Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Medetsiz Zirvesi 3524m - Bolkar Dağları - 11.Haz.Adana

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    mkcelikkol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    CBR1000RR'07
    Herkese günaydınlar,

    Hayatımızın her döneminde belki de yüzlerce kere birşeyleri ilk defa yapmışızdır. Bunlardan sadece bizim için önemli olanları aklımızda kalmıştır.

    İlk bisikletimiz
    İlk motora binişimiz,
    İlk sex
    İlk aşk
    vb...

    Ben bugün sizlere hafta sonu yaşadığım bir ilk’ i anlatacam. (merak etmeyin yukarıdakilerden biri değil)

    Bolkar dağlarında ki Karagöl’e yaptığımız son gezimizde karşılaştığımız dağcılar Medetsiz Zirvesinden bahsetmişlerdi. O anda bir gün mutlaka buraya çıkmalıyım demiştim. Karagöl’den döner dönmez hemen çevremde ki arkadaşlarla bir durum değerlendirmesi yaptık ve 3 kişilik bir ekiple (Bahadir, Utku ve ben) 10.Haziran Cumartesi günü Karagöle giderek kamp kurup, Pazar sabah erkenden de zirve tımanışına başlamaya karar verdik.

    Ekipte ki diğer arkadaşlar ekipmanların tamdı ve daha önceden dağcılık deneyimleri vardı. Bende sazan gibi sadece bir kamp çantası ve bir yarım bileklikli bot ile zirveye çıkmaya niyetli bir yurdum insanı...

    Yiyecek, giyecek ve içecekler alındı/hazırlandı ve Cumartesi saat 1’de yola çıktık. Önce Pozantı’yı gectik sonrasında Ciftehan’i çıkışından Alihoca / Maden yolundan Karagöl’e tırmanmaya başladık.

    Karagöl’e geldiğimizde 2 hafta öncesine göre çok daha farklı bir manzara karşıladı bizleri. Üzerinde kaydığımız karlar erimişti ve bizden başka hiçbir kampçı yoktu.

    2hafta önce


    bu hafta


    Çadırlarımızı kurup Çinigöl’e kısa bir gezinti sonrasında kamp ateşimizi (mangal) yakıp yemek olayına girdik. Sucuk, sosis, makarna hımmmmm.

    Karagöl de bahar havası














    Çini Göl'den manzaralar




    Dag basında mangal keyfi




    Akşam ay doğuşunu biraz izledikten sonra çadırlarımıza girip uyumaya çalıştık. Heyecandan doğru düzgün uyuyamadım.

    izledigimiz rota. mavi tırmanis, kırmızı iniş


    Sabah 4:30 da uyandık. Kahvaltı hazırlık falan derken sabah 06:00’da yürüyüşe başladık. Karagöl’den doğuya dogru gidip vadiden tırmanışa gectik. Her adım benim için bir ilk oluyordu ve yavaş yavaş yükseliyorduk. 2500m den başlayan yürüyüş vadinin içinde 3100m’ye kadar gelmişti ki oldukça dik bir eğimde buz uzerinde yürüyemez hale gelmiştik. Ben kayma tehlikesiyle karsi karsiya kalmıştım ve korkuyordum. Motivasyonum bir anda dibe vurdu. Arkadaslar düşersem nasıl durmam gerektigini bana anlattılar, düşsem yaklasık 400m buz uzerinde kayacak ve buyuk olasılıkla bir yerlerimi kıracaktım. Ekip arkadasım Bahadir yanıma kadar gelip karda iz yaptı ve ben onun izlerinden gecerek tehlikeli bolgeden kurtuldum. Çarşak üzerinde tırmanmaya devam ederken motivasyon bozuklugum beni olumsuz etkiledi. Yaklasık 3300m ye vadinin tepesine geldigimizde ise moralim yerine gelmisti.

    Ufukta Aladağlar tüm heybeti ile bizleri büyüleyen bir şekilde duruyordu. Hızla yukselen bulutlar bu manzarayı kısa surede perdeledi ve az önce tırmandıgımız vadi bir anda bulutlar icinde kaldı. Sırta doğru yamaçta ki patikadan yürümeye başladık, Eğim çok dikti ve ben çarşaklarda yürüyemiyordum, patika yolu bulamamıştık. Bahadır telsizle uyardı “ beni takip etme yol çok kaygan direk sırta tırman “ telsizden bu anonsu duyduğumda adeta ikinci bir şok yaşadım çünkü ayağımın altından kayan taşlar yaklaşık 30sn boyunca aşağı uçuruma yuvarlanıyordu ve ben her an düşecekmişim gibi hissediyordum. Çok şükür sırta çıktım ama artık benim için geri dönme vakti geldiğini düşünmeye başlamıştım. Sırtta ilerlerken de sağımda ve solumda ki uçuruma bakıp tedirgin oluyordum.

    Durumu fark eden arkadaşlar beni motive edip bu şekilde devam etmemem gerektiğini daha yolumuzun çok olduğunu ve eğer devam edeceksem kendimi toparlamam gerektiğini söylediler. O an Medetsiz piramidine uzunca bir sure baktım ve bazı sebeplerden dolayı vazgeçmek istemedim, sonuna kadar devam etmek istedim. Kendimi toparladım ve yola devam ettim. Dağ sırtlarında ve patikalarda kimi zamanlar beni çok korkutun uçurum kenarlarında yürüdükten sonra zirvenin piramidin altına kadar geldik. Bu noktada patikayı kaybettik bu yüzden gücümüzün yettiğince dik tırmanmaya başladık.

    Sonunda zirveye gelmiştik. Medetsiz Tepesi ayaklarımızın altındaydı. Saat 13:30. Yedi bucuk saat suren tehlikelerle dolu bir yolculuk zirvede sona ermişti. O an kelimelerle tarif edilemeyecek duygular yaşıyordum. Hava çok bulutlu olduğu için hiçbir sey goremiyorduk ama zirveye çıkmış olmak inanılmaz tatmin ediciydi. Konserve barbunya, salamlı sandwich yedikten ve caylarimizi ictikten sonra 45dk kadar dinlenip iniş yolculuğuna başladık.

    Kendime güvenimi tekrar kazanmıştım ve motivasyonum tavana vurmuştu. İnişe saat 15:00’da başladık. Çarşakta inmek çıkmaktan çok daha kolaydı. Kontrollu bir şekilde kayarak iniyorduk. Engelleri birer birer aştık ve bazi noktalar hariç sıkıntı yaşamadan inişi planladığımız sırta kadar geldik. Ben geldiğimiz yerden dönmemeyi onerdim ve iniş için daha kolay olabilecek bir vadi belirledik. Burdan aşağıya kadar çoğunlukla çarşakta, kimi zamanlarda da karda kaymak suretiyle yolun büyük kısmını geçtik. Ufak tefek bir iki olay dışında sorunsuzca aşağıya indik. İniş inanılmaz keyifliydi. Fakat eğimli kısım bittikten sonra hala yurunmesi gereken bir saatlik düz sayılabilecek bir yol vardı. Çok şükür problemsiz bir şekilde saat 19:00’da kamp yerine geldik. 22km lik zirve tırmanışımız artık bitmişti. Birbirimizi tebrik edip biraz dinlendik ve çadırları toplamaya başladık. Arabaya doğru yürüyüşe başladığımızda artık hava kararmıştı ve biz fiziksel olarak tükenmiştik. Adana ya saat 24:00’da ulaşabildik.

    Sonuçta bu deneyimden su dersleri çıkarttım,

    Doğa sever ve maceraperest biri olarak dağcılığın ne kadar büyüleyici olduğunu; ruhen ve zihnen ne kadar dinlendirici olduğunu anladım.
    Fakat bunun yanında, dağcılığın şakaya gelir yanı olmadığı, doğru ekipman, tecrübe ve kondisyon olmazsa boyundan büyük işlere kalkışmamak gerektiğini tecrübe edindim.
    Bir daha ki sefere daha bilinçli bir tırmanışa kadar şimdilik hoşça kalın.

    sizi Bolkar'lardan fotograflarla bas basa bırakıyorum

    sabah gunes dogarken


    tırmanışın basları, yavas yavas yukselirken


    tırmandıgımız vadi de karlarda ilerlerken ben


    mavi polarla Bahadir, kırmızı polarda Utku, eğim giderek artıyor


    tırmanıs yaptıgımız vadiden bir kac goruntu






    sonunda vadiden cıkıyoruz ve ufukta Aladağlar




    Medetsiz Zirvesi ilerde gozukuyor




    ama gidis icin gecilmesi gereken sırtlar, aşılması gereken engeller var


    yol üzerinde bazi molarlardan goruntu ve ekip arkadaslarim
    Bahadir


    Utku


    3300m de bir cicek. Burda nasıl yasayabiliyor anlam zor.


    veeeeeee o buyuk an...
    zirve, 3524m


    bulutların icinden Bahadir çıkıp geliyor




    ve Utku Zirve Defterini çıkartıyor


    ekip fotosu cekip donuş'e geciyoruz




    inmeye karar verdigimiz vadi


    ufukta kamp yeri gozukuyor


    egim cok dik ama kayarak iniyoruz. kimi zaman çarşakta kimi zaman karda




    ve sonunda göl kenarına varıyoruz




    Not:
    1. Bu sitenin motosiklet forum sitesi oldugunu biliyorum, benim bu gezimde motor olmadığı halde paylaşmak istedim; anlayışla karşılayacagınızı umuyorum
    2. Fotograflarda saat etiketi olanlar bana digerleri Bahadır'a ait ve benim saatim 1 saat geri
    teşekkurler
    zenon bunu beğendi.
    tedbirli olmak pisman olmaktan daha iyidir

    http://www.bikepics.com/members/mkcelikkol/


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Naci63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    BMW F800GS, TRIPLE BLACK
    mkcelikkol, teşekkürler. Öncelikle salimen gidip dönebildiğiniz için sevindim. Her zamanki gibi çok güzel bir gezi olmuş. Doyumsuz manzaraların fotoları bile bu kadar güzel olduktan sonra kimbilir o manzaraları yaşaması ne kadar güzeldir. Ayrıca ruhunda motorculuk olan bazan araba ile de gezse bu motorculuk ruhuna halel getirmez. Bu nedenle paylaştığın için teşekkürler. Eline sağlık. Selamlar.

  3. #3
    gazman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mayıs 2006
    Şehir
    moskova
    Motosikleti
    HONDA XR600R
    ayaklariniza saglik kardes..ne buyuk zevk...nice basarilara hee....

  4. #4
    vınvın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2006
    Şehir
    suadiye/istanbul
    öncelikle güzel resimlerin ve duygularını bizimle paylaştığın için teşekkür ederim
    kanına bir kere adrenalin girdi mi hele ki ilk faaliyette zirve yaptın mı bilki bu iş burada kalmaz... seni tebrik ederim çünkü yazından anladığım kadarıyla medetsiz senin ilk faaliyetindi ve zirve yapmışsın ama arkadaşlarını da tebrik etmek isterim. ilk kez tırmanış yapacak birisinin sorumluluğunu alma cesaretini gösterdikleri için. yaklaşık 5 yıl aktif olarak dağcılık ve kaya tırmanışı ile uğraştım, federasyonun eğitimlerini tamamladım ve kulüp başkanlığı yaptım. ama hiçbir zaman arkadaşlarının almış olduğu riske girip kimseyi ilk faaliyetinde zirveye götürmedim. tırmanışın sorunsuz geçmesine çok sevindim.
    umarım bu heyecanın bir tutkuya dönüşür ve birçok zirve tadı yaşarsın... ancak sana nacizane tavsiyem lütfen yaz temelden başlayarak bütün eğitimleri al...
    umarım bir gün demirkazık zirvede anı defterine adını yazarsın...

  5. #5
    hakpek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2005
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    HONDA CBF150 2006.11
    Elinize kolunuza ayak ve bacaklarınıza sağlık....bu gezide çekmiş oldugunuz fotolar hakikaten fevkade güzel olmuş... ayrıca akşamki kampta kalma çesaretinizden ötürü de ayrı bir kutlamayı hakediyorsunuz.... Birde temsa bayragıda hoş durmuş...
    [B][COLOR="DarkOrange"]CBF 150 ADANA[/COLOR][/B]

  6. #6
    Forumdan Uzaklaştırıldı CenkKeskin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2005
    Şehir
    Her an her yerde karşınıza çıkabilir ...
    Motosikleti
    Hitchhiking 1000 RR :)
    Hocam Fotoğrafları gördüm imrendim ya alıcaksın krosları vuracaksın kendini dağlara hayat bu ya . Hele o en son fotoğraftaki manzara beni bitirdi ya

  7. #7
    Starsailor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul/Avrupa
    Motosikleti
    Ducati Monster 620 Dark
    accaip kıskandım
    Ducatista:)

  8. #8
    mkcelikkol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    CBR1000RR'07
    Alıntı vınvın adlı üyeden alıntı
    öncelikle güzel resimlerin ve duygularını bizimle paylaştığın için teşekkür ederim
    kanına bir kere adrenalin girdi mi hele ki ilk faaliyette zirve yaptın mı bilki bu iş burada kalmaz... seni tebrik ederim çünkü yazından anladığım kadarıyla medetsiz senin ilk faaliyetindi ve zirve yapmışsın ama arkadaşlarını da tebrik etmek isterim. ilk kez tırmanış yapacak birisinin sorumluluğunu alma cesaretini gösterdikleri için. yaklaşık 5 yıl aktif olarak dağcılık ve kaya tırmanışı ile uğraştım, federasyonun eğitimlerini tamamladım ve kulüp başkanlığı yaptım. ama hiçbir zaman arkadaşlarının almış olduğu riske girip kimseyi ilk faaliyetinde zirveye götürmedim. tırmanışın sorunsuz geçmesine çok sevindim.
    umarım bu heyecanın bir tutkuya dönüşür ve birçok zirve tadı yaşarsın... ancak sana nacizane tavsiyem lütfen yaz temelden başlayarak bütün eğitimleri al...
    umarım bir gün demirkazık zirvede anı defterine adını yazarsın...
    bu gezide gercektende olaylara bakis acim cok degisti.
    1. oncelikle artik yeni bir tutkum var. dagcilik. cok risk almadan kafamda ki bir iki yere cikmak istiyorum. Demirkazik bunlardan en buyugu. buraya motorla yaptıgım gezilerde beni hep buyuleyen bir goruntusu var. birde yine aladaglarda goller platosu diye bilinen bir yer varmıs buraya gitmek istiyorum.

    2.dagcilik cok ciddi disiplin gerektiren, egitimin ve dogru ekipmanın kullanılması gereken ve kondisyonlu bir insanin yapmasi gereken bir ugras.

    bu sebepten ilk is olarak temelden egitimlere baslayip sonrasında ihtiyacım olacak malzemeleri temin ederek demirkazik tirmanisi icin sansimi zorlayacam.

    bu sefer gerekirse zirveden vazgecmesini de bilecem...

    tavsiyeler icin tesekkur ederim. tirmanis yaklastikca ozelden sizle ozelden temasa gecmek isterim...
    tedbirli olmak pisman olmaktan daha iyidir

    http://www.bikepics.com/members/mkcelikkol/

  9. #9
    PcKopatGhostRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ağustos 2005
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    Honda CBR 600F
    harika görünüyo.. ellerinize sağlık..
    CBR 600F Honda,

  10. #10
    kimi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Kasım 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 1000RR
    birgün bende yapıcam böyle şeyler... çok güzel görünüyo resimlerde...

  11. #11
    mkcelikkol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    CBR1000RR'07
    Alıntı kimi adlı üyeden alıntı
    birgün bende yapıcam böyle şeyler... çok güzel görünüyo resimlerde...
    dogayla başbaşa bir geceyi,
    sonrasında bütün bir günü eşsiz güzellikteki dağ manzaralarıyla geçirmeyi herkese tavsiye ediyorum.

    insan doğaya/dünya ya bir kez daha hayran kaliyor.
    tedbirli olmak pisman olmaktan daha iyidir

    http://www.bikepics.com/members/mkcelikkol/

  12. #12
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    ALLAH sizlere katmandu nasip etsin
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

  13. #13
    mkcelikkol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    CBR1000RR'07
    Alıntı İHTİYAR adlı üyeden alıntı
    ALLAH sizlere katmandu nasip etsin
    saolasın,

    amiin diyecem ama "katmandu" nedemek bilemiyorum.hemen bakıyorum
    ...
    ...
    ...

    sozluge baktım vee

    Nepal'in baskentiymiş,
    Maceraperest insanları çeken bir yermiş,
    Everest'e çıkan dağcıların uğrak yeriymiş,

    yani iyi birşeymiş, hemde çoook iyi.


    AMİİİİİN

    teşekkürler
    tedbirli olmak pisman olmaktan daha iyidir

    http://www.bikepics.com/members/mkcelikkol/

  14. #14
    mkcelikkol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    CBR1000RR'07
    Ankara lı bir arkadastan farklı bir kac fotograf geldi ve ben karagol'u ilk defa bu acıdan gordum.

    Karagol = Kara + Göl

    dibi gercekten de karaymış





    fotograflar pilot kayadan cekilmis.

    buda Çinigol



    Fikret tekrar tesekkurler
    tedbirli olmak pisman olmaktan daha iyidir

    http://www.bikepics.com/members/mkcelikkol/

  15. #15
    kuvva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Aralık 2005
    Şehir
    Karşıyaka/İZMİR
    tek kelimeyle harika fotolar ve tabiki yerler,
    ve sizler böyle güzellikleri bizlerle paylaşıp bizlerede tatdırdığınız için sonsuz teşekkürler.
    ellerinize, ayaklarınıza ve herşeyden önemlisi yüreklerinize sağlık,
    şans ve sağlık hep sizlerle olsun.
    mt.izmir den sevgiler,

  16. #16
    mkcelikkol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    CBR1000RR'07
    Alıntı kuvva adlı üyeden alıntı
    tek kelimeyle harika fotolar ve tabiki yerler,
    ve sizler böyle güzellikleri bizlerle paylaşıp bizlerede tatdırdığınız için sonsuz teşekkürler.
    ellerinize, ayaklarınıza ve herşeyden önemlisi yüreklerinize sağlık,
    şans ve sağlık hep sizlerle olsun.
    mt.izmir den sevgiler,
    sizlerin begenisi ile hersey daha guzel oluyor. ben tesekkur ederim.

    her paylasım daha bir anlamlı olmaya basladı.

    izmir'e sevgiler. iyi tatiller
    tedbirli olmak pisman olmaktan daha iyidir

    http://www.bikepics.com/members/mkcelikkol/

  17. #17
    setr74 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mayıs 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    zs 150-19
    ya ayağınıza sağlık inanki şu an fotoğraflara bakarken bile insanın oturası gelmiyor boğulduk artık şehirde

  18. #18
    mkcelikkol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    CBR1000RR'07
    Alıntı setr74 adlı üyeden alıntı
    ya ayağınıza sağlık inanki şu an fotoğraflara bakarken bile insanın oturası gelmiyor boğulduk artık şehirde
    haklısın,

    sehrin hava kirliligi bir yandan, trafik diger yandan kimi zamanlar binalar bile bazen insanın uzerine uzerine geliyor.

    kendimi bazen kafeste gibi hissediyorum, iste bu anda doga imdadima kosuyor,

    gozlerim binalar yerine agac, dag-tas, cicek, deniz, nehir, gol goruyor

    kulagımda trafigin gurultusu yerine doganın sessizligi,
    cigerlerimde ise kirli sehir havası yerine temiz bol oksijenli dag havasi ohh ohh

    var mı bundan guzeli,

    simdi bir agac dibinde olmak vardı...

    anca fotograflarla avutacam kendimi artik...
    tedbirli olmak pisman olmaktan daha iyidir

    http://www.bikepics.com/members/mkcelikkol/

  19. #19
    zenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda nc700xa
    Konuyu hortlatıyorum ama bu konu hortlatılmaz mı ya :D gidenin cekenin eline ayagına sağlık :D
    Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
    Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...

  20. #20
    Levsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mart 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    NX 400
    Eskiden ne güzel gezi konuları açılıyormuş yahu.
    Şimdi biz motoru yol kenarına çekip iki poz alarak ve mangalda sucuk fotosu koyarak gezi raporu yayınladığımızı sanıyoruz
    hercul3367 ve umutt bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler