Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

İlk Gezi, Kapadokyanın Giriş Kapısı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Yıllardır içimde ukte olan birşeydi motor. Mesleğim ambarcılık. Kamyon şöförüde diyebiliriz. Çocukluktan beri motor isteği vardı. Ehliyetide almıştım ama motor almak kısmet olmadı. Ailem izin vermiyordu. Neyse bi gün gittim cross motor aldım haber vermeden. E artık yaş 30a dayandı izin faslını bi geçelim.

    Cross motor alma sebebim ise yine çocukluğumda saklı. Dayımın mobylette enduro vardı. Sülalede herkes kullandı. 14 yaşındayken bende kullandım bi süre. Tabi babamdan gizli. Görünce kürekle parçaladı motoru. Şimdi ise ona benzediği için cross aldım. Ekipmanlarıda tamamladım. Yan çantayıda kendim yaptım. E artık yola hazırım.

    Giriş kısmı biraz uzun oldu kusura bakmayın. İlk başlığım bu bölümde. Kamyon malum ağır vasıta. Trafik ve park sorunu büyük. Motorsiklet benim için özgürlük demek. Doğa gezilerini çok severim. Motor tarzıda o gezilere imkan veriyor.

    Boş kaldıkça gezmeye karar verdim. Geçen hafta pazar günü hava soğuktu çıkamadım. Hatta forumda başlık açmıştım ama gelen olmadı. Zaten Aksaray'da pek motorcu olduğunu sanmıyorum. Motor kullananlar ya apaçi tabir ettiğimiz şekilde, yada maddi sebeplerden kullanıyor. Yani motorcu diye tabir edebileceğimiz kişi yok yada varsa ben bilmiyorum.

    Neyse esas mevzuya geçelim. Bu hafta gitmek istediğim yer Kapadokyanın giriş kapısı denilen bölge. Selime, Yaprakhisar, Güzelyurt, Ihlara vs. Tecrübe kazandıkça daha uzak yerlere gideceğim inşallah.

    Ihlara vadisi Dünya'nın en büyük 2. kanyonu.

    Sabah erkenden uyandım. Motor beni bekliyor evin arkasında atölyenin yanında.



    Cross motor zaten hız yapmaz. Ki bende 80 civarı hızla gidiyorum. Ama yinede herşeyi giyiyorum önlem şart. Kaporta bedenimiz sonuçta bunda. Kamyondaki güvenlik yok.



    Kaplumbağa bana veda ediyor.



    Ve yola düştüm. Motoru sıfır yaptırmıştım. Biraz uzaklaştıktan sonra hem motor dinlensin hemde bi sigara içeyim diye durdum.









    Ne olur ne olmaz diye benzin alayım diye durdum. Benzin göstergesi bozuk. Aksaray'da motor elektiriğine bakan yok. Yaptıramadım. Orda depo kapağı bozuldu. Artık içini söküp kilidi iptal ettim. O şekilde idare edecek hale geldi.



    Yolda giderken "Çanlı Klise" diye yol ayrımı vardı. Ordan geçerken hep merak ederdim. Girip bi bakayım dedim 9 km yazıyordu.





    Bi köye girdim ama yolu kaybettim. Kiliseyide bulamadım. Tabela yok soracak insanda yok köyde. Mecburen geri döndüm.

    Biraz ilerledikten sonra Melendiz çayına geldim. Ihlara vadisindende geçiyor bu su. Su şırıltısını dinleyebileceğim mükemmel bi yer. Oraya girmek zor olmadı motorla. Birazda orada oyalandım. Sessiz sakin güzel yer.











    Ordan çıkıp yola devam ettim. Burda yol ayrılıyor. Güzelyurta sonra giderim diyerek sağa girdim.



    Selimeye geldim. Girişte mezarlık var. Onun yanında mesire alanı çayın kenarında. Selime Sultan türbesi var. Karşısında eski katedral var. Birde kiliseden değiştirme cami.











    Orda fazla oyalanmadan devam ettim. Karnım baya acıkmıştı kahvaltıda yapmadım zaten. Önceden bildiğim bi yer var oraya gittim yemek için. Yaprakhisarda çayın yanında. Hemen yemek işine giriştim.



















    Çayı severim. Közde demlenmişi ayrı severim.



    Orda oyalanırken bi korna sesi duydum. Bi baktım amcamın ailesi. Amcaoğulları filan. Onlarda gelmişler bi nevi basıldım. Onlar farklı bi yere gittiler. Çaydan sonra yanlarına uğradım sohbet ettik. Motoru yengeme emanet edip doğruca gezmeye çıktık.































    Bu tünel ikinci kata çıkıyor. Bir sürü kat var bu şekilde. Yıkılmalar olduğu için bazı yerlere çıkılmıyor. Dikey tünellerde var.





















    Yüzlerce yıllık boyalar bunlar. Hiristiyanlar o dönem buraları oyarak yapmışlar. Sonrada böyle boyalarla süslemişler.











    Buda haç. Bi kısmı çökmüş.



    Uzakta görünen. Hasandağı. Şimdilerde kar var oraya gitmek zor olur. Onada ilerleyen haftalarda gideceğim inşallah.





    Ordanda çıkıp Ihlara'ya devam ettim. Bi tepede mola verdim. Manzara çok iyi.







    Ordanda çıkıp vadiye geçtim. Vadinin tepeden görünüşünü çektim öncelikle. Burda otopark var. Motosiklete adam parada almadı. Zaten giriş burdan değilmiş biraz daha aşağıya inmem gerekiyormuş.









    Ve Ihlara vadisi.







    Giriş 20 lira. Burdaki birkaç yeri gezmek için. Müzekart kalmamış ondan alacaktım. Bir sene sınırsız gezi tam benlik.





    Vadiye merdivenlerle iniliyor. İnerken dikkatimi çeken şey herkesin sayı saymasıydı. Kaç merdiven çıkıldığını sayıyordu insanlar. Ben saymaya üşendim çıkınca güvenliğe sordum 400 merdivenmiş.































    Vadi baya uzun. Sabah gelinip akşama kadar ancak gezilir. Ben fazla duramadım zaten hava kararmaya yaklaşmıştı. Pazar günleri dedemi ziyarete giderim geç kalmamak için fazla oyalanmadım.



















    O tarafa hiç gitmedim. Başka zamana inşallah.

















    Çıkmak işkence gibiydi. Üstümde ağırlıkta çoktu malum. Mont zaten kavuruyor. Birde sigara yüzünden ciğerler pert olmuş. Hiç dinlenmeden çıktım ama çıkınca baya yoruldum. Bugünde sol baldırımda ağrı var adım attıkça.



    Ordan çıkıp Ziga kaplıcalarının olduğu tarafa geçtim. Bu kısımda kaynak suyu var sıcak. Aşağı tarafta köylüler betondan havuz çevirmişler yüzülebiliyor. Ama vakit dar olduğu için oraya inmedim.







    Ordan tekrar dönüş yolunda Selime'ye geldim. Orda kateral var demiştim. Daha önceden içeriye girmemiştim ona da hemen bi bakayım dedim.







    Dayı temizlik yapıyormuş toz çökene kadar almadı beni içeri. Kimse kalmamış temizlik yapılıyormuş o saatte. "Yarım saat sonra kapıyı kilitlerim hızlı çık" dedi.



































    Ve bu güzel günde bitti. Dönüş yoluna geçtim.



    Ben bunları facebookda paylaşmıştım. Zaten fotoğraflarada oranın adresini vererek ekledim. Bi arkadaşım vardı motor alma niyeti vardı onunda. Bugün sanayide motorun sağını solunu yaptırırken karşılaştık. Biraz sohbet ettik. Çok hoşuna gitmiş böyle bi gezi yapmam. Bi saat sonra geldi "motor aldım" dedi. Gitmiş motorsiklet almış gelmiş. İnşallah pazar günüde onunla gideceğiz. Plan değişmezse Saratlı yeraltı şehrine gideceğiz. Bu civarda olup gelmek isteyen olursa kapımız açık çay bardağımız var buyursun gelsin.
    MCV, ogzcngdk, mombohunter ve 17 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    18 Mart 2017
    Güzel gezmişsiniz. Fotoğrafların bol olmasına sevindim. Emeğinize sağlık. Yemek olayı iyiymiş. "Doğada yemek yapmak ve yemek" tadı değişilmez.

  3. #3

    Üyelik
    03 Aralık 2016
    Çok güzel olmuş geçen bu çantalarla ilgili konu açtığınızda,bende yorum yazmıştım peki faydalı olucakmı içi genişmi? diye cevabını , fotoğraflardan aldım

  4. #4
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2013
    güzel bir gezi olmuş, böyle tarihi yerler hep ilgimi çekmiştir. o atmosferi solumak, asırlar önce insanların oradaki yaşamlarını hayal etmek dokunmak çok farklı hisler uyandırmıştır hep içimde..

    bu da espri mahiyetinde olsun

    https://www.youtube.com/watch?v=bqaEfyQy6UQ

  5. #5
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    Gezi on numara olmuş, kahvaltı faslı hele çıkıp gelesim geldi oralara

    Motorunuz da tam o yolların motoru, keyifli nice kilometreler
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

  6. #6
    gitaristgkn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ağustos 2016
    Şehir
    Tekirdağ
    Motosikleti
    yamaha xt 600 e
    maşallah bol fotolu güzel gezi olmuş havalar ısındı artık yollara düşme vakti

  7. #7
    TanImsIz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Temmuz 2006
    Şehir
    İstanbul / Kartal
    Motosikleti
    Aprilia Tuono V4 ve İmola 125
    İşte bu bilgileri kitaptan okusan bu kadar aklında kalmaz. Teşekkür ederiz , tekerine ve eline sağlık. 3 Lü çanta takımıda bi harika

  8. #8
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Yorumlarınız için teşekkürler.

    Blackhoney Aslında daha çok fotoğraf çekmişimde hep aynı şeyler sıkılırsanız diye mağara resimlerini çok eklemedim buraya.

    kabyelmen Çaydanlık sığıyor. Mangal teli uzunluktan dolayı girmedi onun yerine şiş aldım. Yiyecek içecek derken baya bişey aldı. Daha da sığmayan olursa o çantalara ne olur ne olmaz diye bağladığım spanzeti kullanabilirim. Nakliyeciyim ben üst üste dizer havale yapar güzelce bağlarım.

    DKN Aksaray çok eski bi yerleşim yeri. Ancak fazla tanıtım olmadığından bilinmiyor. Mesela Anadoluda ilk tarım burda yapılmış. Dünya'da ilk beyin ameliyatıda burda. Her köyünde kasabasında höyükler var. Birçok yerinde yeraltı şehirleri var. Günlerce gezilir buralarda. Buyur gel ben rehberlik ederim.

    Lucas Bu pazar yine gezi var. Bahsettiğim arkadaşla beraber çıkacağız. Yakınlardaysan buyur gel sende. Yeriz içeriz. Daha nereye gideceğimize karar vermedik. Birkaç gün çadırda kalalım sahil tarafına gidelim diyoruz. Eğer o olmazsa bu civarda tarihi ve doğal bi yerlere gideceğiz.

    gitaristgkn Aynen soğukta çekilmiyordu. Bu gezide bile akşam terliyken dönüyordum biraz üşüdüm. Montun astarını çıkarmıştım sıcak diye. Bundan sonra onuda çantada taşıyacağım ne olur ne olmaz.

    TanImsIz İnşallah Aksaray'ın tanıtımını bi süre böyle başlıklarda yapacağım. Akılda kalır. Çanta aslında alet çantası. Kendim yapmıştım. Yan Çanta Yapımı
    DKN bunu beğendi.

  9. #9
    _oXXo_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2010
    Şehir
    TÜRKİYE - 68 AKSARAY artıkın 34 İSTANBUL
    Motosikleti
    GT 250 KIZILL + NC 700 KIRMIZII
    merhaba . gezi güzel olmuş. resimlerin çok olması birçok arkadaşı oraya çekecektir. motora başlaman ve dahada önemlisi ekipman kullanman çok daha güzel.


    gelelim asıl yazma sebebime Aksaray da motor süren ve samimi olduğum bolca insan var. hatta enson 23 nisanda bir geziye gittiler ve 10 gün içinde bir yurt dışı gezisine çıkacaklar. araştırmalarını geliştirirsen sende bunları bulabilirsin. hatta 2015 da Aksaray ın yeren gazetelerine bile çıktılar.sağlıkla kazasız uzun sürüşleriniz olsun
    '' NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ''
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

  10. #10
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Forumda baktım bulamadım. Nasıl ulaşabilirim onlara? Sanayide bi tane cross motor görmüştüm ama o adam kim bilmiyorum. Ne amaçla kullandığınıda bilmiyorum.

  11. #11
    _oXXo_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2010
    Şehir
    TÜRKİYE - 68 AKSARAY artıkın 34 İSTANBUL
    Motosikleti
    GT 250 KIZILL + NC 700 KIRMIZII
    aksaray motosiklet gezginleri diye sor google teyzeye
    '' NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ''
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

  12. #12

    Üyelik
    30 Temmuz 2016
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 150 ns
    Güzel bi gezi olmuş. Bende Aksarayda üniversite öğrencisiyim. Pulsar 150 ns motora sahibim. İnşallah tanışıp yeni rotaları beraber aşarız. Çok memnun oldum bu şehirde siz ve bahsi geçen diğer motorsiklet grubu olduğu için. İnşallah ortak paydada buluşuruz.

  13. #13
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    _oXXo_ Sağolasın.

    velidonmez Haftasonuna bi yerlere gitmeyi düşünüyoruz arkadaşla. Sende gel.

  14. #14

    Üyelik
    30 Temmuz 2016
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 150 ns
    Alıntı Ekarademir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    _oXXo_ Sağolasın.


    velidonmez Haftasonuna bi yerlere gitmeyi düşünüyoruz arkadaşla. Sende gel.
    Malesef bu hafta okulun gezisi var. Diğer gezilere inşallah :/

  15. #15

    Üyelik
    19 Ocak 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250 sl gitti MT 25 geldi
    Çok özendim size. Umarım ben de bi gün uzun soluklu gezikere çıkabilirim. Tekerinize taş değmesin. Keyifli seyahatler dilerim.

  16. #16
    Apices - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Temmuz 2012
    Şehir
    BURSA/ESKİŞEHİR
    Motosikleti
    Sym Wolf 250/Tvs Apache
    Bu forumda en sevdiğim bölüm tamda burası.

    Çok güzel bir gezi ve aynı zamanda paylaşım yapmışsınız.

    Elinize, emeğinize, yüreğinize sağlık.

  17. #17
    nogayali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ağustos 2016
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Honda Kinetic+Hero xpulse
    Çok güzel, keyifli bir gezi olmuş.Çanta yanlarında nogay bayrakları var, nogay mısınız?

  18. #18
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    mombohunter Çokda uzun değil. Aksaray'a 40 km civarı bu gittiğim yerler. Tabi ben biraz dolaştım toplamda gidiş dönüş 100 km olmuştur.

    Apices Sağolasın

    nogayali Nogay değilim siyasi ideolojim Türkçülük. Nakliye işine başladığımda logo lazımdı. Kamyonun kapılara bozkurt yada kanatlı at (tulpar) yapmayı düşündüm. Sonra Nogay Türklerinin kullandığı kanatlı bozkurt aklıma geldi. Kanat hızı temsilen daha güzel durur diye düşündüm. Hemde bozkurt var. Kamyona kartvizite derken en son motora da onu yaptırdım.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:39 ----------

    O değilde nazara geldik. Motorun şanzıman bozulmuştu. Ustaya bıraktım 3 gün oldu parça bulamamış. Zonghsen parçası sıkıntılıymış. Yarında gelmezse bizim pazar işi yatacak. Bir hafta pazar gezisinin hayalini kurmuştum yalan oldu gibi bakalım.

  19. #19
    mesut hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2012
    Şehir
    eskişehir
    Motosikleti
    Yamaha XT660 r-honda CBF - SUZUKİ GW 250 İNazuma
    güzel gezi olmuş yüreğine sağlık,kazasız sürüşler dilerim,selamlar
    - HAYAT GEZİNCE GÜZEL -

  20. #20

    Üyelik
    16 Eylül 2014
    Motosikleti
    MT-25
    Aha , cok hos. Bende ilk gezim olmasa da bir kerecik bir şeyler paylaştım. Ilk gezi olduğunu görünce girdim ve cok hooos resimler. Ilk heyecanlar özeldir.. sonra yaptigim baska gezileri kamplari paylasmadim forumda. Umarım siz devamını getirirsiniz ;)


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)