Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Bajaj Pulsar 200 NS ile Ege, Akdeniz Birazda İç Anadolu Turu...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    03 Kasım 2013
    Motosikleti
    Tvs Rtr 150 \Pulsar 200 Ns\ Yamaha XJ6N
    merhaba arkadaşlar.
    7 ağustos cuma aksam 8de başlayıp 21 ağustos 19:00 da son bulan gezimi Allahın izniyle tamamladım.
    Yola çıkarken tek başıma sıkılır mıyım acaba dediğim çok oldu ama bu gezi süresi boyunca hiç sıkılmadım.Genel olarak sürekli sabah 6 aksam 9 ya bir organizasyon içinde yada yer mekan görmek için yolda olduğumdan dolayı etken olabilir.Yorucu ama bir o kadar da keyif aldım ayrıca 4000 km lik yolda 662 tl yakıt masrafım oldu.Başıma bir kaç ufak talihsiz olaylarda gelmedi degil ama cok moral bozucak ve geziyi iptal edecek sıkıntılar olmadı çok şükür.

    ilk durak güneyli köyü oldu. oraya da kadar eşlik edip kamp atan dursun ali dinlere teşekkürler.sabahına rotayı bozmadan asos ayak bastık güzel tarih kokan bir yer.sabahına gezerek aydında arkadaşımı ziyarete gittim.
    Aydın da aşırı yükten dolayı orta sehpada ufak bi kaynak atması sorunu yaşadım ve ertesi güne tekrardan kaynak yaptırdım.Sabahına ise bodrum tüm koylarını gezmeyi kafama koymuştum ve nispeten de yapabildim fakat tüm her yer parsellenmiş ve pek sevemedim nedense bu yüzden dolayı öğlenden sorasında mazikoy çokertme ve akbuk üzerinden gokovaya geldim.Burası gerçekten güzel bir yer fakat aşırı kalabalıktan fiyatlar aşırı yüksekti.Sabahına tekne turu ile çevreyi gezdikten sonra pulsar kullanan arkadaşım hüseyin ile aksam çayımızı içtikten sonra marmarise yol aldım.

    Çubucak orman kampında cadırı kurup sabah dalyan turuna katıldım.Geceyi orda gecerip sabahına marmarisin ufak koylarını gezmeye çalıştım.Selimiye gercekten sakin güzel yerdi. Aynı şekilde içmeler, turuç, kız kumu harika yerler.Yolum artık ortaca ve köyceğiz üzerinden oluzdenize varmaktı.Ortaca pulsarı merak eden ibrahim arkaşımızlada ufak bir sohbet ve test etme imkanı buldu.
    Ölüdenize inmeden sagdaki dagda doga kamp alanında çadır attım 2 gün.Mekan gercekten cok güzel bi yer.ilk gun tüplü dalış yapma fırsatım oldu. 2. gün 12 adalar turu hedefliyordum ama hafta sonu ve yoğunluktan dolayı yer bulamadım malesef.Bende şu dillere destan kelebekler vadisini görmeye gittim ve çok abartılacak kadar bir yer olmadığını gördüm şahsım adına devamında olüdeniz etrafını gezdikten sonra yolum saklıkent kanyonu gezip serinledikten sonra kaşta kamp attım.Sabahına kaşın koylarını gezdikten sonra yol üstü kekovaya ugradım. Doğası gerçekten güzel ve hava kararmadan olimpos da kadirin yerine gittim.Çadır yeri ve sabah aksam yemeği 25 tl ye kaldım.Sabahına kekova turuna katılıp kekovayı daha yakından görme imkanım oldu.Ertesi gün alanya da asker arkadaşımı gormeye gittim.Yol üstü manavgatı gezip alanya ya gitmişken tarihi bir kaç yerini de gezmeden donmeyim dedim.Sohbet muhabbet derken aksam 7 oldu ve konya ya dogru yol aldım.konyada artık kamp alanı yerine oteli tercih ettim.Otel ile pazarlık sonucu anlaştıktan sonra sabahına konya ve cevresini gezdim.

    Motorda son kontrolleri yaparken zincir gerğisi için arka lastiğin balon yaptğını gördüm ve lastik arayışına girdim.Malum istedginizi hemen bulamıyorsunuz ve zaman kısıtlıydı rosso 2 aradım bulamadım ve tek bulabildigim lastik irc modeliydi.lastigi kullandıkça sevdim aslında cokta kotu bir lastik degil rosso biraz daha kıvrak bir lastikti.Rosso 2 zaten omrunude tamamlamak üzereydiler.konyada işleri halletikten sonra gece yola cıkmak zorunda kaldım ve iç anadolu gercekten bir ege akdenize benzemiyor.Konya yolu nispeten düz bi yol ve karanlık ayrıca bi okadar da geceleri soguktu.Konya merkeze geldiğimde sıcaklık normale donmuştu.Aynı şekilde ürgüpede gece cıktıgımdan dolayı aynı durumları burda da yaşadım.Yazın ortasında sonbaharı yaşadım. biraz serinlemedim dersen yalan olur.Gece sürüşleri biraz daha zorlu ve yorucu oluyor.İster istemez görüş düşüyor gerek asfalt kalitesi olsun gerek asflataki cukur ve tümsekleri gündüz gördüğümüz gibi göremiyoruz.Ürgüp geldiğimde göreme de karma yatakhanede 2 gece kaldım.

    1 gun gezebildigim kadar gezdim.Aklımda balona binmek vardı ama fahiş fiyatlardan oturu iptal etmek zorunda kaldım ki bi balon 350 tl ye asla ama asla degmez.Sabahına artık binemediğimiz balon resimlerini cekip istanbula yola koyuldum.Ankarada mola verip karnımı doyurduktan sonra polatlı taraflarında biraz ıslandım.Aksam haberlere baktıgımda ankarayı sel almış.Sanırım allahın sevdiği kuluymuşum.

    Boluya geldiğimde fazla dinlenmediğim için 1 saat dinlenmek zorunda kaldım.yola tekrar devam ettigimde istanbula yaklaştıkça trafikte artmaya başlamıştı.Dilovasından artık baslıyor gibiydi. Kurtkoye geldigimde hafif bi yagmur yemeye başladım ve neyseki kopruyu gecince durdu.Evime vardıgımda 19 :00 ve 12 saate gelebilmiştim çok şükür.Aklında böle bir gezi geçiren arkadaşlar mutlaka çıkmasını tavsiye ederim.Tek başına bile ayrı bir zevki var.Ayrıca kendinizle baş başa kalabiliyorsunuz ve hayatınızdaki bazı noktaları düşünme fırsatı da buluyorsunuz.

    Pulsar genel anlamıyla bana göre kullanılabilir sorunsuz bir motor.Gezim boyunca beni üzecek hiç bir şey yapmadı.Tek sıkıntım 200cc nin vermiş olduğu bir hızdı.Buda sonuç da ne kadar cc o kadar hız anlamına geliyor gibiydi. Ekonomik olarak gezi boyunda ortalama 16 kurus ile seyahet ettim.Bununda 15 kurusdan 16 ya yüksekmesi donuş yolunda sürekli 130 130 gelmemin etkisi oldu.Dönüş yolunda 20 kurus yaktırmayı başardım pulsar max ne kadar yakıyor diyen arkadaşlara da 20 kuruşu geçemedim


    Rota...








    Böle başlamıştı...


    Güneyli...




    Asos...




    Çanakkale feribotu...


    yatağan yol üstü...


    Bodrum...




    mazikoy yollarında...


    çökertme civarı...


    ören...


    Akbük...


    Gökova...


    Tekne turu...










    Hüseyin kardeşimiz ve arkadaşıyla çay sohbet muhabbet...





    çubucak orman kampı...


    Marmaris...








    iztuzu plajı...




    Dalyan tekne turundan kareler...










    kız kumu...










    Turunç ve içmeler...










    köycegiz...




    ölüdeniz...


    doğa kamp alanı ( http://oludenizdogakamp.com.tr/index.php/tr/hakk-m-zda/galeri )













    kayaköy...

















    kelebekler vadisi...


    saklıkent yolu...






    kalkan...




    kaputaj plajı...


    kaş...


    patara plajına giderken...




















    olimpos...








    demre...


    kekova turu...


    kaleköy...








    korsan magrası...


    adrasan...


    manavgat şelalesi...


    alanya kalesinden bakış...




    damlataş magrası...


    dim çayı...




    konya...






    sille...


    lastigin hazin sonu...(asfalt lastiği ile cors yapmanın cezası)









    konya ya kuş bakışı...




    göreme ve cevre gezisi...
































    tuz gölü...


    ve başladığı yerde bitti...
    efsane88, :bus:, kralaslan_21 ve 16 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    08 Haziran 2011
    Şehir
    Bursa Mudanya
    Motosikleti
    honda cbf 150
    Eline koluna sağlık
    kazasız belasız geçmiş imrendim doğrusu tebrikler size
    tunahanist bunu beğendi.

  3. #3
    kdiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Şubat 2011
    Şehir
    İSTANBUL/ÜSKÜDAR
    Motosikleti
    14-16 200ns,16 Mt-25, 17 D400, 18 Mt25abs
    Eline motoruna sağlık, aksilikler haricinde sağ salim evine dönmene sevindim, gidecek olanlara rota ve mekanlar yardımcı olur, pulsara da maşallah.
    tunahanist bunu beğendi.

  4. #4
    Mesh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2014
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    TVS APAHCE ---KUBA KH150 12D
    Aslında ben teşekkür ederim kardeşim yazın başından beri ege turu ege turu dedin ve başardın tebrik ederim guneyli de saman da yatmak iyidi
    tunahanist bunu beğendi.

  5. #5
    Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2013
    Şehir
    Kusadasi
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Suzuki Vanvan
    dostum puntoyu mavi yapmışsın okurken gözüm ağrıdı okumayı bitiremedim ama fotoğrafları bitirdim. pulsara alt sakal takılmış mükemmel olmuş ilk kez denk geldim. onun dışında güzel bir gezi olmuş.

  6. #6
    tubejh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ağustos 2008
    Şehir
    Ankara- Tekirdağ( Çerkezköy)-Çanakkale- artık nere olursa :)
    Motosikleti
    Yamaha tracer 700
    Motora sorunlu diyenlere iyi bir yanıt veriyorsunuz böyle paylaşımlarla, Paylaşımınız için Teşekkür ederim. Ben de biraz tecrübe kazandıktan sonra böyle uzun soluklu gezilere çıkmayı düşünüyorum.
    tunahanist bunu beğendi.

  7. #7
    scorpions_59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2009
    Şehir
    tekirdağ
    Motosikleti
    racer 200_discovery150_cbf 150_cbr 250_
    Bu gune kadar gördüğüm en güzel gezi arkadaşım. Eline koluna saglik harika. Tekerin düz bassin
    tunahanist bunu beğendi.

  8. #8

    Üyelik
    10 Şubat 2015
    Şehir
    MANİSA
    Motosikleti
    YAMAHA MT07 RACE BLUE
    Facebooktan da gun ve gun takip ettik mukemmel gezi...
    tunahanist bunu beğendi.

  9. #9
    mesut hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2012
    Şehir
    eskişehir
    Motosikleti
    Yamaha XT660 r-honda CBF - SUZUKİ GW 250 İNazuma
    On numara bir gezi olmuş, bu işin içinde emek var emek ,başından sonuna kadar inceledim harika bir gezi olmuş, daha nice güzel geziler dileğiyle eskişehirden selamlar, saygılar. . .
    tunahanist bunu beğendi.

  10. #10
    Adana İl Temsilcisi adanalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ekim 2006
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    YAMAHA XJ6 DİVERSİON F, YAMAHA BW'S 100
    bravo doğrusu,harika bir gezi olmuş,sanırım hiç unutmazsınız.ADANA'dan selam olsun.
    tunahanist bunu beğendi.

  11. #11
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    23 Temmuz 2007
    tebrik ederim,gayet güzel olmuş.keyifle okudum.
    tunahanist bunu beğendi.

  12. #12
    tozluklu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ekim 2013
    Şehir
    keşan
    Motosikleti
    Bajaj pulsar ns 200
    Kıskanmamak elde değil. Harika fotoğraflar çekmişsiniz. Paylaşım için elinize sağlık.
    tunahanist bunu beğendi.

  13. #13
    scarfac3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ağustos 2015
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Gv 250
    Harika bi gezi olmuş tebrikler. Fotoğraflarda on numara
    tunahanist bunu beğendi.

  14. #14

    Üyelik
    03 Kasım 2013
    Motosikleti
    Tvs Rtr 150 \Pulsar 200 Ns\ Yamaha XJ6N
    çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. hem motor hakkında hemde yola tek cıkma konusunda kafasında soru işareti olan arkadaslar için umarım yardımcı olur bu kadar gun boyunca 1 kere bile sıkılmadım.aksine daha iyi oldu tek basına bazı seyleri düşünme ve hayata olan bakış acısı ve görüşlerinizde degişimlerede etkisi oldugu gordum.bole uzun soluklu ve tek gezide edindğim tecrübe ufkunun genişlemesine etken oluyor. cıkacak tüm arkadaşlara tavsiye ederim. yeterki motorun bakımları yapılmış olsun. gerisi yoldaki nasip ve tamamen kısmetlerinize kalmış. cok sükür cok fazla kotu olay yasamadım.memletekimizin her köşesi gercekten bir cennet bence...
    tozluklu bunu beğendi.

  15. #15
    acoskun1970 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2012
    Şehir
    kayseri
    Motosikleti
    Honda NC 750 S
    Çok güzel bir gezi ve raporu, paylaşım için emeğine sağlık. Bende mayıs sonunda buna benzer bir gezi yapmıştım tek başına, ayrı bir güzelliği var, gittiğiniz yerlerde yeni motorcu arkadaşlarla da tanışıyorsunuz, plan-program yok, sıkıldım diyen yok, bekleyen yok, nerde akşam orda sabah.
    tunahanist bunu beğendi.

  16. #16
    atillatopal9 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Kasım 2014
    Şehir
    İST/SANCAKTEPE
    Motosikleti
    Suzuki V-Strom DL650
    TEBRİK EDERİM. ÇOK GÜZEL BİR TUR OLMUŞİ
    tunahanist bunu beğendi.

  17. #17

    Üyelik
    03 Kasım 2013
    Motosikleti
    Tvs Rtr 150 \Pulsar 200 Ns\ Yamaha XJ6N
    her mevsimde ayrı bi güzellgi oldugunu düşüyorum ben ege ve akdenizin. tabi gecen sene yagıslardan baya sıkıntı olmustu.ben biraz plan birazda plansız oldu hersey. cok sükür cok büyük sıkıntılar yaşamadım...

  18. #18
    agrasiwe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2012
    Şehir
    İstanbul - Gaziosmanpaşa
    Motosikleti
    Yamaha mt09
    tunahan kardeşim güzel bir gezi ve tek başına başarılı şekilde bitirdin, bir dahaki sefere avrupa turu yapalım gel
    tunahanist bunu beğendi.

  19. #19

    Üyelik
    03 Kasım 2013
    Motosikleti
    Tvs Rtr 150 \Pulsar 200 Ns\ Yamaha XJ6N
    nasip artık. bakalım ole plan var ama nezaman olur bilinmez

  20. #20
    TOTEMONS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Eylül 2014
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    1991 MODEL MZ 251-YAMAHA MT-125-2014CBR500R-CBF150
    Tebrik ederim.Mükemmel bir gezi gerçekleştirmişsin.Kıskandım.

    Bu arada yolculuğun esnasında verdiğin bilgilere göre
    100 kilometrede 3.6 litre yakıt tüketilmiş.
    1 kilometrede 0.1649375 TL'lik yakıt tüketilmiş.
    tunahanist bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler