Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

[KTM 690 Enduro R] Viyana-Villach Edirne-Istanbul-Giresun ve geri.. 4000 km

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    forzaBJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2012
    Şehir
    Şebinkarahisar
    Motosikleti
    KTM 690 Enduro/SMC R
    Merhaba arkadaşlar, Cumartesi 25 Mayıs itibarı ile ilk uzun yol gezimi tamamlanmış bulunuyorum.

    Viyana'dan yola çıkıp Villach'tan oto kuşet ile Edirne. oradan kara yolu ile İstanbul ve devamında Giresun’a. Giresun’da 3 günlük dağ turu ve sonra aynı güzergahtan Viyana’ya dönüş. Toplamda yaklaşık 4000 km

    Gezi ile ilgili fotolara buradan erişebilirsiniz.

    Ekipman:
    • KTM 690 Enduro R 2013 (not vermiyorum şımarmasın ☺ )
    • Touratech yan çanta taşıyıcı demirleri (10 üzerinden 10) Link
      orijinalleri ile eşdeğer, fiyatı daha uygun
    • Vanucci Sportivo yan çanta seti (10 üzerinden 8) Link
       Su geçirmeyen saklanabilir kılıfları seyir halinde rüzgardan patladı, aşırı yağmur görmeme rağmen oldukça az su aldılar – yine de her hâlükârda eşyaların poşetlenmesi en mantıklısı, dışı hafif-orta darbelere dayanıklı, hacim yaklaşık 30 litre ve içleri fermuarlı file ile ikiye bölünmüş
    • Boblbee Megalopolis AERO sırt çantası + kargo filesi (10 üzerinden 10) Link
      Sırt koruma özelliği, damla su geçirmedi (ki içinde dizüstü ve foto makinam vardı), göğüs ve kemer ile sırta binen yükü hafifletmekte, kargo filesi ile dışına ek eşya sabitleme imkanı (ki yağmurluk, motorun yağmurluğu, küçük ek çanta vardı)
    • Gaerne G-Adventure bot (10 üzerinden 9) Link
      Arazide tutuşu harika, orta boy olması ideal uzun tur için, üst manşetin kapanması oldukça zor (nedense ayak girdimi hizası kayıyor ve alt manşetler gibi hizada durmuyor), botların boğazları üzerinde yağmurluk olmasına rağmen az da olsa su almaları olumsuz idi
    • BELO AC3 PLUS Mont (10 üzerinden 9)
      İhtiyaca göre çıkarılabilir/beraber kullanılabilen/tek tek takılabilen su geçirmez ve soğuk geçirmez iki iç katmanları ile çok yönlü, hareket özgürlüğü minimal etkileyen çıkartmalı dirsek/omuz/sırt koruma ekleri, üç çift havalandırma fermuarları, su geçirmeyen Cep telefon cebi (ki sony xperia go sayesinde gerek duymadım), su geçirmeyen katman kollardan biraz kısa düşmesi ile su alması
    • KTM VECTOR X2 eldiven (10 üzerinden 10) Link
      Hareket özgürlüğü minimal etkileyen, su/rüzgar/soğuk geçirmeyen, yapısı itibari ile parmakların yağmurlu havada silecek görevi görmesi çok ise yaradı.
    • Scorpion VX-15 Air kask (10 üzerinden 7) Link
      Pump özelliği iyice oturmasını sağlıyor fakat uzun yol ve hız için oldukça uygunsuz bir kask, rüzgardan ötürü aşırı ses alıyor (ki zaten kullanım alanı dışında kullandım)
    • KTM Racing Goggles gözlük (10 üzerinden 8) Link
      Havalandırma itibari ile buğulanma hiç olmadı, burun koruması var, gece kullanımında ışıkların camı üzerinde yıldız gibi yayılma efekti yaratması zorlayıcıydı (muhtemelen küçük çiziklerden kaynaklanan bir şey)
    • Sony HDR-AS15 kamera (10 üzerinden 9) Link
      Hero go pro ile yarı fiyatta ve özellik itibari ile eş değer olması en büyük avantajı, tek olumsuz yönü ayar değişikliği için su geçirmez aparatından çıkarılması gerektiği
    • Yağmurluk üzerinden giymeli (10 üzerinden 5)
      Mont ile fermuarlı bağlantısı olmaması beni zor duruma soktu
    • Touratech Yan ayak genişletici (10 üzerinden 9) Link
      Touratechin bu aksesuarı yumuşak zeminde de motorun sağlam durabilmesini ve ayağın batmamasını sağladı, olumsuz yönü bir tek görünüşü (ktm’in orijinal powerpart’ı daha şık)
    • Touratech arka fren merkezi koruması (10 üzerinden 10) link
    • ROK Straps bagaj seti (10 üzerinden 11!) Link
      Muhteşem bir çözüm, tank kapağı arkada olması ve çantanın ister istemez üzerine monte edilmiş olmasını sorun olmaktan kurtaran canavarlar – seviyorum sizi!





    eksik ekipman:
    • Turing rüzgarlık camı - Link
      yediğim rüzgar, yağmur ve sinekler beni bezdirdi - olması halinde muhtemelen yağmurdan o derece ıslanmazdım
    • Fren diski koruması - Link
      çok şükür gerek duymadım ama olsaydı daha rahat olurdum arazide
    • ek benzin deposu - Link
      yedek depo dahil 250km'lik bir menzil uzun seyahat için oldukça az, asıl sorun tankın arkada bulunması ve arkaya atılan çanta tam kapağın üzerinde olması



    Yolculuk:
    Yağmurlu bir cumartesi günü öğlen 15'de Viyana’dan 360 km uzaklıktaki Villach'a yola çıktım. Yol boyunca şiddetli yağmur beni ve ekipmanı oldukça zorladı - oto kuşet trenini kaçırmamalıydım, dolayısı ile pek vakit kaybına pay yoktu. 100-130 kmh arası yapıştırdım geldim.
    Burada mont oldukça iyi çıktı ve su geçirmedi fakat pantolonun üzerine giydiğim yağmurluk tam facia idi.. en büyük hata mont ile uyumlu su geçirmeyen bir pantolona yatırım yapmamaktı. Montun ön alt kısmında su birikintisi yağmurluğu da geçmişti - mont ayrıca kol kısmından da biraz su almıştı.
    Saat 19 gibi trene ulaştım ve trene yüklemeyi yaptım.



    tren yolculuğu benim için nostalji oldu - en son 6-7 yaşlarımda ailem ile trenle İstanbul’a seyahat yapmıştım.



    30 saatlik ayrılıktan sonra tekrar KTM'ime kavuştum ve Edirne’den güneşli bir havada 240 km uzaklıktaki İstanbul’a yol aldım. TEM girişinde HGS aldım ve kaskın üzerine yapıştırdım - geçiş anında kafayı yan çevirdiğimde sorunsuz çalıştı. Bir iki defa kaçak geçiş mesajı veresede online hgs sisteminde borcun bulunmadığını gördüm.



    İlk kez kendi aracı ile İstanbul’da seyir etmek son derece keyif verici idi bu arada





    İkinci etaba geçmeden motor kontrolü sırasında arka lastikteki yarığın iyice derinleştiğini fark ettim (yarığı yolculuk öncesi motorun 1000km servisinde ustaya göstermiştim fakat sorun olmadığını söylemişti)




    bu şekilde yola çıkmak tehlikeli olacağını düşünüp aynı gün içinde lastiğin değişmesi için bir kaç yeri aradım ve spormoto Kadıköy den olumlu yanıt aldım - aynı gün içinde sağ olsunlar hallettiler. Mitas E09 taktılar.

    Ertesi gün öğlen 11'de Giresun’a yola çıktım. oldukça rahat geçen bir yolculuk oldu ve herhangi bir aksama olmadı - bir tek iki yerde yağıştan dolayı yolculuğa mecburi ara vermem gerekti. Benim gibi yağmur molası veren İtalyalı motorculara rastladım - samsun üzerinden sahilden Azerbaycan’a geçeceklerini söylediler.



    bu arada yeni yollar için yapanlara teşekkür etmek istiyorum, duble yollar bu güzergahta bir iki kısım haricinde gerçekten muhteşem, fakat maalesef sonuna kadar düşünülmemiş kanaatimce.. sola dönüşler araları bazen çok uzun ve konulan yerlerde sol şerit tehlikeli bir durum almakta önünüzde dönüş için hızla yavaşlayan bir aracın olduğunu düşünürseniz - halbuki kavşaklar yeterince geniş tutulmuş, sola dönüş için ek bir şerit konulabilirdi.



    ayrıca hız limitleri tekrar düzenlenmeli.. motosikletin bir otobüs ile eş değer görülmesi oldukça saçma! önünüzde veya arkanızda bir otobüsün bir motosiklet için tehlikeli olduğundan bahsetmeye gerek yok.



    Ilgaz Anadolu’nun sen yüce bir dağısın derken 123 ile radara yakalanıp 343 lira ceza yedim..
    Başa gelen çekilir hesabı aynı şekilde yola devam.. Fakat yaptığımız hatadan dersimizi çıkarıp ('amca' ların tüyolarını dikkate alıp) il merkezleri 10-20 km öncesi ve sonrası daha dikkat ettim

    Merzifon Amasya merkez arası Suluova civarında güneş batmıştı ve buradan sonra yolculuk benim için tam keyif verici olacağını düşünmüştüm ki - o da ne.. Motor durduk yere arkayı sağa sola sallamaya başlamıştı, hızı kestiğimde bir değişiklik olmadığını fark edince korkulan mu oldu deyip kenara çektim. Motordan inip ayağımı yere bastığımda anladım ki her şey yolunda lastik patlamamış - asfaltlama çalışması için yolun akış istikametine göre V şeklinde çaprazlama kazılmış. Kısa bir ihtiyaç molası sonrası yola devem - gece yolculuğunu çok severim.



    Gece 12'de nihayet on üç saat sonra hedefe ulaştım - Giresun Şebinkarahisar’ın çakır köyü.



    Ertesi sabah yayla turu için ekibi topladık. (soldan sağa)
    • KTM 690 Enduro R
    • Kanuni Cross 150 - Recep hoca
    • Mondial MAX 150 - Sercan Demir (benim MAX'ım)
    • Kanuni Breton 125 - Adem Tormis




    ilk durak 2000m'deki yaylamız (art planda totak dağı takriben 2400m)





    Sercan ve MAX'ım - birbirlerini çok sevdiler..


    KTM'im Giresun dağlarını çok sevmişti


    aşağılarda köylerde şiddetli yağmur yağarken tur boyunca şansımıza bir damla yağmur yemedik..






    MAX'ın ve KTM'in benzin sıkıntısı başladı, KTM yedeğe düştü takriben 50km'lik benzin kaldı, MAX'ın ise yedek ile takriben 30km'lik yolu kaldı


    ve MAX pes etti.. Diğer motorlardan biraz benzin takviyesi yaptık - bundan sonra yol iniş aşağıya olacaktı ve ana yola kadar yetecekti.


    ve MAX'ın benzini bittiği an yakın bir köyden 2.5 litre organize ettik ve bununla bir 30km daha köye kadar getirdik MAX'ı - KTM ise sıkıntı yaratmadı, yaklaşık 80km'lik yolu yedek depo ile idare ettim.



    Sonraki günlerde yaptığım gezilerden bir kaç kare:








    3 gün sonra ayrılık vakti gelmişti - hesapta motoru otobüsün bagajına atıp seyahat esnasında dinlenmek vardı, rezervasyon yaparken her şey tamam gözüküyordu, bagajda yer var filan denilmişti fakat motoru otobüsün yanına çektiğimde bagajda yer olsa bile bu işin olmayacağını anlamıştım.. tek başına iyi hoş gibi dursa da otobüsün yanında aslında oldukça büyük olduğunu gördüm..

    Dedelerden vedalaşma..


    Şebinkarahisar’dan veda..


    Akşam 3 gibi yola çıktım..




    ikinci benzin molası sırasında ödeme yaparken cebimdeki naza boncuğumu düşürüm parçalamıştım - hiçte iyi bir his yoktu içimde bundan sonra yola devam ederken..


    ve içimdeki sıkıntının nedeni.. güneş battıktan hemen sonra far ampulü patladı - uzun ve kısa far - park farı ile önümdeki otobüsün arkasına yapıştım ve yaklaşık 30km sonra büyük bir benzinliğe yanaştım.. ilk başta ampulün geçmiş olduğuna inanmadım ve sigortaları kontrol ettim - sigortalar tamam. Çok şükür ki benzinlikte H4 ampul varmış ve 30 dakikalık uğraşı sonrası yola devam edebildim. Fotoda pompacı İbrahim Çoban arkadaşıma yardımlarından dolayı teşekkür ederim!


    D-100 üzerinde Samsun yol ayrımı civarında TEM girişini kaçırdım ve geri dönüş yapmak zorunda kaldım, dönmez olaydım - duble yol üzerinde 36km geldiğim istikamete geri gitmek zorunda kaldım tekrar İstanbul istikametine dönüş yapıp TEM'e çıkabilmek için..

    Bolu'dan sonra Ferdi Alonso'lar ve Sabahaddin Vettel'ler beni biraz zorladı - kamyon, TIR ve otobüs ile yarış olur mu arkadaş.. o onu solluyor sonra sol şeritten diğeri geliyor ikisini solluyor vs.. yavaşta gitmiyorlar arkadaş..

    Sakarya da nedense TEM bitti ve tekrar D-100'e çıktık, tabii ki burada da TEM ayrımını kaçırdım - gerçi kaçırmamak elde değil, 20x40cm'lik tabela koymuşlar yol kenarına İstanbul yazılı.. bir iki km sonraki döner kavşaktan diğer yöne girdim ve oradan İstanbul tabelasını takip ettim - bir süre sonra tabela beni TEM kenarında bir fabrikaya yönlendirdi neyse oradan da döndük geri ve kendimizi D-100'de.. körfezde sonunda TEM'i buldum ve sonunda sabah ezanına Gebze Mutlukent’e motoru çektim..

    900 km'lik yolu 13 saatte gelmişim.

    Ertesi gün 14 civarında Sultanbeyli’den Edirne istikametine yola çıktım - tren aksam 19.20'de hareket edecekti ve üç saat öncesinde tren garında bulunmamız gerektiğini söylemişlerdi. İstanbul trafiğini tabii düşünemedik ve vakit daraldı - benzin almak için levent den de çıkmam işimi daha da zorlaştırdı.


    kayıp vakti telafi etmek için biraz seri gitmem gerekiyordu fakat o gün ki lodos buna da izin vermedi - İstanbul avcılardan Edirne yakınlarına kadar viyadüklerde rüzgardan adeta tokat yiyordum ve altımdan motor emniyet şeridine savruluyordu - 80-100 kmh arası gecikmeli olsa da 18 gibi Edirne tren garına sağlıklı şekilde iniş yaptım.


    Edirne’de gümrükte yediğim cezayı ödeyemedim, bir gün önce garanti bankasından da ödemeye çalışmıştım fakat ceza makbuzun üzerinde sıra no önünde bulunan seri no kısmı yoktu - makbuzu keserken memur hatalı yırtmıştı.. şaşkınlık içinde gümrük memuru cezayı ödemeden çıkışıma izin vermişti.

    30 saat sonra sabah 4 civarında buz gibi bir havada Villach'a iniş yaptık - uykudan yeni kalkmışın, hava soğuk, karanlık, birazda çise var.. oldukça zor olacaktı Viyana’ya dönüş..
    ve öylede oldu, benzin aldıktan ve bir red bull yuvarladıktan sonra otoyola çıktım ve yağmur ile karşılandım, bir süre sonra yağmur şiddetlendi ve nihayetinde kar'a dönüştü.. üzerime giyebilecek ne varsa giydim fakat ona rağmen tir tir titredim.. tüneller olmasaydı buz kesileceğim kesindi

    sabah 7 gibi 360km'lik yolu arkamda bırakmıştım ve motoru direğe bağlayıp kendimi ise duş almadan yatağıma bırakmıştım..




    Masraflar:
    • 700,- benzin
    • 360,- arka lastik + montaj ve balans
    • 10,- zincir yağı
    • 5,- H4 uzun kısa far
    • 1500,- oto kuşet ve tren bileti
    • 343,- radar cezası
    • 70,- hgs
    cenkito, tezer, dr.asc ve 11 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ytczm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2012
    Süper gezi dostum. Popcorn falan yok mu ya

  3. #3
    TATLIHIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Nisan 2012
    Şehir
    MaNiSa
    Motosikleti
    (14) Yamaha Ybr (16) Yamaha Ybr
    Gezi cok iyi,Fakat biraz fazla harcamıssınız heralde.

  4. #4
    forzaBJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2012
    Şehir
    Şebinkarahisar
    Motosikleti
    KTM 690 Enduro/SMC R
    @ytczm.. bidahaki geziye birlikte cikalim ne dersin, popcorn benden

    @tatlihiz.. bende ucuza kapattim diyordum.. yakit mi cok, lastik mi?

  5. #5
    shrek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mart 2007
    Şehir
    KOCAELİ-Gebze
    Motosikleti
    Renault Premium 440dxi Truck
    güzel gezi toprağım tekerin düz bassın

  6. #6
    mustafaferah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2012
    Şehir
    marmaris
    Motosikleti
    kymco super 8 - KYMCO DİNK 200İ - LİFAN PONY 100
    tekerıne saglık guzel gezı olmus

  7. #7
    mezit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ocak 2008
    Şehir
    yalova
    Motosikleti
    Honda cb125e
    çok güzel yolculuk yalnız sele yapğısı ince geldi yormadımı uzun yoldaseni..lastik yapısı felan motor uzun yol motoru değil sanırım...enduro olarak kassetmiştim.cross andıran tipi var...gerçi ktm on numara motor orasıda ayrı..

  8. #8
    mali_181 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2012
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    Şu an için motorsuz :(
    tekerinize sağlık güzel gezi olmuş radar haricinde

  9. #9
    ytczm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2012
    Alıntı forzaBJK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @ytczm.. bidahaki geziye birlikte cikalim ne dersin, popcorn benden
    Neden olmasın, bir dahakine inş
    www.2tekergunlukleri.com

  10. #10
    forzaBJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2012
    Şehir
    Şebinkarahisar
    Motosikleti
    KTM 690 Enduro/SMC R
    @mezit.. daha önce bir touring motoru ile seyahat etmişliğim yoktur tabi fakat selenin sertliği dışında rahatsız eden bir yönü olmadı çok şükür.. ha birde bir depo ile 250km menzili olması..
    kendimi artı bir yıl daha bankalara bağlayıp ktm adventure almayı düşünüyordum esasında, fakat ağırlığı ve enduroya nazaren hantallığı itibari ile seçimimi enduro 690dan yana kullandım - bu motorla almanyada azerbaycana ve daha uzun mesafe geziler yapanlar var, lastikler fabrika çıkışı conti tkc 80 ne tam arazi ne de tam asfalt.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 11:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:30 ----------

    @ytczm.. doğu karadeniz gezine baktım blog sayfandan, çok hoşuma gitti.. bu yaz kısmetse gümüşhane'de buzul göl gezisi yapmak istiyorum (http://maps.google.com/?ll=40.397215,39.078366&spn=0.078439,0.169086&t=f& z=13&ecpose=40.37614329,39.07855349,11846.22,-0.388,14.494,0)

  11. #11
    polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul-beşiktaş
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    Trenin ucreti araba ve motorlar icin nedir acaba, linki var mi?
    Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...

  12. #12
    forzaBJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2012
    Şehir
    Şebinkarahisar
    Motosikleti
    KTM 690 Enduro/SMC R
    @ytczm.. doğu karadeniz gezine baktım blog sayfandan, çok hoşuma gitti.. bu yaz kısmetse gümüşhane'de buzul göl gezisi yapmak istiyorum Link

    @polo34.. otomobil 150cm'e kadar 260 euro, 200cm yüksekliğe kadar otomobil 320 euro.. motosiklet 200 euro.. Link burda

  13. #13
    Ahmet Abi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Aralık 2013
    Motosikleti
    Subaru Xv
    Güzel gezi.

  14. #14
    ytczm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2012
    Fotoğrafları yeniden görme imkanımız var mı hocam , uçmuş hepsi

  15. #15
    omeraydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Haziran 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    KTM 690smc-R
    Plakayı çıkarman gerektiğini söylemiştim :D EDİT: Oha tarih eskiymiş

  16. #16
    hakan_czy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2014
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    CBF 600 S
    fotolar gözükmüyor

  17. #17
    matrax33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2016
    Şehir
    Kütahya
    Motosikleti
    ktm 400 sxc
    selam olsun sana yüce iron butt.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler