Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

100’lük motorumla - 4 Bölge - 5 Gün - Mini bir Türkiye turu denemesi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    haloogle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ağustos 2012
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    PULSAR 200 NS
    Çoktan beridir hep yapmak istediğim bir şeydi. Tabi daha güzel bir motorla yapmaktı hayalim ama kısmet bu motoraymış. Sonunda karar verip 5 gün yıllık izin aldım hafta sonlarıyla beraber 9 gün. Cumaresi sabah erkenden saat 4:30 gibi uyandım akşamdan hazırlıklarımı yapıştım zaten evden çıktığımda saat 4:58 idi.
    çıkmadan hemen önce Motorumun kilometresi;



    Ve Motorum;



    Ve Ben;


    Ve Rotam;




    Yola çıkarken Osmaniye’nin Bahçe ilçesine kadar hiç durmamayı düşünüyordum. Sadece Tabela çekimleri ve ”Ben Buradaydım” fotoğrafları için çektiğim birkaç resim için durdum.
    işte o resimler;











    Bahçe ilçesini geçtikten sonra Nur Dağı ya da Gavur Dağına yaklaşık 10 kilometre kala bir çeşme başında durdum.Bu ilk molamdı 136 km yol yapmıştım yada yaklaşık 2 saatir yoldaydım.Elimi yüzümü yıkayıp biraz su içtim. Burada durmaktaki amacım evden çıkarken çay yapıp termosa koymuştum ve çay daha fazla soğumadan henüz sıcakken bu serin ,güzel ve havadar yerde çayımı yudumlayıp sigaramı içmek istiyordum. O arada bir tanker daha yanaştı. Hemen sofra kurdular ve bana seslenip yenim gel kahvaltı yapalım deyince bende olur dedim. Adamda kavun ekmek vardı bende çayı ekleyince tam oldu,süper oldu.






    Burada kahvaltımı yaptıktan sonra abiler gitti ben biraz daha durup dinlendim. Bir iki sigara içtim ve çeşme başında durup meyvelerini yıkayan insanların meyvelerinden ikramlarını kabul ettim..
    Daha sonra yola koyuldum, ve niyetim Gaziantep Hayvanat Bahçesine kadar durmamaktı. Ama yolda beni hafifçe ürküten bu yılanı görünce fotoğrafını çekmeden geçemedim.


    Sonunda Gaziantep Hayvanat bahçesine varıyorum.Hayvanat Bahçesi gerçekten çok büyük gez gez bitmiyor,baya bir yordu beni.
    Hayvanat Bahçesini gezmek ücretli öğrenci 2 tl sivil 3,5 tl. 2 tl verip öğrenci bileti alıp başlıyorum gezmeye.
    İşte bilet;



    Şimdi de sizi Gaziantep Hayvanat Bahçesinden fotoğraflarla baş başa bırakıyorum.


































































    Hayvanat Bahçesini gezmeyi bitirdikten sonra Gaziantepi biraz gezmeye karar verdim. Ve Kahverengi renkli tabelaların çok olduğu yöne doğru sürdüm motorumu.
    Gaziantep Kalesi şehrin merkezinde ve çok sağlam duruyordu.




    Yine Kale civarından bir fotoğraf;


    Motorumu Gaziantep Kalesinin hemen yanında bulunan Tarihi kır kahvesi ile Gaziantep kalesinin Arasında bir yere park edip şehri dolaşmaya karar verdim.
    Acıkmıştım ve kalenin karşısında bulunan bu yerde çok lezzetli lahmacunlardan yedim ve buz gibi yayık ayrandan 3 bardak içtim.Toplam 4 tl ödedim.
    İşte orası;



    Zincirli Bedesten ve bedestende bir tesbih sergisi;





    Turistik Gaziantep Çarşısı bizim Adana’daki Çakmak Plaza gibi bir şey ,işte Tabelayı görünce içeri girme ihtiyacı hissettim ama girincede çıkma…


    Saat 4:20 gibi yola çıktım. Birecik’e gidecektim , yola çıkarken Gaziantepte girerken de görmüş olduğum ve dikkatimi çeken bir eski zamanda kervanların temsili bir heykel çalışması,bence gayet güzel…



    Tabelamız ve motorumda oradaydı fotoğrafı;


    Birecikte Öğretmen evinde kalmayı düşünüyordum o yüzden hemen öğretmen evini buldum ve kalacak yer durumunu ve fiyatını sordum önceden yer ayırtmamıştm.Fiyatı 37 tl idi.Tam yerleşecekken aklıma geldi.Birecik’de kalma nedenim,geziye başlamadan önce gideceğim rota üzerinde ne var gidip gezilecek diye araştırma yaparken gaziantepdebirgemi.com adlı sitede bir tekne turu programı gördüm çok hoşuma gitti. Yaklaşık 5-6 saat süren bir tekne turuydu bu.Ve fiyatı 20 tl gibi bir şeydi. Bu tur Birecik barajının ordan başlıyor Halfeti-Rumkale-ve Savaşan Köyüne kadar gidip dönüyordu.
    İşte siteden almış olduğum rota resmi:


    Yola çıkmadan evvel siteden almış olduğum iletişim numarasını aradım ve tur ile ilgili bilgileri aldıktan sonra yer ayırtmak istedim. Ancak telefondaki şahıs bu hafta başvuruların çok az olduğu ve tekne turunun yapılamayabileceğini bu yüzden teyit amaçlı Cumartesi tekrar aramamı söylemişti. Bende öğretmen evinde yer ayırtmadan tekrar aradım ,turun yapılmayacağını öğrenince burada kalmama gerek yoktu.Dinlenme amacıyla hemen barajın yanında bulunan bir çay bahçesine girdim.bir kaç çay içtim.Birecik küçük güzel bir şehir insanlarıda öyle. İçtiğim çayda tüm güzergah boyunca içtiğim en güzel çaydı.
    işte oralar;









    Burada biraz zaman geçirdikten sonra Şanlıurfa’ya gitmeye orada da Balıklı göl ve halilürrahman cami civarını görmeye karar verdim ve yola koyuldum.




    Urfaya vardığımda saat 8:30 geliyordu.


    Motorumu bir Balıklı gölde uygun bir yere parkedip sırt çantamı yanıma aldım.Abdestimi alıp Hz.İbrahimin doğduğu mağaraya gittim daha sonra Akşam Namazını kıldım henüz 10 dk. geçmemişti ki yatsı okuyunca onu da camide cemaatle kıldım.
    Balıklı gölün etrafı çok kalabalıktı. Herkes oraya akın etmiş gibiydi. Bu akşam burada otların üzerine kıvrılıp yatmayı düşünüyordum oradaki görevliye yatıp yatamayacağımı sorunca içerde camide misafirhane var dedi ancak sonra öğrendim ki valinin talimatıyla kapatılmış. Neyse yatmak için sessiz bir yer bulmakta biraz zorlandım bulunca da hemen uykuya daldım.
    Gece bir ara uyanınca bu fotoğrafları çektim.



    Cumartesi gününüde (gezinin 1.Günü) böylece bitirmiş oluyordum.
    Evden çıkınca 34276 olan motorumun kilometresi günün sonunda ile 34683’ü gösteriyordu.
    Bu da demek oluyorki ilk gün 407 km yol yapmışım.

    Sabah ezanıyla birlikte uyandım. Sabah namazını kıldım.
    Caminin bir resmi;



    Namazdan sonra daha güneş doğmadan kaleye çıkmayı düşünüyordum. Hz. İbrahimin ateşe atılırken kullanıldığı söylenen mancınıkların olduğu yere. Ancak gitmek istediğimde gördüm ki giriş yolu üzerinde bir kapı var ve henüz kilitli. Bende beklemek istemedim ve şehri turlamaya karar verdim. Daha sonra şehri turlarken aklıma geldi Urfa’da ciğer yemeliydim. Hemen bir ciğerci buldum ama biraz geç kalmıştım herhalde. Çünkü bu ciğerciyi bulmadan evvel 2-3 ciğerci ciğerinin kalmadığını söylemişti.

    İşte ciğer yediğim ciğerci;








    Ciğer müthişti ki iki kişilik yedim kaç şiş olduğuna pek dikkat etmedim. Siverekte halam var bu gün orada kalacam. Ve Sivereğe gitmek üzere yola koyuluyorum.




    Motorum şu ana kadar bir sıkıntı yaşatmadı ama Gaziantepten beri motordan bir ses geliyor emin değilim ama zincir olabilir diyorum. Ve korkuyorum başka bir şeyden mi acaba diye.Zincirinde aslında geziden evvel değişmesi gerekiyordu çünkü zinciri en son 12500 km de iken değiştirmiştim. Buda demek oluyor ki 22000 km den beri bu zinciri kullanıyorum. Hep ertelemiştim yola çıkmadan evvel de hiç aklıma gelmedi. Urfa çöl gibi yola çıktıktan sonra durup dinlenmek için bir gölge bulmak zor iş. Yolda giderken istinad duvarı gibi bir tepe ve gölgesini bulunca hem dinlenmek için hem de zinciri biraz gerdirip sesin kesilip kesilmeyeceğini kontrol etmek için duruyorum. Motoruma bir çakmaklık bağlamıştım o yüzden şarj sıkıntım yoktu. Şarja takıp bir iki sigara içince fotoğraf makinesinin şarjı fule yakın oluyordu. Zinciri gerdirdim ve Allahtan ses kesildi de rahatladım. Urfa çok sıcak dediğim gibi ama gölgeler serin. İşte zinciri gerdirmek için durduğum bu yerde öyle bir yerdi . Radyomda vardı gerçi burada iki kanal çekiyordu sadece. Yaklaşık 1 saat burada bekledim serinliği görünce. Burada beklerken tüm gezim boyunca ilk ve son defa bir polisle karşılaştım. Burada beklerken bir polis arabası yanaştı ve sorun ne diye sorunca zincirden ses geliyordu o yüzden durdum dedim. Sağ olsunlar devam edip edemeyeceğimi sorunca halledebilirim dedim ve geçmiş olsun diyip ayrıldılar.
    İşte mola verdiğim o yer ve motorum;




    Buradan sonra devam edip Siverek’e ulaşıyorum. Bu gün orada kalacam. Yarın rotam Sivrice’ye doğru olacak.Sivrice Elazığ’a bağlı Hazar gölü kıyısında bir ilçe.Bu arada bu gün yaptığım yol:Şanlıurfa merkezden ayrılırken gösterge 34683’u gösteriyorken iken Siverek’e vardığımda ise 34786’yı gösteriyordu,yani 103 km yol yapmışım.
    Levsy, satoyama, shrek ve 26 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    serkanbitez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Temmuz 2013
    Şehir
    muğla bitez gıyısı
    Motosikleti
    TENERE 660Z adayı kymco LIKE 125
    dostum valla çok iyi yapmışsın motorun ufağı büyüğü yok. önemli olan içindeki motorsiklet sürme aşkı
    tebrikler,devamını bekliyorum,oraları bende çok merak ediyorum işaallah bir gün o yöne sürerim.

  3. #3
    satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2006
    Şehir
    avrupa yakası
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    hay maşallah yolun açık olsun


    cub motoru var o commuterin üzerinde sanırım manuel debriyajlı değil mi?

  4. #4
    astorojna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ağustos 2012
    Şehir
    kırıkkale
    Motosikleti
    Yamaha Mt09
    Güzel gezi olmuş.
    çin motorlar yaramaz diyenlere kapak olsun.
    skygo23 bunu beğendi.

  5. #5
    rs_guven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ocak 2011
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    2011 Salcano Wolf
    Halil geçen sene ne konuşmuştuk. Hani bu sene uzun yolları beraber yapacaktık.
    Yolun açık olsun, Allah kaza bela vermesin. Iyi eğlenceler.

  6. #6
    satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2006
    Şehir
    avrupa yakası
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    Alıntı astorojna adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güzel gezi olmuş.
    çin motorlar yaramaz diyenlere kapak olsun.
    üzerindeki motor cub motoru, çinlide olsa pek problem çıkartmaz.

    çinli motoru yine yaramaz yine yaramaz.

    bunu bir gün anlarsın.
    zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)

  7. #7
    astorojna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ağustos 2012
    Şehir
    kırıkkale
    Motosikleti
    Yamaha Mt09
    Alıntı satoyama adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    üzerindeki motor cub motoru, çinlide olsa pek problem çıkartmaz.

