Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

2T Hardcross ve Supermoto İkilemi ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    ersinkahrama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Temmuz 2019
    Şehir
    BÜYÜKÇEKMECE
    Motosikleti
    GSX-R 600
    Merhaba arkadaşlar forumda araştırdım ancak kafamda ki soruya uygun bi konu bulamadım genelde enduro yada çin malı crossların süpermoto konularını bulabildim o yüzden konu açma gereği duydum gereksizse affola.

    Şimdi ben 2008-2011 yılları arasında yuanın cross modeli ile bu hayata giriş yaptım o zamanlardan mıdır bilmiyorum bende ayrı bir yeri vardır cross'un, çin malıda olsa inanılmaz zevkli aletler. Daha sonrasında izci 250, cbr 150-250, felan derken bu zamanlara geldik uzun zamandır da gsx-r 600 sahibiyim çokta seviyorum motorumu ancak içinde ki o çocuğu bi türlü susturamıyorum. tamam top speed olsun viraj olsun çok güzel seviyorum ancak genel itibari ile şehir içinde daha çok kullanıyorum ve ihtiyaca yönelik kullanım şeklim biraz süpermotoya kaçıyor. Gaz kolu
    ile oynamayı çok fazla seviyorum trafik içinde ancak ss bir makine ne kadar güçlü ve hırçın olsa da ergonomi açısından haraket kabiliyetimi sınırlıyor.

    biliyorum uzattım ama ben 2 zamanlı bir cross almak istiyorum hem bulunduğum bölgedeki pistler ve arazi koşullarının elverişli olması sebebi ile 2t tercihim ayrıca mekanik ile uğraşmayı seviyorum bakım ve onarımı fazla zor olmadığı için piston rektefe (sanayide bol miktarda tanıdığım işletme var) işlemlerini kendim yapmak istiyorum.

    şimdi bu güzellikleri yaşarken süpermoto konusuna da girmek istiyorum yani anladığım kadarı ile saf kan sm'ler özel olarak üretiliyor ancak ülkemiz şartlarında almak biraz zor, genel olarak drz 400 öneriyorlar sm'ye en uyumlu model olarak ancak dediğim gibi ben 2t istiyorum ve alabiliceğim 2t modelleri sırası ile; gas gas ec250, ktm exc 250, yz 250 ama yz ye plaka çıkaramadığımız için onu elemek istiyorum gasgas ve ktm de dediğim modelleri gerekli parçaları aldıktan sonra ve ayarları yaptıktan sonra istikrarlı bir sm'ye çevirebilirmiyim verim li olur mu (ayrıca belirtmek isterim ki 2 zamanlı motorların bütün eksilerini biliyorum ve araştırıyorum ancak bana göre artıları daha ağır basıyor.)

    sabırla okuyan herkese teşekkürederim tekeriniz düz bassın.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Ktm 640 tavsiye ederim. Orjinal sm olanları var duke diye geçiyor. Çok hafif ve aşırı torklu. 2t gibi çok masraflıda olmaz.

  3. #3
    ersinkahrama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Temmuz 2019
    Şehir
    BÜYÜKÇEKMECE
    Motosikleti
    GSX-R 600
    Alıntı Ekarademir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ktm 640 tavsiye ederim. Orjinal sm olanları var duke diye geçiyor. Çok hafif ve aşırı torklu. 2t gibi çok masraflıda olmaz.
    evet baktım tavsiyeniz üzerine 3 tane 2005 var ve durumları vasat duruyor biraz 2006 lar çok güzel 2 tane 2006 görebildim biri 22bin biri 30 bin tl ortalama 40 bin km bandında ve yaşına rağmen açıkçası bu yaşta hem arazi hem sm olarak metal yorgunu olabiliceği kanaatindeyim tabi tam net bilgiye sahip olmadığımdan yorumdada bulunamıyorum, daha çok 2 zamanlı vardı benim aklımda 2013-14 üstü exc 250 veya gas gas ec250 gibi makineler vardı hem mekanik olarakta meşgale olarak gördüğümden ama anladığım kadarı ile 2 zamanlılara pek sıcak bakılmıyor sm tarafında.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)