Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Sonbaharda Batı Karadeniz (CBR 600 F ile 2 gün-710 km)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    S6453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Yine şehirler dar gelmeye başladı. Havaların güzel gitmesini de fırsat bilip yine düştüm yollara. Bu seferki yolculuğum Batı Karadeniz'e. Önce Akçakoca'ya sonra da Gölyaka'ya gideceğim. Hazırlanıp düştüm yola.



    Akçakoca'ya giderken İstanbul-Ankara otoyolunu kullanacağım. Düzce'ye kadar otoyoldan gidip Düzce'den Akçakoca ayrımından devam edeceğim. Yolculuğum yaklaşık 280 km sürecek. Akçakoca'ya varmadan önce ilk durağım Konuralp. Düzce'ye yaklaşık olarak 10 km uzaklıktaki Konuralp antik tiyatrosu ile dikkat çekiyor. Akdeniz ve Ege'de görmeye alışık olduğumuz antik tiyatroların Karadeniz'deki tek örneği Konuralp Antik Tiyatrosu.





    Konuralp'in eski ismi Prusias ad Hypium imiş. Prusias ad Hypium, antik Bithynia bölgesinde yer alan dört yanı sıra dağlarla çevrili bir ovanın kuzeyinde, küçük bir tepenin güney yamacında kurulmuştur. Kaynaklarda kentin adının ilk kurulduğu dönemde Kieros olduğundan söz edilmiştir. İÖ 3. yüzyılın son çeyreğinde Bithynia kralı I. Prusias Kieros'u ele geçirmiştir. Kral, Kieros'ta büyük imar faaliyetleri başlatmıştır. Kieroslular, I. Prusias'a bu lütfundan dolayı şükranlarının bir ifadesi olarak kentlerine onun adını vermiştir. Bursa ve Gemlik'deki diğer Prusias şehirlerinden ayırt edilmek için bu yeni kente Prusias Pros Hypios, yani “Melen Kenarındaki Prusias” adı verildi. Prusias Pros Hypios, M.Ö. 74 yılına kadar Bithyn hakimiyetinde yaşadı. Büyük Pontus Kralı Mithridates'in diğer Bithynia şehirleri gibi Prusias Pros Hypios'u istila ederek Pontus hakimiyetine soktu. Bithynia Kralı Nikomedes ise ölmeden önce krallığını Romalılar'a vasiyet yolu ile bıraktı. M.Ö. 74'den sonra, Roma hakimiyeti başladı. Bu devrede Prusias Pros Hypios, Latin kültürünün tesiri altında kaldı. Merkezi Nikomedia olan Bithynia Pontus eyaletinin şehri olarak ve “Prusias ad Hypium” adıyla yaşayışına devam etmiş. Bölgeyi gezerken motosiklet meraklısı iki arkadaş ve köpekleri Kar bana eşlik etti.



    Düzce, Osman Gazi'nin beyliği sırasında Osmanlı hakimiyetine girmiş. Geyve, Alp Suyu, Karacebüş hisarlarını Konur Alp Osmanlı topraklarına katmış. Osman Gazi, Düzce Pazarı (yani ovayı) ve Bizans Prusias'ını, Konur Alp'in yönetimine vermiş. 14. yüzyılın ilk çeyreğinden itibaren bu bölge Konur Alp ili diye anılmış.

    Konuralp'ten sonra istikametim geceyi geçireceğim Akçakoca. Konuralp Akçakoca arası yaklaşık 30 km. Yollar son derece güzel. Düzce’ye 41 km mesafede bulunan Akçakoca, Düzce’nin en büyük ilçesidir ve Karadeniz sahillerine verilen tek mavi bayraklı plaja sahiptir. Akşam saatlerinde Akçakocaya varıyorum.



    Geceyi öğretmen evinde geçiriyorum. Öğretmenevinin konumu son derece güzel. Geceyi dinlenerek geçirdikten sonra sabah erken saatlerde gezmeye başlıyorum. Akçakoca'da ilk durağım Ceneviz Kalesi sonrasında Aktaş Şelalesi.Ceneviz Kalesi Akçakoca’nın batısında, ilçe merkezine 2 km mesafede Öğretmenevinin hemen yanı başında. 4.Haçlı Seferleri için Venedik gemileri ile İstanbul’a gelen Haçlı Ordusu İstanbul’u zapt ederek 1204 yılından 1261 yılına kadar süren Latin İmparatorluğu döneminde Karadeniz kıyılarında imparatorluk kurarlar. Ceneviz Kalesi de bu dönemden kalmaktadır. Kalenin hemen aşağısında da mavi bayraklı plaj yer almakta.





    Akçakoca'da ikinci durağım Aktaş Şelalesi. Şelale, Akçakoca’dan 11 km uzaklıkta, Aktaş Köyünde. Aktaş Köyüne 3 km. mesafede bulunan şelale, doğası, çevresindeki zengin bitki örtüsü ile Akçakoca’nın görülmeye değer doğal güzelliklerinden. Ancak Akçakoca’da şelaleye ilişkin bir tabela göremedim. Yolu sorarak buldum ve şelaleye ilişkin ilk tabelayı şelaleye yaklaşık 5 km kala Arabacı Köyü’nde gördüm. Yol genel olarak iyi ancak şelaleye yaklaşırken yer yer toprak asfalt karışımı bir hal alıyor.





    Şelaleye ulaşabilmek için aracınızı bıraktıktan sonra yaklaşık 1 km’lik yorucu aynı zaman da çok keyifli bir yürüyüş yapmanız gerekiyor.





    Aktaş Şelalesi, 50 m yüksekten düşen suyun sesi ve etrafını saran yeşillikler arasında trekking, foto-safari gibi doğa sporları için oldukça uygun. Aktaş Şelalesi aynı zamanda Akçakoca'nın önemli yürüyüş parkurlarından birisi. Akçakoca çevre yolu Göktepe Köyü ayrımından yürüyüşe geçilen parkur 10km. Çoğunlukla dere kenarını takip eder, Aktaş Vadisiyle devam ederek şelaleye ulaşılmasıyla son bulur. Orta zorlukta bir parkur, su içinden geçmek gerekebilir.





    Kırsal ve eko köy turizmi ilginizi çekiyorsa Akçakoca'ya 10 km uzaklıktaki Dadalı Köyü ilginizi çekebilir. Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanan köy, Akçakoca Fındık ve Kestane Üreticileri Birliği tarafından hazırlanan 'Dadalı Köyü'nün Turizm de Markalaşma ve Kalite Yönetimi' konulu proje ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA)'dan destek alarak Türkiye çapında model köy olmuş. Köy halkı tarafından evlerinde ağırlanan misafirler kendi tercihlerine göre hazırlanan temiz ve hijyenik odalarda konaklayabiliyor. Ayrıca meyve ve çiçek toplama, doğa yürüyüşü, ATV safari, traktör kullanımı gibi etkinliklerde bulunulabiliyormuş. Daha fazla bilgi için http://www.dogaldadali.com/tr/Default.aspx adresine bakabilirsiniz. Ben Dadalı'da çok zaman geçirmeden Gölyaka'ya doğru yola devam ediyorum. Akçakoca Gölyaka arası yaklaşık olarak 60 km. Gölyaka'da gideceğim yerler Güzeldere Şelalesi ve Efteni Gölü.

    Güzeldere Şelalesi, Düzce’ye 18, Gölyaka’ya 11 km mesafededir ve rakımı 600 metredir. Gölyaka'yı geçtikten birkaç km sonra Güzeldere Şelalesi tabelası sizi son derece keyifli bir yola sokuyor. Asfaltı düzgün son derece keyifli virajlarla dolu yol aynı zamanda inanılmaz manzaralar sunuyor.





    Güzeldere Köyü’nden geçen Bıçkı Deresi üzerinde bulunan şelale 130 m yükseklikten dökülmekte. Dev kayın ve gürgen ağaçlarıyla çevrili olan şelale çok güzel bir görüntü sunuyor bize.







    Şelale, düzenlenen üç ayrı patika ve merdivenler sistemiyle gezilebiliyor. Yaklaşık olarak 400 basamak inmeniz gerekiyor. Güzeldere'nin en güzel zamanı sanırım güz mevsimi. Sonbaharın renk cümbüşü huzurlu bir tabiat köşesine çeviriyor Güzeldere Şelalesi’ni. Burada son derece güzel bir kahvaltıda yapabilirsiniz. Bölgede yetişen ürünlerden yapılmış böğürtlen, dağ gülü, koca yemiş, dağ çileği reçelleri yine bölgenin çam balı ve çok lezzetli ekmeği ile çok keyifli ve lezzetli bir kahvaltı. Fiyatı da çok uygun.

    Kahvaltımı yaptıktan sonra farklı manzaralar görmek için bu sefer toprak yolu tercih edip Efteni Gölü'ne doğru inmeye başlıyorum. Güzergahım üzerinde Toptepe seyir terası da var. Yol sert ve taşlık bir yoldu. Bence yağışlı havalarda çok tercih edilmemesi gereken bir yol.





    Toptepe'de gerçekten manzara çok güzel. Düzce Ovası ve Efteni Gölü ayaklarınızın altında. Ama inşa edilen binalar burayı heba etmiş.





    Toptepe'den sonra gezimin son durağı Efteni Gölü'ne ulaşıyorum. Efteni Gölü Düzce’nin 14 km. güney-batısında, Elmacık Dağı silsilesinin eteğinde, Düzce Ovasına ait akarsu ağının birleştiği ve Büyük Melen kanalıyla Karadeniz’e döküldüğü ekolojik bir ağın düğüm noktasındadır. Gölyaka ilçesine 2 km. D-100 Karayoluna 15km. TEM Otobanına 10 km. mesafededir. Efteni Gölü ve çevresi sahip olduğu zengin bitki örtüsü ve su kaynakları nedeniyle hayvan yaşamı için uygun bir ortam yaratmaktadır. Koruma sahası içerisinde sazlık alanlar, açık su yüzeyleri, bataklıklar ve çamur düzlükleri gibi farklı ekolojik nitelikteki habitatlar, başta su kuşları olmak üzere değişik türden çok zengin bir hayvan hayatının barınmasını sağlamaktadır.







    Gezimi tamamlayıp düşüyorum dönüş yoluna. Bolu'yu geçtikten sonra burnuma yağmur kokusu gelmeye başladı. Sonrasında kara bulutları da görünce durup yağmurlukları giyme vaktinin geldiğini anladım.



    Kısa bir süre sonra ise yağmur bulutları dağılmaya başladı.





    Bir günü daha motorumun üzerinde sonlandırabilecek kadar şanslıydım. Kirlenip pasaklanıp dönüp dolaşıp 700 km yol kat edip yine dönüyorum kürkçü dükkanına.



    Arkadaşlar daha fazla fotoğraf ve bilgi için http://sinancinar1.blogspot.com/ a bakabilirsiniz. Hepinizin yolu ve bahtı açık olsun
    [Turan], hellboys, MT MESUT ve 17 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    canYOLDAS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mayıs 2012
    Şehir
    DİYARBAKIR
    Motosikleti
    2014 YAMAHA MT 09
    güzel gezi olmuş gün batımı ve şelale resimleri mükemel...

  3. #3
    Bolu'lu Lynx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ekim 2007
    Şehir
    Bolu
    Motosikleti
    KLE 500
    Sinan hocam yine güzel ve bilgilendirici bir gezi yapmışsınız elinize tekerinize sağlık...Birgün tekrar Bolu civarından geçerseniz tanışalım ...
    Bir çay ikram edelim dikkat ediyorum bir Bolu güzergahıdır gidiyor... Muhakkak tanışalım..

  4. #4
    S6453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Alıntı Bolu'lu Lynx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sinan hocam yine güzel ve bilgilendirici bir gezi yapmışsınız elinize tekerinize sağlık...Birgün tekrar Bolu civarından geçerseniz tanışalım ...
    Bir çay ikram edelim dikkat ediyorum bir Bolu güzergahıdır gidiyor... Muhakkak tanışalım..
    Samet hocam bende tanışmayı çok isterim. Bir daha ki sefere muhakkak çayınızı içmeye geleceğim Sizde Ankara tarafına gelirseniz muhakkak beklerim
    Bolu'lu Lynx bunu beğendi.

  5. #5
    cihan54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Aralık 2011
    Şehir
    Adapazarı
    Motosikleti
    Honda VFR 1200F
    İnsan ister istemez sormak istiyor. Böyle turlar yapılacaksa neden bir 600F Sanki enduro olması çok çok daha iyi olurdu gibi

    Tekerinize sağlık. Bir kısmını gezmiştim, bir kısmını da sayenizde ve sizin gözünüzle görme fırsatı buldum. Nice güzel turlar gerçekleştirmeniz dileğiyle

  6. #6
    S6453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Alıntı canYOLDAS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    güzel gezi olmuş gün batımı ve şelale resimleri mükemel...
    Eyvallah dostum

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 13:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:03 ----------

    Cihan hocam zevk aldığım şeyleri yapmaya çalışıyorum sadece

  7. #7
    cihan54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Aralık 2011
    Şehir
    Adapazarı
    Motosikleti
    Honda VFR 1200F
    Alıntı S6453 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    [/COLOR]Cihan hocam zevk aldığım şeyleri yapmaya çalışıyorum sadece
    Işık ülkesi turu ve raporu da çok başarılıydı. Umarım birgün birlikte de uzun bir tur yapma fırsatı bulabiliriz.
    "CaRPe DieM"

  8. #8
    S6453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Alıntı cihan54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Işık ülkesi turu ve raporu da çok başarılıydı. Umarım birgün birlikte de uzun bir tur yapma fırsatı bulabiliriz.
    Neden olmasın dostum son derece keyifli olabilir
    cihan54 bunu beğendi.

  9. #9
    Adana İl Temsilcisi adanalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ekim 2006
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    YAMAHA XJ6 DİVERSİON F, YAMAHA BW'S 100
    Sinan kardeş, güzel ve çevre hakkında bilgilendirici bir gezi yapmışsınız,elinize,tekerinize sağlık.zevkle okudum.ADANA'dan selam olsun.

  10. #10
    S6453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Alıntı adanalı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sinan kardeş, güzel ve çevre hakkında bilgilendirici bir gezi yapmışsınız,elinize,tekerinize sağlık.zevkle okudum.ADANA'dan selam olsun.
    Bora Abi teşekkürler. Ankara'dan da selamlar

  11. #11

    Üyelik
    08 Mart 2009
    Şehir
    BOLU
    Motosikleti
    Cbf150
    Sinan bey süper bir gün geçirmişsiniz, yüreğinize sağlık

    Rotanızı neye göre çizdiniz, mekanları daha önceden biliyormuydunuz, vs.

  12. #12
    erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2008
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    tracer 900
    eline sağlık...çok güzel bi gezi olmuş..tek başına çıkılan gezilerin benim için ayrı bi yeri var...
    ya karıştıyo muyum bilemedim sen de BMW var mıydı önceden...?

  13. #13
    S6453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Alıntı papazkemal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sinan bey süper bir gün geçirmişsiniz, yüreğinize sağlık

    Rotanızı neye göre çizdiniz, mekanları daha önceden biliyormuydunuz, vs.
    Hocam mekanları önceden bilmiyordum. Rotayı belirledikten sonra bilgi toplamaya başlıyorum gideceğim yerler hakkında. Rotayı belirlerken önce kaba taslak gitmek istediğim bölgeyi belirliyorum. Sonrasında zaman durumuma göre birkaç farklı rota çiziyorum kendimce sonra bilgi toplamaya başlıyorum ve en çok ilgimi çeken rotayı seçiyorum

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 14:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:03 ----------

    Alıntı erro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eline sağlık...çok güzel bi gezi olmuş..tek başına çıkılan gezilerin benim için ayrı bi yeri var...
    ya karıştıyo muyum bilemedim sen de BMW var mıydı önceden...?
    Dostum karıştırmıyorsun hala da BMW duruyor.

  14. #14
    erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2008
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    tracer 900
    Alıntı erro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eline sağlık...çok güzel bi gezi olmuş..tek başına çıkılan gezilerin benim için ayrı bi yeri var...
    ya karıştıyo muyum bilemedim sen de BMW var mıydı önceden...?
    evet şimdi eski yazına baktım da bmw ile çıkmışsın o tura....

  15. #15
    S6453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Alıntı erro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evet şimdi eski yazına baktım da bmw ile çıkmışsın o tura....
    genelde uzun yola bmw ile çıkıyorum ama bu sefer şeytan dürttü

  16. #16
    ectuna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Kasım 2013
    Şehir
    İstanbul, Kadıköy, Aacıbadem
    Motosikleti
    Versys 650 (İnazuma-YBR125-Honda Ps150i-H.Kinetix)
    Sinan Bey, sitenizi de ayrıntılı inceledim. Eşimle akşam tekrar baktık. "Bahar gelse de biz de gitsek" dedik durduk.
    Yalnız önceden böyle bir tur tecrübemiz yok. Sizin tecrübelerinizden faydalanmak herkes için iyi olur kanaatindeyim.
    Bu başlıkta yada başka bir başlıkta gezi turları hakkında bizleri bilgilendirseniz.
    -Yanınıza neler alıyorsunuz?
    -Konaklama için çadır taşıyor musunuz, temin mi ediyorsunuz? Tüm bunları nasıl sığıdırıyorsunuz?
    -Kamp alanını nasıl belirliyorsunuz?
    -Güvenlik sorunu yaşıyor musunuz yada önlem alıyor musunuz? Neler?
    Daha pek çok soru var aklımda, eminim böyle bir konu açılırsa pek çok arkadaş bu sorulara soru ekler. Yada sizin gibi diğer tecrübeli arkadaşlar da tecrübelerini paylaşır biz de onların kimler olduğunu anlar, kimlere ne soru sormak gerektiğini buluruz.
    Bakarsınız kendi gezi kulubümüzü kurarız.
    Bu arada herkesi Sinan Bey'in bloğunu incelemeye davet ediyorum. Hayran kalırsınız. Ben kaldım...
    Sevgiler...
    S6453 bunu beğendi.

  17. #17
    erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2008
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    tracer 900
    Alıntı S6453 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    genelde uzun yola bmw ile çıkıyorum ama bu sefer şeytan dürttü
    valla ikisinin de gideri var..ikisi de keyifli aletler sonuçta...devamını bekliyoruz...

  18. #18
    cihan54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Aralık 2011
    Şehir
    Adapazarı
    Motosikleti
    Honda VFR 1200F
    Merak ettiğim diğer bir konu. BMW olsun 600F olsun; bu gezilerde şehirler arası seyir hızın ne civardadır hocam.

  19. #19
    S6453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Alıntı cihan54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merak ettiğim diğer bir konu. BMW olsun 600F olsun; bu gezilerde şehirler arası seyir hızın ne civardadır hocam.
    Dostum genelde tek başıma yolculuk yaptığım için değişebiliyor hızım ama BMW ile ortalama 100-110 km civarında bir hızla yolculuk yapıyorum. Ama 600 F ile biraz daha hız ortamam artıyor malesef Mesela son yolculuğumda 130 km'i buldu ortalamam. Ancak yinede 120 km ortalamayı çok geçmemeye çalışıyorum dostum.

  20. #20
    cihan54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Aralık 2011
    Şehir
    Adapazarı
    Motosikleti
    Honda VFR 1200F
    Hmm.. Tahmin ettiğimin aksine oldukça sakinsin. Bir açıdan bakılırsa, kısa zamanda daha fazla yeri görmek gezmek açısından en azından şehirler arası yolda tempolu bir sürüş sergiliyosundur diye düşünüyordum.
    Bu arada bloğunu merak ettim, link alabilir miyiz


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler