Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

İspanya / Sevilla gezi notlarım

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Herkese selam,
    Uzun zamandır paylaşmayı düşündüğüm fakat bir türlü zaman ayırıp paylaşamadığım İspanya / Sevilla seyahatimdeki gezi notlarımı fırsat buldukça güncelleyerek, sonunda paylaşıyorum.

    Çok uzun uzadıya bir konu olmayacak ama, gittiğim bazı motosiklet mağazalarından çektiğim fotoğraflar, bazı fiyatlar, vb. detaylar dikkatinizi çekebilir diye düşünüyorum.

    Öyle ise başlayalım..

    Sevilla İspanya'nın günaybatı kesiminde Endülüs özerk bölgesinin merkezi ve en büyük şehridir. Toplam nüfusu şehir merkezi ve kasabalar ile beraber 1.758.720'dir.

    Atlas Okyanusundan 87 km kadar içeride, Guadalquivir Nehrinin doğu yakasında yer alır. Başkent Madrid'in yaklaşık 550 km güneybatısına düşer. Güneyde olmasından ötürü sıcaklar oldukça yüksektir.

    Benim ne işim var Sevilla'da ? Kısaca bir iş seyahati idi diyip geciyorum

    Sabahın körlerinde Havalimanına doğru düştük yollara..



    Uçakta ki yerimizi aldık,, 1-A (Business Class) CMYLMZ'cilara selam!



    Uçakla yaklaşık 3 saat veya 3.5 saatlik bir uçuş sonrasında (hatırlamıyorum) " Malaga " havalimanına iniyorsunuz. Malaga Sevilla 'ya ortalama 200 -220 km uzaklıkta,direk uçuş maalesef yok.



    Havalimanından Sevilla'ya götürmek için bekleyen transfer aracımı buluyorum, ve 220 km yol bizi bekler.



    Yaklasik 2.5 saat kadar otoyolda seyir ediyoruz, tabiki bütün yollar standart üstü ve insanın içi gitmiyo değil, şurada bi gazlasaydık fena olmazdı gibilerinden ;)

    İspanya'da İtalya gibi motosiklet kullanımının üst düzeyde olduğu bir ülke, neredeyse herkes motosiklet kullanıyor,özellikle Sevilla çok sıcak olmasından ötürü bu durumun etkisi yüksek olabilir. Tabi motosikletler ülkemizdeki gibi hiçe sayılmıyor, ve onlar için belirli km aralıklarında precaucion tabelalar mevcut. (Daha önce başka avrupa ülkelerinde de bu tabeladan görmüştüm)



    Bir çoğunuz eminim biliyordur, fakat benim daha önce bilmediğim bir detayı görünce biraz şaşırmıştım, " Seat " markasının bütün otomobil modelleri, İspanya'da bir şehir adı imiş.. (İbiza'yi biliyordum) ama Leon, Cordoba, İbiza, Toledo tabelalarını görmek bi garip gelmedi desem yalan olur.




    Sevilla oldukça sakin ve sıcak bir şehir.





    Repsol'ü ülkemizde sadece honda üzerinde görmeye alışığız, ama İspanya'da bolca görebiliyorsunuz.



    Sevillada motosikletlere verilen önem bir çok avrupa şehirinde olduğu gibi oldukça yüksek. Heryerde özel park alanları mevcut, ve bu durum ticari bir ranta çevrilmemiş durumda..



    Forumdaki zıpırlardan caglar48'e deri ceket ve eldiven almak için bir iki mağaza araştırması yaptım. Mağazalar bulunduğum konuma oldukça uzaklardı.. kimisi 30 km , kimisi 45-60 km mesafelerde. Taksi ile ulaşım biraz tuzlu olacaktı, yani 100-200 euro uygun ekipman almak icin 100 €uro taksi parası ödemek mantıklı olmazdı, toplu taşıma kullanmayı düşündüm fakat toplu taşıma haritalarını da incelediğimde 3-4 kez araç değiştirmem gerektiğini gördüm, dönüşte 4 kez, 8 araca binmek ciddi bir zaman kaybı ve boşuna bir yorgunluk olacaktı... Bende çözümü Scooter kiralamakta buldum..

    Açtım bilgisayarı ve hemen rental bike aramaya başladım, karşıma en uygun Peugeot Tweet 125 çıktı, ve hiç düşünmeden rezervasyon yaptım.. Sanırım 30 veya 33 €uro idi kiralama tutarı.



    Kaldığım otele 4-5 km mesafede idi kiralama şirketi.. Hem biraz dolaşırım dedim, hem de sabah uyandığımda açılırım diyerek düştüm yollara ve gittim kiraladım aleti..



    Biraz küçük kaldı ama maksat ulaşım ;)



    Scooter kiralamak çok iyi fikir oldu, hem ihtiyacım olan yerlere çok rahat ulaştım, hemde şehirin altini üstüne getirme firsati buldum, 2 günlük kiraladım, 60 euro, ve 15-20 €uro'da benzin yaktım ortalama 200-250 km de yol yaptım diyebilirim, rakamları sallıyorum ama ortalama tutacaktır.

    Dipnot:

    Sevilla o kadar sıcak bir yer ki, daha önce kaçınız böyle bir şey yaptı bilmiyorum ama, sıcaktan korunmak için vizörü kapattım.. Ben ki 10 derecede dahi vizör açık giden adam iken, esen sıcaak rüzgar, bacaklarıma ve yüzüme iğne gibi saplanıyordu. Tarif edemeyeceğim bir şey bu.

    Sabah 11 ve hava sicakliği ;)



    5-10 dakika da bir soğuk ve buzlu birşeyler içmezseniz geberip gidebilirsiniz.



    Avrupada Siesta denilen bir durum var. Bilmeyen arkadaşlara açıklamak istiyorum günün birinde giderseniz zor durumda kalmayın.

    Siesta nedir?;
    Güç uykusu, öğle şekerlemesi veya İslamî terminolojiye göre kaylûle, SWS olarak bilinen yavaş dalga uykusu veya derin uyku başlamadan önce sona eren kısa uykuya verilen bilimsel addır.

    Anlayacağımız şekli ile, Avrupanın pek çok şehirinde insanlar, her gün belirli saatlerde tükanları kapatıp, uyuyorlar. (Her ülkede saat değişkenlik gösterebilir) Atıyorum ispanya için 12 ile 16.00 arası bütün tükanlar kapalı.. Şaka değil, pizacıya giriyorsunuz, ve sieste diyip size piza vermiyorlar, su alamıyorsunuz, benzinci kapatıyor, aklınıza ne geliyorsa.. Neyseki ben bir Türk olarak direk çamur yaptım ve pizzamı aldım, 3 gündür yemek yemiyorum ne olur verin dışarıda yerim ben dedim, ne yaptım ettim, pizzayı yaptırttım ve motorun selesinde gölge bi yerde karnımı doyurdum bir şekilde



    Not: pizzada Pork ve bacon yok! Kaos çıkmasın ;) korkar olduk.


    Karnımızı da doyurduktan sonra yavas yava motosiklet mağazalarını gezmeye başlayalım. Bu arada 125cc scooter kullanan arkadaşlara not olsun, gerçekten otobanlarda çok dikkat edin!. 20-30 km otoban sürüşlerim oldu, 125 cc scooter ile hız limitinin 130 km/h olduğu bir otobanda gerçekten zorlandığım anlar oldu. Aman tikkat!.

    İlk bulduğum mağaza bana hitap etmese de , o kadar yol geldim diyerek içeride dolastim, işte bazı fotograflar, ve fiyatlar ile Aprilla, Piaggio satan bir motosiklet magazasi..







    Bazı fotoğraflar da fiyat var, ben özellikle fiyat odakli resimler çekmedim, ama bazilarina denk gelmiş, sizin için fikir oluşturabilir, pazarlık payı var mı bilemem ;)



    İkinci mağaza aradığım ürünleri satan mağazalardan birisi idi, fakat tam olarak istediğim ürünleri bulamadım.





    Şu alttaki deri ceketi gerçekten çok beğendim, kendime de almayı düşündüm ama bedeni yoktu, gerçekten kimsede görmediğim bir ceket giymek bence istanbul gibi bir yerde büyük ayrıcalık, zira sokakta herkes kızılaydan dağıtılmışcasına pişti gibi geziyor. Fiyatı 329 €uro.. Bi miktarda tax free düşünce TL olarak 950 ila 1.000 TL arasinda bir rakama geliyordu yanlis animsamiyorsam, o zamanki şarlarda euro 3.2 veya 3.3 idi yanilmiyorsam. ama beden yoktu.







    Tulumun fiyati;



    600 euro gibi düşünecek olursak; 2.000 TL gibi bir rakama denk geliyordu, bizim ülkede o paraya sadece ceket alabilirsiniz. Oda her modeli değil.

    Evet dostum sırada efsaneler var ;





    Şu renklere bak, dudak ısırtıyor..



    Bu da aradığım eldiven, ama daha renklisi lazim bize, takacak adam cool ergen olduğundan mütevellit ;)





    Bu alttaki botlar da, forumdan sevdiğim kardeşim Kemal Tekin için incelediğim ama icimize sindiremediğimiz ürünlerdi.. Fotoğrafları çekmişiz, bari paylaşalım, fiyatları 100-150 euro civarı idi.





    Alpinin güzel bir botu, yanılmıyorsam 300 euro idi



    Evet bir çoğunuzun diline dolayacağı ve bu konunun kilit noktaları olacak bir iki fotoğraf atacağım şimdi,, Aşağıda bir iki tane ikinci el motosiklet göreceksiniz, fiyatları ile ilgili yorumu ben yapmıyorum, bakalım forumdan ne gibi sesler çıkacak,

    Yamaha Yzf R6 - Eski motosikletimin kasası.. 2006 model , 36 binde, hata boya değişen yok, Tramer Temiz, teker yapmamış makine ;) haha ne güldüm kendi kendime..





    5.500 €uro,, Pazarlık payı 500 €uro olsa, 5000 x 3.3 idi kur = 16.500 TL R6 nasil beyler bayanlar? Hemde çiçek gibi.. Akrep de vardı üzerinde..

    Sıradaki arkadaş bir Kawasaki,, bu da çıplak krallarden birisi Z800 - 2014 model , 20 küsür binde, hata boya değişen zaten yok ;)



    Fiyatı ; 5999 euro, 5.500 euro desen 18 bin tl fln işte..


    Şimdi zurnanın zırt dediği bir diğer makineye geliyorum, sivri sinek kafalı Fazer 600.. Gerçekten güzel bir sport touring makine..

    Fazer 6; 2006 model, 35 bin küsürde, (daha taze) hata boya değişen mümkün mü ;) ve fiyatı 2999 Şaka gibi değil mi? €uro..


    Yapma bunu dostum, biz bu paraya pcx alıyoruz ;)


    Nostaljinin dibine vurmak... Fazla vaktim olmadığından, detaylı inceleyemedim, ama çok özel durduğu kesin.



    Ouwww T-Max oldukça sexy gözüküyor.. Fiyatını hatırlamıyorum ama ;(



    Ve sırada Yamahanın amiral gemilerinden olan FJR 1300 var.. Fiyatı da cok pahalı sayılmaz canımm ;) aa büyütmeyin.



    Sıradaki arkadaş yakından tanıdığımız Tracer amca..



    Ve işte karşınızda Yamaha'nın transformers'i..



    Bu da nefret ettiğim Monster ;) niye sevemediysem..



    Bunu da hiç sevemedim, hayranları fanatik olsalar da GS varken bu ne len?



    Ve sonunda bizim genç üzerimdeki ceketi beğeniyor, bir de kırmızı çizgili dainese carbon eldiveni bulup satın alıyorum ve işe noktayı koyuyorum.



    Allaht'tan İspanya Vodafone ülkesi de, internet problemim olmadı. Sevilla'dan bir iki fotoğraf ile bu konuyu sonlandıralım..


    İşte meşhur Sevilla katedrali..





    Cool lime olmadan yaşanmaz! ;)



    Sevilla'da bazı manyaklar kaskları arka tekerleğe bağlayıp yere koyuyorlar, bu tarz bir iki motosiklet görünce bende fotoğraf çekeyim dedim, bence hiç de hijyenik değil.. Belkide oranin apaçisinin tarzı da budur kim bilir?

    Dipnot - Motosiklet Runner SP...



    Fırsat bulduğumda motosiklet ile gezdiğim Doğu Avrupa ve Balkan turunda çektiğim fotoğrafları ve gezi notlarını da paylaşmayı hedefliyorum ;) Kısmet olur ise, bu yaz Transfăgărășan'a gidiyorum motosiklet ile (Romanya - Karpatlar).. Yazın sonunda güzel bir gezi yazısı ile tekrar bir konu açıyor olacağım...

    Siyuuuu

    zekeriyaimam, Salurbey, IRau ve 19 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    IRau - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Kasım 2014
    Şehir
    şarköy
    Motosikleti
    Xmax
    eyyy Levent seni pazar günü caddebostan sahilde görmüştük hangi arada gittin geldin

  3. #3

    Üyelik
    20 Aralık 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    Eey mübarek insan. İyi hoj güzel bir yazı. Eline koluna sağlık da neden 2.ellerin fiyatını paylaştın??

    Fazer 2999 euro
    Vışş.
    Bennim morral sıffır sıffır sıffır.

  4. #4
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    R6'nın fiyatının o kadar yüksek olmasının nedeni mağazadan olması.
    Mağazalar en az 3 ay garanti veriyorlar. Bu nedenle mecburen bazı parça değişimilerini yapıp öyle satıyorlar.
    Hatta lastikler sıfır takılmış olabilir.
    Shrieker bunu beğendi.

  5. #5
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    r6 en sevdiğim çift renk beş bin oyoro

  6. #6
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2013
    muhteşem bir gezi olmuş. artık okyanusları aşma vaktin geldi rossi. avrupa turu yetti bize

  7. #7
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Alıntı DKN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    muhteşem bir gezi olmuş. artık okyanusları aşma vaktin geldi rossi. avrupa turu yetti bize
    Aşılmışı var ;)




    Alıntı IRau adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eyyy Levent seni pazar günü caddebostan sahilde görmüştük hangi arada gittin geldin
    İnsan oğlu kuş misali ;)

    Alıntı COQ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    R6'nın fiyatının o kadar yüksek olmasının nedeni mağazadan olması.
    Mağazalar en az 3 ay garanti veriyorlar. Bu nedenle mecburen bazı parça değişimilerini yapıp öyle satıyorlar.
    Hatta lastikler sıfır takılmış olabilir.
    Tabi canım, bizimkiler neresinden çalarız diye bakmaktan ileri mi gidebilmiş? Lastikleri de sıfırdı. Cünkü amaç sadece para kazanmak değil, alan kişinin sorunsuz fayda sağlaması.

  8. #8

    Üyelik
    23 Mart 2017
    Bir konuya girdim internet kotam bitti. Keşke başlığa bol ss falan yazsaydınız :(

  9. #9
    Emreerol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2012
    Şehir
    Münih
    Motosikleti
    BMW R 1250 GSA
    Z800 5999 €. Yani orada yaşayan bir insan ortalama 3000€ kazansa 1 buçuk aylık maaşı. Bizde yine 2. eli min. 30000 TL. Ortalama maaşla 15 ayda sahip olunabilir.

    Gelişmekte olan ülke olmak ne çok geliştiriyor adamı.

    Emeğine sağlık Levent.
    Metehan07-70, oialdemir ve ^adm^ bunu beğendiler.

  10. #10
    _recoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    KTM 950 Supermoto
    Ben de geçtiğimiz Kasım ayında İtalya'ya gitmiştim arkadaş ziyaretine. Civarda her şey pahalıydı, arkadaşım motosiklet sevmediği için kiralamadım fakat keşke kiralayıp da gezseymişim diyorum. Ekipmanlar o zamanki kurla burdan daha pahalıya geliyordu, elim boş dönmek zorunda kaldım.

  11. #11
    Potenza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bmw S1000 RR HP4 & Aprilia Sr150 2T
    Alpinestar smx bot, ist.da motovento da var,325Euro.

  12. #12
    K121L - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2015
    Sevillayı özledim
    1 ay kalmıştım sevillaya da çok güzel zamanlarım oldu zengin bir ülke değil avrupa da ispanyaya " çürümüş ülke " düşüncesi ile bakılır.
    Diğer avrupa ülkerin de olduğu gibi İnsanlarının neredeyse hepsi türkleri terörist olarak bilir neden mi ?
    Müslüman ülkelerinin %90 ı işid , el-kaide gibi terörist gruplara imkan sağladığı için direk bu gözle görülüyorsunuz ki bende olsam kesinlikle bende terörist olarak görürüm
    Maddiyat açısından gelişmemiş bir ülke olabilir ama kültürel açıdan gerçekten çok büyük ilerleme kat etmişler eğer kas kafalı iseniz insanların öpüşmesine sarılmalarını görünce ıyy günah gözü ile bakıyorsanız rica edeceğim kendinize çeki düzen verin bu hayat böyle geçmez
    Bizim burada sinyalci olarak geçen tipler bulunur.İnsanların toplu bulunduğu yerlerde gidip bozuk para talep ederler 1 ay boyunca bulunduğum ülkede bir insan evladı rahatsız bile etmedi sadece psikopat bir kız dışında sigara istedi vermedim sokakta bağırarak "fuk the erasmus" diye sövdü gidip senin derdin ne deyip free shoptan çok ucuza aldığım camel sigaralarımdan uzattım zaten onunla da arkadaş olduk
    Öğlen hava dehşet sıcak olduğu için 11 ile 2 arası bütün iş yerleri siesta adı verilen öğle tatiline çıkarlar hatırladığım kadarı ile saatler değişik olabilir belki
    sadece açık olan işletmeler çinlilerin işlettiği küçük marketler

    Bu arada hepinizin bildiği gibi bira sudan ucuz su zaten yok mineralli suyun 1.5 litresi 2-3 euro 750ml kutu bira 70-80 cent
    Saat 22 den sonra alkol satışı yasak , festivaller hariç ve sistem gerçekten çalışıyor gerçekten kimse satmıyor.

    Eğer maç izlicem düşüncesi ile giden olursa sadece madridde bulunan sahayı gezmek bile 50euro bir maç 150-200 euro falan tl bazında 1000 liraya yakın eğer bu parayı verecek vatandaş varsa bana haber etsin bende ispanyolca ve ingilizce var bütün ülkeyi gezdiririm sadece seyahat masrafları artı olarak orada harcamak için 500 euroya konuyu kapatırız

  13. #13
    Memory42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2015
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    Ninja 300 , CBR 650F, Rc 390
    Vayy beee imkan olupta gezmek herşeyden daha güzel, sayfalarca yazsanız okurdum gayet sade ve anlaşılır olmuş bütün detaylar teşekkür ediyorum paylaşım için... Ayrıca montta gayet hoşmuş

  14. #14

    Üyelik
    05 Mayıs 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Levent Hocam yazmaya, paylaşmaya devam edin lütfen..

  15. #15
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Tesekkurler, firsat buldukca birseyler paylasmaya calisiyorum

  16. #16
    Stock Sever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS200
    Yazın 3 ay avrupada 1000 euroya çalışsam 200 cc + full ekipman diziyorum.

    Yazın türkiyede çalışsam 1400x3=4200 yapar. 2012 2011 bi cbf 150 alabiliyorum. Sigortası ekipmanı hariç.

    Ağlamak istiyorum abi.
    HONDA

    #BZ3082

  17. #17
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2013
    bu arada sakal kıran nasıl oluştu stresten mi

  18. #18
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Alıntı DKN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu arada sakal kıran nasıl oluştu stresten mi
    Geçti geçti,, bir şekilde tedavi ettik. Nasil oluştuğunu hiç bilmiyorum, geçen yaz 5 ay sakallarıma hiç dokunmamıştım. Sıkıldım traş olayım dedim, baktım dökülmüş..

  19. #19
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Vay gomanis ! Fiyatları paylaşıp isyan neyin cıgarmaya çalışiyi

  20. #20
    YBRMANİA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Kasım 2011
    Şehir
    AnTALYA
    Motosikleti
    HONDA CBR 1000RR(14)-YAMAHA YBR(12)
    aga bayılıyorum senin gezi konularına.konu,sunum falan bir harika.boşuna mod yapmamışlar diyorum.içimden


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)