Arkadaşlar merhaba,
henüz iki aylık motorcuyum ama uzun bir süredir Kapıdağı yarımadası çevresinde bir motor gezisi hayali kuruyorum. Forumlardan gördüğüm kadarı ile buraları keşfetmek için bazı arkadaşlar benden erken davranmış. Resimleri görünce gerçekten de tahmin ettiğim gibi motorla gezmek için muhteşem yerler olduğu konusunda şüphem kalmadı.
Bu bölgeye 17 Eylül Cumartesi günü bir gezi düzenlemeye ne diyorsunuz. Henüz plan yalnızca bir fikir aşamasında ama kafamdaki taslak şöyle.
17 Eylül Cumartesi
-------------------------------
07:00 Feribotla Yenikapıdan Hareket
09:00 Bandırmaya varış
09:30 Erdek'te kahvaltı
11:00 - 14:30 Erdek- Turanli köyü (Sahilden koyları dolaşarak )
14:30 - 18:00 Deniz-Kum-Güneş ( ya da Alabalık çiftliğinde yemek/tavla/muhabbet )
18:00 - Turanli köyünde Kamp kurma, gece kamp ateşi etrafında sohbet, şarkı, uyku
( Duyduğuma göre Turanlı köyünde pansiyonlar falan varmış. İsteyenler çadır yerine pansiyonda da kalabilir. )
18 Eylül Pazar
-------------------------------
Pazar günkü planı genel tercih çerçevesinde yapmak uygun olacak.
Bir alternatif yarımadayı çepeçevre dolaşarak görmediğimiz diğer köyler üzerinden Bandırma'ya ulaşabiliriz.
Sanırım ilerleyen bazı bölgelerde yol aslfalt değil, bu yüzden bu yorucu ama keyifli olacak aktivite tercih edilmeyebilir.
Yol durumu hakkında köylülerden de bilgi alabiliriz.
Diğer alternatif gördüğümüz güzel koylarda molalar vererek ve bir süre de Erdek'te oyalanarak geldiğimiz yoldan dönmek ve akşam 21:15 feribotla geri dönmek.
Söylediğim gibi plan henüz taslak aşamasında. Şu an için önemli olan katılımcı oranını belirleyebilmek.
Planı fikirlerinize ve tercihlerinize göre şekillendirebiliriz.
( Ben Narlı köyünden ötesini görmedim. Kapıdağı hakkında özellikle Turanlı köyü hakkında bilgisi olan arkadaşlar bizle paylaşırsa sevinirim. )
Bölge hakkında aşağıdaki linkten bilgi alabilirsiniz.
http://www.kapidag.com/
Herkese Sevgiler, Saygılar
Koray Korkut