1-Termometre 22 dereceyi gösterirken yeni bir gezi zamanı geldiğini hatırlatıyor. Çöpten aldığım kasayı atıp yeni sezon için manavdan yeni bir kasa aldım.
2- Motosikletimin bakımını yapıyorum. Benim yapacağım bakım bu kadar olur depoya benzin doldurmak.
3- Başlangıç kilometrem.
4- Başlangıç yerim baba ocağım.
5- Gülsuyu köprüsüne varıyorum. Hazır mısın yazısına hazırım diyorum.
6- Yeni bir il sınırına ulaşıyorum.
7- Dil ovası malun bir önceki gezimde ( 100 cc 2) tabelaları paylaşmıştım tekrara düşmemek için aradaki yerlerin tabelasını tekrar paylaşmıyorum.
8- Yörük kır düğününe denk geliyorum.
9- Bende aralarına katılıp iki kurdumu dökeyim diyorum.
10- Bazen halayın başı bazen halayın sonu kendi çapımda bir iki şey yapıyorum.
11- Beni gören başka motorcu arkadaş sağ olsun beni yalnız bırakmıyor. Sonradan dikkat ettim onunda tepesinde saç yok. Tepede saç olmayınca malum kafa daha çabuk üşüyor.
12- Bu tabelanın a yüzü arkadaki ağaç sayısına dikkat.
13- Bu da aynı tabelanın b yüzü arkadaki ağaç sayısına dikkat edin. Sonuç ta ya belediye bizi ya da biri belediyeyi iyi yemiş.
14- Ama kasıntı poz vermişim.
15- Derince ilçesinin çıkışında Shell e uğruyorum. Malum benzini Shell den almak lazım. 80 km yol yapmışım buraya kadar 7 liralık benzin alıyor. 2 liralık ta motora döküyor 10 lira veriyorum 1 lirayı da benden bir cay iç diye ben almıyorum. Kaç lira yaktı kafam karıştı anlayamadım.
16- Çok şükür İzmit teyim.
17- Ana yerim ben bunları
18- Kafadan ezbere gidiyorum.
19- Bir önceki resimde tabelanın arkasında esnaf vatandaşın dükkanı gözüküyor. Adres soruyorum youtube de var. Bana emeği geçiyor bende bu iyiliğin altında kalmayarak dükkanın resmini paylaşıp reklamını yapıyorum.
20- Yeni bir ile ulaşıyorum.
21- Sapanca dayım.
22- Naturköy e ulaşıyorum. Önündeki araçları görünce resmen şok oldum.
23- İçinde güzel bir şelale var.
24- Şelale ben olmadan da güzel gözüküyor.
25- 100 metre arayla iki kule arasına bu teleferiği yapmışlar millet kuyruk. Ben bir şey anlamadım anlayan bana da anlatsın.
26- Etraf ta çok Arap turist var idi.
27- Güzel bir gölet
28- Gölet ve vadi
29- Ziyaretçi çok olunca hazırlıklar malum bir nevi fabrikasyon.
30- Bu da ben.
31- Bunlarda yamaca kurulmuş otel odaları.
32- Şu güzelliğe bakın diyecek bir şey bulamıyorum.
33- Etraf çok kalabalık idi. Aşırı demek daha doğru.
34- Buda bu güzelliğin dış yüzü.
35- Etraf umduğumdan kalabalık olunca bende az ilerisi karşı tarafta ceviz lik sesiz sakin ıssız olan bir yere geçip nevaleyi çıkarıyorum. Nevale 1 liralık a 101 de satılan hazır makarna bir lira yirmi beş kuruşa satılan kek sallama cay ve limonata.
35- Oh gel keyfim gel yan gel yat. Çaktırmayın iki tane 35 nolu resim var.
36- Makarnanın suyunu koyuyorum.
37- Makarnayı götürürken cayın suyunu da koyuyorum.
38- Keki çayla götürüyorum.
39- Bu kadar yedikten sonra dağ tepe dolaşacak halimiz yok ya?
40- Şimdi magandalık zamanı o kadar olur.
41- Ben biraz tırsak olduğum için sapanla idare ediyorum. Fazlası yemez.
42- Buda sırma suyun fabrikası ilk defa su fabrikası görüyorum.
43- Buda sırma suyun yaptırdığı çeşme. Mermerleri yerinden sökülmüş. Dikkat edin lavabo gibi yerin yanında duruyor ayrıca çeşmeden su akmıyor. Geçenler ben dahil su içmek elini yüzünü yıkamak için duruyor sonuç hüsran ayıp yahu. Çeşmenin senesi dolmamış. İşte bazı şeyler inanmadan moda bu diye yapılınca böyle oluyor.
44- Artık dönüş zamanı yolcu yolunda gerek.
45- Benim motosiklet 60 km/saat yapıyor çok zorlasan 70 km/saat e çıkıyor onun için hız sınırı benim için fazla önemli değil.
46- O ne be ?
47- Bu kavşakta her tabelada var toplayıcı yol bilen varsa beri gelsin toplayıcı yol ne demek. Ben bilmiyorum.
48- İzmit in içinde lastik patladı. Yanımda sprey var idi onunla lastiği şişirdim. Tamirci aradım bulamayınca İstanbul a kadar idare etti. Şimdi tubeless lastik ile değiştirdim (iç lastikli idi) arka lastiği ön (2.25-17) için bulamadım. Arka 2.50-17 idi 2.75-17 oldu. Daha denemedim. Tamirci tavsiye etti en ufak fikrim yok bu konuda.
49- İzmit te ilk de fourportör gördüm. Üç tekerlekliye triportör diyorsak dört tekerlekli olana da fourportör denir her halde.
50- Sanayi şehri olan İzmit böylece teknoloji üssü olmaya da emin adımlarla ilerliyor. İzmit gururla sunar fourportör.
51- Dönüşte pişmaniye alıyorum.
52- Yolda koyun sürüsüne denk geliyorum. Onları bir müddet otlatıyorum. Böylece forum forum dolaşıp arkamdan bakmayın siz o kolpacıya iki koyunu bile güdemez diye konuşanlara mesaj vermiş oluyorum.
53- Ben istesem çobanı bile otlatırım ama neyse konumuz o değil uzatmayayım. Efendilik bende kalsın.
54- Kürkçü dükkanına geri dönüyorum.
55- Dönüş kilometrem. Toplamda yapılan 249 kilometre yorgun bir vücut dinlemiş bir kafa. Netice bir kahkaha bir pirzolaya eşittir misali hep beraber pirzolayı yedik güldük eğlendikse ne mutlu bize. Videoma da bakmayı unutmayın kalın sağlıcakla.
Gezimin kısa videosu nasıl seyahat edip, nasıl fotoğraf çektiğimi ve nasıl yolları bulduğumu gösteren kısa tanıtım.
https://youtu.be/wNcRWG88ygE