Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

İtalya Yunanistan Bölüm – 9 – Cenova – Portofino

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    01 Kasım 2016
    Blog yazılarımıza ve daha fazlasına buradan ulaşabilirsiniz.

    İtalya gezimizin videosu:



    16.06.2017 Cuma


    Ultra dar sokaklı CENOVA

    Yaklaşık 3 saatlik bir yolculuk sonrası Torno'dan Cenova'ya vardık. Cenoya'yı direk gezmeden Portofino'ya devam ettik. Maalesef Portofino'da otel bulamadığımız için Cenova'dan rezervasyon yaptırmıştık. Ama Cenova'yı pas geçip, Rapolla taraflarında kalsak daha güzel bir plan olabilirmiş.

    Tarihi açıdan çok önemli bir şehir olmasına rağmen bugün gösterişsiz, kirli, bakımsız kalan bir liman şehri haline gelmiş. Çok fazla yerden göç aldığı için şehirde bir güvenlik sorunu söz konusu. İtalyayı kuzey ve güney diye ikiye ayırabilirsiniz. Kuzeyi tipik bir Avrupa, insanlar zengin, mutlu ve huzurlu. Güneyi ise göç sorunlarıyla boğuşan, mafyaların hala daha aktif olduğu, Avrupa dışı bir yer. Burası kuzeyde olmasına rağmen tam bir güney şehri.

    Minik meydanları, dar taş sokakları, hoş kokmayan eski caddeleri olan turistik bir şehir. UNESCO dünya mirasına alınmış bir çok eski Avrupa da görebileceğiniz mimari yapılar da mevcut.





    Yukarıdaki meşhur meydanında bir İtalyan gibi takılıp Aperitivomuzu yaptıktan sonra ara sokaklarda gezintiye başladık. Yeri gelmişken biraz bahsedelim. İtalyanların her gün bıkmadan, usanmadan iş çıkışlarında yaptıkları küçük bir öğün aslında bu. Açık büfeden aldığınız birkaç atıştırmalık ve yanına seçtiğiniz bir kokteylden oluşan bir menü hazırlıyorsunuz. Bu happy hour tadındaki etkinliğe verdikleri isim Aperitivo. Aynı isme sahip turuncu, kırmızı meşhur kokteyli de her yemek öncesi içiyorlar.

    Açıkcası Cenevizlilere ait olan bu kentte kocaman kaleler görmeyi hayal ederken bizi fena halde hayal kırıklığına uğrattığını da söylemeden geçemeyeceğim. İstanbul'da bile bulunan kocaman Ceneviz kalelerinden sonra bu şehirde gerçekten aradığımızı bulamadık.

    Kristof Kolomb'un da evi burada bulunuyor fakat içeri giremiyorsunuz. Liman çevresinde gezerken akvaryum müzesine uğrayabilirsiniz. Yine limanda bir film için yaptırılan korsan gemisini gezebilirsiniz. Otelimiz şehir merkezinden biraz uzakta olduğu icin metro ile şehir merkezine ulaştık.

    Otelimizin yakınında bulunan bu dönercide keyifli bir pizza döner yedikten sonra dinlenmek üzere otele geçtik. Farklı kültürlerin birleşmesiyle harika bir lezzet ortaya çıkmış. Yolunuz düşerse tatmanızı tavsiye ederiz.



    Otel bilgisi: Holiday Inn Genoa City


    Uğruna şarkılar yazılan - PORTOFINO

    *'I found my love in Portofino' diye söze başlayarak bu kilişeyi bende yapmak istedim Uğruna şarkıların yazıldığı küçük balıkçı kasabası. Sahilde son model lüks yatlarının bulunduğu, eski İtalyan evlerinin küçücük bir yamaca inci gibi rengarenk dizildiği sevimli kasaba..





    O kadar turistik ki sabah erkenden Genova'dan gelmemize rağmen motor için çok zor yer bulduk. Yolculuk yaklaşık 1 saat sürüyor. Motorlu taşıtlarla limana kadar inmeniz mümkün değil. Merkezde bulunan araba otoparklarına maalesef motor kabul edilmiyor. O nedenle motorla gideceklere tavsiyemiz olabildiğince erken saatte orada olmaları. Öğle saatlerinde hava çok sıcak olmasına rağmen yanaşan tur tekneleri ile küçük limanda adım atacak yer kalmadı. Çok sosyetik olan bu kasabaya gözleri gibi bakıyorlar. Motorumuzu parkedip, ekipmanları üzerimizden attıktan sonra serinlemek icin sahile inip, keyifli bir kafede oturduk.






    Sahilde bulunan bu kafeler restoranlar oldukça pahalı, herkesin çok şık giyinip geldiği yerler. Balıkçı kasabası denildiğine pek aldanmamak gerekiyor. Son model lüks yatlardan inen takım elbiseli adamların ve yanlarında çok şık giyinen bayanların tercihi bu restoranlar. Birşeyler içip serinledikten sonra Castello Brown'a çıkmak üzere okları takip ettik. Baya bi yokuş olsa da manzara harika. Bizce görülmesi gerekiyor.



    En az Portofino kadar güzel olan ve bilinmeyen - RAPALLO

    Portfino yolu üzerindeki küçük yerlere de zaman ayırmakta fayda var. Denize girebileceğiniz, keyifli restoranlarında yemek yiyebileceğiniz ya da sadece içinden geçip ruhunuzu doyurabileceğiniz bir havası var. Yol boyunca manzaranın keyfini çıkardık.





    wing41, kdiner ve ESGEL bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    17 Haziran 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda cbf
    Allah kaza bela vermesin

  3. #3

    Üyelik
    01 Kasım 2016
    Alıntı Arif1628 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Allah kaza bela vermesin
    Amin hiçbirimizin deposu yer görmesin.

    Not: Fotoğraflarda ekipmansızız. Tüm tur boyunca bir kaç kısa mesafe için montlarımızı giymedik. Biz ettik siz etmeyin

  4. #4
    adelie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Haziran 2018
    kıskanılmayacak gibi değil Kazasız sürüşler.

  5. #5

    Üyelik
    01 Kasım 2016
    Alıntı adelie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kıskanılmayacak gibi değil Kazasız sürüşler.
    Teşekkürler sizlerede kazasız sürüşler dilerim.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)