Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

10 Günde Yunanistan – 2 / Thassos’tan Neos Marmaras’a

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS


    Keramoti’den kalkan feribottan Thassos’ta indikten sonra adanın güney batı istikametine doğru ilerledim. Kalacağım otel (Laskarina Rooms) Limenaria bölgesine yakındı. Otel yorumları hakkında kimisi “çok merkezi”, kimisi “merkeze uzak” demişti. Bu kadar zıt yorumlar olması beni düşündürmüyor değildi.

    Limenaria’ya varmadan hemen solda minicik bir aradan otele giriş yaptım. İyi ki daha önce GoogleMaps’te otelin girişine bakmışım, yoksa geçip gitme ihtimalim yüksekti. Çünkü yere sadece minicik bir tabela koymuşlardı.



    Motosikletimi park ettiğimde biri erkek diğeri kız, iki küçük çocuk karşıladı beni. Sadece “hello” diyebildikleri İngilizceleri ile beni odama götürdüler. “Laskarina Rooms” aslında bir otel değil, odalar topluluğu 🙂 Yanılmıyorsam 5 alt katta, 5 de üst katta olmak üzere toplam 10 odanın olduğu ve tüm odaların cephelerinin aynı olduğu bir bina.

    Alt katta motosikletimi park ettiğim yerin hemen dibindeki odaya yerleştim ve perdeyi açtığımda manzaram şöyleydi:



    Otel için “merkezi değil” diyenleri doğrular nitelikte etrafta yürüyerek gidilebilecek bir mesafede hiçbir yiyecek alabileceğim yer yoktu. Bu nedenle yanımda getirdiğim ton balığı konservesini yemek ve bir an önce denize girmek istiyordum (ilk yazımda çantama konserve attığımı yazdığımda nasıl bakmıştınız acaba bana 🙂 ).

    Otelin sahibi Bayan Laskarina da çocuklar gibi çok az İngilizce biliyordu ve ben yanımda çatal getirmemiştim. Önce sözle, sonra beden diliyle, en son da çekmeceleri karıştırarak ne istediğimi anlattım. 🙂 Bu arada Laskarina da bana Yunan kahvesi hazırlamıştı. Karnımı doyurdum, kahvemi içtim ve sahile indim.

    Sahil, otele yürüyerek 3 – 5 dakika mesafede. Bu otele “merkezi” diyenler de muhtemelen bu sebeple merkezi demişlerdi. Muhteşem bir deniz, sakin bir sahil, güzel bir kumsal… Daha ne isteyebilirdim ki…

    Akşam yemeği için daha önceden araştırdığım ve adanın ortasında bulunan Theologos Köyü’ne gittim. Burası 1455 ve 1813 yılları arasında Osmanlı hakimiyetinde iken birçok adanın yönetim yeri olmuş. Rumlar ve Türkler bu süreçte birlikte yaşamışlar. Bu sebeple olacak ki evlerin ve sokakların mimarisi hiç yabancı gelmedi bana.



    Yediğim güzel bir kuzu şişten sonra motosikletime yer bulmamda yardımcı olan vale arkadaşla birlikte bir fotoğraf çekilerek otelime geri döndüm. Bu arada şunu da söylemekte yarar var, Yunanistan genelinde yiyecek içecek fiyatları hem makul hem de porsiyonlar gayet doyurucu.

    Otelin civarının ağaçlık olması sebebiyle olsa gerek sivrisinekler pek sevdi beni. Toplamda 5 çanta ile yolculuk yapıyor olmanın bir getirisi olarak yanımda taşıdığım sinek kovucu ilaç sayesinde hiçbirinin yanıma yaklaşamadığını söylemek isterim. 🙂

    Ertesi gün Neos Marmaras’a gidecektim ve yolum yine uzun sayılırdı. Bu nedenle erkenden kalkıp çantaları hazırladım. Ancak park yerinde motosikletimin arkasına bir Türk’ün park ettiğini gördüm 🙂 Çok oyalanmama gerek kalmadan araç çekildi ve bayan Laskarina ile vedalaşarak Neos Marmaras’a doğru yola çıktım.


    Bayan Laskarina...

    Thassos’a gelmek için 2 feribot kullanabilirsiniz. Birisi Keramoti’den kalkan, diğeri ise Kavala’dan kalkan. Ben dönüşümü Kavala üzerinden yapacaktım. Bu sayede Keramoti – Kavala arasındaki yolu da geçmiş olacaktım.

    Kavala feribotları Keramoti kadar konforlu değil. Üstelik bugüne kadar bindiğim tüm feribotlarda bir taraftan binip diğer taraftan inilirken, bunda bindiğiniz yerden iniyor dolayısıyla içeride manevra yapmanız gerekiyordu. Motosikletler için kolay, ancak araçlar için zor olsa gerek. Tabi benim bulunduğum saatte feribotların sakin ve boş olması nedeniyle insanlar çok da zorlanmıyordu.

    Neos Marmaras



    Sıkıcı otobanlardan ilerledikten sonra Chalkidiki (Halkidiki)’ye giriş yaptım. Halkidiki 3 yarım adadan oluşuyor; Kassandra (batıdaki), Sithonia (ortadaki), Athos (doğudaki).

    Athos, daha çok manastırların olduğu ve dini nitelikli bir yarımada. Öyle ki manastırların olduğu bölgeye kadınların girmesi yasak. Bunun dışında doğasının çok güzel olduğu söyleniyor. Ben gitmedim ancak bir sonraki turumda ziyaret edebilirim.



    Diğer iki ayakta ise bolca güzel koy ve restoran var. Ben Sithonia – Neos Marmaras’ta Hotel Papagolos adlı otelde kaldım. Resepsiyonist Andreas çok dost canlısı birisiydi. Göz önünde olması için motosikletimi tam otelin kapısına park ettirdi. Ayrıca bir ara otel internetinde sorun oldu diye gidip bana yakındaki bir iş yerinin wi-fi şifresini alıp gelmişti. 🙂 Sonraki rezervasyonumu yaparken kendisini aramamı, bana Expedia ya da Booking’den daha iyi fiyat verebileceğini de ekledi. Kaldığım en temiz ve en rahat otel sanırım burasıydı.

    Otel merkezi olduğu için sokaklar arasında yürüyerek dolaştım. Yemek yedim, İstanbul’dan gelen yelkenci bir grupla sohbet ettim ve manzarası süper bir cafe’de bira içtim.



    “Neos” kelimesi, Yunanistan’da birçok yerde karşılaşabileceğiniz bir kelime. Mübadele zamanında Türkiye’den buraya gelen Yunan ve Rumlar’ın kaldıkları yerlere verdikleri isimler “Neos/Neo” yani “Yeni” kelimesi ile başlamaktadır. Örneğin; Neos Marmaras, Neos Mudanya, Neos Skopos (Yeni Üsküp) vs.

    Yunanistan’da attığım her adımda insanların bizden birileri olduklarını gördüm (birçoğunun ataları zaten bizim topraklarımızda yaşamış). Hepsi yardımsever ve Türklere karşı bir ön yargı taşıdıklarını düşünmüyorum (en azından benim karşılaştıklarım öyleydi).

    Thassos ve Neos Marmaras’ta geçirdiğim zaman açıkçası bana kısa geldi. Çünkü her iki otele de giriş yaptığımda öğleden sonraydı. Nispeten ülkemize yakınlığı nedeniyle hem Thassos’a, hem de Chalkidiki’ye ayrı ayrı kısa tatiller ayarlamak güzel olabilir.

    devam edecek…


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2008
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    xt 600
    bu nası gezi pro!
    çıtayı çok yukarı koydun, bizim trans-kızılcahamam yalan oldu
    geçmiş seyahatin mübarek olsun, devamını bekleriz.

  3. #3
    Adana İl Temsilcisi adanalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ekim 2006
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    YAMAHA XJ6 DİVERSİON F, YAMAHA BW'S 100
    merakla devamını bekliyorum.ADANA'dan selam olsun.
    DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN. BORA KARAKAŞ (BEN)
    KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE

  4. #4
    abap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2017
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    KTM Duke 250
    Ofiste imrene imrene izledim Harikasınız umarım en kısa sürede devamı gelir..

  5. #5
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Eyvallah dostlar çok teşekkürler. Üçüncü bölüm bu akşam yayında olacak

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:09 ----------

    Alıntı KUVVETMİRA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu nası gezi pro!
    çıtayı çok yukarı koydun, bizim trans-kızılcahamam yalan oldu
    geçmiş seyahatin mübarek olsun, devamını bekleriz.
    Eyvallah dostum, 2005'teki hayalimi 11 yıl sonra gerçekleştirdim
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

  6. #6

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    10 günde Neo Marmaras'a mı gittiniz nasıl yol o yahu diyecektim bi an.
    Cennette geziyorsunuz, güzel sürüşler.
    Bu arada Athos'a sadece kadınların girmesi yasak değil, Hristiyan erkekler özel izin alarak girebiliyor. Bir daha giderim girerim diye başınıza iş almayın yani. Kassandra ve Sithonia yeterince güzel, yetinmeyi bilmek lazım :p

  7. #7
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Teşekkürler


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)