Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

karadeniz turu dersen oku:)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    03 Nisan 2016
    Şehir
    çorlu
    Motosikleti
    suzuki inazuma GW250
    selam arkadaşlar, gecen yaz sezonunda lüleburgaz dan yola çıkıp, karadeniz turu yapalım dedik. bu iki kafadar abi kardeş olan bizleriz. Karadeniz turu gürcistansız son bulursa ağlar diye düşündük ve orayada teker bastık bir kaç foto paylaşıcam eğer başarabilirsem. motorlar ne diye sorarsanız hemen yazıyorum. FALCON crown 150cc, SUZUKİ inazuma 250cc. ilk başta biz şöyle düşündük. yaws biz 400cc motorlarla çıkmadık bu tura niye bunlarla çıkıyoruz. cevap basitti; hadi yol yapalım hazırlıklar deli gibi yapıldı. şimdi akıllarda yanınıza ne kadar para aldınız diye bir kıvılcım oluşabilir. ister inanın ister inanmayın yanımızda 3.000tl vardı. yeter mi olm dedik, yeter be olm dedim marşa bastık ver elini sakarya. ilk gün orda konakladık, şunu söylemeliyim zaman problemimiz yoktu. iş yerini arkadaşlara emanet ettik. biz 20 gün yokuz dedik
    planımızda zaten kafamıza nerde eserse orda konaklama yaparız gibi bir düşünce vardı ve öylede yaptık. bizde pansiyon hotel gibi bir olayda yoktu belirteyim hemen biz nerde güzel yer var yada nerde yorulduk hemen portatif evimizi kuruveriyorduk. biz portatif ev diyorduk çadıra
    arkadaşlar kafa dengi iseniz kalacak yer, motor, yorgunluk inanın hikaye. bakın biz 20 gün gerek çadırda kaldık gerek parkta yattık.
    şunu itiraf edeyim, kim istemez ki hotellerde konaklasın süper olur. süper olur ama burda yazacak pek şeyiniz olmaz, burada yazacak bi şey yoksada zaten herkesin yaptığı bir şey olur.
    yolculuk esnasında bir karar aldık, ortalama hızımız 80 km olsun dedik. hem yakıt hemde motorlardan kaynaklı sürhat performansı hemde yorma potansiyelini düşürelim dedik. ve inanın hiç bilmediğiniz yollarda 80 km hız bazen bize yüksek bile geldi. karadeniz turunda bizim fark ettiğimiz en önemli şey, saatler geçtikçe yolda bir yalnızlığa bürünüyorsunuz. konuşma isteği doğuyor. tabiki biz eco motorcular olduğumuz için, intercom yerine kullaklıklarımızı takıp birbirimizi arama yöntemini işe koyduk. çokta güzel oldu pek problem yaşamadık.
    arkadaşlar uzun yolculuklarda özellikle iki motorcu olduğunuzda, intercom u kesinlikle listenin başına yazın. hem yolculuk keyifli oluyor, hemde paylaşımlarınız öncü yada arkadakinin direktifleriyle hayat kurtarıcı oluyor. yazım uzun oldu biliyorum ama ben orta sınıf motorcu arkadaşların böyle bir yolculukta bizim gördüğümüz eksileri yaşamasınlar diye yazıyorum.
    arkadaşalar, biz yola çıktığımızda hedefler seçip hareket etmedik. neresi hoşumuza gitti, yada neresini bize önerdiler oraya zıpladık. bu arda safranbolu tüneline girmeden önce biz mola verdik bir sigara molası. bizi gören bir motorcu arkadaş hemen durup bize katıldı. biraz sohbetledik. motoruda sağlamdı hani HARLEY DAVİDSON night tı galiba yanlış hatırlamıyorsam. bu arkadaş bizi diğer motorcu arkadaşların yanına götürdü. işte o zaman bir kes daha anladım motorcu ruhu başka. Hepsine selamlar olsun yedik içtik muhabbetledik. bizi uğurladılar süper bi şey gerçekten. zaten motorcu olarak ilgi her zaman üstünüzde oluyor uzun mesafeli yolculuklarda.
    arkadaşlar Ordu dan sonra ki her yer bizi büyüledi. nasıl süper bir memleketimiz var. inanın gördüğümüz manzaralar kafamıza kazındı. hatta bu gün bile şunu söylüyoruz. yeni motorlarımızla türkiye turu yapalım diye. İnşallah yaparızda.
    temmuz ayında üşüdüğümü, hatta katkat giyindiğimi yazmak bile gülünç gelebilir. inanın bana dişlerim bir birine vuruyordu kastamonu dan gece yarısı gecerken. yağmurluklarınızı almayı unutmayın! unutmadan yazmak istiyorum. motorumda yan çantalar ve depo üstü çantam vardı. yanıma aldığım eşya haricinde diğer malzemelerin yarısını kullanmamışım bu nasıl oldu anlamadım. heralde çaylak gezici olmaktan kaynaklıdır.
    arkadaşlar şunu belirtmek isterim: Ordu da telefrik. Trabzonda sümela manastırı, uzun göl, pide. Rizede arifin yerinde çay. Artvinde yayla. buraları mutlaka görün, şimdi diyebilirsiniz diğer yerler önemsiz mi diye. kesinlikle her yer çok güzel ama benim tahta kafama bıcakla kazınan yerler buralar oldu. mesela artvinde ayder yaylasının tepe noktalarında kar topu savaşı yaptık. yaylaya çıkmadan önce hava 28 dereceydi. çok etkilenmiştim.
    gürcistandan bahsetmem gerekirse. bize bazı arkadaşlar motorla oraya gitmeyin Türk olduğunuzu anlarlarsa arabayı üzerinize sürerler dediler. motorunuzu çalarlar dediler. ya şansımız vardı yada o arkadaşalar kötü insanlara denk gelmişler. biz tek bir problem yaşamadık aksine yardımcı oldular. bilmiyorum. barları ve casino mükkemmel, biz çok eğlendik
    gürcistanda hoteller fiyat acısından aynı fiyata geliyor.gürci de milli park vardı, konaklamayı o parkta yaptık. yiyecek alkol eğlence bedeva diyebilirim. şöyle söyleyim, en güzel disco suna gittik, votka 2 lariy di yani 3,5 tl yapıo bedava dediysem bu yani.
    arkadaşalar bir bu yolculukta 4.800 km yol yaptık. biz bu yolculukta benzine 580 tl verdik. iki motorda hemen hemen aynı yaktı. yolculuk esnasında 3 kere yağ değiştirdik. şanslı olarak nitelendirdiğimiz bir konuda turda bir damla bile yağmur yağmadı. sadece dönüşte bir kaç saat yağmura tutulduk. arkadaşlar aklıma gelenler bunlar, umarım biraz yardımım yada fikir alış verişimiz olmuştur. sabırla okuduğunuz için ve merakla soru sorduğunuz için çok teşekkür ederim. sezonda hepimizin kazasız belasız motorlarımızla mutlu mesut yolculuklar yapması dileğiyle... HOŞÇAKALIN. Sevgiler Saygılar... DUŞ ALMAK BİRAZ SIKINTILIYDI SON ANDA AKLIMA GELDİ

    [IMG][/IMG]

    [IMG][/IMG]

    [IMG][/IMG]

    [IMG][/IMG]

    [IMG][/IMG]

    [IMG][/IMG]

    [IMG][/IMG]
    safranboluda ki motorcu arkadaşların bizi ağırlaması

    [IMG][/IMG]

    [IMG][/IMG]
    yüksel66, badircik, karadenizz ve 7 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    10 Şubat 2016
    Motosikleti
    honda cb500f
    Guzelmis.paylasim icin ve uyarilar icin tesekurler


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler