yoğun taş bir bölgede yana yattı. Hemen düzelttik ve Onur gene yoluna devam etti. Zar zorda olsalar göl kenarına motorları getirmeyi başardık. Ben motoru tepede görünür! bir yerde bıraktım ve malzemeleri, yan çantaları Ertuğrul'la sırtladığımız gibi gölün yolunu tuttuk. Yolda yayan inerken bile çok dikkat etmek gerekiyor çünkü hemen kayabiliyorsunuz. İşte tüm malzemeleri indirip kamp moduna geçtiğimiz görüntüler.



    Arkada komşu kabile çadırları görülmekte



    Dağcı olan ve kamp deneyimi iyi olan Onur'a yardım ederek çadırımızın yerini belirledik ve kurduk. Malzemelerimizi taşıdık ve kısa bir aradan sonra acıkan ekip hadi yemek yapalım dedik ve makarna yapma kararı verildi. İşte makarna operasyonundan görüntüler.



    Su kaynamaya başlıyor. Bu ispirto ocağı çok iyi düşünülmüş ve görevini çok iyi yapan bir aygıt. Herkese tavsiye ediyorum





    Bu arada çevreden de bilgiler vermek isterim. Bolkar Dağlarında bulunan Karagöl 2550m deki bir dağ gölü. Kamp için çok güzel bir yer. Doğal kaynak suyunuz var. İçimi çok yumuşak. Zemin göl çevresinde toprak kaya karışımı. Yerel bitki örtüsü kısa daha çok kır çiçeği kıvamında. Burda dünyada çok ünlü olan Toros Kurbağası (Rana Holtzi) yaşamakta. Geçen zamanda göle atılan aynalı sazan yüzünden bu kurbağaların yaşamı tehlikeye girmiş. Çünkü sazan yavruları kurbağa yumurtalarını yemeye başlamış ve kurbağa popülasyonunda azalma yaşanmış. Geçen yıllarda ağla balıkların çoğu toplanmış. Şu an sayıları bayağı bir az. İşte bizim ünlü Toros Kurbağası (Rana Holtzi).







    Burda yaygın yaşayan başka bir canlıda bir tür kemirgen, toprak sincabı gibi bir canlı daha vardı. Tam ismini bilemiyorum ama çok sevimli bir hayvandı. Bizim makarna artıklarına da dadanacak kadar cesurdu. Takdir ettik kendilerini





    Birazda çevreden bir iki resim.



    Bulutun dağa gölgesi muhteşemdi.



    Köyün çobanı hayvanları getirmiş otlatıyor. Çiling çlong çan seslerinin dağda yankılanması çok değişik bir melodi gibiydi. Bu arada bu resimde çadırımızda görülmekte. En alttaki turuncu çadırların en solundaki gri çadır bizimki.



    Ekip motorların yanında.



    Yorulan bizler biraz çadırda kestirelim dedik. Hoppadan daldık çadıra. Bu arada çay için su kaynatmış benim termosa demlemiştik. Tabi yorgunluktan herkes çayı unutmuş. Benim sonradan aklıma geldi ve bir baktıkki enfes bir çay var. Herkese bardakları dağıtıp servis yaptık. Çadırda çay keyfi yapmış olduk. İşte resimler.





    Bu arada Darboğaz'dan Mehmet emmi her sene buraya çadır kurar balık avlamaya gelirmiş. Özellikle sonbahar ve bahar aylarının daha güzel olduğunu söylüyor. Daha sakin ve sessiz oluyormuş. Kendisine burdan selam söylüyoruz.



    Hava kararmaya başlayınca ortam iyice soğumaya başladı. Yanımızda getirdiğimiz elma kütüklerini yakmaya başladık.



    Motorlarıda göl kenarına getirmiştik. İşte göl kenarı motor pozları





    Akşam yemeği olarak ta Ertuğrulun aldığı ne eti olduğunu anlamadığımız bir sucuk yedik Kendisine teşekkür ediyoz





    Bu sırada yan kabile bir balık yakaladı. Bizde balığa bakmaya gittik. İşte balık



    Balığa baktıktan sonra tekrar sohbete ateş başına dönüyoruz. Yan çadırdan genç arkadaşlarlayız.



    Günün yol yorgunluğu artı sonraki faaliyetlerden iyice biten vücudlarımızı dinlendirmek için artık uyuma moduna geçiyoruz. Tabi uyumadan önce bir çadır muhabbei yapmadan olmaz. Erkekçe bir muhabbetten sonra herkes uykuya dalıyor



    Sabah Çinligöl'e doğru yola çıkıyoruz. İşte dağın yamacından gölümüz.





    Evet işte Çiniligöl'deyiz. Ortam muhteşem. Havasını solumanız gerek. Hayatınızda 1 defa bile olsa buraya gidin arkadaşlar. Bu arada Onur'da 4 derece suda yüzmeye hazırlanıyor.



    Buda başka bir açıdan gölümüz. Arkada görülen geçitten geldik.



    Evet burda da kurbağalara ratlıyoruz. İşte sevimli kurbiş kardeş.



    Ve Onur suya atlıyor. Ardından Anaamm... Anaamm.... Bune soğuk... diyor







    Evet artık dönüş yolundayız ve son manzaralarımız.



    Motorları da çıkartmak tam eziyet oldu. Oğuz'un motor zincir boşandırdı. Ama genede motorları çıkarttık kazasız. Zaten 1 resim çekebildik bu sırada.



    Adana'ya dönerken ünlü yaylalardan Tekir'e Oğuz'un ailesinin yanına yemeğe geçtik. İşte resimlerimiz. Bu arada arkada görülen dağ yamacında da annemler yayladaydı.



    Ve Oğuz'un annesinin yaptığı muhteşem yemekler. Tekrar teşekkür ediyorum.







    Geziye katılan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çok güzel bir haftasonu geçirdik. Hep beraber yeni etkinliklerde olmayı diliyorum.

    Görüşmek üzere.
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    onrbab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2005
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    eskiden di yok artık
    abi cok geyif veren bi gezi yaptık
    öncelikle aynı kafadan olan insan ların bir araya gelip böyle faliyetler yapması kadar zevkli birşey yok
    şimdilik az yazıyorum daha sonra gezi hakkında düşüncelerimi ayrıntılı bir şekilde yazacaaaam
    [B]RR gençliği[/B]

  3. #3
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

  4. #4
    balzeytin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Haziran 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    motosikleti şimdilik yok..
    Kanki çok güzel bir gezi olmuş gerçekten.. Doğa harikası yerler müthiş,şehrin gürültüsünden kurtulup güzel bir hafta sonu geçirip doğa havası almışsınız.Vallahi orda olmaya imrendim doğrusu... Onur kardeşimi ve yakışıklı avukatımızıda gördüm sevindim.Kanki en güzelini yapmışsın almışsın sağlam arkadaşları yanına paşalar gibide gezini yapmış dönmüşsün.... Ayağına,motoruna,yüreğine sağlık.........

  5. #5
    gazman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mayıs 2006
    Şehir
    moskova
    Motosikleti
    HONDA XR600R
    bazen yurt disinda olduguma lanet ediyom....:(((
    once AKIRA sonrada NECDET abi... yuregimi yaktiniz..bu ekran karanlik kalacak ve yuregimi yansitacak..mekaniniz cennet olsun..:pale:

  6. #6
    Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    Sağolun arkadaşlar. Cennet vatan Türkiyem'in güzel bir köşesindeydik. Diğer güzel yerleri de inşallah gezeceğiz.
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)

  7. #7
    onrbab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2005
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    eskiden di yok artık
    merak etme daha gezilecek cok yer var mesela bi ürgüp göreme yapabiliriz değilmi??
    [B]RR gençliği[/B]

  8. #8

    Üyelik
    14 Nisan 2006
    arkadaşlar çoooookkkk muhteşem bir gezi oldu şimdiye kadar yaptığım gezilerin belkide en mükemmeli diyebilirim az ve öz kişelerle yapılan yolculuk dahada cok keyif veriyo .. keşke motorum arızalanmasaydıda kendi motomla geziye katılsaydım yinede giderken beni yanına alan hasan abime döşte de benim kahrımı ceken oguz abime tşk ediyorumm onurda eli öpülecek adam ooo
    motoru nasıl cıkartı bi cros cu gözüyle aklım almıyoo helal olsun kardeşşş

  9. #9
    Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    @onrbab

    Evet Ürgüp Göreme için bir planlama yapalım. Sezon bitmeden gidelim. Müsait vaktinizde toplantı istiyorum. Konuyu istişare edelim hehe
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)

  10. #10
    onrbab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2005
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    eskiden di yok artık
    eyvallah ertugrul
    benim ruhumda var cross culuk regaliminde ruhunda oluca ortaya bole bı karısım cıktı heehhehe
    [B]RR gençliği[/B]

  11. #11
    KG 082 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mayıs 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Drag Star 650
    Kardeşlerim benim gezmişler eğlenmişler motosikletin tadına varmışlar iyide yapmışlar
    Ben bu hafta aileme sözverdiğim için yoktum aranızda hemde bana siz demiştiniz ki senin makine o yollardan gitmez diye neyse hepinizi seviyorum Allah yolunuzu ve bahtınızı her daim açık tutsun...........
    ayak tamircisi

  12. #12
    onrbab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2005
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    eskiden di yok artık
    @KG 082
    eyvallah abi senide görmek isterdik artcınla birlike(balzeytin) ama olmadı bidahaki sefere inşallah
    sana kim dedi o lafı :senin makine o yollara gitmez die
    bence kim demişse cekemediğinden demiştir
    [B]RR gençliği[/B]

  13. #13
    KG 082 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mayıs 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Drag Star 650
    Kardeş o iş biteli çok oldu (balzeytin) yeni artçımla geleceğim artık.
    Yanlış hatırlıyor olabilirim ama altı değer dediler
    ayak tamircisi

  14. #14
    Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    Osman altı yere değerdi abi. Ayrıca o ağırlığı o lastikle zor zaptederdin. Yer paso kaya, çakıldı. Boşver gelmedğiğin daha iyi oldu. Başka zaman 4x4 ile bir gezeriz senle.
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)

  15. #15

    Üyelik
    25 Mayıs 2006
    valla güzell yaa resimlerde bomba gibidüşmüşş helall olsun

    onurcum suya atlayıp cıktığında zıpkın gibi olmuşsundur sanırımmmm

  16. #16
    pazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2004
    Kamp işi çok güzel olmuş.Ürgüp gezisini de mutlaka siteden duyurun ki,biz de gelebilelim.Bu arada Ertuğrul,siteyi düzenli takip ediyorum,bana ulaşamadığın zamanlarda P.M. atarsan,ben sana ulaşırım.Kendinize iyi bakın.

  17. #17

    Üyelik
    25 Eylül 2005
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    '16 Z-One S Mondial
    cok güzel gezmişsiniz.....
    Uzaklarda bir güneş doğuyor!..

  18. #18
    Naci63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    BMW F800GS, TRIPLE BLACK
    Makine ellerinize sağlık çok güzel bir gezi ve süper fotolar. Bizle paylaştığın için teşekkürler. Bu arada o yer sincabı dediğin kemirgenin adı GELENGİ. iç anadoluda çok yaygındır. Selamlar.

  19. #19
    Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    Teşekkürler arkadaşlar. Naci63 demek o sevimli canlının ismi gelengi. Bilgi için teşekkür ederim.

    Görüşmek üzere.
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)

  20. #20
    kuvva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Aralık 2005
    Şehir
    Karşıyaka/İZMİR
    bu güzel yerleri ve heyacanınızı bizimle paylaştığınız için çok teşekkürler,
    ayrıca egknn-kenan selamlarınızı getirdi sıcak dostluğunuzdan söz etti, bizdende tüm adanaya selam, sağlıcakla kalın.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler