Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Bursa'dan Yunanistana Kıyı Turu 6 gün 2.000 KM-tüm detaylarıyla

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    20 Haziran 2018
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    BMW R 1200 GS - 2018
    Bursa’dan Yunanistan
    1. Gün-(11.06.2018)
    İlk olarak hepinize merhaba. Bursa çıkışlı güzel , bol tatilli kıyı şeridi turumu tüm detaylarıyla paylaşıyorum.



    İlk olarak bir gün önceden Keşan’a geçiş yapıp orda konaklayacağım. Ki sabahın erken saatlerinde sınırdan Yunanistan’a giriş yapabileyim.



    Keşan’a geçiş için 3 tane alternatif yolumuz var. İlki İstanbul üzerinden kara yolu ile yaklaşık 393 km. 2. Si Erdek-Tekirdağ feribotu ile (motosiklet için 120,00₺) yaklaşık 230 km civarında ve günde 3 sefer var. Ayrıca dolmadan kalkmıyor. 3. ise Lapseki-Gelibolu feribotu ile (motosiklet için 12,00₺) yaklaşık 320 km .her yarım saatte var . Ben 3. Yolu seçtim. Hem vaktim vardı, hem Erdek feribotu saat 17:00 da hareket ediyordu hem de Lapseki feribotu daha ekonomik geldi. Bursa’dan çıktığınızda bandırma levhalarını takip ediyoruz. Bandırma ayırımından sonra Lapseki ye kadar çok güzel yol mevcut. Özellikle virajı seven arkadaşlar için. Biga civarlarında yeni dökülmüş simsiyah ve kaliteli asfalta çok güzel virajlar eşlik ediyor. Lakin dikkat edilmesi gereken çok önemli bir konu var.

    Bu bölgeler genellikle aşırı rüzgar alabiliyor ki benim gittiğim gün aşırı bir rüzgar vardı. Şiddetli esen rüzgar Bazı zamanlarda çok zorladı gerçekten. Lapseki’ye geldiğinizde feribotu kaçırıyorum diye üzülmeyin 30 dakika sonra başka bir feribot daha kalkıyor. Feribotu beklerken denizin dibindeki çay bahçesinde biraz yorgunluk atıp, yeni feribotun gelişini izleyebilirsiniz. Şu an Lapseki - Gelibolu feribotundayım.







    Feribottan indikten sonra Keşan yolunu takip ederken dikkatinizi ilk çeken Gelibolu- Lapseki feribot kuyruğu oluyor ve hemen dönüş yolu karamsarlığı aklınıza geliyor. Gelibolu’dan Keşan yaklaşık 70 km. Yollar gayet düzgün. Fakat daha önceden bahsettiğim rüzgar burada şiddetini biraz daha arttırmış. Şimdi otele yerleştim. Keşan’da çok yapılacak bir şey yok. Bu nedenle motoru yıkatıp, bir şeyler atıştırıp, tatil için istirahat etmek iyi bir karar
    olacaktır.


    2. Gün 12.06.2018
    Keşan ile sınır kapısı arası yaklaşık 25 km. Fakat sınır kapısından çıkmadan deponuzu doldurmanızı tavsiye ederim. Çünkü Yunanistan’da litresi 1.69€ (bölgelere göre değişiklik gösterebiliyor). Sınır kapısında hiç sıra yoktu hafta içi olmasının etkisi sanırım. Yunanistan girişinde istenen evraklar yeşil kart, pasaport. Ehliyet bile sormadılar. (Yeni ehliyetinizi diğer ülkelerde kullanabiliyorsunuz).





    İlk mola yeri olan Kavala’ya giderken yaklaşık 220 km yol yapıyorum. otoban üzerinden gittiğimizde 2 tane ücretli geçiş gişesi bizi bekliyor. İlki 1.20€ (motosiklet için )diğeri ise 1.30€ (motosiklet için). Toplamda 2.5€ otoyol maliyetimiz var. Benzin göstergesi yarım depoya gelince benzin almak için ilk benzinliğe girdim. Benzinlikler yol üzerinde değil. Yoldan çıkmanız gerekiyor. Ama korkmamıza gerek yok tekrar bir ücret ödemeden yola dönüyoruz. Malum tır ve kamyonlar çok fazla olduğu için sağ şerit kötü durumda. Yollarda çok iyi değil. Kavala girişinde bir kaç tehlikeli viraj var dikkat edilmesi lazım. Ve Kavala’da kahve molası.




    Kavala’dan Selanik için yola çıktığımızda soluğu otobanda buluyoruz. Bu arada hız sınırı 130 km. (Hiç radar yok, ya da ben karşılaşmadım) . Ayrıca İpsala’dan Selanik’e kadar uzanan kocaman bir otoban var. İsmi A2 kaybolma ihtimaliniz yok. Ve tüm tabelaların altında gideceğiniz yerin isimleri latin harflerle de yazıyor. (Fakat kenardan gitmek isteye arkadaşlar için sanırım farklı yollar mevcut). Selanik ve Dedeağaç hariç.

    Otobana girince yine bir gişe ve ardından bir gişe daha. Motosiklet geçiş ücretimiz bu sefer 1.70€ oldu. Yani 3.40€ ya Kavala’dan Selanik’e geçiş ücreti ödüyoruz. Yaklaşık 170 km lik 3 şeritli yolu hız sınırının üzerinde dikkatli bir şekilde seyredebilirsiniz. Virajlar keskin değil aksine çok güzel. Yolda Güzel konumlanarak çıkışı rahatlıkla görüyorsunuz. Hız kesmeden girilebilir. Asfalt kalitesi güzel.


    İlk durak Atatürk evi . Ama evden pek eser kalmamış. Müze haline çevirmişler. Ardından otele yerleşip soluğu deniz kıyısındaki kafelerde alıyorum. Akşam ise tavernaların olduğu Ladadika caddesinde güzel bir yemek yiyeceğim.


    Biraz motosikletle Selanik’i gezdim.



    Görülmesi gereken güzel yerler var. Kordon, beyaz kale vb. Sonra otele döndüm ve akşam için hazırlandım. Yaya olarak sokaklarda dolaştım .



    Her taraf cafe&bar. Akşam yemeği için Yunan kültürü taşıyan ve canlı müziklerin olduğu “taverna” sokağı Ladadika sokağına geldim. Trip Advisor’dan baktığım “Palati Restaurant” ta akşam yemeği yedim. Güler yüzlü çalışanlar, lezzetli yemekler ve makul fiyatlarıyla çok güzel bir Yunan gecesi yaşadım. Yarın Sarti için yolculuk vakti.








    3. Gün 13.06.2018
    Sarti-Selanik arası 140 km. Öncesinde Nea Moudania ya uğrayacağım. Hem kısa bir mola hemde Mudanyalı (Bursa) olmamın etkisi. Nea Moudania, Mudanya daki rumların göç edip yeni kurduğu yerleşim yeriymiş.
    Selanik-Nea Moudania arası yaklaşık 55 km civarında. Ve hiç ücretli yol yok. Yollar fena değil . Nea Moudania çok güzel bir yerleşim yeri. waffle ve kahve tavsiye edilir.



    Bu arada Yunanistan sürücüleri trafikte çok çok saygılılar .özelliklede motosikletlere. Sol şeritten giderken daha yakınlaşmanızı beklemeden geçin diye yol verirler.Tali yoldan çıkarlarken asla ve asla siz geçmeden çıkmazlar. Tabi yine se temkinli olmakta yarar var. Evet şimdi ise Sarti için yola koyulma vakti .

    Yaklaşık 80-85 km civarında ve yol bölünmemiş gidiş geliş bir yol. Özellikle belli bir yerden sonra virajlar başlıyor. Ama asfalt iyi durumda olmasına rağmen yollarda yama yapılmış. Ve şeritlerin tam ortasında yamadan kaynaklı belirgin ve gidişi etkileyen kabarıklık mevcut. Kesinlikle viraja müsaade etmiyor. Çok dikkat edilmesi gereken bir yol. Ama doğanın eşsiz güzelliği ile çok keyifli bir yolda ilerliyorum. Sonunda Sarti deyim. Otele yerleştim.








    Çok bakir ve kesinlikle kafa dinlemelik bu cennette “Orange Beach plajında” denize kesinlikle girmelisiniz. Su şeffaf her taraf kum.





    Sarti’ de kaldığım otelin ismi Hotel Agni. Güler yüzlü ve samimi çalışanlar. Beachlere 4-6 km ama yollar çok virajlı olduğu için yine 10-12 dakikanızı alıyor. Restaurantlara 1,8 km. Ve restaurantlar çok lezzetli. Yarında yolculuğum Thassos için başlayacak.





    4. Ve 5. Gün (14-15).06.2018

    Sarti - Thassos arası yaklaşık 260 km. Tabi adaya ulaşabilmek için feribota da binmem gerekecek.

    Yola çıktığımızda navigasyon sizi eski yollardan götürecektir. Tavsiye ederim . Çok güzel yollardan ve çok güzel köylerden geçiyorsunuz. Belli bir zaman sonra otoyola geçiş yapılacak ve ücretli (1.70€ motosiklet için) gişelerden geçeceksiniz. Sonrasında çok şirin bir köye ve köyün sonundaki feribot iskelesine gideceksiniz . Motosikletler için feribot ücreti 9.00 €. (Motor için 5.00 €, sürücü için 4.00 € ödüyorsunuz).






    Adaya geldiğimizde ilk tercihimi otele yerleşmekle kullandım. Ve ardından ‘Marble Beach’ Mermer Sahili isimli plaja gittim. Bu sahile giderken çok önemli bazı uyarılarım var.



    Yol belli bir yerden sonra mermer tozu (kum,toprak gibi belli olmayan kaygan zeminli iğrenç bir yol) ile kaplı bir yola sürüklüyor. Yaklaşık 4 km o yolda ilerliyorsunuz . Ciddi bozuk, engebeli, inişli ve çıkışlı bu yolda Enduro dışı herhangi bir motorla gitmek çok ciddi tehlikeli. Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Arabalar benden daha yavaş gittiği (bazı yerlerde durma noktasına kadar geliyorlar) için müsait ilk anda sollamam gerekti. Bozuk yoldan çıktığımda düşündüğüm ilk şey o iğrenç mermer tozu ile kaplanmış motoru nerde yıkatabilirim oldu. Tabii ki çıkınca kocaman bir ‘Car Wash’ tabelası dikkatinizi çekiyor. Çok güzel yere tezgah açmışlar Hemen girdim. Motoru ve kaskımı yıkadım . Ekipmanlarımı temizledim. Bir daha gider miyim? Büyük konuşmamak lazım ama zor









    Daha sonrasında Giola denilen ve doğal şekilde oluşmuş havuza gittim. Denize 0 noktasında kayalar havuz oluşturmuş ve su denizden geliyor. Efffsane. Giolaya kadar harika virajlar yaptım. Ta ki Giola ya inene kadar. Önce bütün arabaların dışarıda park etttiğini gördüm . Ama sonra baktım aşağıya doğru patika bir yol var . Evet keşke bakmasaymışım. Yaklaşık 2-3 kilometre taşlı, toprak arazi bir yolda cross yaptım. Keskin virajları olan , frene ve debriyaja müsade etmeyen bu yolda tam viraj dönerken bir araç denk geldi. Bayır aşağı olduğu için durdum ve kafamı sağa sola çevirdim. Hayır yol açamazdım. İmkansızdı. Kendisi biraz geri gitti ve milim farkla yanından geçtim ve Giola’ya ulaştım. Tabii ki belli bir yerden sonra motoru bıraktım ve daha da aşağıya yürüdüm. Araç yolu yoktu. İyi ki de yokmuş







    Sonrasında ise medeniyete La Scala Beach’e geldim. Yorgunluk atıp , denize girebileceğiniz güzel bir plaj. Bu arada Marble ve La Scala beachlerde şezlong ücreti ödüyorsunuz (11.00€) . Bunları yaparken Thassos adasının tamamını tavaf ettim. Gezmedik yer kalmadı. Ya da ben öyle biliyorum. Yarın tekrar keşfe çıkacağım.



    5. Gün 16.06.2018

    Yağmurlu bir gündü. Dinene kadar bekledim ve hemen yola koyuldum. Thassos ta çok yapabileceğiniz bir şey olmamasına karşın Archangel Michael manastırı eşsiz manzarasıyla görülecek yerlerden bir tanesi.






    Ardından hemen dibinde Aliki Beach ile tanıştım. Abartısız hayatımda gördüğüm en güzel deniz. Üstteki resrauranta yediğim midyeli pilavı da kesinlikle tavsiye ederim. Şezlong ücreti(3,00€) . Aliki beach’e inerken uzuun merdivenleri kullanmanız gerekir diye düşünmeyin biraz ilerleyip sağa kıvrılan bayırdan indiğinizde sizi direkt plajların önüne çıkaran bir otoparka götürüyor.



    Aliki beachin Ardından Paradise Beach clubta buldum soluğu. Gayet sakindi. Çok aman aman bir sahil değil.(diğerlerine göre) . Yolları ise toprak virajlı ve dik bayır.



    Akşam sakin sakin yemeğimi yedim. Thassos kordon en sonunda Kongo Bar var. Hadi bir şeyler içeyim diye bir girdim Armut koltuklara oturdum ki ne göreyim. eşsiz manzarasıyla bütün Thassos tam karşımda. Kesinlikle tavsiye ederim.


    6. Gün 17.06.2018

    Ve dönüş yolu. Bayramın son günü. Trafik? Dedim ki iyi ki motosiklet kullanıcısıyım. İlk olarak Thassos feribotuna aralarsan en önde bindim�� yolda merak ettğim bir iki yere daha uğradım. İlki Komotini. Tam bir Türk yerleşkesi . Çok Türk ve Türk restoranları var. Tavuk döner dahil güzel , şirin bir çarşısı var. Oradan yürdüm ama pazar olduğu için tüm dükkanlar kapalıydı. Sonra dönüp bir yerde birşeyler içtim ve yola koyuldum. Thassos - komotini 45-50 km.





    Sonrasında Alexandroupoli yani Dedeağaç a girdim. Sadece bir şehir. Pek bir şey yok. Birşeyler içtim ve yola koyuldum.




    Gelelim sınır kapısındaki beni bekleyen müthiş kuyruğa. Hiç korkmayın. Arabaların arasında en öne kaynak yapın kimse bir şey demiyor. Sonrasında sadece 15-17 dk oyalanıyorsunuz. Ardından Keşan. Berbat bir yağmur eşliğinde kendimi Gelibolu’da buldum. Ama öyle bir feribot kuyruğu olamaz. Tam giderken bir Amca durdurdu ve ilerde yolun sıkışacağını , hiç gidemeyeceğimi söyledi. Ve yeni yol tarif etti. Şimdi size o yolu tarif ediyorum. Çift taraflı bölünmüş feribot yoluna girdikten sonra ilk ışıklardan sola dönün. Dümdüz yolu takip edin.(navigasyonda açabilirsiniz o yoldan götürüyor-google maps) o yol sizi feribot girişimin 500 mt öncesine çıkarıyor araçlar mevbur orada tekrar trafiğe girecek ama motosikletler kısa bir süre dikkatli bir şekilde feribot girişinin en başına gidebilir bunu da atlattık. Sırada Karacabey vardı. Sağdaki emniyet şeridini tarif etmeme gerek yok şimdiden iyi yolculuklar. Umarım yararlı olmuştur.


    Bir kaç önemli not:

    *Tüm yol tariflerinde Google Maps kullanılmıştır.
    • benzin 1.69-1.56 arasında bölgelere göre değişiklik gösteriyor.
    • Yollarda hiç radarla karşılaşmadım
    • Otelde kalmak istemeyenler için Halkidiki ve Thassos ta çok güzel kamp alanları gördüm . Çadır getirmediğime çok pişman oldum. En azından o günlerde otele verdiğim parayı başka yerlere harcayabilirdim.
    • Yollar otoban bile olsa soğuk, çakıllı asfalt. Ne olur ne olmaz dikkatli olmak lazım.
    • Yukarıda yazdığım tüm yerlerde motosikletleri kaldırıma yaya geçişini engellemeyecek şekilde park edebilirsiniz. (Kaldığım otellerden bazıları caddeüstü olmasına rağmen kaldırıma otelin önüne koymamın daha iyi olacağını söyledi)
    • Oturduğunuz her kafe ya da restaurantta ücretsiz olarak su ikram ediliyor ekstra olarak söylemeyin.
    • Restaurantlarda meze ve yemeklerin porsiyonları gerçekten büyük. Yani bir porsiyon kalamar söylediğiniz zaman kocaman çukur bir tabağa koyuyorlar. Karides yiyecekler dikkat. Karidesler kabuklu ve ayıklanmadan geliyor. Kendiniz ayıklıyorsunuz.
    • Greek salata hayal kırıklığı yaşatan ama bir o kadar lezzetli kocaman parçalara ayrılmış domates, salatalık, soğan olan bir Çoban salatadır Çok hayal kurmayın.
    • Her mekanda, restaurantta kredi kartı geçerli. Ama bir önerim var eğer gitmeden döviz yaptıysanız, bankanızla konuşun ve yurt dışı harcamalarınızı ekstrenize döviz olarak yansıtsın. Hem bu sayede bankaların TL ye çevirirken ödemiş olduğumuz kur fazlalığı ya da komisyon gibi rakamlardan kurtulmuş olursunuz.
    Erhan Erdil, pardus81, adelie ve 8 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    13 Haziran 2015
    Şehir
    ipsala
    Motosikleti
    honda xl650 transalp
    tebrikler çok güzel bir gezi olmuş.ayrıntılı bilgiler için ayrıca teşekkürler.yalnız dedeağacı çok kısa geçmişsiniz yolunuza sahilden devam etmiş olsaydiniz kavalaya kadar harika plajlar olduğunu da görürdünüz.

  3. #3

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Süper olmuş benim de geçen yıl niyetine girip yapamadığım seyahattir. gidiş dönüş benzin dahil kaç Euroya mal oldu bu seyahat? Bu arada hani dünyanın en pahalı benzini bizdeydi? bak komşuda daha pahalıymış. az buz da değil 9.5TL/lt bugünkü kurla.

  4. #4
    stubborn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul/Çatalca
    Motosikleti
    Dominar 250
    Vize derdim olmasa eşimle niyetim Yunanistan ama :(


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)