Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Düzenlendi!!! 23 Günde 4652 km. Hemde Pcx 125 ile! :-)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    12 Ağustos 2014
    Merhaba arkadaşlar . Yıllardır yapmak istediğim gezimi bu sene eşimle birlikte tamamladım ve sizlerle paylaşmak istedim. Kendim Batmanda devlet memuruyum. Motosiklet dünyasında çok yeni olmasamda forumda yeniyim.
    29 ocak 2014 de 2013 model Pcx 125 motosiklet aldım 400km de.Scooter almamın nedeni ise gençliğin vermiş olduğu hız tutkusuna kapılmamaktı. En azından ben frenlemesem motorum beni frenler diye düşündüm ki isabet etmişim. Max 118 i görüyor yokuş aşağı ama genelde 100 ü geçmemeye dikkat ettim. Sonuçta kalitelide olsa scooter.Şu ana kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım.
    Gelelim gezime. Anlatım biraz amatörce olabilir baştan kusura bakmayın. Amacım karşılıklı bilgi alışverişi ve olumlu olumsuz eleştirilerle tatlı bi muhabbet yaratmak yararlı olmaktır.. Sorusu olan arkadaşlara elimden geldiğince yardımcı olurum lütfen çekinmeyin.
    Aklımda olan aşagıda yayınladığım rotayı tamamlamaktı ve aksilik olmadan günü gününe uydum.



    Gezi ve fotoğraflara geçmeden yanıma aldığım malzemelerden bahsetmek istiyorum.

    1 adet lastik tamir kiti fitil (işe yaradı kesinlikle tavsiyedir)
    1 adet ayak pompası
    1adet basit interkom (40 tl çin malı kullanışsız tavsiye etmem)
    1 adet camelbag (su torbası)önemli
    1 adet prosev marka heybe çanta 130 tl yırtıldı :cry:
    2 adet kancalı lastik
    1 adet şarjlı fener
    1 adet tornavida ve pense takımı
    2 adet Artçım için minder visco
    2 adet yağmurluk
    Coocase Astra 48lt topcase
    Kask eldiven ve dizlik dirseklik....


    1. Noktadan 2.ye: Batmanın Sason ilçesinden 16.07.2014 te Adıyaman iline doğru çıkış yaptık . heyecandan km yi çekmeyi unuttum ama 2143 kmdeydi motorum. yaklaşık mesafemiz 360 km di. saat 2 gibi çıktım dışarısı 45-46 dereceydi ama adıyamana kadar pcx 2 kişi ve birsürü eşyamız olmasına rağmen tıkır tıkır gitti.yollar güzeldi tek gidiş geliş birtek siverek kahta arasında var. Bayırlarda minimum hızım 55 km ye düştü düz yolda ise rüzgarın yönüne göre çift kişi 90- 110 km arasında gidip geldim. Pcx rüzgarda çok hız kaybediyor arkadan eserse 110 km ile 2 saat gittiğimi biliyorum.siverekten kahtaya feribotla geçtim . kahtada maalesef arka tekerim patladı. motorla giderken virajda dengemin bozulduğunu fark ettim . artçıma sordum hareketmi ediyorsun diye olumsuz yanıt alınca kenara çektim. birde baktım lastik patlamış jantım ateş gibi olmuş . sonra ayak pompamla şişirdim ve patlağı tespit ettim. bi çivi gibi birşey girip çıkmış. lastik tamir kitinin tirbüşona benzeyen iğnesiyle delik açtım fitili kitin içinden çıkan tığ yardımıyla yapıştırıcısını sürerek soktum çıkarttım ucunu kestim. tekrar şişirdim ve lastikten herhangi bir kaçağa rastlamadım. adıyaman kadar bu şekilde yaklaşık 75 km gttim. adıyamanda ertesi gün lastiğimi toptan değiştirdim. Bulunduğum bölge yolları hep mıcırlı asfalt olduğundan sanırım 2500 km de çok diş derinliği kaybetmişti. adıyamanda ayrıca 2500 km de yağını değiştirdim normalde 4000 km ama yeni motorlarınn talaş çıkarma ihtimaline karşı tercihim değiştirmekten yana oldu.ilk gün heyecanıyla çok foto yok ileriki gezilerde bol bol ekleyeceğim.fotoğraflar altta



    Fotoğraflardan bazıları yola beraber çıktığımız araçla seyahat eden arkadaşımız tarafından çekildi.







    Siverekten kahtaya feribotla geçerken.





    2. Noktadan 3e: Adıyamandan 18.07.2014te ayrıldık ve adanaya doğru yol aldık . 330 km lik yol zaten sürekli çift serit. ve güzel bir yol. yaklaşık 6 saatte adanya vardım.Yalnız nurdağının oradaki viyadüklerde çok kötü savruldum rüzgar bir anda motoru yan şeride geçirdi tünele varana kadar zor anlar yaşadım sağolsun 20-30 la yamuk yumuk gittimi gören tır şoförleri rüzgardan tarafa geçerek kestiler ve tünele kadar refakat ettiler hepsine çok teşekkür ederim. yurdumuzda artık böyle güzelliklere şaşırır olduk maalesef. aman rüzgarda dikkat.



    Adıyamandan çıkıyoruz




















    3. Noktadan 4.ye: Adanadan 19.072014 te yola çıktık mersin aydıncığa doğru yaklaşık 250 km . Motor kullanmayı seven herkese bu yolu şiddetle tavsiye ederim. yolun virajları ve doğa manzarası kesinlikle mükemmel.



    yol fotoları...



    L]



    Aydıncığa giderken çekmiştim



    Bahsettiğim manzara



    Yol çalışmaları var ama rahatsız edecek şekilde bi durum yok ara ara çok kısa mesafeler.



    ve seralar diyarı aydıncık



    4. noktadan 5e:Mersin Aydıncıktan Manavgata 21.07.2014 Bu yolda bence çok zevkliydi yalnız araba ile seyahat eden arkadaşlarımız çok zorlandılar bizde bi bulantı yorgunluk yokken onlar mahvoldular... yaklaşık mesafe 350 km. Gece çıkış yaptık aydıncıktan önce anamura geldik burada sabaha kadar sahilde konakladık... sabah 6 da devam ettik. Manavgata doğru.

    Aydıncık çıkış





    Anamur sahil...





    yola devam





    Dinlenme molası... Yan çantalar arkadaşlarımızın arabasında...


    manavgat şelalesi






    5. noktadan 6. ya:23.07.2014 BUrada manavgattan memleketimiz olan aydın nazilliye gidiyoruz. yaklaşık 370 km. yollar hep çift şerit ve çok fazla motosikletle seyahat eden var.motosikletli arkadaşlar hep si geçerken selam verdiler. tabi motorları genelde büyük bizim gibi pcx ile çıkan görmedim. konuştuklarımızda zaten tebrik ettiler.









    6. noktadan 7. ye:26.07.2014 Siyah rota üzerinden nazilliden bodrum turgutreise gidiyoruz. 185km. yol güzergahında bozdoğan yatağan arası tek gidiş geliş ara ara yol çalışması var ama doğa güzelliği çok güzel tavsiye ederim genelde otobanları tercih etmemeye çalıştım.otoyollar motosiklet gezileri için daha güzel.





















    7. Noktadan 8. ye:28.07.2014 Mavi yoldan sökeye oradan turuncu ile nazilliye devam ettik 234 km oldu bu sefer . bu yolda çok güzel çift şeritli. bafa gölünün kenarında küçük bi işletmede serinledik. 2 ice tea 2 suya 4tl gibi bir rakam alınca komiğime gitti. abi neden bu kadar ucuz alıyorsun turizm yerlerinde 7-8 liradan aşağı vermezler diyince bi tarafıımızdan çıkar oğlum kazancımız allaha şükür iyi dedi... Bunu duymak bile bütün geziye bedeldi.
    Dede torun muhabbet...




    Turgutreisten çıkıyoruz




    Bafa gölü kıyısında güzel insanlar güzel bir mekan







    Sökeden Ali Babada çöpşiş yemeden geçmeyin...









