Hafta sonu amaçsızca motosikletle gezerken sıcaktan bunalarak yolumu yükseklere çevirdim. Ankara'da yaşayanlar bilir Elmadağı. Yakupabdal Köyü üzerinden Elmadağ'a çıkmaya başladım ve sonrasında kendimi hiç bilmediğim yollarda buldum.

Yakupabdal Köyünden Kömürcü Köyüne giden yaklaşık 15 KM yol virajları ve manzarası ile beni oldukça şaşırttı. Ankara'da bu kadar yakında böyle yolların olduğunu bilmiyordum. Gökte ararken yerde bulduk misali Ankara'ya bu kadar yakın düzgün asfaltlı virajlı dağ yolları buldum sonunda. Ankara'da yaşayan arkadaşlara şiddetle tavsiye edilir.

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

Güzergah üzerinde az da olsa toprak yollar mevcut. Ama yolun geneli asfalt. Toprak yolda genelde sert zemin. Gevşek zeminli değil. Yol üzerinde maksimum 1.800-1.900 m yüksekliğe çıkılıyor. Köylerde hasat zamanı her yer buğday sarısı. Köy yolları mis gibi tezek kokuyor. Benim en sevdiğim yollar köy yolları.

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

Kömürcü Köyünden Tohumlar Köyüne dönmem gerekirken Evciler Köyü yönüne dönerek fazladan bi 40 km yol yaptım. Doğru yola çıkmaya çalışırken hem Evciler Köyünde karşılaştığım insanlar hem de Kömürcü Köyün'de karşılaştığım insanlar son derece sıcak davrandılar.

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

Dağ yollarından köylere inince yine sıcaklık arttı ve her çeşme başında durmaya başladım. Tabi çoban köpeklerinin izin verdiği çeşme başlarında Olurda bu yollardan geçerseniz çoban köpeklerine dikkat !!!

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

Sora sora Bağdat bulunuyormuş ben de sora sora Ankara-Bala yoluna çıkabildim sonunda. Yaklaşık 100 km'lik 3 saatlik keyifli bir gezinti sonunda tekrar şehrin keşmekeşi içerisine girdim. Yakubabdal-Kömürcü-Tohumlar güzergahı artık sık sık gideceğim bir güzergah olacak. Hatta bu güzergaha Beynam'da eklenerek piknik bile yapılabilir.