Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

** 12 - 20 Ağustos Batı Karadeniz Turu **

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    03 Mart 2014
    Şehir
    kny-42
    Motosikleti
    sym joymax
    Merhabalar arkadaşlar. Nasip olursa yarın (12 Ağustos)turum başlıyor. Güzergah olarak Konya çıkışlı turumda Ankara - Karabük(yenice ormanları) - Küre dağları - Amasra - Bartın - Zonguldak - Ankara ve Konya olacak. Tur için sym joymax motor almıstım. Yalnız çıkıyorum tura. Motoruyla eşlik edecek arkadaşlar olursa birliktede takılabiliriz. Genelde çadır kampı yapmayı planlıyorum. Gezimin foto ve videolarını buradan paylaşıcam inş.Güzergahımda bulunan arkadaşlarla görüşüp tanışmayı isterim. Herkese kazasız belasız cezasız keyifli sürüşler dilerim.
    SRDR KTM 390 bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    03 Mart 2014
    Şehir
    kny-42
    Motosikleti
    sym joymax

  3. #3
    Zuzuuw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2014
    Alıntı _RoMeO adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhabalar arkadaşlar. Nasip olursa yarın (12 Ağustos)turum başlıyor. Güzergah olarak Konya çıkışlı turumda Ankara - Karabük(yenice ormanları) - Küre dağları - Amasra - Bartın - Zonguldak - Ankara ve Konya olacak. Tur için sym joymax motor almıstım. Yalnız çıkıyorum tura. Motoruyla eşlik edecek arkadaşlar olursa birliktede takılabiliriz. Genelde çadır kampı yapmayı planlıyorum. Gezimin foto ve videolarını buradan paylaşıcam inş.Güzergahımda bulunan arkadaşlarla görüşüp tanışmayı isterim. Herkese kazasız belasız cezasız keyifli sürüşler dilerim.
    Kazasız belasız tamamlamanız dileğiyle, ihtiyaç duyarsanız rehber niteliğinde bir gezim var.

    http://www.motosiklet.net/forum/etki...si-2014-a.html

  4. #4
    ibo8316 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2012
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    Honda Cb 125e
    Resimler patlamış
    Yandex veya post images sitelerine yükleyin bence

  5. #5

    Üyelik
    03 Mart 2014
    Şehir
    kny-42
    Motosikleti
    sym joymax
    Merhabalar arkadaşlar. Biraz gel oldu ama iş yoğunluğundan bir türlü resim paylaşamadım ve gezimden bahsedemedim kusura bakmayın. Neyse gelelim gezi notlarına. Bu sene yurt dışı planım vardı bu sebeple maxi scooter joymax satın almıştım. hem rahat hem bagajı geniş hem yakıtı ideal hemde sorunsuz diye. Yurt dışı planlarım iş yoğunluğundan kaldı bende yurt içi takılıyım dedim. joymax kullandığım ilk scooter. daha önce hep hacimli motorlarım olmuştu forumda önceki paylaşımlarıma denk gelenler bilir, acaba yavşmı kalır sıkılırmıyım bla bla birsürü kafamdaki düşüncelerle başladım hazırlıklara önce rotamı belirledim. Tabisi tahmini rota yol hava mekana göre değişiklik gösterebilir. Nitekim öylede oldu ilerde bahsedicem nasipse.


    rota tamam. Batı karadenize teker çeviriyoruz. daha önce güzel ülkemde batı karadeniz, doğu ve güneydoğu hariç turlarım olmuştu. Doğu ve güneydoğu güzel fakat malum sıkıntılar sebebiyle rota batı karadeniz oldu. Şimdide çanta hazırlıklarına gecelim. Kendimce bir liste yaptım. ihtiyaca göre değişiklik gösterebilir. mesela bende şeker yazmıyor. : ) çayı şekersiz içerimde ...


    Herşey tamam. eksik yok. Tur sonunda fazlasıyla arttı ve gerek duymadığım birsürü şey almışım ama olsun. Fazla olsunda eksik olmasın. Motorda yer olduğu sürece sıkıntı yok.


    1. Gün
    Sıra geldi yola çıkmaya kahvaltımı güzelce yaptım. Sıra geldi motorun karnını doyurmaya ve geleneksel km saati fotosuna.



    Km saati biraz parlamış. hımm bakıyım kaçmışşş 15711. Saat 15.28. İlk güzergahımız Seydişehir den hareket konya ve ankara. geceyi ankarada geçireceğim. konya ve ankara da bir paylaşımım olmıyacak çünkü oralarda önceden fazlasıyla gezip tozduğum için oraları transit geçeceğim.
    Ama yinede bir konya tabelası paylaşıyım. Tabela fotolarını seviyorum. Yıllar sonra baktığınızda nüfusun ne kadar arttığını orada bulunduğunuzu falan anımsıyorsunuz benim hoşuma gidiyor.


    Toplamda 325 km ve üç saatlik bir sürüşten sonra 18.30 da ankaraya ulaştım. Akrabalarım ve arkadaşlarım çok ankarada. tercihimi teyzemden yana kullandım ve göçü attık.

    2. Gün
    Bugün niyetim yenice ormanlarında eğriova göletinde kamp yapmak. Hadi bismillah dedik ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde Kahraman adını alan kahraman kazan üzerinden yola devam ediyoruz. Kızılcahamam,karabük ve yenice.




    Yenice ormanları benim için tam bir hayal kırıklığı oldu. Eğriova göleti denilen yer tam bir kabus. Yolları çok kötü. Yolla kimsecikler yok. Birkaç karadeniz köyü var ağaçların arasında kaybolmuş yamaçlara kurulmuş evler var. Köpekler cabası. Hızlı gidemiyorsunuz yol çok kötü. heryerde tabelalar var izinsiz ormana girmek tehlikeli ve yasaktır yazıyor. Ayı çıkabilir tabelaları var. sağınız solunuz orman ve ağaçların arkası kapkaranlık harry potter karanlık ormanları gibi. sinirimden ağlıcaktım resmen. yollar çok kötü. lastiğe birşey olsa in cin yok. saat oldu 18.30. hava kararıyor. o sinirle rotamı çeviriyorum karabüke geri dönüyorum. geceyi orada geçirmek istiyorum. Fakat karabükte girişte beni karşılayan demir çelik fabrikasının ağır metal kokusu tüm şehri kaplamış ve bu durum hiç hoşuma gitmiyor. Burada gece kalmak istemiyorum ve bir bakıyorum safranbolu hemen beş dakka. Yaşasın sonunda güzel bir yer buldum kalacak.Safranbolu tabelasını çekemedim malesef çünkü karabükten çıkmadan hemen tabelasını geçtim okadar yakın yani. geride dönmedim. Yenice hüsranından sonra hemen yerleşmeliyim biryere hava kararıyor. Yenicenin en güzel yeri 12-13 tünel var. biri bitiyor biri başlıyor ama çakıl dökmüşler ve kamyonlar sağ olsunlar çakılmış motormuş umurlarında değil sevmedim yani.
    Safranboluya gidilirde konakta kalınmazmı. tercihim yorgancıoğlu konağı. Temiz, şehir merkezinde bir konak. Hem modern safranboluya yakın hemde tarihi safranbolu evlerine yakın. Garajıda var. Kahvaltı dahil 60 tl. Daha ne olsun.





    Karnım acıktı ve safranboluda hemşerim konyalı lokantasında soluğu aldım. Tabisi etliekmek yemedim. Tamam konyalıyız ama değişikliklere açığız testi kebabımız gelsin.



    Ohh miss. Testi kebabı çok güzeldi.25 tl akşam yemeğine para verdim. Yeniceyi unuttum bile. Safranboluyu gezmeye çıkıyorum.Yeni çarşı çok güzel. Herşey var. modern cafeler butikler oteller vs. çok güzel.Saat 23.30 gibi oldu ve konağa gidip günün yorgunluğunu atmak için kendimi yatağa atıyorum. İkinci gün böyle bitti kaç km yaptım kaç saat oldu bilmiyorum.

    3. Gün
    Kahvaltımızı konakta yapıyoruz ve Safranboluyu tura devam. Şimdi sıra eski Safranbolu evlerinde.


    Safranbolu çok güzel. Gezimde en beğendiğim yer oldu. Yani pro. bir foto makineniz olsa deklansöre basmaktan yorulursunuz o derece. Çok güzel kesinlikle herkese tavsiye ederim. Bende pro. foto makinesi olmasada telefonla gopro ile idare ediyorum.








































    Safranbolu da son durak kristal teras. Pekbi görselliği veya özelliği veya aman aman illaki görülecek biryer değil ama görmeden geçmiyeyim dedim.








    Bugünkü rotamda ılgaz dağları milli parkı vardı ve geceyi orada geçirip kamp yapacaktım ama netten kısac bir arastırmayla oranında yolunun çok kötü olduğu ve yedek lastiği alıp gitmek gerektiği vs yazıları olunca ikinci bir yenice faciası yaşamamak için güzergahı bartın, amasra olarak değiştirdim.

    Safranbolu bartın arasında 10-12 km bir yol var. Ağaçtan tünel. Mükemmel bir yol. Gopro ile video çektim ve hatta yolu gittim ve geri dönüp tekrar gittim. çok güzeldi .ama yola karayolları daha yeni çakıl döktüğü için yine sıkıntılı bir sürüş oldu. Bu soğuk asfalt işini nezaman bitirecek t.c. karayolları merak ediyorum. çok geri çok tehlikeli ve çok konforsuz bir uygulama bence. Yinede güzel ağaçtan tüneli düşünerek bartın a varıyoruz. Bugün amasra akarsu camping te cadır kurma niyetimiz var ve bakalım nasıl bir kamp bizi karşılıcak.


    Amasra tünelden sonra karşınıza çöldeki vaha gibi çıkıyor çok güzel görünüyor.


    akarsu camping amasra merkez 23 km doğuda çakraktan sonra. Rahmetli barış akarsu nun bir evi var onun hemen yanında sanırım adınıda oradan almıştır. Güzel temiz bir kamp. duş,wc, mufak, buz dolabı, plaj, elektrik, tüp,mangal kiralık çadır ve bungalov dahil vs vs kamp için herşey ama herşey var. Çok güzel biryer ve sahipleri çok ilgili ve güler yüzlüler.








    Geç olmadan çadırımızı kuruyoruz ve akşam yemeğimize başlıyoruz.






    çadırımızı kurduk yemeğimizi yedik ve uykuya dalıyoruz. Bir tarafta mis gibi orman kokusu, bir tarafta dalga sesi çok çok güzel bir uyku çekiyorum çadırımıda.

    4. Gün
    Dinlenmiş olarak uyandım kahvaltımı yaptım ve çevreyi gezmeye çıkıyorum.Tabiki amasraya da gidiyorum.




























    Amasrada gezdik tozduk acıktık. Amasraya gelinirde meshur tavada megit yenmeden, salatasını yemeden dönülürmü. Bende tercihimi çeşmi cihan dan yana kullandım.hem merkezde manzarası güzel hemde motorumu park ettiğim yeri görebiliyorum ve gruplar girip çıkıyordu. internetten arastırmalarım sonucu oraya gittim. Temiz güzel ilgili bir işyeri ama fiyatlar pahalı. Bir kişilik mezgit tava, bir kişilik amasra salatası ve ballı yoğurt tatlısı toplam 75 tl ödedim. Ama hepsi lezzetli ve güzeldi. yemekten sonra birde çay keyfi yapalım.















    Amasra gezimizden sonra tekrar 23 km doğudaki akarsu cadır kampımıza dönüyorum. Hava kapalı ama sıcak. ara sıra yağmur küçük küçük çiseliyor ve çadırımın üzerinde çıtırtılar eşliğinde orman havasında bu günüde noktalıyorum. Sabaha kadar deliksiz güzel bir uyku çekiyorum.

    5. Gün
    Çadır kampında geçirdiğim bu iki gün çok güzel uyudum ve dinlendim. Bir gün daha kalma niyetim vardı ama hava durumu ertesi gün benim güzergahım olan bursa yolunu yağışlı gösteriyordu ve ben hiç ıslanmak niyetinde değildim. Kıyafetlerim su almıyor olsada yağmurda seyahat etmeyi sevmiyorum. Önceki turlarımda fazasıyla tecrübe ettim. Kahvaltımı yapıp yola koyuluyorum.


    Demre ile mengen arasındaki yol çok güzel. Hem duble yol hem çok tatlı virajları var. Güzel bir hacimli supersport motorla çok daha keyifli olacağına şüphem yok. Bolu dağı çok kalabalıktı yine ve sapancadan sonra jandarma ve polis yogunlugu vardı. Hiç bu kadar kolluk kuvvetini bu sıklıkla görmemiştim. Ara sıra trafiği kesiyorlar ve kuyruk uzayıp gidiyor. Öğreniyorumki Sayın Cumhurbaşkanımız buralardaymış güvenlik içinmiş. Bu uygulama bence gereksiz ve halka yapılan bir zulüm. Halka hizmet için görevi başında olan birisi için halk kilometrelerce bekletiliyor ve saatlerce trafikte kalıyor. Neyseki motorla yolculuk yapıyorumda trafiğe takılmıyorum.









    Gemliğe ulaşıyorum. Bugünde burada kalıcağım. Teyzem var anne yarısı nede olsa evimde gibiyim. Gemlikte iki gün kalıyorum. Bursa gemlik geziyorum takılıyorum. Akrabalarla hasret gideriyorum.

    7. Gün
    Güzel bir kahvaltı sonrası rota evim. Konya seydişehir. Partesi iş başı var ve günlerden cumartesi. Eskişehirde bir gün kamp yapmak istiyordum ama pazar günü evimde dinlenerek geçirmek istediğim için tam gaz yola devam.Afyon bolvadinde virajın birinde motorun arkası salladı. Lastiğin solmuş olabileceğini düşündüm ama hergün yola çıkmadan lastik kontrollerini yapıyordum. Patlamış olabileceğini düşünerek moral bozukluğuyla motordan inip baktım. Lastiği kontrol ettim ama lastikte hiçbir çivi kesik yarık vs yok ama lastik soluk. 4 km civarı bir sürüş yaptım solum lastikle ve petrol istasyonunda lastiği şişirdim. Hiçbir kaçak yok ama lastik neden soldu derken sibobu kontrol ettim ve janta bağlantı yerinden kesilmiş ve hava kaçırıyordu. Hemen petrol istasyonundaki lastikçiye gittim ve şans eseri sadece 1 adet kalan sibobu yeniliyor lastikçi ama yarım saat zaman kaybım oluyor. Bunada şükür. Akşehirde mola veriyorum. Dayım ve teyzemgil var. uğruyorum sağ olsunlar hazırlık yapmışlar yedik içtik dinlendik ve 18.30 gibi hava daha fazla kararmadan yola çıkıyorum.






    Seydişehire geldiğimde hava kararmıştı ve tur boyunca kaçtığım yağmurdan son 3 km de yakalandım. Neyseki kazasız belasız cezasız turumu tamamladım. Kısaca şöyle özetleyebilirim. Birincisi motorum çok çok rahat ve güzel bir gezi yapmamı sağladı ve fazlasıyla yeterliydi. ortalama 1 saatte 100 km yol yaptım. max 140 görüyor sonra kesiciye giriyor ama 1 saate 100 km yol yapmak bence gayet yeterli. 1922 km yol yaptım ve 411.80 TL yakıt aldım. Güzel bir tur oldu benim için umarım sizlerede fikir verir ve tur için daha fazla beklemezsiniz. teker döndümü gerisi geliyor. Sonraki turumuzda (nasipse yurtdışı)görüşmek dileğiyle . Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.
    polo34, Trombosit, Apices ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

  6. #6
    Apices - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Temmuz 2012
    Şehir
    BURSA/ESKİŞEHİR
    Motosikleti
    Sym Wolf 250/Tvs Apache
    Çok güzel bir gezi yapmışsınız. Bazı fotoğraflarda gerçekten çok güzel.

    Paylaşım için teşekkürler, elinize, emeğinize sağlık.

  7. #7
    acoskun1970 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2012
    Şehir
    kayseri
    Motosikleti
    Honda NC 750 S
    Çok güzel olmuş geziniz. Bizlerle paylaştığınız için teşekkürler. Özellikle safrabbolu ve amasrayı gezmiş gibi oldum.

  8. #8

    Üyelik
    26 Ekim 2017
    Şehir
    ünye/ordu
    Motosikleti
    Ktm Duke 390 2017,Honda NC 750X 2019
    Şahane bir gezi ve gerçekten güzel bir paylaşım,teşekkür ederiz

  9. #9
    Adana İl Temsilcisi adanalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ekim 2006
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    YAMAHA XJ6 DİVERSİON F, YAMAHA BW'S 100
    _RoMeO kardeş,harika bir gezi ve bol fotolu paylaşım yapmışsınız.ayrıca otel,lokanta,fiyat ve güzergah bilgileri paylaşmanızda çok iyi olmuş.benim gibi oralara gitmek isteyenler için oldukça bilgilendirici.paylaşım için teşekkürler.
    gerekli tüm bilgi ve fotoları aldım.bu arada kamp malzemelerinizde oldukça iyiymiş.
    ADANA'dan selam olsun.
    DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN. BORA KARAKAŞ (BEN)
    KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE

  10. #10

    Üyelik
    03 Mart 2014
    Şehir
    kny-42
    Motosikleti
    sym joymax
    Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Umarım tura çıkacaklara faydalı olabilmişimdir. Kazasız belasız cezasız sürüşler dilerim.

  11. #11

    Üyelik
    07 Kasım 2017
    motorcular batı karadeniz gezilerini görünce çekim yaptım super bir ekip

    https://youtu.be/zOHtdCRh0zghttps://youtu.be/zOHtdCRh0zg


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)