Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
7. sayfa BirinciBirinci ... 56789 ... SonuncuSonuncu

Arttırılan Motosiklet ÖTV Oranları VATANDAŞI VURDU

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #121
    hakinen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Aralık 2005
    Şehir
    İSTANBUL/ATAKÖY
    Motosikleti
    2014 KTM DUKE 200 ve 2000 APRİLİA SR 50
    devletin bu yaptıgı rezilliği onaylayan arkadaşlar.siz sırf çin motoru almadınız diye bencillik yapmayın.bu herkesin meselesi sen diyorsun ki şimdi ben yerli motoruma binerim kim ne olursa olsun.bence yanlış.şiz hiç HERSEY 1 MİLYON dükkanınlarından birine girip bi ürün almadınız mı?onlar ne malı çin degilmi. igneyi kendinize cuvaldızı başkasına batırın.sizde birgün bir cin veya japon motoruna asık olursanız bu durumu daha iyi anlarsınız.bununu unutmayın.eger çin malları türkiyeye girmeseydi siz elinizdeki yerli motorları yarım misli pahalıya alırdınız.bu firmalarda istediği gibi at koştururdu piyasada.bugün kim ister cebinden fazla para cıkmasını zaten insanlar işsizlikten aglarken...piyasanın hareketlenmesini istemeyenler düğmeye bastı hemde tam zamanında helel olsun be
    motociklet


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #122
    musti81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2005
    Şehir
    ÇAYIROVA/KOCAELİ
    Motosikleti
    Seyhan 125
    120 lira ödediği telefon faturasının 23 lirası konuşma
    ve iletişimi lüks gören zihniyete ne demeli

  3. #123
    Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2005
    Şehir
    Yollarda...
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Gümrük Birliği anlaşması yüzünden Çin mallarına kota koyamayız. Ulusalcı arkadaşlar lütfen "Hep AB yüzünden" falan demesin, Gümrük Birliği olmasa bize de kota koyarlar.

  4. #124
    pazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2004
    Avrupa Birliği'nin İsviçre'ye koyduğu gibi mi Khutuck?

  5. #125
    raven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ocak 2006
    arkadaşlar dünyanın her yerinde devlet millet içinken ülkemizde millet devlet içindir maalesef. dolayısı ilede devletin eli vatandaşın cebinden çıkmaz. kasaya para girmesi için özel olarak çalışmalar yaparlar. bunu da vatandaşın cebinden yaparlar. mesela deprem sonrası cep telefonları faturalarına sadece 2 yıl süreceği söylenen vergi kondu. durum ne vergi hala alınıyor. daha fazla örnek de var... motorda da durum aynı; devlet motor satışalrındaki yağlı kapıyı görü ve şimdi bu yağları sıkmaya başlıyor. biz millet olarak sadece homurdanır sonra paşa paşa kabulleniriz. kabullenmeyenler de sivri adam olarak görülür. devletde bunu bilir ve her türlü vergiyi KOYAR. bu vergide aynı şekilde KONMUŞTUR.
    "İnsanların sizden neler beklediği değil, sizin kendinizden neler beklediğiniz önemlidir." N.F.ERES

  6. #126
    tata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Satıldı
    Sizin için bir fiyat hesaplama sayfası yaptım. Tepe tepe kullanın.

    Hesaplama Sayfası...

  7. #127
    Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2005
    Şehir
    Yollarda...
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Alıntı pazer adlı üyeden alıntı
    Avrupa Birliği'nin İsviçre'ye koyduğu gibi mi Khutuck?
    İsviçre'ye konulan özel bir kota hakkında çok net bilgim yok, sadece İsviçre ve diğer EFTA üyeleri (Norveç, Lihtenstayn) diğer üçüncü ülkelerden farklı bir statüde olduğunu biliyorum.

    Gümrük duvarlarını kullanamamamız ise tamamen Gümrük Birliği anlaşmasının sonucu. Burada biraz daha ayrıntılı bilgi var.


    ÖTV ile vergi geliri sağlamak amaçlı bir uygulama yapmışlar. Ülkemizin "ulaşım politikası el kitabı" defter olarak kullanılabilecek kadar derin içeriğe sahip olmasaydı devlet motosikletin teşvik edilmeye değeceğini farkeder, vergi kolaylığı bile sağlardı. Cari açık kapatmak için motosiklete vergi koymak bence de adil değil

  8. #128
    Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2005
    Motosikleti
    BMW F650FB
    ikinci eller, değerlenir azıcık. fiyatlar yerde.
    bu bakımdan güzel olmuş.
    saygılarınızı sunarken, ÖTV'yi icat edenleri de unutmayın.
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

  9. #129
    dousch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2006
    Motosikleti
    Kawasaki er6n gri
    turk malini korumaksa amac..ugur derin dondurucuya biner...sefabet ya da sefalet kask takariz..bi de canimizi disimize takariz.

  10. #130
    Forumdan Uzaklaştırıldı Thai - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ağustos 2005
    Arkadaşlar, burada resmi gazetenin bugünkü sayısı var, http://rega.basbakanlik.gov.tr/ daha mecliste 21/03/2006 tarihinde kabul edilen yasa yeni yayımlanıyor. Henüz kimsenin birşey onayladığı yok. Sadece TBMM'de görüşüldü ve kabul edildi. Cumhurbaşkanı onaylayacak, resmi gazetede yayımlanacak ondan sonra fiyatlar artacak. Benim bildiğim bu.

  11. #131
    dousch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2006
    Motosikleti
    Kawasaki er6n gri
    2. ele ötv yok ise..ki benim bildigim 2002 senesinden beri yok...simdi motor alir insanlar ucuzdan hala kanunlasmamissa..millete pahaliya satarlar..motor satan sirketler de yapabilir bunu..boyle de bisey var.

  12. #132
    Forumdan Uzaklaştırıldı ozaktasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2004
    Şehir
    Kilis-Nizip Belkıs Trafo
    Motosikleti
    HondaCB900F,HondaCBR125,Kymco Süper8,Sym Xs125
    Bu ülkeyi daima sahtekarlar yönetirse olacağı budur.Hırsızlar cenneti Türkiyem.Soyun milleti derisine kadar soyun

  13. #133
    desertnight - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Eylül 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    TRUVA TR 250-4
    Klimaya ve motosiklete vergi şoku


    Motosiklet satışı patlayınca Maliye ÖTV'yi küçük motorlarda yüzde 8'den 22'ye, büyüklerde 37'ye çıkardı. Maliye bundan 700 milyon YTL vergi artışı bekliyor. ÖTV ödemeyen split klimacılara da yüzde 6.7 vergi geldi.

    Maliye, motosiklete bindi

    Maliye motosiklet satışı patlayınca ÖTV'yi küçük motorlarda yüzde 8'den 22'ye, büyük motorlarda 37'ye çıkardı. Maliye bu değişiklikle 700 milyon YTL vergi artışı bekliyor. ÖTV ödemeyen split klimacılara da yüzde 6.7 vergi geldi.

    Motosiklet satışları 125 binden 300 bine çıkarak rekor kırınca Maliye de harekete geçerek ÖTV maktarını artırdı. Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilerek Cumhurbaşkanlığı' na gönderilen yasa ile motosikletlerde ÖTV 250 cc'den küçük motora sahip motosikletlerde yüzde 8'den yüzde 22'ye hobi için kullanılan lüks 250 cc'- den büyük motorlu araçların ÖTV'sini ise yüzde 8'den yüzde 37'ye çıkardı. 2005'te satılan 300 bin adetlik motosikletin bu yıl 500 bine çıkması bekleniyordu. Pazarın yüzde 70'ini 250 cc'nin altında ve ihtiyaç için kullanılan motosikletler alıyor. Geri kalan yüzde 30 ise hobi için kullanılan lüks motorlar. Maliye böylece 2006'da toplam 2.5 milyar YTL'lik satış bekleyen sektörden 700 milyon YTL vergi artışı bekleniyor.

    KLİMAYA DA VERGİ GELDİ
    Değişiklik motosiklet alan son tüketiciye ise şöyle yansıyacak: 250 cc'nin altındaki araçlar için yüzde 13, 250 cc'nin üstündeki araçlar için yüzde 27 oranında fiyat artışı yaşanacak. Ortalama 250 cc'nin altında motora sahip 2 bin YTL'lik mobilet vergi artışıyla 2 bin 260 YTL'ye çıkacak. Örneğin 9 bin 500 euroya satılan BMW F650 GS modeli vergi artışıyla 12 bin euroya çıkacak. Haberi motosiklet dünyası Motoshow 2006 fuarında aldı. Şenlikli geçen fuarı firma yetkilileri bile terkederken fuarda sipariş veren müşteriler vergi artışı haberiyle siparişlerini iptal etmeye başladı. BMW Motosiklet satış ve pazarlama Müdürü Funda Ölçer, haberin fuarda gelmesinin çok daha üzücü olduğunu söyleyerek, "Bazı modeller kapış kapış satılırken henüz üretime verilmiş olan ön anlaşma yaptığımız müşteriler iptallere başladı" dedi. Maliye aynı kanun ile yasal boşluk olduğu için vergi ödemeyen split klima üreticilere de vergi koydu. Eski kanunda klima, 'motorlu bir vantilatör ile nem ve ısıyı değiştirmeye mahsus terdibatı olanlar klima cihaları' olarak tanımlandığı için ve split klimalar ise bu özellikleri tanımadığı için vergi alınamayan split klimalara da yüzde 6.7 ÖTV getirdi. Aynı kanunla taklit deodorana da vergi getirildi.

    Sabah
    [SIZE="2"][COLOR="Red"]ÇİN olsun JAPON olsun ama önce İNSAN olsun[/COLOR][/SIZE]

  14. #134
    zipir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2005
    Şehir
    beşiktaş
    Motosikleti
    fz6
    valla bu iş bana ve motor sahiplerine yaradı motorlarımızın değeri arttı ama diğerleri içinüzüldüm fuarda ağlayanlar bile gördüm valla
    KARTAL GOL GOL GOL

  15. #135
    invent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2004
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 600RR 05
    yakında nefes alıyoruz diye vergi çıkarırlarsa şaşırmayın

  16. #136
    dousch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2006
    Motosikleti
    Kawasaki er6n gri
    acaba sizin de benim gibi ampulden yedigim kaziga bi tane daha eklendi diye dusunceniz var mi..Asil olarak soru su oldu..Turk malini koruyoruz..O zaman CBR 1000 alicagimiza gidelim asya motor, anadolu motor, kanuni sultan suleyman alalim..O da zaten ayni kategori..ya da gidonu 2 metre yukarda olan bi tane Turk mali racing alalim..hem onlarda cok guzel kaciyo..akropovic egzoz da kullanmak olmaz simdi...bide ustune fatih sultan mehmet egzoz takariz.
    Bu arada tabii ki soyle de bisey var..bu yaptiklarimiz luks..yani Turkiye gibi gelismis metro ve otobus hatti olan ayni zamanda trafik derdi olmayan bi ulkede motor kullanmak tabii ki cok luks. Butun kurye arkadaslarimizda keyfinden motor kullaniyo karda bile..Lukse cok duskunuz o yuzden oluyo aslinda bunlar. Ozal ile birlikte dunya pazarina acildik..memurlar icin..benim memurum isini bilir dedi..Kanun yururluge girmeden vergisini odemek isteyenler biraz da memurun isini bildigini hatirlayip odemeyi fazlalastiradabilir tabii ki.
    Ama gene de itiraf etmeliyim ki cok guzel zamanlama..fuar zamanini iyi tutturdular..aman cok motor satiliyo..bu ara kacirmayalim hemen vergi koyalim..tam da sezonu oldu.
    Benim odedigim vergi ile calisan memurlar motorum calindiginda birsey yapmazken simdi benden daha fazla vergi istiyorlar yeni motor almam icin
    Kisiye gore kanun olmaz tabii ki..Halka gore de olmaz kanun artik.
    Yillarini vermis hakimler, avukatlar ve savcilar kanun cocuk oyuncagi oldu artik yeni konunlari takip etmektense istifa ederiz derken pek bi beklentimiz olmamasi daha iyi saniyorum.
    Haddimi astiysam kusura bakmayin ama haddini benden once asanlara da dur demek lazim.

  17. #137
    beto_977 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mart 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    AS 150 T1 ( Yiğidim Aslanım, Façası bozulsada eski günlerine geri döndü )
    Unakıtan hadi çıkta 1 nisan şakası yaptık de.

    Eeee herhalde unakıtan amcamın 1 nisan anlayışı bu galiba.

  18. #138
    yamahaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ocak 2006
    Şehir
    mersin
    Motosikleti
    YOK
    dewletin başında böyleleri olduktan sonra herseye vergi alır...

  19. #139
    beto_977 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mart 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    AS 150 T1 ( Yiğidim Aslanım, Façası bozulsada eski günlerine geri döndü )
    Bu ülkede iş kurmak da zor.

    Zaten piyasalar kırık bide ister istemez bir ortağınız var kim ?

    Tabiki devlet baba hemde hesaplayın % 60 gibi bi oran çıkar.

    Ya işte bu yüzden yurt dışında iş kurmayı düşünüyorum, Ben çalışıyım ben risk alıyım zararda etsem devlet kar etsin yokyaaa iyi sen benim için neyapıyon bana hiç bir kolaylık sağlamıyon.

    Cennet vatanı cehenneme çevirmek için herşeyi yapıyor lar beee.

  20. #140
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Arkadaslar birakalim su yorum olayini Varmi e-mail protestosuna katilmak isteyen? cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr adresine hepimiz protesto yazimizi gonderelim. Bakalim Cumburbaskani halkina sesiz kalabilecekmi.Evet kotu gun dostlari hadi sesinizi duymak istiyorum.Sayin admin bizi desteklermisiniz lutfen.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti


    REKLAM ALANI
7. sayfa BirinciBirinci ... 56789 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler