Arkadaşlar, henüz almamış olanlar için Donald Amca'nın o güzel kitabı konusunda bu işe yeni gönül vermiş bir çaylak gözüyle birşeyler yazmak istedim izninizle.
Kitap yak. 19X13 cm. boyutlarında ve toplam 192 sayfadan oluşuyor. Öyle adına bakıp lüks kitapevlerindeki o kocaman ithal çeviri motosiklet kitapları gibi bir şey beklenmesin. İçeriğinin yanı sıra kitabı asıl cazip kılan bence bu; yani boyutları itibarıyla genel bir bilgilendirme ve başucu kitabı için uygun büyüklükte. Baskı kalitesi çok iyi, konular çok sayıda bilgilendirici renkli çizim ve fotoğraflarla zenginleştirilmiş. Konu mankeni ise çok tanıdık birisi
İçerik genel olarak tüm motosiklet sevdalılarının ilgili motosiklet sitelerinden bildiği bölümlerden oluşuyor. Fakat kitabın bunlarla sınırlı olduğu zannedilmesin sakın. Anlatım esnasında "sırası gelmişken köşesi", "nasıl yani köşesi" veya "dağarcık köşesi" gibi çok sayıda esprilerle bezenmiş açıklamalar mevcut. Yani Donald Amca esprili kişiliğini kitaba da fazlasıyla yansıtmış, kaygılanılmaya

10 ana bölümün yanı sıra kitabın son kısmında motosiklet mekaniği, bakımı ve kullanımı üzerine teknik -ek- bilgilere yer verilmiş. En sonunda ise özellikle yeni başlayanların ilgisini çekebilecek güzel bir "Öz Mini Sözlük" düşünmüş sevgili abimiz.
Ek bölümlerin ilkinde, ABD'de meydana gelen binlerce motosiklet kazası üzerine hazırlanmış bilimsel rapora atıf yapılarak istatistiki bilgilere yer verilmiş. Bu bölüm en çok deneyimli motosiklet kullanıcılarının ilgisini çekecek gibi görünüyor. Burada bana çarpıcı gelen nokta, kazaya neden olan araç sürücülerinin tamamına yakınının motosiklet ile neredeyse hiç ilgilenmemiş olmaları. Buradan yola çıkılırsa, "diğer" araç sürücülerinin motosiklet kültürü üzerine en azından teorik olarak bilgi sahibi olmalarının trafik bilincinin oluşabilmesi açısından çok önem taşıdığı ve bu konuda görevin yine motosikletçilere düştüğü aşikar : (Hadi Donald Amca, kitap çıktı diye sermek yok

)
Reşat Abiye bu vesile ile tekrar teşekkürler.
Saygı ile...