    8. Noktadan 9. ya:30.07.2014 Nazilliden- geliboluya. 535 km. en uzun yolumuz burasıydı. gece 12 de izmirde uyuruz yer buluruz hayalleriyle çıkmıştık fakat bayramın son gününe denk geldiği için çandarlı-dikili-ayvacık-ayvalık ve burhaniye dahil çarşaf serecek yer bile yoktu. buna çadır kampları dahil. bu bölüm biraz uzun olacak... Gelibolu çok güzel bir yer herkese tavsiye ederim.
    Nazilliden çıkıyoruz gece 12





    izmir yolu



    Çandarlı körfezi sabah 3 uyku gözümüzden akıyor hiçbir yerde yer yok





    Dikili sabah 4



    Altınolukta Alya kahvaltı bahçesi çok nazik insanlar . kahvaltımızı yapıp hamaklara bayıldık hemen 2 saat uyku ve devam...









    Altınoluktan çıkıyoruz... Çanakkaleye devam...









    Atalarımızın bizler için kan döktüğü yerdeyiz . Çanakkaledeyiz...









    Feribotta güzel bir karşılaşma . Motosiklet arkadaşlığı...









    Karalığız ama o biziz



    Çanakkaleden Kilitbahire feribotla geçtikten sonra Geliboluya yol alıyoruz...











    Gelibolu…













    Gelibolu Otel. Sahipleri emekli öğretmenler fiyat ve kalite olarak mükemmel bir yer çok sıcak insanlar. Tavsiye ederim…





    8. Noktadan 9.ya: 02.07.2014 Geliboludan Bursa yenişehire gidiyoruz. Yaklaşık 300 km.Zevkli bir yolculuktu…
    Feribottayız prosev marka çantam maalesef yırtıldı çokta yüklememiştim sadece kıyafet vardı. Yanımdaki iki lastikte tutturdum geri kalan yolu böyle tamamladım…










    Lapseki bursa yolu





    Veee sonunda yağmura yakalandık balıklı çeşmede yağmurluklarımız vardı ama yinede riske atmadık yarım saat mola…



    Yollar ve Manyas kuş Cenneti…

















    Bursa İznik gölü







    10. Noktadan 11.ye:04.07.2014 Bursadan Ankaraya gidiyoruz… yollar çok güzel…çok az yağmura yakalandık ama devam ettim yinede…Artık dönüş yoluna girdik burdan sonra kmler hızlanacak…









    Yorulmuş dierseklikleri çıkarırken…




    11.Noktadan 12.ye:05.07.2014 Ankaradan Adanaya devam 490 km yorucu bir gün…
    Başkentten çıkıyoruz…





    Amcamın motor herkesten güzel… Bu arada yağmur geliyor….




    Tuz gölü ve motorcu arkadaşlar… En sol NC750 x olacak İtalyadan gelmişler 3000km bizim kmyi duyunca şok oldular. Motoru görünce Söylememe gerek yok sanırım… Vana gidiyorlar.















    Aksaray Kampüs tesisleri çok güzel bir yer … Mangal Şahane…

















    Gölgelerimiz ve biz…



    Yol arkadaşları…



    Otobana girmeden yağmurluk giydim dondum dondum…



    12.Noktadan 13. Ye: 06.07.2014 Adanadan adıyamana … Bir hüzün basar… Seyahat bitsin İstenmez. Yaklaşık 330km…









    Dondurma yenmeden Kahramanmaraş Narlıdan geçilmez…



    13.Noktadan 14.ye:08.07.2014 Adıyamandan Son Noktamız Batman Sasona… Artık yorulduk…Ama bi yorgunluk bu kadar tatlı olamaz… 360 km…
    Adıyaman Diyarbakır Köprüsü tamamlanmak üzere artık feribota gerek kalmayacak…



    Malabadi Köprüsü…










    Bitişe son 10 km…



    Son km…



    Ve varışşşş…



    Artçımın oturduğu minder kesinlikle uzun yolda şart …





    Heybe çanta… Takılınca koltuk biraz zor kapanıyor bilgi. Öyle veya böyle baya kahrımızı çekti.






    Topcase de taşıdığım valiz… max 6.5 yazıyordu ben tartarak koydum 5.5 kg herhangi bir sorun olmadı… bu arada topcase i alttan tablaya vidaladım her ihtimale karşı.



    Bir pcx e sığan malzemeler….



    Ve beyaz tayımızın dinlenme zamanı…



    Son km…



    Evet arkadaşlar 23 günde toplam 4652km yaptım . Normalde 11-12 kuruş arası yakan motosikletim 2 kişi ve bu kadar malzemeyle 14-16 arası yaktı toplamda 670 tl yakıt oldu. Kesinlikle gözünüz korkmasın yola çıkmadan çoğu kişi yok yolda kalırsınız, yok başınıza bir şey gelir , yol bitmez… gibi şeyler söylediler.azmin elinden hiçbirşey kurtulamaz. Önleminizi alıp emniyeti ön planda tutarsanız allahın izniyle hiçbirşey olmaz. Bu kadar kmde kimse şehirler arasında beni sıkıştırmadı aksine yardımcı oldular.
    Konu baya uzadı umarım aklında soru olan arkadaşlara bi nebze yardımcı olabilmişimdir.Aklınıza takılan bişey olursa mutlaka sorun. Konuyu hazırlamak akşam 5 ten gece 1 e kadar sürdü. İmla ve klavye hataları için kusura bakmayın. Resimleri Düzgün yüklemeye çalıştım umarım sıkıntı olmaz fotolarda kayma olabilir forum konusunda çok bi tecrübem yok… Diğer motosikletçi kardeşlerimle yollarda karşılaşmak dileklerimle iyi geceler… Kazasız belasız sürüşler.
    06Serhat, Levent, yusufbaris ve 42 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    kyagmur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ocak 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BAJAJ F250
    vay be analar ne yiğitler doğurmuş helal olsun tebrikler bi garip oldum

  3. #3

    Üyelik
    12 Ağustos 2014
    Alıntı kyagmur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    vay be analar ne yiğitler doğurmuş helal olsun tebrikler bi garip oldum
    teşekkür ederim kardeşim... büyütülecek bir yanı yok...

  4. #4
    Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2009
    Motosikleti
    DL1000-Nmax155
    Güzel gezmişsiniz tebrik ederim,

    Ben temmuz ayında buna benzer bi gezi yaptım.
    Muhtemelen sizinde benim gibi seyahat boyunca en lanet ettiğiniz yol, İzmir-Çanakkale yoludur.
    Erimiş asfaltta viraja yatmak ve ve güneşin altında traşlanmış yolda kilometrelerce sürmek lugatıma yeni küfürler eklemişti
    iptaluyelik02 bunu beğendi.

  5. #5

    Üyelik
    12 Ağustos 2014
    Alıntı sinanaksu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güzel gezmişsiniz tebrik ederim,

    Ben temmuz ayında buna benzer bi gezi yaptım.
    Muhtemelen sizinde benim gibi seyahat boyunca en lanet ettiğiniz yol, İzmir-Çanakkale yoludur.
    Erimiş asfaltta viraja yatmak ve ve güneşin altında traşlanmış yolda kilometrelerce sürmek lugatıma yeni küfürler eklemişti
    teşekkür ederim. evet scooterda daha çok belli oluyor. maalesef yıl 2014 ama hala çok gerideyizbu konuda...

  6. #6

    Üyelik
    10 Şubat 2014
    bravo, süper gezi olmuş.

  7. #7
    altınkartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2012
    Şehir
    Trabzon
    Çok güzel gezi olmuş. Ancak tek bir nokta canımı sıktı belki haddim değil bu kuralaa bende uyamıyorum pek imkanlardan ötürü ancak ekipmanlarınız çok yetersiz geldi bana, Allah korusun tabi ama inşAllah bu şekilde kaza yapmazsınız. Bu şekilde kaza yaparsanız sonuçları cidden çok kötü olabilir.

  8. #8
    mesut hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2012
    Şehir
    eskişehir
    Motosikleti
    Yamaha XT660 r-honda CBF - SUZUKİ GW 250 İNazuma
    bence güzel ve harika olmuş,o kadar yol söylenecek tek söz var 10 numara,en önemlisi kazasız belasız bitmiş olması, saygılar.

  9. #9

    Üyelik
    12 Ağustos 2014
    teşekkür ederim sağolun...

  10. #10
    Pessimistyle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Haziran 2008
    Motosikleti
    Kawasaki kle 500
    bu pcx denen alet iyiymiş ha. şaşırtan derecede sağlamlık ve teknolojisi var

  11. #11

    Üyelik
    12 Ağustos 2014
    Alıntı altınkartal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok güzel gezi olmuş. Ancak tek bir nokta canımı sıktı belki haddim değil bu kuralaa bende uyamıyorum pek imkanlardan ötürü ancak ekipmanlarınız çok yetersiz geldi bana, Allah korusun tabi ama inşAllah bu şekilde kaza yapmazsınız. Bu şekilde kaza yaparsanız sonuçları cidden çok kötü olabilir.
    haklısınız bizde farkındayız ama memurluk sonuçta çanta(48lt topcase+heybe) dizlik kask camel bag şu bu derken bile 650-700 tl yi geçti seneye inşallah daha sağlam olacak...bizi düşündüğünüz için teşekkür ederim.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:41 ----------

    Alıntı mesut hoca adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bence güzel ve harika olmuş,o kadar yol söylenecek tek söz var 10 numara,en önemlisi kazasız belasız bitmiş olması, saygılar.
    teşekkür ederim elimizden geldiğince risk almamaya çalıştık.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:44 ----------

    Alıntı Pessimistyle adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu pcx denen alet iyiymiş ha. şaşırtan derecede sağlamlık ve teknolojisi var
    sağol kardeş scooter diyip geçmemek lazım birine 3 birine 7 bin diyorsa gerçekten çok fark var.

  12. #12
    ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Temmuz 2012
    Şehir
    Bursa/Erdek
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200
    tebrik ederim güzel gezi

  13. #13

    Üyelik
    08 Ağustos 2009
    Motosikleti
    2014 KIRMIZI BAJAJ BOXER BM 150
    Helal olsun.10 numara.
    2006 MONERO ANGEL 150/2013 ARORA KARTAL 100/2013 MONDİAL 100 MG PRİNCE/2014 BAJAJ BOXER BM 150

  14. #14
    asit_1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2014
    Şehir
    Büyükçekmece
    Motosikleti
    Daelim S3 Adwance
    Valla söylenecek birşey yok kardeşim HELAL OLSUN, Herkesin harcı değil yani PCX le bu km yi yapmak ama çok güzel gezmişsin allah kaza bela vermesin senin altında 1000' lik motor olsa tutabilene aşk olsun yani

  15. #15
    OnurTr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mart 2014
    Şehir
    İstanbul-Fatih
    Maşallah diyorum...Binlerce maşallah...
    çağhan bunu beğendi.
    ...Bir acaip Mühendis.....3 aşağı 5 yukarı yok...1 aşağı...2..3..4..5..6 yukarı

  16. #16
    S6453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    tebrikler dostum herkesin göze alamayacağı bir yolculuğu bu motosikletle yapmışsınız . hem size hem de artçınıza helal olsun
    çağhan bunu beğendi.

  17. #17

    Üyelik
    28 Nisan 2014
    Motosikleti
    Honda NC700 S
    Helal olsun. İki kişi, Scooter'la bu kadar km fotoğraflar olmasa inanması zor Bu arada yengeye ayrıca tebrikler. Allah hepimize böyle yolculuklara katlanıcak eş nasip etsin :D
    çağhan ve c4gin bunu beğendiler.

  18. #18
    ilkervirlan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Şubat 2014
    Şehir
    Kırklareli-Muğla
    Motosikleti
    TVS Apache RTR 150 (2012)
    Seni de sevgili eşini de tebrik ediyorum. Harika bir yolculuk yapıp bizimle paylaştığın için teşekkürler. Her zaman kazasız ve keyifli sürüşler dilerim.
    çağhan bunu beğendi.

  19. #19

    Üyelik
    24 Temmuz 2014
    Şehir
    Şişli
    Motosikleti
    Honda NC700X
    harika bir pcx sahibi olarak bir kez daha ne kadar doğru bir karar verdiğimi gördüm.Sizleride tebrik ediyorum, sonucta 300-500- km değil bu allah uzun ömürler versin daha nice yolculuklara inşallah.Benimde bazı arkadaşlar gibi dikkatimi çeken birkaç nokta oldu ekipman konusu baştan sona okudum herşey harika fakat her resimde acaba foto çekiliyorken mi ekipman çıkarıldı diye düşünmeden edemedim.En kısa zamanda ekipmanlarınızı tamamlamanız dileğiyle...

  20. #20
    Espaniole - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2012
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Honda cb650F - cb125E
    Elinize, bileğinize, sabrınıza sağlık. Eşinize de ayrıca tebrikler. O kadar yolu arkada oturarak geçirmek herkesin harcı değil.

    Harikasınız


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler