Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123412 ... SonuncuSonuncu

[MT İstanbul] 17 Haziran Cumartesi Akşamı / KATHARSİS 'de Yaza Merhaba Rock Gecesi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    LesPaul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2005
    Şehir
    İstanbul/Çamlıca
    Motosikleti
    -Ducati Monster 696
    it's too old, to rock and roll; baby it's to young to die!!!
    cause suicide is painless / It brings on many changes / And I can take or leave it if I please, /
    and you can do the same thing if you please


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    demonicdreams - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Kasım 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    DADYW
    Alıntı scud adlı üyeden alıntı
    Eğer 80 Glam Rock arşivi isterseniz dolu var bende. Ayrıca mekanda DVD veya VCD çalar varsa bir sürü konser ve video var. Hepsi 80lerden hepside sleezy glam.
    Eski arşivleri hala ellerindeyse eğer, emin ol ki metal namına bir tek nota eksikleri bile yoktur. Rahat ol...


    ne alakaysa: "there is no x metal, y metal, pu..y metal... there is heavy metal" (ozzy osbourne)
    "kaybettiğim onca şey arasında en çok aklımı özlüyorum" (ozzy osbourne)

  3. #23
    araltı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2006
    Şehir
    TAXİM
    Alıntı alper_tim adlı üyeden alıntı
    yazdım senide kardeşim zaten sana da yakın yer ayarladık eve çabuk dön bu sefer die
    Güzel güzel birazda rock dinliyelim özlemiştim zaten üniden beri dinlemiyodum !!!

    Ha bu arada arkadaşlar vasıta bulamıyan olursa taksim meydandan artçı alıp mekanın önüne kadar götürbilirim İğrençti kabul ediyorum

  4. #24
    KALDERA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2005
    Şehir
    TÜRKİYE
    Motosikleti
    visal 125 DOMİNAR 400 UG-HERO XPLUS 200 4V
    sevgili nihat kardeşim burda yazılarınla döktürüyonda buluşmalarda aynı ambiansı yakalıyamıyom iki kişilik mi taşıyon nedir

  5. #25
    ashes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Kasım 2005
    Şehir
    Eskihisar
    Motosikleti
    google arama motoru
    valla biraderler ben biraz farklı birini dinliyorum jimi hendrix

  6. #26
    demonicdreams - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Kasım 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    DADYW
    Alıntı kaldera adlı üyeden alıntı
    sevgili nihat kardeşim burda yazılarınla döktürüyonda buluşmalarda aynı ambiansı yakalıyamıyom iki kişilik mi taşıyon nedir
    Uğur abicim, konu heavymetal olunca bende bir şeyler değişiyor... ve ben oluyorum.

  7. #27
    Kemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2006
    Şehir
    Şirinevler/İstanbul
    Motosikleti
    Motora veda etti :(
    Parti iyi olacak. Bu arada Katharsis neredeydi?

  8. #28
    LesPaul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2005
    Şehir
    İstanbul/Çamlıca
    Motosikleti
    -Ducati Monster 696
    ashes'ın isteği üzerine;


    Jimi Hendrix: Üç Albüm, Bir Efsane

    --------------------
    Tolga Kabataş | İstanbul {Date}

    Hendrix'in ilk grubu olan “Jimi Hendrix Experience” da bateride Mitch Mitchell, bas gitarda ise Noel Redding yer aldı
    Rock müzik konusuna özel bir ilginiz yoksa, Jimi Hendrix adını duymamış olabilirsiniz veya gözünüzün önüne bildik bir yüz veya kulağınıza tanıdık bir melodi gelmeyebilir. Hendrix 1967 yılında başlayan ve 1970 sonbaharına kadar devam eden dört yıllık süperstarlık döneminde yaptığı çalışmalarla rock müziği üzerinde kuşaklar boyu devam edecek etki yaratmıştır. Hendrix rock müzik tarihinin gelmiş geçmiş en iyi gitaristidir.

    Jimi Hendrix 1942 yılında Amerika’nın Seattle şehrinde dünyaya geldi. Çocukluğu ve gençliğine dair farklı söylentiler vardır. Çocuk yaşta gitara başladığını iddia edenler olsa da işin doğrusu Hendrix’in 15 yaşına kadar eline gitar almamıştır. Hangi nedenle eline gitarı aldığı tam olarak bilinmemekle beraber doğuştan gelen bir içgüdüyle kısa sürede gitarı ile bütünleşir.

    1960’ların başında Little Richard, the Isley Brothers ve King Curtis gibi dönemin ünlü R&B/Soul şarkıcılarının arkasında gitar çalarak çıraklık yapar. Gitar çalmaktaki yeteneği hemen farkedilir ancak beraber çalıştığı yıldızlar, bu genç çocuğun fazla ilgi toplamasından rahatsız olurlar ve egoların çarpıştığı müzik dünyasında kimse uzun süre Hendrix’le çalışmak istemez.

    ŞANSINI NEW YORK’TA DENEME KARARI
    Başka müzisyenler için çalarak daha fazla ilerleyemeceğini anlayan Hendrix 1964 yılında çaresizlik içinde New York’a gelir. New York’un Greenwich Village bölgesi o tarihlerde (bugünde aynen devam ediyor) ünlü olmak hayaliyle şehire gelmiş rockstar adaylarının sahne aldığı küçük klüplerle doludur (Bob Dylan’dan Madonna’ya bugün efsane olmuş bir çok Amerikalı müzisyen gençlik yıllarında Greenwich Village’deki klüplerde sahne almışlardır).

    Hendrix’in hayatını değiştiren olay 1966 yılında gerçekleşir. Sahne aldığı klüpte o gece şans eseri bulunan “Animals” grubunun bas gitaristi Chas Chandler Hendrix’i keşfeder. O tarihlerde “Animals” dağılma aşamasına gelmiş ve Chandler’da müziği bırakıp menejerlik yapmaya karar vermiştir.

    Chandler’ın yeni menejerlik rolü için Hendrix tam aradığı müzisyendir. Hendrix’in müziğe olan doğal yeteneği ve sahnedeki karizmatik duruşunu farkeden Chandler, doğustan bir süperstar ile karşı karşıya olduğunu anlamıştır.

    Hendrix’in solo kariyerine baslaması için herşey hazır olmasına rağmen, zenci olmasının rock müzisyeni olarak Amerika’da kariyerini kısıtlayacağını düşünen Chandler, Hendrix’i Londra’ya taşınmaya ve solo kariyerine orada başlamaya ikna eder.

    LONDRA’DA BAŞLAYAN SOLO KARİYER
    Hendrix 1966 Eylül ayında Chandler ile beraber Londra’ya gelir ve birbirini izleyen enteresan rastlantılar sonucunda sekiz gün gibi inanılması güç bir sürede süperstar olmanın ilk adımlarını atar, Londra’ya gelişinin birinci yılı dolmadan İngiltere’nin en çok sevilen müzisyenlerinden birisi olmuştur.

    Hendrix Londra’ya gelişinin sekizinci gününde Eric Clapton ile tanışmak üzere Chandler ile beraber Clapton’ın gitaristi olduğu “Cream” grubunun konserine gider. Cream o yıllarda İngiltere’nin Beatles ile beraber en çok sevilen grubudur. O günlerde Clapton hayranları gitar çalmaktaki ustalığı nedeniyle Londra’da duvarlara “Clapton is God” yazmaktadır. Konser öncesi Hendrix’i Clapton ile tanıştıran Chandler, Clapton’dan Hendrix’e konserde ufak bir parça çaldırmasını rica eder.

    Hiç tanımadığı 24 yaşında bir zencinin konserinde gitar çalması fikri hoşuna gitmese de Clapton arkadaşı olan Chandler’ı kırmaz ve ricasını kabul eder. Hendrix eline gitarı alıp da çalmaya başladığında hem dinleyiciler, hem de Cream üyeleri neye uğradıklarını şaşırırlar.

    “TANRI” DAN İYİ GİTAR ÇALAN ADAM
    O dönemde dünyanın en iyi gitaristi olarak bilinen Clapton’ın arkasında ondan bile iyi çalan, kimsenin tanımadığı genç bir zenci vardır, Hendrix’in performansı Clapton’ı bile kıskandırmıştır. O gece izleyiciler arasında bulunan ve başka bir efsane gitarist olan Jeff Beck, Hendrix’in gitarıyla tanıştığı gece için, “Hendrix Londra’ya gelişinin sekizinci gününde Tanrı (Clapton) ile tanıştı ve ondan bile iyi olduğunu gösterdi” demiştir.

    Hendrix, kitlelerle ilk tanıştığı gecenin ardından, menejerinin yardımıyla kısa sürede bateride Mitch Mitchell’ın, bas gitarda ise Noel Redding’in olduğu “Jimi Hendrix Experience” isimli grubu kurar. Üçlü İngiltere’de yayınlanan ilk albümleri “Are You Experienced?” ile ışık hızında listelerin ilk onuna yerleşirler. Dinleyenler Hendrix’in sadece gitar çalmaktaki ustalığına degil, aynı zamanda yazdığı şarkı sözlerine ve derin, biraz pütürlü bass sesine de hayran olmuşlardır.

    Hendrix’i müzik sevenler gözünde dönemin bütün ünlü gitaristlerinden (Eric Clapton dahil) ayıran bir özellik de, diğer bütün gitaristlerin, eski ustalardan esinlenerek belli bir tarzı benimsemesi, Hendrix’in ise hiç bir tarz takip etmeden kendine özgü bir stil yaratmış olmasıdır.

    İlk albümü olan “Are You Experienced?” dan sonra iki yıl içinde “Axis Bold as Love” (1967) ve “Electric Ladyland” (1968) albümleri yayınlanır. Her üç albüm de ticari olarak başarılı olur ancak ilk albümlerini takip eden günlerde çok hızlı gelen başarı ve para Hendrix’in ve etrafındakilerin başını döndürür.

    BAŞARI SONRASI ÇALKANTILI YILLAR
    Üçüncü albüm sonrası 1969 ve 1970 yıllarında Hendrix’in hem müzik calışmaları, hem de özel hayatı çalkantılı bir döneme girer. İlk grubu olan “Jimi Hendrix Experience” 1969 yılında dağılır ve “The Band of Gypsies” ismiyle yeni bir grup kurar. Buddy Miles’ın bateri ve Billy Cox’un bas gitar çaldığı yeni grupta eski çalışma arladaşlarında buldugu kimyayı bulamayan Hendrix canlı kaydedilmiş bir konser albümü yayınladıktan sonra “The Band of Gypsies” grubunu dağıtır ve 1970’de “Jimi Hendrix Experience” yeniden bir araya gelir.

    Grupların kurulup dağıldığı bu yıllarda sürekli kayıt yapmasına ve yeni şarkılar yazmasına rağmen Hendrix müziğinin hangi yöne gelişeceği konusunda çelişkiler yaşmaktadır. Etrafındaki müzisyenler, müzik şirketleri ve menejerinin baskısı sonucu tam yön tayın edemeden zaman geçirmeye devam eder. Hatta bir ara rock müziği brakıp jazz yapmaya baslayacağı söylenmeye başlanır.

    Hendrix işte bu karmaşalarla dolu bir zamanda, 18 Eylül 1970’de henüz 28 yaşındayken dünyanın en iyi gitaristi olarak anlırken bir gece ansızın hayata veda eder. Ölümünü takip eden günlerde ölüm nedeni önce yüksek dozda esrar kulanımı, ardından da kusma sonucu oluşan boğulma olarak açıklansa da, Hendrix’in tam olarak nasıl öldüğü anlaşılamamıştır.

    ÖLDÜRÜLDÜ ŞÜPHESİ
    Ölümü sonrası komplo teorileri konuşulmaya devam edilmiştir. Londra’nın göbeğinde bir otel odasında ölen Hendrix’in son 48 saat de neler yaptığı ile ilgili en az üç dört farklı hikaye vardır. Komplo teorilerinden birisi Hendrix’in o yıllarda ayrılıkçı zenci bir grup olan “Black Panthers” ın finansmanına yardımcı olduğu için CIA’in tarafından öldürttüğü şeklindedir.

    Komplo teorilerine inanılmasının ötesinde enteresan olaylardan birisi Hendrix’in ölümünü takip eden 48 saat için de Londra’daki bütün evlerinin alt üst edilip soyulmasıdır (eğer bu organize bir iş değilse ne organizedir bilemiyorum!)

    Hendrix’i, ölümünden 30 yılı aşkın bir süre sonra rock müzik sevenlere “Voodoo Child” gibi klasikleri kazandırmış bir müzik dahisi olarak saygıyla anıyoruz.

    ''www.istanbulpostasi.com'' dan alıntıdır.
    cause suicide is painless / It brings on many changes / And I can take or leave it if I please, /
    and you can do the same thing if you please

  9. #29
    KALDERA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2005
    Şehir
    TÜRKİYE
    Motosikleti
    visal 125 DOMİNAR 400 UG-HERO XPLUS 200 4V
    zombi nihat

  10. #30
    ashes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Kasım 2005
    Şehir
    Eskihisar
    Motosikleti
    google arama motoru
    jimi hendrix tanrıdır

  11. #31
    LesPaul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2005
    Şehir
    İstanbul/Çamlıca
    Motosikleti
    -Ducati Monster 696
    hadi millet, nerdesiniz ya?
    headbang yapcaktık
    cause suicide is painless / It brings on many changes / And I can take or leave it if I please, /
    and you can do the same thing if you please

  12. #32
    Super Moderator Alper_tim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2006
    Şehir
    Bakırköy/İSTANBUL
    Motosikleti
    Artık araba var
    ulem millet sadece bi,z mi kaldık çalışan
    hafta içi alıcam kayıtları galiba bu gidişle
    kimse yok ortalıkta hadi bakemm rockerlar nerdesiniz elleri görelimmm uyanın millettt
    motosiklet kullanmak şeytanla kumar oynamaya benzer ,hep sen kazanırsın ama o kazandığında oyun biter

  13. #33
    serkan79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Nisan 2006
    Şehir
    istanbul / Bahçelievler
    Motosikleti
    SYM GTS 250
    belli olmaz büyük ihtimal gelemem gelirsem süpriz olur izne cıkmayı düşünüyom düşündügüm olursa istanbulda durmam izne cıkıpta istanbulda 1dk duranın

  14. #34
    Kemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2006
    Şehir
    Şirinevler/İstanbul
    Motosikleti
    Motora veda etti :(
    Ya bu bar nerde arkadaşlar.

  15. #35
    Super Moderator Alper_tim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2006
    Şehir
    Bakırköy/İSTANBUL
    Motosikleti
    Artık araba var
    Alıntı serkan79 adlı üyeden alıntı
    belli olmaz büyük ihtimal gelemem gelirsem süpriz olur izne cıkmayı düşünüyom düşündügüm olursa istanbulda durmam izne cıkıpta istanbulda 1dk duranın
    gel seni içirelim öle git

    Alıntı scud adlı üyeden alıntı
    Ya bu bar nerde arkadaşlar.
    taksimde ilk sayfada açık adres bilgileri mevcut
    motosiklet kullanmak şeytanla kumar oynamaya benzer ,hep sen kazanırsın ama o kazandığında oyun biter

  16. #36
    LesPaul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2005
    Şehir
    İstanbul/Çamlıca
    Motosikleti
    -Ducati Monster 696
    taksimde scud. ilk sayfada tarifi var
    cause suicide is painless / It brings on many changes / And I can take or leave it if I please, /
    and you can do the same thing if you please

  17. #37
    Kemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2006
    Şehir
    Şirinevler/İstanbul
    Motosikleti
    Motora veda etti :(
    Tamam mekanı hatırladım. Bu arada mutlaka tshirt getirilsin.
    İşin içinde alkol olunca motorla ne yazık ki gelemiyecem.

  18. #38
    Super Moderator Alper_tim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2006
    Şehir
    Bakırköy/İSTANBUL
    Motosikleti
    Artık araba var
    Alıntı scud adlı üyeden alıntı
    Tamam mekanı hatırladım. Bu arada mutlaka tshirt getirilsin.
    İşin içinde alkol olunca motorla ne yazık ki gelemiyecem.
    evet skulla görüştükten sonra tişört işinide ayarlıyacağım dostum
    ayrıca içeceğimiz için o akşamlık motorla gelinmesede olur herhangi bir sakatlık çıkmaması açısından

    bakmayalım kayyıt olalım arkadaşlar
    elleri görelim evt bu fırsat kaçmaz kayıtlar kapanmadan hadi bakimmm
    motosiklet kullanmak şeytanla kumar oynamaya benzer ,hep sen kazanırsın ama o kazandığında oyun biter

  19. #39
    hedowich - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Eylül 2005
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    kymco vitality 50-ybr 125 -cbf 250 -fazer 600 S2
    katharsis way bee helal olsun size arkadaşlar duygulandım nedense katharsis i duyunca valla finallerim o tarihte bitiyo olsa atlar gelirdim ne yalan söliyim zaten gelcem iste bitince bende isterim katharsis özel gecesi akdeniz bile uyar bana neyse ben istek parcamı istiyim ı just want you dinleyin benim için ben burda çalışırken herkese iyi eğlenceler
    Ride your way

  20. #40

    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    YAMAHA-VVİRAGO

    katharsis

    slm arkadaslar ben etkınlıgın yapılacagı barın isletmecisiyım adım ali cevat ocakci.bende motor kulanıcısı olarak etkınlıgın mekanımda yapılmasından onur duydum.formları okudum cevap olarak
    1=motorlarınız ıcın park sornu yoktur gereklı park yerı ayarlanacak.
    2=teras yanlızca sızlere ait olacak.
    3=arşivi olan arkadaslar arsiflerini getırıp muzık yapabılırler.
    4=dvd ve dia dosterımı olucak dev ekranda ,filimlerı mutlaka getırıın.
    5=batarı isi bıraz zor gorukuyor ama ayarlamaya calısacam.adres ıse hayal kahvesının bulundugu sokakaga gırılıp katharsis soruldumu herkes gosterır vivaldi barın en ust katı . esenle kalın


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123412 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler