Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Sekizinci Mersin Buluşması

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    art-niyet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Kasım 2005
    Cuma gün yapılan toplantıda rekor katılım sağlanmıştı , yeni kararlar alındı ,sıkıntılar olabildiğince giderilmeye çalışıldı 15-20 kişilik bi topluluğun en azından 4de 3ünün bile onaylayabildiği kararlar almayı grubumuz adına başarı sayıyorum.

    Toplantıdaki gündem maddeleri aidat(yardımlaşma),grup sürüşü , toplantıların yapılacağı yerler ve pazar gün gerçekleşecek gezi planıydı.

    yardımlaşma konusu tamamen halloldu sadece pratikte uygulamak üzere haftaya cuma ya kadar beklemedeyiz.

    grup sürüşünü Elvanlı gezisinde uygulayarak yeni bir düzen ve kurallarla başarı sağladığımıza inanıyorum...tabi daha önceki gezilere katılmamış arkadaşların tehlikeler ,düzensizlik ve iletişimsizlik konusunda fikirleri yok ,eskiler durumun farkındadır diye düşünüyorum.

    toplantıların yapılacağı yerler alkolsüz,alkollü yerede gidilse mersin grubu altında toplanıldığı takdirde masamızda alkol olmayacak sonuçta 2 tekerlekli canavarlarımızın üzerindeyiz...bundan ötesine bırakın karışmayı ,konusmayı bile doğru bulmuyorum...herkes kendi hayatının sorumluluğunda.

    Cuma günü Elvanlı gezisi için karar alınmıştı ancak ne yol durumu ne fiyatlar nede gidilecek yer hakkında kısacası hiçbirşey hakkında fikir sahibi değildik.Cumartesi günü hem yol güzargahını inceleme hem gideceğimiz mekan hakkında bilgi sahibi olmak için zamanım vardı ve Çağrıyla beraber Elvanlıya gidip gerekeni yaptık..
    Sanırım en büyük sorunumuz extralar konusunda idi anladık ki topluca hesap ödemek çok zahmetli ve karmaşık bundan sonra ya peşin ödeme yoluna gideceğiz yada fix menu.


    Elvanlı köyü ,Erdemli ilçesinin kuzeyinde,Elvanlı Köyü, Erdemli' ye 15, Mersin'e 28 km. mesafede.

    Köyün adının anlamı Anadolu Selçuklu Devleti'nin son zamanlarında birçok beylikler kurulmuştu.Bu beyliklerden biri de Karamanoğulları Beyliği.Karamanoğulları Beyliğinin başında Mehmet Bey vardı.
    Mehmet Bey'in Beyliği dağılınca, oğulları yakınlarını alarak dağılmışlar.Mehmet beyin oğullarından biri olan Elvan Bey bu yörelere gelmiş Elvan Beyin yeri olarak bilinen buralar zamanla Elvanlı olarak değişmiş. Uzun yıllar nahiye olarak kalmış, şimdi bi köydür.Hemde mersin grubunun gezi yapabileceği kadar güzel, yeşil,sulak bir köy ;)

    yol haritamız ise şöyle.





    sabah saat 09:00da pozcuda bulunan eski McDonald's önünde buluştuk yola çıkma saati 09:30 olarak belirlenmişti...Sabah Tahminamı gardan aldım ve doğruca buluşma yerine gittim.Vardığımda neredeyse herkes oradaydı....müthiş...



    hemen hasret giderip halhatır sorduk sigaralarımızı içtik ,yola çıkmadan önce grup sürüşü kurallarını bildiğim kadar yada dilimin döndüğü kadar diyelim anlattım.hatırlattım.



    yola çıkmak için artık hazırdık tam o sırada önceden gelmeyeceklerini söyleyen Nezih ve Eren geldi saolsunlar onlarıda gördük ama özel bi sorun nedeniyle gelemediler bizimle , üzüldük..

    ve Kerim in önderliğinde yola koyulduk , saolsun hız,dikkat ,uyarılar konusunda gerçekten iyiydi.



    Kerim,daha önceden de bildiğiniz gibi çektiği güzel resimleri ile sitemizi renklediriyor ...



    yol uzun sayılmazdı ,dümdüz yol, trafik düzenli ,insanlar zaten bukadar motoru birarada görünce hızını yavaşlatıyor yada dikkatlerini çekiyor(grup sürüşü) zaten.... yolda muzaffer arkadaşımızı kardeşimizi aldık ,kendisi zaten bu taraflarda oturuyormus hemde bizim için dinlenme oldu,yolda trafik ışıkları da var en fazla 5 dk. rahat gidilebiliyor ki grup sürüşü yapanlar için bence bu gayet iyi her kırmızı ışıkda grubu kontrol etme şansı oldu.her kontroldede canavar gibi bi grup vardı dikiz aynamda.



    yolda "akpet" de durduk. hava sıcak ,gölge yok güneş gittikce dikleniyor bize ,o bize inat biz o na neredeyse başımıza çıkacak ,saat 10 u geçmişti başedemedik benziniğe attık kendimizi ,
    depom doluydu ama pompacı arkadaş benzin alana "bir şişe su" hediye deyince dayanamadım pekde hevesliydi 5 milyon lira takviyeyle depoyu fullettim..




    şunlarada bakın siz gölgeyi bulunca nasılda yanaşmışlar birbirlerine , motorlarımız "gölge soğutmalı" olunca böyle de kaynaştık "akpet"ci arkadaş hararetimizi birer bardak meyva suyu ile kesti.motorlar hala sıcak...



    Çeşmeli beldesinin bitişi ve Kargıpınarının başladığı yerde yol bir köprünün üzerinden geçmekte,altından çay akıyor ki bu çay birazdan alabalıklarını yiyeceğimiz çayın ta kendisi,o köprünün üzerinden geçipde köprünün bittiği yerden sağa dönünce Elvanlıyı önümüze katmış olduk geride 5km mesafe kalmıştı....


    bu arada Mrsin grubu olarak grup sürüşümüzüde fotoğrafladık Kerim in katkılarıyla




    döndükten sonra yol huzur dolu,ağaçlar,çiçekler , sular...okadar sulak biryer ki burası asfaltın biryerinde asfaltın altındaki su isyan etmiş ve kendini salmış yukarı doğru evet tam da aklınızdan geçirdiğniz gibi asfaltın ortasında su kaynıyor hemde fışkırarak...

    köyün içinden geçerken kahvedekilere selamlarımızıda verdik kornalarımızla ,hoşlarına gitmiştir diye umuyorum.Zaten Çağrı nam-ı diğer Davulcu buralarda tanınan bir kişilik "bütüüüüüüü ;ünnn Elvanlııııı" tanıyor Çağrı yı , neredeyse herkesin çocuğu Çağrının öğrencisi olmuş zaten bu nedenle cuma günü de rezervasyon gayet güzel geçmişti..

    yaklaştıkca,doğa bizi çağırıyordu ,kazlar da bir grup oluşturmuş önümüzden geçerken selamlarımızı eksik etmedik



    ve vardık...herkesin neşesi yerindeydi,masamıza geçtik oturduk ,hemen ardından önümüzde çeşit çeşit meyveler çayla birlikte geldi ,kahvaltı yapmayanlar bayram ediyordu...



    meyvelerin fotoğraflarını çekememişiz ama iyikide çekememişiz çünkü sabah sabah çok güzeldi motordan inip çayla birlikte yemesi.



    saat daha 12 bile değildiki ciks33 biraaaa diye tutturdu ,abicim yapma etme derken birası bitmek üzereydi bile afiyet olsun ne diiim.



    güven , kerim ve yunus ....acız biz aç!!! diyoruz



    masa hala boş...



    yemeklerden önce masa donatıldı salatalar cipsler pilavlar...hepsi temiz mutfakta yapıldı ...
    Mekandan bahsetmek gerekirse işletmecisi ve sahibi Yüksel bey,herşeyiyle güzel bir ortam yaratmış , hem hizmet güzeldi hem yemekler,saolsun bir dediğimiz iki olmadı masalarda.



    yemek geldikten sonra çıt çıkmadı kimseden taaa ki bitene kadar tek,su sesi ve kuşlar eşlik ediyordu bize.



    Çağrı hocamız saolsun üşenmedi ,yemeğini bıraktı ve bu an ı ölümsizleştirdi.



    52. madde ihlali sebebiyle bu fotoğraf yayından kaldırılmıştır!

    yerden yüksekde yada suyun hemen üzerinde olmak üzere birçok "köşk" var dörder yada sekizer kişilik olmak üzere tasarlanmış ,sadece bizim oturduğumuz masa ve mekan 20 kişilikdi.yalnız başıma yada yoldaşımla gidersem mutlaka ağaçların arasında yemek istiyorum bende öğlen yemeğimi...





    işte burasıda bizim ,ufaltılmış bir Venedik sanki heryanımız su ve içinde birsürü ,rengarenk balık,Çağrı bu sefer balık havuzunda yüzünü yıkamadı çamlıyayla gezisinde olduğu gibi.uzaktan sevdi balıkları.



    "keşke olta getirseydik" diye bayat bi espri yapılmadı grubumuzda ,bu sevindiriciydi..



    herkes balık yemedi,menüde isteğe göre et yada tavukda vardı ,
    bende değişklik olsun diyerek tavuk yedim
    ........ama bir balığıda gözüme kestirdim ,garson arkadaşa sordum hemen neden bu balık yalnız diye meğer tartışmış diğer balıklarla , yaşına ve bulunduğu ortama uygun olmayan davranışlar sergilemiş,daha öncede uyarmış diğer balıklar onu cup a çeneni demişler ama balık hafızası işte unutuyor hemen,nerde nasıl davranacağını bilememiş bir olmuş iki olmuş ,bıçak kemiğe dayanmış ,sabırlar taşmış ve bizimkini dışlamışlar...arkadaşlarıyla konustum bak dedim biz Mersin grubuyuz olmaz yapmayın böyle dedim ama ikna edemedim ........






    ciks33 ün erkenden içmesinin sebebi ise ,malumunuz bedriye, nam-ı diğer ciksy nin yokluğuydu ciksy kardeşinin ÖSS belası, pardon ÖSS sınavı yüzünden sonradan katıldı aramıza ,ve ciks33 coştu yüzü güldü kendine geldi ,iştahsızdı ilk başta ama sonra sildi süpürdü tabağını ..



    yemekler yenilince mayıştık, dayanamayanlar kendini attı sedirlere , Deniz ve Kaan işte....her ikisininde keyfi yerinde allah bozmasın...



    yoldaşım tahmina ile yürüyüşw çıktık bizde bahcede ,her nekadar diet kola içsemde güveçin kalorisini yakmak gerekliydi ve bu arada fotografımzda çekilmiş...derdimiz büyük "offf yine aksattık diyet yapıyoduk halbuki"



    YAPIŞTIIIIRRRRR

    masamıza yada adamıza diyelim , tekrar döndüğümüzde eğlence almış başını gitmişti ,arasıra müzisyenlerden YAPIŞTTIIIIRRR nidası yükseliyordu ,yaw ded,k böyle şey olmaz ,yapıştıııır diye nakaratı olamaz hralde hiç bir şarkının ,bu adamların kastetiği başka bişey olabilirmiydi?

    52. madde ihlali sebebiyle bu fotoğraf yayından kaldırılmıştır!

    ben ve ciks anlamıştık durumu müziğe kulak verince aslında bizim YAPIŞTIIIIR diye algıladığımız nakarat , PARAAAAA anlamına geliyormuş ve nakarat değilmişte şarkının en mühim sözleriymiş.Gereğini yerine getirdik..sonrada Çağrı hoca ...

    YAPIŞTIIIIIR Çağrı Hoca elini korkak alıştırma...

    52. madde ihlali sebebiyle bu fotoğraf yayından kaldırılmıştır!

    YAPIŞTIIIIR



    bu arada YAPIŞTIRA YAPIŞTIRA bizde hal kalmamıştı en sonunda kendimiz yapışacaktık ki Ömer darbukaya yapıştı



    coştukca coştu...



    yapıştırma muhabbeti bitti keyif çaylarımızda içildi , muhabbet devri başladı ve hesabı ödeme zamanı geldi yarım saatlik uğraştan sonra hesap tamamlandı,,,



    bu arada benim kolumdaki söküğü farkeden tahmina yerinden bir ok gibi fırladı ve iğne ipliği kaptı geldi kuşum,dikiverdi ellerine sağlık...



    ne yazıkki gitme vakti gelmişti,süvariler atlarına,,,

    "O sevgi denizine durmayıp daldırdın!

    O deryadan içirip doyası kandırdın!

    Bizi de al, artık nurlu katına.

    Bindir sevgiden, süvari atına.

    Gelin a dostlar, dalalım hep birlikte,

    Tevhid denen o birlik denizine..."



    yolda birkaç kişi gruptan ayrıldı ve gitti kalan sağlarla yine grup sürüşümüze devam ettik .yorgunluk ve bastıran uyku dahada ağır gelmden evlerimize varmak konusunda anlaştık...




    işin gerçeği şu ki anlattıklarım yeterli değil bu zevki tatmanız için,nekadar da ayrıntılı anlatsam yok imkanı kokuyu tarifin ,yok imkanı suyun rengini tarifin ,başımızdan can sıkıcı yada önemli bir olay da geçmediği için(hiçbirzaman geçmesin) zordu anlatmak bu geziyi elimden geldiği kadar anlatmya çalıştım..siz en iyisi bir görün buraları...




    sevgiler Mersin MT


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    PcKopatGhostRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ağustos 2005
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    Honda CBR 600F
    abijim ellleriine sağlık... anlatımında en az gezi kadar mükemmeldi.. Herşey için Teşekkrler...

    ...:::<<MERSIN MT>>:::...
    CBR 600F Honda,

  3. #3
    benkaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Eylül 2005
    Şehir
    canım mersin'im
    Motosikleti
    250 mct
    ellerine dillerine sağlık başkanım...
    gelen herkeze tekrar teşekkürler

  4. #4
    cross33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mayıs 2006
    Şehir
    mersin
    Motosikleti
    cross
    başkanım herzamanki gibi döktürmüşsün güzel bir gezi olmuş katılamadığım için üzgünüm ama saat 4:30 ve 5:00 gibi yanınıza gelelim dedik ama erken çıkmışsınız......

  5. #5
    cemero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2006
    Şehir
    tarsus
    Motosikleti
    zongshen cross 125
    başkana teşekkürler tasviri harika arkadaşlar hepinize teşekkürler çok güzel bir gezi oldu

  6. #6
    Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    Güzel gezi olmuş eğlenmişsiniz. Kerim senin motorda yakıyor kardeşim
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)

  7. #7
    PcKopatGhostRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ağustos 2005
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    Honda CBR 600F
    Alıntı Makine adlı üyeden alıntı
    Güzel gezi olmuş eğlenmişsiniz. Kerim senin motorda yakıyor kardeşim

    eiwalla hoca.. nede olsa CBR yawrusu..
    CBR 600F Honda,

  8. #8
    benkaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Eylül 2005
    Şehir
    canım mersin'im
    Motosikleti
    250 mct
    hangisi senin kara kaçanmı? evet güzel sayılır...

  9. #9
    PcKopatGhostRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ağustos 2005
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    Honda CBR 600F
    Alıntı benkaan adlı üyeden alıntı
    hangisi senin kara kaçanmı? evet güzel sayılır...
    kara kaçan deil.. gara şişmek..
    CBR 600F Honda,

  10. #10
    cross33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mayıs 2006
    Şehir
    mersin
    Motosikleti
    cross
    kaancım senin motor nerenk oda gara deilmi adamın motoruna gara kaçan deyon

  11. #11
    nimesay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2006
    Şehir
    adana
    Motosikleti
    600 f 2005
    GeRçEkTeN Güzel Bi GeZi OLMUŞ YeMeklerde çok güzel görünüo.kazasız belasız geziler dilerim sizlere.

  12. #12
    stunc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2006
    Şehir
    mersin
    Motosikleti
    honda -titan -twister

    aranızda olmak isterdim

    slm arkadaşlar
    gezi notlarınızı ve resimleri hayranlıkla okudum ve seyrettim.
    aranızda olmak isterdim, fakat evli olmam ve 2 tane oğlum olması (4 ve 14 yaşlarında) hafta sonlarında yapacağım çook şeyleri yapamadığımın tatlı nedenleri. malum hafta içi çalışıp hafta sonlarını o'nlara ayırmak zorunda kalıyorum. daha nice kazasız belasız gezilere
    selamlar.
    stunc -honda titan -honda twister
    motosiklet özgürce yaşamak, rüzgarla yaşırmak tır.

  13. #13
    gazman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mayıs 2006
    Şehir
    moskova
    Motosikleti
    HONDA XR600R
    Arkadaslar Ne Guzel Eglenmissiniz..iyi Hersey Guzel Hosta..ben Suna Karsiyim..bilmem Belki Bana Katilmazsiniz..yiyorsunuz Iciyorsunuz.iyi Guzel Ama Ickiyi Iciyorsunuz Ondan Sonrada Ayni Gun Basiyorsunuz Marsa Sizce Bu Dogru Bi Davranismi..bence Motora Yeni Baslayan Arkadaslar Icin Hicte Iyi Bir Ornek Degil..herkese Iyi Eglenceler..

  14. #14
    PcKopatGhostRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ağustos 2005
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    Honda CBR 600F
    gazman, arkadaşm zaten grup sürüşünde alkol yok.. çok içmek isteyen olrsa ayrı kopup geliyo.. nede olsa biz mersin [EmTi] yiz..
    CBR 600F Honda,

  15. #15
    benkaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Eylül 2005
    Şehir
    canım mersin'im
    Motosikleti
    250 mct
    Alıntı cross33 adlı üyeden alıntı
    kaancım senin motor nerenk oda gara deilmi adamın motoruna gara kaçan deyon
    benim motorumda siyah ama, iri,heybetli, yağız bi at gibi.
    ama pcninki uyuz bi sıpa gibi. kara kaçan işte. yüriim mi yürümiim mi diye düşünüyor...

  16. #16
    cross33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mayıs 2006
    Şehir
    mersin
    Motosikleti
    cross
    ooooo kaanında motoru iri heybetliymiş te heybeti nereye koyuyon senya çantayamı .o gazman kimse kardeşim senin düşüncen ne bilmiyorum bende sevmiyorum içkiyi ama içen arkadaşlarımız bir veya iki bira içiyor seni tanımıyorum toplantılara gel tanışalım birbirimizi görür tanışırız sevgiler... hem bir başkanımız var o neder ise o olur ve uyulur bişey yazıyosun tanıdıktan sonra yaz istersen..............

  17. #17
    art-niyet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Kasım 2005
    Alıntı stunc63 adlı üyeden alıntı
    slm arkadaşlar
    gezi notlarınızı ve resimleri hayranlıkla okudum ve seyrettim.
    aranızda olmak isterdim, fakat evli olmam ve 2 tane oğlum olması (4 ve 14 yaşlarında) hafta sonlarında yapacağım çook şeyleri yapamadığımın tatlı nedenleri. malum hafta içi çalışıp hafta sonlarını o'nlara ayırmak zorunda kalıyorum. daha nice kazasız belasız gezilere
    selamlar.
    stunc, bize katılman için motosiklet şart değil değişik yaş gruplarından aynı frekanslarda yaşayan insanlarız, motosikleti olmayan da var arabasıyla gelende yada sadece beraber olmak isteyende...
    ailenlede gelebilirsin, ozaman bizde uygun biyerlere gideriz daha yakın yada rahat edebileceğiniz.bu arada grubumuzda lise 1 e giden arkadaşımız bile var..

    Alıntı gazman adlı üyeden alıntı
    Arkadaslar Ne Guzel Eglenmissiniz..iyi Hersey Guzel Hosta..ben Suna Karsiyim..bilmem Belki Bana Katilmazsiniz..yiyorsunuz Iciyorsunuz.iyi Guzel Ama Ickiyi Iciyorsunuz Ondan Sonrada Ayni Gun Basiyorsunuz Marsa Sizce Bu Dogru Bi Davranismi..bence Motora Yeni Baslayan Arkadaslar Icin Hicte Iyi Bir Ornek Degil..herkese Iyi Eglenceler..
    GAZman tavsiyelerin için ,bizi düşündüğün için çok teşekkürler ,alkol sorunu vardı ama biz alkol olayını hallettik...Grup toplantısı sırasında asla alkol almıyoruz ama gezilerde izin var, bu da sınırsız bir izin değil tabi, 1-2 bira yı hoşgörüyoruz.

  18. #18
    omerowen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ocak 2006
    Motosikleti
    racer 200
    güzel bi geziydi emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilir ve 12 taksitle öderim sağlıklı ve mutlu günler dilerim
    motor şimdilik yok ama olursa HAYALLLL BUYSAA

  19. #19
    art-niyet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Kasım 2005
    ya arkadaşlar bu gezinin yorgunluğu bitmeden ,dışardan gezileri takip edenler bana yeni gezi nereye olacak diye sormaya başladı..

  20. #20

    Üyelik
    05 Haziran 2006
    ya ne güzel eğleniyorsunuz size imreniyorum.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler