Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

kocaeli - kartepe ( aradaki dağ yolunu iyi bilen birisi yardımcı olursa sevinirim )

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ağustos 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ktm 1190
    Herkese merhabalar , bu konunun normalde yeri burası ama malesef buraları çok takip eden olmadığı için aynısı sohbetede yazdım. Biraz bilgi almam gerekiyor.

    Hazır daha havalar buz gibi olmamışken ufak bir gezi planlamaktayım. İstanbuldan -kocaeliye kadar sorun yok zaten paralı yoldan gidilcek. Fakat bir yerde bilgisi olanlardan yardım isticem. Resimlerdeki haritalardada işaretli olarak gösterdim zaten.

    Güzergahımız aslında Kartepe. Kartepeye gitmenin çok daha kolay yolu var bunu biliyorum ama ben mavi ile gösterilen yoldan gitmek istiyorum ve aslında mavi çizginin bittiği yerde yol bitiyor yalnız bittiği yerden itibaren haritada gözükmeyen daha doğrusu haritada " yol " sıfatıyla gözükmeyen dağ ve ormanın içinden geçtiğiniz bir yol gözüküyor ki burası muhtemelen muhteşem güzellikte ama bir o kadarda tehlikeli olan bir yol. Aslında bu yol hakkında bilgi almak isticektim bilen kişilerden. yada kendi başka yol fikirlerini ,

    Genel güzergahım şu şekilde. İstanbuldan çıkışımı vs eklemedim.Sapanca yolu üzerinde Mahmudiye köyünün oradan dağ yoluna giriş yapıyoruz yaklaşık 17 km gösteriyor harita ve 1 saat olarak belirlemiş. Burası zaten bildiğiniz dağ yolu fakat bu yoldan bir kaç yere daha ulaşım olduğu için çokda kötü bir yol beklemiyorum açıkcası bildiğimiz 1 tane şerit olan karşıdan araç geldiğinde sıkışılan keskin virajlı stabilize olmayan bir yol bence burası.





    Şimdi asıl sıkıntımız buradan sonra başlıyor bir önceki resimde göründüğü üzere Kartepeye daha çok yol varken yol bitiyor. Fakat resimdeki haritadanda göreceğiniz üzere burada bir yol var fakat bunu harita göstermiyor. ("yol" olarak algılamıyor ama var ) İşte bütün mevzu burda başlıyor resimlerdeki haritaları parça parça takip ederseniz zaten hangi yoldan hangi yola çıkmak istediğimi anlayabilceksiniz. Bu yol hakkında bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilirler ise çok sevinirim.





    İşte bu yolun bittiği yerden haritadan sağa dönersek evet bir yol var ama ben buraya gitmek istemiyorum ben soldan aşağı doğru dönüş yapmak istiyorum.Resimdende anlayacağınız üzere baya ormanın içine giriyoruz Muhtemelen burası bildiğiniz dağın tepesi bence Haritada kar gösteriyor fakat şuan orada bir kar tehlikesi olduğunu düşünmüyorum açıkcası.




    Neyse bu yoldan indik diyelim ondan sonrasında bu yol devam ediyor ormanın içinde. Tahminimce buralardaki hızım 10 - 15 km yi geçemicektir Zaten eğer bu yol gerçekten var ise ve ben bu yoldan gidebiliceksem bu yolun sonu tekrar dağ yoluna bağlıyor.Neyse ki burası " yol " olarak geçiyor




    Yola bağlandığımızı varsayarak dağ yolundan kartepeye doğru haritadaki yol üzerinden ilerliyoruz. Umarım buralarda en azından 1 tane tabela vardır yada 3g işe yarar




    Dağ yolu üzerinden okları takip ederek Kartepeye ulaşmış olabilirim diye düşünmekteyim açıkcası.






    Fakat dediğim gibi ben bu yolları hiç bilmiyorum Kartepeye normal yoldan gitmeyi biliyorum bu baya kulağımızı ters tarafından tutmak olucak ama muhtemelen çok güzel yollar ve manzara görücez. Yolda karşıma ayı mı kurtmu çıkar onuda bilmiyorum daha doğrusu öncelikle " yol " gözükmeyen yerde yol var mı varsa kim bilir nasıl bir yol orası vs.

    Bu gösterdiğim güzergahdaki yolları yada başka alternatif yolları bilen arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ağustos 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ktm 1190
    yalnız ben bu konuyu açalı 10 gün oldu buraya geç düşmüş konu ve gerekli bilgileri sapancadan bir off-road yapan arkadaştan aldım.şuan benim gitmek istediğim yol hava şartlarından dolayı balçık ve yer yer karlıymış kendileride bu aralar oraya çıkmıyorlarmış o yüzden iptal ettim.

    isterseniz konuyu buradan silebilirsiniz.
    Palakadir bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)