Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

sentör ile küçük bir deneyim

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    10 Haziran 2012
    Şehir
    Burdur-Tefenni
    Motosikleti
    Mondial Sentör 150
    bi anda akşamüstü burdur tefenniden cavdır üzeri denizli üzerinden kuyucağa gitmeye karar verdim. cuma akşamı 17.30 da cıktım. 19.15 gibi denizliye indim. hava karardı 1-1.5 saat kardeş ziyaretinden sonra 20-30 sıraları denizli içinden kuyucağa gazladım. yoğun trafik korkutmadı değil. ama altımdaki sentör idi. düşmana korku dosta güven veriyordu. şaka bi yana farları süper.. karşıdan gelen sürücüler sellektör yapıyordu o kadar kuvvetli. ve karanlıkta farların aydınlatması sayesinde 110 u gördüm. hoş 100 den sonra zor cıkıyor 105-110 lara, ama 90 dan aşa düşmedim. 22.15 sıraları kuyucakta baba ocağına indim. evdekilere sürpriz oldu. dönüş karacasu üzeri. rampalarda pek 4 ten aşa düşmedi. 86 kiloyum. yüküm yoktu. motorda ısınma falan olmadı. normal sıcaklık. tek sıkıntı küçük mola verdiğimde yada ışıklarda durduğumda vitesi boşa alma . 2 den boşa geçerken bire geçiyor. birden boşa almak isterken ikiye geçiyor. tutturmak zor. şu vites ayağını 3 cm da uzun yapsalar sanırım güzel olcakmış. motorda her zaman dediğim gibi titreşim sıfır. bazı arkadaşlar titreşim var, yada titreşim az var diyor. bana göre sıfır. çünkü titreşim yolda giderken aynalardan belli olur. ayna görüntüsü sıcak asfaltta 80-90-100-110 da hiç bozulmuyor ve net görüntü oluyor. yakıt olarak, 110tl yakıt aldım sanırım içinde 40 tl lik yakıt halen mevcut. belki 30 dur. 450km yaptım. ayrıca şansıma cuma ve dönüş günüm cmrtesi hava fırtınalı idi. beni baya zorladı.
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    tommygun, Lucien ve mesut hoca bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    EnvEng - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ocak 2018
    Şehir
    Bursa
    Müdür iyi hoş gezmişsin, sıkıntı da yaşamamıssın, sağ salim dönmüşsün ama gözünüzü seveyim şu yakıt hesabını kilometre/litre cinsinden yazın. Ben şimdi ekonomik bir motor arıyorum mesela, bir kaç yıl önceki verilere bakıyorum adamlar 143 km de 18 tl yaktım diyor sene 2015
    NOT: Maşallah motosikletin çok yılan duruyor

  3. #3

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Sentor gerçekten güzel motor. 200 cc olsa tadından yenmezdi.

  4. #4

    Üyelik
    10 Haziran 2012
    Şehir
    Burdur-Tefenni
    Motosikleti
    Mondial Sentör 150
    evet aslında yakıt hesabini litre km olarak yapmak lazım. toplam 19 litre yakıt aldım. 5 litresi halen duruyor. cunku yedek konumuna halen düşmedi dönüşten sonra
    ama gercekten hava acayip rüzgarlıydı yakıtı fazla yaktırmakta baya etkili olmuştur. yok yok motor güzel hakikaten. yani yamaha ybr yada honda cbf 15 likler kategorisinde.
    bu motorla gece yolculuğu çok rahat yapılabilir aydınlatma süper

  5. #5
    blacktulip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Eylül 2008
    Şehir
    Kadıköy
    Motosikleti
    az kaçar,çok yakar.
    bu tipteki kt serisi cok titriyordu. balansorsuz serisi tabi.

    bunda titresim nasil ?

  6. #6

    Üyelik
    10 Aralık 2006
    Öylesine girdim başlığa, motosikletin tipini merak edip, hiç fena değilmiş. Güle güle binin. Motosikletteki sürücü ve yolcu ayaklıkları çok güzelmiş, hele yolcunun ki hakikaten acayipmiş, yanlış anlamadıysam katlanmış halde o gri basamaklar değil mi, bütünlüklü bir görüntü olmuş. Hoşuma gitti açıkçası. Titreşim mevzusunu ben de merak ettim.

  7. #7

    Üyelik
    10 Haziran 2012
    Şehir
    Burdur-Tefenni
    Motosikleti
    Mondial Sentör 150
    Titreşim bende sıfır bunu ısrarla söylüyorum. çünkü her uzun yol binişimde test ediyorum. titreşim sıcak asfaltta gayet düzgün yolda test edilir. yoksa yolun bozuk olmasından titreşimi, bilemezsiniz. yol mu motoru titretiyor yoksa motor kendimi titriyor muallakta kalınır.
    sıcak asfaltta 80-85-90-95-100-105 km lerde özellikle aynalara bakıyorum. aynalardaki görüntü hiç titremiyor. ellerde veya ayaklarda hiç uyuşma olmuyor.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)