    çinli motoru yine yaramaz yine yaramaz.

    bunu bir gün anlarsın.
    çinli kullanan biri olarak çinliler 10 üzerinden 10 demiyorum.
    ama küçük paralarla motor zevkinden mahrum etmiyorlar sağolsunlar. kullanmış olduğum motor da dahil emin ol en az cbf 150 kadar kaliteli motor yapıyorlar hatta emin ol cbf 150 den fazlalıkları dahi var. yani bu demek oluyorki ilerde anlayacağım tek şey sen bi motor indirdiğinde 700-800 tl verirken ben 300 tl ye motor indiriyor olacağım şunuda belirtmekte fayda var mondial drift modeline 44000 km ye kadar motor kısmına garanti veriyor.
    skygo23 bunu beğendi.
    kadeh! karşındakine kaldırılır, aklındakine içilir...

  8. #8
    satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2006
    Şehir
    avrupa yakası
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    Alıntı astorojna adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çinli kullanan biri olarak çinliler 10 üzerinden 10 demiyorum.
    ama küçük paralarla motor zevkinden mahrum etmiyorlar sağolsunlar. kullanmış olduğum motor da dahil emin ol en az cbf 150 kadar kaliteli motor yapıyorlar hatta emin ol cbf 150 den fazlalıkları dahi var. yani bu demek oluyorki ilerde anlayacağım tek şey sen bi motor indirdiğinde 700-800 tl verirken ben 300 tl ye motor indiriyor olacağım şunuda belirtmekte fayda var mondial drift modeline 44000 km ye kadar motor kısmına garanti veriyor.
    benim motorum (allah korusun) inerse sıfır bi çinli parası ne 700-800 tl si

    cbf150 de çinli dostum sadece adı honda ve honda bayisinden satılan hondanın ve 3. dünya ülkesi etnik bayilerinin kıçını kurtarmak için yapılmış bir motor. o cbf150 gibi bir çok modeli var honda nın

    senin motorun 200-300$ geliyor ülkeye cbf150 1000$ gibi bir maliyeti var yok.


    bindiğin motordan zevk alıyorsan problem yok demektir. ama sen zevk alıyor kaliteli buluyorsun diyede tüm çinliler öyle demek değildir
    zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)

  9. #9
    astorojna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ağustos 2012
    Şehir
    kırıkkale
    Motosikleti
    Yamaha Mt09
    Alıntı satoyama adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim motorum (allah korusun) inerse sıfır bi çinli parası ne 700-800 tl si

    cbf150 de çinli dostum sadece adı honda ve honda bayisinden satılan hondanın ve 3. dünya ülkesi etnik bayilerinin kıçını kurtarmak için yapılmış bir motor. o cbf150 gibi bir çok modeli var honda nın

    senin motorun 200-300$ geliyor ülkeye cbf150 1000$ gibi bir maliyeti var yok.


    bindiğin motordan zevk alıyorsan problem yok demektir. ama sen zevk alıyor kaliteli buluyorsun diyede tüm çinliler öyle demek değildir
    tabii büyük zevk alarak biniyorum.
    ama yanlış anlama bütün çinliler bu şekil değil. heleki scooter çoğunluğu yolda giderken dökülüyor bendede vardı bi scooter önü yaptırırdım arka bozulurdu arkayı yaptırırken aaa bide bakmışımki ön bidaha bozulmuş.
    satoyama ve skygo23 bunu beğendiler.
    kadeh! karşındakine kaldırılır, aklındakine içilir...

  10. #10
    serdar1547 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ağustos 2012
    Şehir
    KAYSERİ
    Motosikleti
    MONDİAL 150 MR VULTURE
    gezi mükemmel olmuş,devamını dört gözle bekliyorum...yolun açık olsun,hayırlı yolculuklar

  11. #11
    HELLAS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Nisan 2008
    Şehir
    izmir (gümülcine. komıtını greece)
    Motosikleti
    VSTROM BEYAZ
    Çifte vatandaş. Lik dan yararlanarak. İSVIÇRE. Basel. e gittik. Eğer. Orda. Kaza sonucu. Yada. Bilerek. Geyik. Yada. Fare. Yada resimdeki. Gibi. Yılan. Öldür sen. EBEN. I

    S............. kardeşim. Onu. Allah. Yada. Onlara. . Göre tanrı. Yarattı. Diyorlar...direk. hapis....

    Keşke. Resmi. Cekmeseydinn. BARBARCA. BENCE.

  12. #12
    albaywolf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mart 2012
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    Honda Fizy 125
    Yolun açık olsun. Büyük cesaret gerçekten

  13. #13
    haloogle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ağustos 2012
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    PULSAR 200 NS
    Alıntı serkanbitez adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum valla çok iyi yapmışsın motorun ufağı büyüğü yok. önemli olan içindeki motorsiklet sürme aşkı
    tebrikler,devamını bekliyorum,oraları bende çok merak ediyorum işaallah bir gün o yöne sürerim.
    Alıntı satoyama adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hay maşallah yolun açık olsun


    cub motoru var o commuterin üzerinde sanırım manuel debriyajlı değil mi?
    Teşekkürler..evet

    Alıntı rs_guven adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Halil geçen sene ne konuşmuştuk. Hani bu sene uzun yolları beraber yapacaktık.
    Yolun açık olsun, Allah kaza bela vermesin. Iyi eğlenceler.
    haklısın ne diyim...
    Alıntı serdar1547 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    gezi mükemmel olmuş,devamını dört gözle bekliyorum...yolun açık olsun,hayırlı yolculuklar
    Alıntı HELLAS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çifte vatandaş. Lik dan yararlanarak. İSVIÇRE. Basel. e gittik. Eğer. Orda. Kaza sonucu. Yada. Bilerek. Geyik. Yada. Fare. Yada resimdeki. Gibi. Yılan. Öldür sen. EBEN. I

    S............. kardeşim. Onu. Allah. Yada. Onlara. . Göre tanrı. Yarattı. Diyorlar...direk. hapis....

    Keşke. Resmi. Cekmeseydinn. BARBARCA. BENCE.
    ne diyon sen...resmi çekmek mi, barbarca..kim kimin ebesini...işine bak...yazacaksan düzgün yaz...
    Alıntı albaywolf adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yolun açık olsun. Büyük cesaret gerçekten
    teşekkürler...

  14. #14

    Üyelik
    21 Mayıs 2012
    Şehir
    istanbul/sisli
    Motosikleti
    suzuki gw250 inazuma
    Tbrkler iyi cesaret

  15. #15
    mesut hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2012
    Şehir
    eskişehir
    Motosikleti
    Yamaha XT660 r-honda CBF - SUZUKİ GW 250 İNazuma
    motoru küçük yüreği büyük arkadaşım ,fotolar güzel ,gezi çok güzel ,anlatım ve paylaşım harika ,sadece teşekkürler. saygılar...
    thb bunu beğendi.

  16. #16
    tezer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Kasım 2012
    Şehir
    Diyarbakır
    Motosikleti
    Mondial MR 150
    Mesut Hocam saygılar lafı ağzımdan almışsınız Ben daha başlığı gördüğüm an diyecektim motoru küçük yüreği büyük arkadaşım diye.Geziyi yapan arkadaşa da teşekkür ediyor kazasız belasız geziler diliyorum.

  17. #17
    HELLAS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Nisan 2008
    Şehir
    izmir (gümülcine. komıtını greece)
    Motosikleti
    VSTROM BEYAZ
    Eşşek hosaf tan ne anlar

  18. #18
    mesut hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2012
    Şehir
    eskişehir
    Motosikleti
    Yamaha XT660 r-honda CBF - SUZUKİ GW 250 İNazuma
    Alıntı HELLAS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eşşek hosaf tan ne anlar
    mümkünse seviyeyi alçaltmayalım,kimseye zorla yorum yazdırmıyorlar .saygılar
    - HAYAT GEZİNCE GÜZEL -

  19. #19
    haloogle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ağustos 2012
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    PULSAR 200 NS
    Alıntı mesut hoca adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motoru küçük yüreği büyük arkadaşım ,fotolar güzel ,gezi çok güzel ,anlatım ve paylaşım harika ,sadece teşekkürler. saygılar...
    Teşekürler hocam,saygılar bizden...
    Alıntı tezer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mesut Hocam saygılar lafı ağzımdan almışsınız Ben daha başlığı gördüğüm an diyecektim motoru küçük yüreği büyük arkadaşım diye.Geziyi yapan arkadaşa da teşekkür ediyor kazasız belasız geziler diliyorum.
    Teşekkürler...
    Alıntı HELLAS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eşşek hosaf tan ne anlar
    doğrudur, anlamaz...

  20. #20
    EGE YELI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2012
    Şehir
    TÜRKİYE-İzmir / ALMANYA-Augsburg
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650
    Tebrikler kardesim paylasim icin tesekürler, cok güzel bir gezi olmus
    Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)