Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

CB125E ile Tekbaşına Yalova Sudüşen - Erikli - Esenköy Gezi Kamp Tur.. 2 Gece 3 Gün

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    EthanHunt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2015 Honda Cbf 150
    Merhabalar..

    1 yıldır motosiklet kullanıyorum. Gezip tozup bunları sitede yayınlayanların fotoğraflarına imrenerek bakıyordum. Özellikle “oyunageldim” nickli abimizin gezilerini özellikle takip ediyorum. Tam benim tarzım geziler yapıyor. Çadır kurup kamp yapmak, su kenarında ateş yakıp bir şeyler pişirmek değişik yerleri gezmek, şelalede donmak planlarım arasındaydı ama ne zaman??
    En yakın gidebileceğim yerleri araştırdım. Yalova ve çevresinde karar kıldım. En sonunda bayram tatilini fırsat bilerek, kısada olsa bir tura çıktım. 325 kmlik bir tur ve küçük bir tecrübe oldu bana. Tura yalnız çıkıyorum motorlu bir arkadaş daha bulamadım.

    Güzergah : İstanbul – Körfez üzerinden Yalova – Termal – Sudüşen şelalesi – Termal – Ortaburunköyü – Teşvikiye – Erikli Çifte Şelaleler – Teşvikiye – Sahilköy ve sonra İstanbul.

    Fotoğraflarla anlatayım:

    Ramazan bayramının 3. Günü sabahı 9 gibi motorum ve kamp malzemelerim hazır.
    Çadır, mat, kamp taburesi, yemek pişimek ve su ısıtmak için ufak tefek malzemeler, termosum (fakat termos yolda bıraktı, kaliteli olsun diye stanley almıştım, kampta işe yaramadı. Dönünce yenisiyle değiştirdiler), tamir kitleri, alyan takımı, zincir vs vs. Malzemelerin çoğunu spor çantasına yerleştirdim. Sonradan alacğım yiyecekler için motorun çantasını çok doldurmadım ve yola çıkıyorum.


    Osmangazi köprüsü ücretsiz, eskihisarla arası biraz var ama değer. Feribotla gitmek isteyenler için gidiş dönüş 20tl. Osmangazi köprüsü bayram dışında motorsiklet 62 tl.

    Yalovada alış veriş ve ufak bir moladan sonra tekrar yola koyuldum. Burası Termal’e giderken Gökçe Termal Barajı. Görünenden daha güzel bir manzarası var.

    Sudüşen şelalesine giderken yakaladığım bir manzara. Yol kötü, toprak yol. Şelaleye giden bir çok araç var ve bunların bazıları yolun uzunluğundan kötülüğünden sıkılarak dönüyor. Eğer yağmur yağarsa burası bataklık gibi olacak ve perişan olacağız.

    Yol üzerinde 3 tane böyle çeşme var. Ara ara yolun 3-4 yerinden sular akıyor. Borumu patlamış yoksa kaynak mı bilemedim.

    Çeşmenin önünde ve arkasında akan küçük bir çay.


    İşte burası Sudüşen şelalesi. Termalden burası yaklaşık 10 km. Şelaleye girerken 1 tl ücreti var. İçeride küçük bir tesis var. Akarsu üzerine masa sandalye yerleştirmişler, çay kahve, yemek servisi yapılıyor.

    Girişteki adama buralarda nerde kamp yapabilirim 1 gece kalıp döneceğim, burayı internetten buldum. Kamp yapan birileri olmuş neresi burası diye sordum. Görevli buralarda kamp yeri yok, ateş yakmak yasak, piknik yasak, jandarmadan izin almanız gerekiyor dedi. O yolu boşuna gelmişim gibi hissettim, kendime kıza kıza dönmeye karar verdim fakat şelaleden hemen önce bir tesis daha vardı. Oraya sordum. Şelalenin ilerisinde düzlükler olduğunu, milletin piknik yaptığını ve orada kamp yeri bulabileceğimi söyledi. Buna ek olarak “ateşini iyi yak ayı gelmesin” dedi ve bu gece için bana yetti  Bahsettiği yeri buldum. Yoğun ağaçlık alan içinde çay akıyor ve çevresinde piknik yapan aileler var. Uygun bir yer buldum ve garip bakışlar altında çadırımı kurdum. Bu arada benden başka kamp yapan yok.
    Akşama doğru hava bozdu, simsiyah bulutlar kapladı tabi bende ateş yakıp kara kara düşünmeye başladım. Sel olur mu olursa ne yaparım vs vs. bire etraf o kadar ıssız ki, doğru düzgün araç bile geçmiyor. Tüm gece 5 araç ancak geçti. Zaten gece hiç bitmedi. Garip sesler ara ara sineklikten dışarıyı gözleyerek sabah ettim. Ortam sesler, ağaçlar korku filmi sahnesi gibi.

    Çadırın önünde akan sudan 2 fotoğraf.


    5.15 gibi hava aydınlandı ve ateş için odun arayışına başladım. Sonrasında ateş, çay ve melemen. Bunların tadı o ortamda başka. Biraz rezillik yemeğe tat katıyor.






    Yemekten sonra yola Teşvikiye ve sonrasında Erikli (Çifte Şelaleler) için yola koyuldum. Yolda gördüğüm birkaç manzara.




    Gökçekten bir görüntü..

    Burada acaba Gökçek barajı kenarında bir yer var mıydı, kamp için daha güzel bir yeri kaçırdım mi diye baraj yoluna girdim fakat 2-3 km yoldan sonra bir türlü kıyıya inen yolu bulamadım. Benim gibi gelenlerde geri döndü fakat manzara müthiş. Mutlaka ileride bir yerde giriş var yapmışlardır fakat sabredemedim 

    Termal ve Ortaburun köyü üzerinden Teşvikiye’ye doğru yola çıktım. Yollar gayet güzel, Yalova – Armutlu yolu, virajları oldukça zevkli  Fotoğraf Ortaburun camii bahçesi. Çookk temiz bir yer.

    Yalova – Armutlu yolu üzerinden Çınarcık..

    Teşvikiye’de 1 saatlik moladan sonra Erikliye doğru hareket ettim. Bu çeşmenin suyu harika. İlaç gibi. Etrafta sinekten çok bal arıları ve sık sık kovanlar var. Yol üstünde bal satan amcalar… Ballar kavanozu 50-90tl arası değişiyor.

    Teşvikiye’den 8-9 km sonra Erikli Çifteşelalelere geldim. Yol olduça virajlı ve dar. Dikkat etmek lazım. Çakıllı yerler çok ve lastik kayabilir. Yol üzerinde de 3 tane daha çeşme var. Şelaleye girişte araçlar ücretli, benim motora sen geç boş ver dediler. Kamp alanı ücretli 15 tl. Şelale harika. Patika yoldan kısa bir yürüş sonrası şelaleye ulaşıyorsunuz. Yine bir tesis, çay üzerinde masa sandalye çıplak ayak konsepti 




    Şelaleden sonra saat 4 gibi Esenköy'e doğru yola çıktım.


    Ve Esenköy'deyim. Küçük fakat çok güzel yazlık bir yer. Nereye çadır kursam diye düşünürken. Köyün sonuna doğru gördüğüm çadırlar cesaret verdi. Bakışlar altında çadır attım.

    Burada ateş yakmadım. Gerek duymadım. Geceyi burada geçirdikten sonra ertesi sabah 9-10 gibi yola çıktım.

    Esenköy'den çıkarken güzel bir manzara.

    Yalova’da kısa bir mola ve direkt İstanbul’a geçtim. Yorucuydu fakat iyi ki gitmişim dedim. Kısa da olsa kafa dağıttım. Bakalım bir sonraki gezimi Edirne / Tekirdağ taraflarında yapmayı düşünüyorum.
    Okuduğunuz için teşekkür ederim.
    polo34, crocodil, Apices ve 17 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2015
    Motosikleti
    MT 07
    Şelale bolumu cok keyifli olmus
    Nice gezilere olsun
    EthanHunt bunu beğendi.

  3. #3
    avcagatay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ekim 2011
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cbr 250 siyah
    Güzel gezi olmuş, Erikli taraflarını ben de düşünüyordum kamp için ama yazından çadır kurmada sorunlar olduğunu anladım, rahatça kamp yapabilecek bir yer gözüne ilişti mi hiç sonradan?
    EthanHunt bunu beğendi.

  4. #4

    Üyelik
    10 Mayıs 2015
    Şehir
    ist-kadikoy
    Motosikleti
    2016 HONDA NC750X DCT-2016 YAMAHA N MAX
    guzel gezi olmus da sahilkoy dediginiz yer neresi?esenkoy mu hic duymadim cunku yalovada oyle bir yer.gecen sene armutlu-esenkoy yolunda giderken ilerde bir karartı gördüm yol kenarinda once kaya sandim bir baktim kocaman yaban domuzu ölüsü.artik gece o yoldan giderken tırsıyorum sizinki iyi cesaret
    EthanHunt bunu beğendi.

  5. #5
    fz6_fazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2010
    Şehir
    alanya
    Motosikleti
    ybr 125 esd
    Güzel kareler
    Melemende çok lezzetli duruyor
    EthanHunt bunu beğendi.

  6. #6
    EthanHunt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2015 Honda Cbf 150
    Alıntı awesomee adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şelale bolumu cok keyifli olmus Nice gezilere olsun
    Sağolun. Evet keyifli oldu. Başka bir kamp için fırsat kolluyorum.
    Alıntı enes doğru adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kamp Hayatına Hoşgeldin
    İlk kampını ıssız bir yerde ve tek başına yapmışsın iyi cesaret. O melemen ve çayı hiç bir yemeğe değişmem. Bu arada bu işleri sık sık yapacaksan, kendine üsten tutmalı çaydanlık almalısın. Tutacağı bu şekilde hem erir hem tutmakta zorluk çekersin. Küçük kamp tipi gazla çalışan ocaklardan da tavsiye ederim. Ateş yakamayacağın yerler için kurtarıcı olabilir.
    Vallahi ben de bilmiyordum buranın böyle olduğunu fakat 2-3 kişi olsak çok güzel bir akşam olurdu. Güzel gizemli bir ortamı var. Yalnız olmam,ilk kampım olması ve ufak tefek aksilikler biraz tedirgin etti (termosum bozuldu). Sıcak su için evet üstten tutmalı bir çaydanlık iyi olur. Gazlı ocak düşünüyorum.
    Alıntı avcagatay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güzel gezi olmuş, Erikli taraflarını ben de düşünüyordum kamp için ama yazından çadır kurmada sorunlar olduğunu anladım, rahatça kamp yapabilecek bir yer gözüne ilişti mi hiç sonradan?
    Aslında çadır kurabileceğim başka düzlüklerde vardı çok yakınımda fakat orada piknik yapanlar vardı. Gitmeleri de uzun sürdü. Karanlığa kalmadan ateş vs halletmek istedim. Eriklide Çifte şelalelerin olduğu tesiste kamp yeri var gecelik 15tl, yer gösteriyorlar. Tabi tercih meselesi ben akarsuya yakın olmayı seviyorum.
    Alıntı fz6_fazer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güzel kareler Melemende çok lezzetli duruyor
    Evet doğal barbekü soslu
    Alıntı pikatel34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    guzel gezi olmus da sahilkoy dediginiz yer neresi?esenkoy mu hic duymadim cunku yalovada oyle bir yer.gecen sene armutlu-esenkoy yolunda giderken ilerde bir karartı gördüm yol kenarinda once kaya sandim bir baktim kocaman yaban domuzu ölüsü.artik gece o yoldan giderken tırsıyorum sizinki iyi cesaret
    Evet hocam yazarken yanlış hatırladım. Doğrusu Esenköy olacak. Sahilköy şilede Admin belki değiştirir. Ormanlık arazi her şey olması muhtemel. Ayı, kurt, çakal, domuz, yılan, bol bol bal arıları gibi muhtelif. En zararsızı kurbağa ve sivri sinek Küçümsemeyin sivri sineği. Oradaki sinekler daha bi gelişmiş. Kot pantolon falan dinlemiyorlar.
    avcagatay bunu beğendi.

  7. #7

    Üyelik
    16 Eylül 2014
    Motosikleti
    MT-25
    Merhaba

    Harika bir yer ve bayıldım... hangi şehirde isem o çevrelerde böyle güzel yerler kesfetmemis gitmemissem çok üzülüyorum. Izmitte iken , gittiğiniz ve kamp kurduğunuz bu güzellikte cadir kurmak cok keyifli olur .

    gayet keyifli ve menemen gibi lezzetli görünüyor.

    Ateşi çok mu yaktiniz ? Ne yaptınız ?
    tusubassana ve EthanHunt bunu beğendiler.

  8. #8
    EthanHunt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2015 Honda Cbf 150
    Alıntı oluroyle adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba

    Harika bir yer ve bayıldım... hangi şehirde isem o çevrelerde böyle güzel yerler kesfetmemis gitmemissem çok üzülüyorum. Izmitte iken , gittiğiniz ve kamp kurduğunuz bu güzellikte cadir kurmak cok keyifli olur .

    gayet keyifli ve menemen gibi lezzetli görünüyor.

    Ateşi çok mu yaktiniz ? Ne yaptınız ?
    O sıra biraz alevlenmişti, yoksa ateş normal seviyede sayılır

  9. #9
    SessizGezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ağustos 2008
    Şehir
    mersin
    Motosikleti
    suzuki address
    o kadar melemeni tek başınamı yedin hocam çok güzel çok keyif aldığın her halinden belli hocam.

  10. #10
    EthanHunt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2015 Honda Cbf 150
    Alıntı SessizGezgin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o kadar melemeni tek başınamı yedin hocam çok güzel çok keyif aldığın her halinden belli hocam.
    Hakkaten fazla geldi, 2 kişilik yapmışım o iştahla

  11. #11
    mesut hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2012
    Şehir
    eskişehir
    Motosikleti
    Yamaha XT660 r-honda CBF - SUZUKİ GW 250 İNazuma
    Helal olsun, güzel bir gezi olmuş,zaten böyle böyle başlıyor kaliteli gezilr,bu gün kısa, yarın bir bakmışsın binli,ikibinli geziler yapmaya başlamısin,yolun açık olsun, gönlün şen olsun,Eskişehir den selam olsun.

  12. #12
    EthanHunt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2015 Honda Cbf 150
    Alıntı mesut hoca adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Helal olsun, güzel bir gezi olmuş,zaten böyle böyle başlıyor kaliteli gezilr,bu gün kısa, yarın bir bakmışsın binli,ikibinli geziler yapmaya başlamısin,yolun açık olsun, gönlün şen olsun,Eskişehir den selam olsun.
    Geçte olsa başlangıç yaptım kamp/gezi hayatına. Bakalım devamını getirebilecekmiyim, nasip..

  13. #13
    nzm75 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ekim 2015
    Şehir
    İZMİT
    Motosikleti
    SYM WOLF 250Nİ,,KAVASAKİ KLE 500
    Tektabanca çok iyi 👍

  14. #14
    Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2013
    Şehir
    Kusadasi
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Suzuki Vanvan
    ilk çadır kurduğunuz yer gerçekten ıssız gibi görünüyor. ben kuramazdım vallahi. güzel gezi olmuş
    EthanHunt bunu beğendi.

  15. #15

    Üyelik
    29 Temmuz 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    YAMAHA BWS 125
    kardeş o bölgeye enaz 7-8 kez gittim biraz bilirim. güzel yerler var ama sen iyi yerde çadır kurmamışsın ilk çadır kurduğun yolu devam etsen yol yaylaya çıkıyor
    Delmece yaylasında kuracaktın çadırı nefis yer içecek suda var nefis.. Erikli yaylasındada güzel yer var gittiğin ikinci şelalenin yolunda..yeşil yolu takip etsen bide karduz yaylası var oda güzel.
    ama gezi gezidir )
    EthanHunt bunu beğendi.

  16. #16
    EthanHunt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2015 Honda Cbf 150
    Alıntı gezginTiger adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeş o bölgeye enaz 7-8 kez gittim biraz bilirim. güzel yerler var ama sen iyi yerde çadır kurmamışsın ilk çadır kurduğun yolu devam etsen yol yaylaya çıkıyor
    Delmece yaylasında kuracaktın çadırı nefis yer içecek suda var nefis.. Erikli yaylasındada güzel yer var gittiğin ikinci şelalenin yolunda..yeşil yolu takip etsen bide karduz yaylası var oda güzel.
    ama gezi gezidir )
    İlk çadır kurduğum yer sudüşenin az ilerisi. Ben geri dönmeyi düşünürken sudüşene gelmeden önce ki tesisin sahibi söyledi çadır kurduğum yeri. Havada bayağı bulutlu olduğu için yağmura yakalanmayayım diye orayı buldum. Birde akarsu gördüm tamam burası ok. dedim. İçme suyu var. Foto var, yerden kaynıyor Acemilik işte. Bir dahakine erikli sonrasındaki yaylalara gideceğim.

  17. #17
    norace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Temmuz 2007
    Şehir
    Eskişehir
    Motosikleti
    Suzuki Address
    Issız yerlerde tek başına kalmak iyi cesaret, tebrik ederim.
    Stanley'e çok şaşırdım.

    Bunun gibi gezileri menzili kademeleri olarak arttırıp birkaç tane daha yapınca "bu motor bana yetmiyor diyeceksiniz" :D
    EthanHunt bunu beğendi.

  18. #18
    EthanHunt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2015 Honda Cbf 150
    Alıntı norace adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Issız yerlerde tek başına kalmak iyi cesaret, tebrik ederim.
    Stanley'e çok şaşırdım.

    Bunun gibi gezileri menzili kademeleri olarak arttırıp birkaç tane daha yapınca "bu motor bana yetmiyor diyeceksiniz" :D
    Stanleye ben üzüldüm, öyle yarı yolda bıraktı. Geçen sene 200tlye yakın para verdim. Şimdi sıfırıyla değiştirdiler, bakalım nereye kadar..
    Stanley için kutupayisi.com u tavsiye ederim. Diğerlerine garanti konusunda güven olmuyor. Benim aldığım yer 2 yıl garantili. Kutupayısı ömür boyu..
    norace bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)