Bildiğiniz gibi Haziran ayında değerli hocamız, IAM, ADAC, OMM, M.E.B sertifikalı ve Art Moto Academy'nin kurucusu Uğur Ertekin hocamız, Halil Kılıç ve Faruk Lokmacı'dan oluşan ekibiyle birlikte büyük özveride bulunarak Antakya'ya geldi ve bizlere üç günlük eğitim verdi.
Herşeyden önce Uğur Hoca'dan ders alma ayrıcalığını yaşamış biri olarak, bu eğitimin her motosiklet kullanan sürücü için (kaç yıldır kullandığı ya da kaç km. yaptığı çok önem arzetmiyor) gerekli olduğunu vurgulamak isterim.

Son dönemde koordinatörümüz Halil Kılıç ile yaptığım görüşmeler neticesinde, birinci eğitimi kaçıran birçok arkadaşımızın beklediği, Antakya'da ikinci eğitim için tarih belirlememizi yapmış bulunuyoruz.

Buna göre;
Ekim 16-17-18 de (16 Cuma, 17 Cumartesi, 18 Pazar) hocalarımız Antakya'ya gelerek eğitimlerini verecekler. (Birinci eğitimde birçok arkadaşımız haftasonu olmadığı için eğitime katılamamıştı. İkinci eğitimi özellikle haftasonuna denk getirdik.)

Alacağımız paket eğitimde:

1. Gün Art Ara Teori,
2. Gün Art ara Kontrol,
3. Gün Art Ara yol eğitimleri verilecektir.

1. Gün Art Ara Teori:

2-4 saat sürecek bir eğitim olup, Uğur Ertekin Hoca tarafından verilecektir.
Bildiğiniz üzere geçen eğitimde yer ve zaman darlığı sebebiyle teorik eğitimimizi yarım kesmek zorunda kalmıştık. Son toplantımıza katılan Eğitim Fakültesi Dekanı Osman Hocam üniversite içindeki Mavi Amfide bu eğitimi alabileceğimizi söyledi.
Tüm motosikletseverlere açık ve ücretsiz olan bu teorik eğitimi hepimizin mutlaka alması gerektiğini düşünmekteyim.

2. Gün Art Ara Kontrol:

Trafiğe kapalı alanda motor dengesi, yavaş ve dar manevralar, frenlemeler, olası engellerden kaçış, viraj alma, viraj içinde olası engellerden kaçış konuları işlenmektedir.

3. Gün Art Ara Yol:

Bu eğitim, normal yol koşullarında yapılan, hocalarımız eşliğinde ileri ve güvenli sürüş konularını içeren çalışmalardır.
Bu bölümün ana amacı, bilgi toplama, ayıklama, değerlendirme, öngörme ve uygulamayı içeren Güvenli Sürüş Sistemi'ni her türlü yol koşullarında kullanabilmektir. Katılımcıların, eğitmenin önünde gittiği, yaklaşık 200-300 km. değişik yol koşullarında konaklamalı yapılan gözlemli sürüşlerden oluşur.

Pratik eğitim, eğitmenlerimizin üst düzeyde faydalı olabilmeleri açısından,en az 8 en çok 10 kişi ile sınırlıdır.
Eğitimlere katılanlara katılım belgesi verilecektir.
Sayımız 10'u geçtiği taktirde duruma göre birden fazla gurup oluşturulacaktır.

Paket eğitime dahil olmayıp birebir eğitim almak isteyen arkadaşlar için eğitim günlerinin dışında (bir gün önce ya da sonra) eğitim almak mümkün olacaktır.

Bilgiler ve katılımcı listesi bu mesajda güncel tutulacaktır.

Evet arkadaşlar, parmakları bekliyorum.

1- Sıtkı Güven
2- ...
3- ...