Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Ybr125 ile 1800 km -istanbul-Sinop Bayram gezisi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    kopan çocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Eylül 2010
    Şehir
    İstanbul-Arnavutköy
    Motosikleti
    2010 Ramzey 125 Q- 2012 YBR 125 ESD
    Ybr'm ile ne kadak uzun yola çıkabilirm düşünceleri kafamı kurcalarken.
    bu güne kadar çıktığın en uzun yolculuk 300 kmyi geçmedi
    memleketim olan sinopa acaba nasıl giderim diye bi ampul parladı aklımda acaba dedim acaba, ve netteki forumlara başlıklara göz attım gayet güzel olduğunu gördüm.
    ve çok fazla düşünmek istemeden araştırdım .ve olur dedim.
    aile ve yakın çevrem saçma ve gereksiz bişi olarak baktı zaten en baştan beri senin motorla o kadar yol motorla gidilirmi ,3 tane araba gidiyo git bi tanesiyle,gibi bi dolu laf safsata, ama benim ne kadar umrumdaydıki bunlar sadece ben ve motorum. gerisi yalan dolan..!motorsiklete başlayalı 2-3 sene oldu,önceleri askerden önce bi çinli vardı ramzey scooter onunla 8000 km yaptım ist içi, çok üzdü yordu ama ilk deneyimlerimi hep onunla yaşadım,askere gidecekkende zararına sattım,sonrasında askerden geldim ve motor almak istiyordum,ne alsam,nasıl bişi alsam diye forum internette dolanıp aynı zamanda çevremdeki abilerimin tavsiyelerinide dinliyordum.ve sonunda ybr yi aldım.ben bu yolculuğu ilk aldığım scooterim le yapmayı plan ve hayal ediyordum nasip bu motora ve bu güne imiş.bayram sabahı bana en uygun zamandı.fotolardaki zaman 1 saat kadar geri.
    herşeyimin tam olup olmadığına tam karar verememiş olduğum ama kendimi o an yola çıkmassam bi daha hiç çıkamayacağımı düşünerek ilk fotomu ve ilk marşıma bastım..


    Uploaded with ImageShack.us
    evt nede olsa ilk defa uzun ve nerdeyse bilmediğim bi yola gidiyordum.ve navigasyonumuda aldım vakumlu aparatınıda motora monte ettim çokta iyi oldu..
    normalde bilenler bilir,Habibler -Arnavutköy'ü Orda oturuyrum ama kolaylık olsun diye geceden esenelerde arkadaşımda kaldım.
    çıkış km si 7535 idi.motor yeni olduğu için bakıma gereği yoktu ama ben akşamdan yağını ve hava filtresini değiştirdim.
    zincirinide kontrol ettikten sonra geriye pek fazla bişi kalmamıştı.


    Uploaded with ImageShack.us
    çanta fazlasıyla karmaşık,dikkatli bakarsanız ilk yardım çantası ufak bişi,2 litre elf 10-40 yağ, 1 çift terlik poşette, ne kadar eski deri montta olsa yağmuru geçirebilir diye yağmura yakalanmam halinde yedekte üst baş aldım poşete,bir meyöz bir ikram gece vakti kahvaltı yapamazdım.zaten 2 saat sonra düzcede yiyebildim.askeriyeden kalma tıraş çantamda ufak teknik problemleri çözmeye yarayacak alet edevat..lastik tamir kiti-sprey greyli zincir yağı-ihtiyac olur diye uzun kollu badi.


    Uploaded with ImageShack.us


    Uploaded with ImageShack.us
    çıktığım vakit oldukça karanlıktı daha güneş fln doğmamış doğmuşsada göremediğim bi vakitti ve arkaya taktığım ledle gündüz gibin yol aldım,arka stopa bağlıcaktık uzun iş diye yapmadık düğmeli güzel oldu..! gece hele pavyon motoru gibi..!


    2. durağımız sakarya girişi, vucudumun belli kesimlerinde çok ufak ağrı sızılar hissetmeye başladım.
    ancak nette okuduğumu uygulamaya başladım ve müthiş işe yaradı oturuş pozisyonunu bozmadığım taktirde hiç yorulmadan sinop a vardım ve 2 saatte dolandım yürüyerek..!


    Uploaded with ImageShack.us


    Uploaded with ImageShack.us
    düzcede odun deposunun yanında hava gayet serin tam motor sürme havası diyebilirim..! yollar bomboş gayet rahat gittim.


    Uploaded with ImageShack.us
    düzcede artık bişiler yeme zamanı gelmişte geçiyordu.
    şehir içine girip bi pastahanede bişi yemek isterdim ama çok vakit kaybı olacaktı, zaten 12 saat sürdü yolculuk ..!
    birde daha çok vaktimi yolda rastlayacak olduğum tarihi mekanlara uğramak için ayıracaktım..




    Uploaded with ImageShack.us
    boluya varana kadar bayağı bi üşüdüm,hatta düzcede altıma uzun kollu badi giydim anca biraz iyi geldi.


    Uploaded with ImageShack.us
    hava haftalar öncesinden takip ettiğimden çok daha güzeldi ilk defa motosiklet kullanırken ne rüzgarın tacizi ne dandik yolun yıldırması vardı,müthiş güzel yolculuk devam ettiriyordum..!


    Uploaded with ImageShack.us



    Uploaded with ImageShack.us
    boludan sonra yolun kenarında güzel bi göletle karşılaştım,geredeye gelmeden 30 km fln önce.


    Uploaded with ImageShack.us



    Uploaded with ImageShack.us



    Uploaded with ImageShack.us



    Uploaded with ImageShack.us
    yollar bomboş müthiş rahat gittim 80-90 ı geçmedim.etrafı gözleye gözleye arazileri ormanları kokusunu içime çeke çeke güzel güzel gittim..


    Uploaded with ImageShack.us
    bolu gerede arası bi yer



    Uploaded with ImageShack.us



    Uploaded with ImageShack.us

    karabük e girmeden bayağı bi önce olması lazım,hava müthiş bi sıcaklıkla kavuruyodu inip resim çekemk istedim ter içinde kaldım yandım.. ama tünele bi girdim ki sankim yer altı mağarası buz gibiydi yaw iyi geldi..



    Uploaded with ImageShack.us
    artık yolun yarısını bitirmiş olmamın heyecanı şevkiyle bi foto daha çaktım .
    hava hala çok sıcaktı yollarsa bomboş..!


    Uploaded with ImageShack.us
    demir çelik fabrikasını geçer geçmez tabelayı gördüm ..!
    benden önce köye varan aile fertlerim merak etmiş 5 tane cvpsız arama var.bi arıyım dedim,onlar halen sanıyolarki ben ist flnım sankim kağnıylan geliyok.ybr bu hayırdır..! ama onca düz ve pürüzsüz yolu görünce insanın şöyle sağlam bi gaza abanası geliyo ..!


    Uploaded with ImageShack.us


    Uploaded with ImageShack.us
    yolun devamında artık az kaldı dediğim yerdeydim artık ve içimden la ben bu motorla nereye gidememki demeyede başladım.ve vucudumda herhangi bir ağrı yok ama kırgınlık baş göstermeye başlamıştı oturuş pozisyonunu azıcık saptırsam veya bozsam hemen etkisini göstermeye başlıyordu.


    Uploaded with ImageShack.us
    kastamonuyu bitirmeye yakınken artık bi mola vermek şart olmaya başladı.hem biraz yılgınlık hem sıcak iyice bunaltmaya başlamıştı son 100 km kala köye, sinop a değil.!


    Uploaded with ImageShack.us
    eveeett artık son 30 km fln kaldı,yüzümde ufaktan bi gülümseme beliriyor hem aile ve çevreme göre imkasız sanılan şeyi başarmış olmanın mutluluğu,hemde ilk uzun yola çıkışımın başarılı bi şekilde bitişinin getirdiği gülümseme )))


    Uploaded with ImageShack.us
    ve son 5km fln kaldı toprak yoldan nefret ediyorum ama orda bi köy var uzakta gitmemiz gerek kalmamız gerek..!


    Uploaded with ImageShack.us



    Uploaded with ImageShack.us
    Köyde 1 gün kaldıktan sonra asıl hedefe yönelip sinop'a kalan 100 kmyide aşmanın çabasıyla sinop'a dönüş tabelasından soraki sinop yolu yine boş yine ıssız..! ve uzuuuuunmu uzun




    Uploaded with ImageShack.us


    Uploaded with ImageShack.us


    Uploaded with ImageShack.us
    karşı dağları arşınlamak için biraz moda girmem gerekiyor
    sinop orda ve ben gidiyom inş ..

    Uploaded with ImageShack.us
    sinop'a giderken tünelin girişi yeni yol bu..!








    yolda tarihi bir camiye rast geldim,çok eski olduğu ve defalarca tamirat ve tadilat görmüş bir camii.!








    VE sinop merkez karşımda duruyo e gelelim artık dimi..!

    sinop a girişteki tepeden buruna doğru süper manzara fotoya ne kadar yansırsa artık..!


    ve sonunda.....!



    burası bana iyi bir ders verdi,yine yola çıkmadan nette bir çok forum ve sayfada uzun yolla ilgili tavsiyeleri okumuştum,iyikide motorun yedek anahtarını almışım,denize girelim dedik,şortun cebi delikmiş,direk 2 mt yere atladım derinelrde yüzdüm biraz sonra daha sığı yerlere geldim takıldım öle,neyse döneyim artık dedim var öneümde daha gezecek görecek yer diye kendi kendime düşünürken,birde bakarım anahtar yok eli çebe atarımki cep delik haydeeeee...
    ve sonra bıkkın morali bozulmuş küfür etmemek için kendimi zor tutup,ufak ufak geriye gidiyorum,hemen oracıkta midye çıkaran arkadaşlara durum arz ettim,tabi şimdi biz süper yüzücüyüz ya atlıyoz direk derinlere fln,şimdi o derinlerde anahatar arıyoz)) adamlarda gözlüktür palettir vesaire tachizatvar 15-20 dk kadar aradık baktık yok,bu sefer mecburen ya çantayı bi şekilde açıp yedekelrle yola devam amma çantayı nasıl açacaz öle bu işlerle uğraşmış veya başımıza gelmiş bişi olmadığından,aldım bi bıçak elime uğraşıyom.yok olacak gibi değil çantayıda kırmak istemiyorum,bayramın 3. günü nerden bulurum çilingir fln,neyseki motorcunun arkadaşı,gardaşı yine motorcu oldu,hemen yanıma park etmiş bi motorcu abinin verdiği bi anahtar yine çinli bi çanta veya motorun anahtarı,takınca hemen açıldı çanta ve sonuç itibarıyla bu iştende bu şekilde rahatladık...








    sinop dönüşü hava serinliyo,



    sinop tüneli felaket bi gürültü var..!


    bu foto çok hoşuma gitti..


    burası boyabat yolu üzerinde bulunan sadece bir tabela yardımıyla bulunabilen,yüksek bir dağın orta kısmında bulunan kocaman bir kayanın oyulmasıyla oluşturulmuş çok eski bir mezar anıtı.
    gündüz o dağı baştan aşağı yoldan tarayın çok zor görülebilen ancak gece ise aydınlatmayla ışıklandırılmış olduğu için yoldan geçenlerin dikkatini çekebiliyor.normalde ismi ise kaya mezarı.











    köye 24 km uzaktaki boyabat a gitmeden olmaz,çok fazla foto çektim makine kaydetmemiş,
    dönüşyolunda pek foto çekemedim çektiklerimde makinenin hafızası dolduğu için kaydetdilmemiş çok üzüldüm yaw.
    dönüş yolu beklediğim ve düşündüğümden daha zorluydu,sıcaktan bunalıpta uykum bile geldi motor üstünde,uyukladm 1-2 saniye allahtanki yol boştu ve 1-2 şerit değiştirdiğim sırada kendime geldim.
    çektim benzinliğe kafamı yıkadım bişiler yedim içtim montu çıkarıp yola devam ettim iyi geldi..!
    Ve bu uzun yol benim için mükemmel bir tecrübeydi,ve çok mutlu oldum.

    burası boyabat merkeze 15 km uzaklıktaki balazt kayalıklarının olduğu vadi









    evt abiler ,arkadaşlar,kardeşler,ilk ama inş son olmayacak olan gezimin fotoları şimdilik bu kadar,foto makinesinin hafızası doldu yüksek kalitade çektiğim için,yoksa çok daha güzel fotolar olacaktı ama nasip olmadı.
    ekipman olarak pek iyi değildim,defactonun deri çeketi zamanında yağmurlu havada kullandığım için çok çamurlanmış ve makineye atmıştım :D ve buum patladı,ama rüzgardan çok iyi koruyor.
    scoyco nun eldivenleri tavsiye ederim çok iyi.
    çeneden açılır cox marka sol çene desteğinden darbe almış,öle idare ediyoruz ve felaket rüzgar alıyor ses olarak,tabi bunuda kulak tıkacıyla hallettik,ve scorpio dizlikler,
    yaklaşık 1800 km kadar yok yaptm.giderken yakıtta biraz anormallikler sezdim ama,dikkatimden kaçan çok önemli bişi varmış,lastik basıncı çok düşük kalmış 10 bar kadar onu ayarladıktan sonra çok değişti herşey,4 depo benzin yaktım,tam 12 saatte köye vardım,yolda 90 ı geçmedim,yolar çok boştu avantaj oldu.Sürekli D-100 karayolunu kullandım daha sakin.
    karabükten sonra o yollar tam bir eziyet,çok engebeli çok inişli çıkışlı ve mıcırlı bi yol boyabata kadar.
    dönüş yolu gerçekten yordu nedense artık,bir dahaki sefere artı almayı düşünüyorum,hem beni ayık tutar hemde bir çok konuda destek olur.dönüşte safran boluya uğradım orasıda çok güzel gitmenizi tavsiye ederim.şimdilik yazacaklarım bunlar vakit ayırdığınız için müteşekkirim..! herkes allaha emanet olsun ,tekeriniz düz bassın,size rüzgar değmesin,yağmur inmesin üstünüze...!!! bla bla bla ))))
    EGE YELI, crxforever, MCV ve 10 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    paketci03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Temmuz 2013
    Şehir
    afyonkarahisar
    Motosikleti
    Yamaha 125ESD
    valla helal olsun bende cuma günü 800 km yolu nasıl giderim diyorumdum ybr ile demekki ybr gidermiş ben pek güvenmiyordum ama şimdi güveniyorum :D

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:20 ----------

    peki dostum sence kaç km hız hile gideyim kaç km de bir dinlerdireim ?
    kopan çocuk bunu beğendi.

  3. #3
    EGE YELI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2012
    Şehir
    TÜRKİYE-İzmir / ALMANYA-Augsburg
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650
    güzel gezmissin
    yav millet YBR eyle dünya turuna cikiyorlar, adi üstünde gezi sabrettikten sonra her ccle gezilir
    kopan çocuk bunu beğendi.
    Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene

  4. #4
    Sepetçioğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Aralık 2010
    Şehir
    SİNOP
    Motosikleti
    KAWASAKİ VERSYS 650
    Güzel gezi olmuş

    Ben Gerze'deyim, yol üstünde deniz kenarında güzel bir yerimiz var, hep motorcular geçiyor görüyorum.
    Duran motorcularla konuşup sohbet ediyoruz.
    Herksi bir çayımı içmeye beklerim.
    kopan çocuk bunu beğendi.

  5. #5
    mehmettayfur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2012
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Artık yok
    Çok güzel bir gezi,çok güzel resimler.Sağolasın,yapmayı,düşündüğüm gezinin altyapısı,siz öncü arkadaşların deneyimleriyle oluşuyor.
    kopan çocuk bunu beğendi.
    Sermayesi din olanın rehberi şeytan olur.

  6. #6

    Üyelik
    24 Ocak 2010
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    2013 S1000RR Hp4
    Güzel gezi hocam. Ufak cc ile uzun yol çok yorucu oluyor. Çin malı motor ile 600km'lik tur yaptım eklem ağrılarından bir hafta motora binemedim. Yaşında etkisi var tabi.
    kopan çocuk bunu beğendi.

  7. #7
    serkanbitez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Temmuz 2013
    Şehir
    muğla bitez gıyısı
    Motosikleti
    TENERE 660Z adayı kymco LIKE 125
    tebrikler çok güzel bir gezi olmuş.resimler güzel anlatım da öle.tekerine sağlık.
    kopan çocuk bunu beğendi.

  8. #8
    sheqlche - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2012
    Şehir
    konya / akşehir
    Motosikleti
    ykanuni windy s 125-yamaha xmax 250
    paylaşım için teşekkürler. tekerine sağlık gezilerin devamını bekliyoruz...

  9. #9
    kopan çocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Eylül 2010
    Şehir
    İstanbul-Arnavutköy
    Motosikleti
    2010 Ramzey 125 Q- 2012 YBR 125 ESD
    Alıntı paketci03 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla helal olsun bende cuma günü 800 km yolu nasıl giderim diyorumdum ybr ile demekki ybr gidermiş ben pek güvenmiyordum ama şimdi güveniyorum :D

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:20 ----------

    peki dostum sence kaç km hız hile gideyim kaç km de bir dinlerdireim ?
    teşkkür ederim,ybr her türlü gidiyo yavaş olsun hızlı olsun,ben fazla yakmaması için birde,giderken lastik basıncını kontrol etmediğim için hem biraz yaktı hemde 80-90 arasını geçmedim,bir avantajda sakin olan D-100 karayolunu kullanmam oldu sakin, emin ol ben giderken ula şimdi bi dünya kamyonla karşılaşmak var fln diye düşünürken 1 tane bile kamyona denk gelmedim.bayram gününü seçmemin bir sebebide buydu.birde ufak cc ile gideceğin için oturuş pozisyonun çok önemli,vucudun zaten sinyalleri verecektir,dinlenmen için.birde miden dolu yola çıkma uyuklayabiirsin.. hayırlı yolculuklar..

    ---------- Post added at 09:27 ---------- Previous post was at 09:25 ----------

    Alıntı EGE YELI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    güzel gezmissin
    yav millet YBR eyle dünya turuna cikiyorlar, adi üstünde gezi sabrettikten sonra her ccle gezilir
    aynen öyle sabır çok önemli -ya bune bu yol böle bitermi diye düşündüğü vakit insan her türlü zararda
    yolda her yerde foto çekince ulaşma zamanımda uzadı uğramak gitmek istediğim tarihi mekanlara fln gidemedim,nasip işte

    ---------- Post added at 09:32 ---------- Previous post was at 09:27 ----------

    Alıntı mehmettayfur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok güzel bir gezi,çok güzel resimler.Sağolasın,yapmayı,düşündüğüm gezinin altyapısı,siz öncü arkadaşların deneyimleriyle oluşuyor.
    aslen bu geziyi daha geniş bi zamanda yapmaktı niyetim,ama karaımı vermişken uygulamak en iyisiydi,
    mesela çadırda alıp tam olarak nerden olduğunu bilmiyorum,inebolu civarından girince çok uzun sahil yolu varmış 3-4 ili kapsayan ordan giderek 1-2 günde tamamlamak isterdim,bunada şükürler olsun hem kendime özgüvenim artmış,hemde çevreme kendimi kanıtlamış oldum.

    ---------- Post added at 09:35 ---------- Previous post was at 09:32 ----------

    Alıntı sheqlche adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    paylaşım için teşekkürler. tekerine sağlık gezilerin devamını bekliyoruz...
    ben teşekkür ederim.ilk ama inş son olmayacak bu geziler..!

  10. #10
    Salih_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Temmuz 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Salcano Wolf 125cc, Bajaj Pulsar NS 200
    Güzel bir gezi, güzel fotoğraflar ve güzel bir paylaşım olmuş. Tebrik ederim...

  11. #11
    ramcixx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Eylül 2012
    Şehir
    Isparta
    Motosikleti
    cbf150 - cbr250 - cbf1000 - f650gs - cbf600
    bi karadenize gitmek nasip olmadı bee...

  12. #12

    Üyelik
    29 Haziran 2011
    Şehir
    DÜZCE
    Motosikleti
    drifti sattık yenisini arıyoruz
    Alıntı İmportant adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güzel gezi hocam. Ufak cc ile uzun yol çok yorucu oluyor. Çin malı motor ile 600km'lik tur yaptım eklem ağrılarından bir hafta motora binemedim. Yaşında etkisi var tabi.
    ben çin malı motor yani mondial drift 125 ile 1025 km yol yaptım hiç yorgunluk çekmedim

    http://www.motosiklet.net/forum/etki...k-bi-gezi.html
    burda paylaşştım 4 gunde gezdim seneye arkadaş bulursam grup gidicez

  13. #13
    Burakesk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Eylül 2013
    Şehir
    Eskişehir
    Motosikleti
    Ybr125,ktm250,cbr250,fazer6
    motorumu satmaktan vazgeçtim ybrde ne cevherler varmış :D

  14. #14
    MCV - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2014
    Şehir
    sivas
    Motosikleti
    150 mcx-Kuba KEE100-RKS Winner200- Hero XPULSE 200
    Helal olsun çok güzel bir gezi yapmışsın.Şehirlerin levhalarınıda hiç boş geçmemişsin.
    Paylaşım için teşekkürler.
    https://www.youtube.com/channel/UCsQMNz8EBD5jqoRCOlr-72Q

  15. #15
    hsk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ağustos 2014
    Şehir
    ESENYURT
    Motosikleti
    DAELİM S2 250 SUZUKİ AN 125 HK MONDİAL MASH
    Benim güzel memleketim.Valla motor sağlam olacak hiç düşünmeden bende giderim.Gezilecek yerleri çok inşallah rabbim bizede nasip eder böyle bir gezi.

  16. #16
    sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Eylül 2007
    Şehir
    İstanbul..
    Motosikleti
    2000 ford
    Bi Karabükte benden yıl 2010 motor 2007

    Sepetçioğlu bunu beğendi.

  17. #17
    Sepetçioğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Aralık 2010
    Şehir
    SİNOP
    Motosikleti
    KAWASAKİ VERSYS 650
    Sinop'un fotoğraflarını görünce, memleketi de özleşim ya la!
    hsk bunu beğendi.

  18. #18
    FatihPrLk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Ybr 125esd White :)
    Güzel gezi, paylaşımınız için teşekkürler


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler