anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Haber ve Duyurular > Duyurular

Motosiklet Teorisi kitabı çıktı - www.sahafium.com

Bu konuya 71 cevap yazıldı 3303 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#21)
Donald_Duck

Donald_Duck - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: BMW R1150GS Adventure
Kan Grubu: A Rh+
21-06-2005, 22:54 PM

Alıntı:
muvattali´isimli üyeden Alıntı
Öhöm, kitabı az önce Beyazıt-Sahaflardan (İst.) aldım. Çok açıklayıcı ve güzel olmuş. Tüm motor alemine hayırlı olsun..
Muvattali kitabi ilk ele geciren oldu, tebrik ederim...

Kitap sahaflarda hazirlandi ve basildi arkadaslar. Butun kitaplarin kalbi orada atiyor zaten degil mi?

Isteyenler kitabi http://www.sahafium.com web adresinden de temin edebilir.

Ilginiz icin cok tesekkur ederim.

Eski
  (#22)
Prometheus
Forumdan Uzaklaştırıldı

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: '05 Yamaha XT660R
Kan Grubu: AB Rh+
21-06-2005, 23:03 PM

Abi müsadenle başlığı değiştirip sabitliyorum
Eski
  (#23)
okulyolu

Çevrimdışı (offline)
22-06-2005, 00:08 AM

imza günü olacaksa haber verin bende geleyim....
Eski
  (#24)
pacino

Çevrimdışı (offline)
23-06-2005, 01:06 AM

üstat hayırlı olsun kitabın çok çok sağol hemen alacağım
Eski
  (#25)

23-06-2005, 01:08 AM

Eline aklına sağlık DD. Kitabını bugün sipariş ettim. Bir de amazondan Lee Parks "Total Control: High-Performance Street Riding Techniques" sipariş ettim. İznimde datçanın çam ormanlarında okuycam ikisini de inşallah.
Eski
  (#26)
Donald_Duck

Donald_Duck - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
23-06-2005, 07:16 AM

Alıntı:
Ozgur72´isimli üyeden Alıntı
Eline aklına sağlık DD. Kitabını bugün sipariş ettim. Bir de amazondan Lee Parks "Total Control: High-Performance Street Riding Techniques" sipariş ettim. İznimde datçanın çam ormanlarında okuycam ikisini de inşallah.
Lee nin kitabini oku ama onun teknigi bir ileri asamadir. Kendisini taniyorum, ondan ders te aldim, pistte de beraber surduk. O body steering teknigini trafige acik yollarda ozellikle tecrubesiz- az tecrubeli kimseye tavsiye etmem.

Lee nin kitabinda baska ogrenilecek seyler de bulacaksin. Ama BS i bir hoca pistte ogretse cok daha iyi olur.

Eski
  (#27)

23-06-2005, 11:50 AM

Evet Lee nin kitabı daha tecrübe isteyen bir kitap ama benim tam öğrenmek istediğim şeyden bahsediyor. Bu yüzden senin kitabınla beraber tamamlayıcı olacaktır diye aldım. Yoksa basic skills le ilgili çok kitap vardı ama o konuda senin kitabının zaten yeterli olacağını düşünüyorum. Bir de okuyucu görüşlerinde baktım; tecrübesi çok olmayanlar da "çok yararlandık" " çok iyi kitap" falan diyince benim de işimi görür diye düşündüm. Tabi ki sınırları gereksiz yere zorlamadan.
Eski
  (#28)
Skullhunter
Admin

Skullhunter - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Desmodromic
24-06-2005, 13:53 PM

Eski
  (#29)
muvattali

muvattali - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: xt 660 r
Kan Grubu: O Rh-
24-06-2005, 15:50 PM

Arkadaşlar, henüz almamış olanlar için Donald Amca'nın o güzel kitabı konusunda bu işe yeni gönül vermiş bir çaylak gözüyle birşeyler yazmak istedim izninizle.

Kitap yak. 19X13 cm. boyutlarında ve toplam 192 sayfadan oluşuyor. Öyle adına bakıp lüks kitapevlerindeki o kocaman ithal çeviri motosiklet kitapları gibi bir şey beklenmesin. İçeriğinin yanı sıra kitabı asıl cazip kılan bence bu; yani boyutları itibarıyla genel bir bilgilendirme ve başucu kitabı için uygun büyüklükte. Baskı kalitesi çok iyi, konular çok sayıda bilgilendirici renkli çizim ve fotoğraflarla zenginleştirilmiş. Konu mankeni ise çok tanıdık birisi

İçerik genel olarak tüm motosiklet sevdalılarının ilgili motosiklet sitelerinden bildiği bölümlerden oluşuyor. Fakat kitabın bunlarla sınırlı olduğu zannedilmesin sakın. Anlatım esnasında "sırası gelmişken köşesi", "nasıl yani köşesi" veya "dağarcık köşesi" gibi çok sayıda esprilerle bezenmiş açıklamalar mevcut. Yani Donald Amca esprili kişiliğini kitaba da fazlasıyla yansıtmış, kaygılanılmaya 10 ana bölümün yanı sıra kitabın son kısmında motosiklet mekaniği, bakımı ve kullanımı üzerine teknik -ek- bilgilere yer verilmiş. En sonunda ise özellikle yeni başlayanların ilgisini çekebilecek güzel bir "Öz Mini Sözlük" düşünmüş sevgili abimiz.

Ek bölümlerin ilkinde, ABD'de meydana gelen binlerce motosiklet kazası üzerine hazırlanmış bilimsel rapora atıf yapılarak istatistiki bilgilere yer verilmiş. Bu bölüm en çok deneyimli motosiklet kullanıcılarının ilgisini çekecek gibi görünüyor. Burada bana çarpıcı gelen nokta, kazaya neden olan araç sürücülerinin tamamına yakınının motosiklet ile neredeyse hiç ilgilenmemiş olmaları. Buradan yola çıkılırsa, "diğer" araç sürücülerinin motosiklet kültürü üzerine en azından teorik olarak bilgi sahibi olmalarının trafik bilincinin oluşabilmesi açısından çok önem taşıdığı ve bu konuda görevin yine motosikletçilere düştüğü aşikar : (Hadi Donald Amca, kitap çıktı diye sermek yok )

Reşat Abiye bu vesile ile tekrar teşekkürler.

Saygı ile...
Eski
  (#30)
chucky_h_z

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: kanuni hussar 125
24-06-2005, 16:19 PM

hayırlı olsunn
Eski
  (#31)
Donald_Duck

Donald_Duck - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
25-06-2005, 07:45 AM

muvattali, Kitabi ilk eline geciren herhalde sen oldun. Ben hala gormedim...

Begendigine cok sevindim, insallah ise yarar, yararli bir kitap olarak yirtik pirtik olup cildi dagilana kadar kullanirsiniz...

Eski
  (#32)
muvattali

muvattali - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
25-06-2005, 12:42 PM

Donald Amca. İçin gerçekten rahat olsun. Umarım kitap yakında eline geçtiğinde sen de çok seversin . Ayrıca benim aldığım kitabı da göreceksin daha, üzülme. Yani imzalarken, di mi..
Eski
  (#33)
BBRR
Süper Moderatör

BBRR - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: HYOSUNG RX125
08-08-2005, 02:20 AM

muvattali, nin mesaj sayısına baktımda sanki sadece kitabın reklamını yapmak için yazmış izlenimi edindim bilmem benmi biraz şüpheciyim
Eski
  (#34)
patatessogan

patatessogan - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
08-08-2005, 02:29 AM

Böyle bir haberi görmek inanın çok sevindirici mutlaka alıcam şimdiden elllerinize sağlık,sitedeki yazılarınızı da zaten zevkle okuyorum böyle bir haberi görmek inanın çok sevindirici 2.bölüm ne zaman çıkar
Eski
  (#35)
Donald_Duck

Donald_Duck - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
11-08-2005, 23:10 PM

Alıntı:
BBRR´isimli üyeden Alıntı
muvattali, nin mesaj sayısına baktımda sanki sadece kitabın reklamını yapmak için yazmış izlenimi edindim bilmem benmi biraz şüpheciyim
Evet, muvattali ye satistan %10 komisyon veriyorum... :crazy:

Lahavlevela...

Herneyse..
Patatessogan kardesim, bu baski satisi tamamlanmadan cikmaz diyebilirim. Haberi begendigine memnun oldum, kitabi da begeneceginden eminim..gercekten hic de fena olmadi.

Eski
  (#36)
PIAGGIO

PIAGGIO - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Piaggio X9 250 Evo
12-08-2005, 10:19 AM

Valla ben komisyon almadanda reklamını yapmaya hazırım. Kullanan kullanmayan herkesinde okumasında bence fayda var. En azından bir motosiklete sahip olupda bilinçli olarak binmek isteyen yada her gecen motosiklete ic gecirerek bakıpda sahip olup olmamakta karar veremeyenler icin yararli olacagi kanaatindeyim. Tesekkurler Donald Duck
Eski
  (#37)
fener1907

fener1907 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Daelim Evolution VT 125
12-08-2005, 11:16 AM

Donald Duck amca bu işi senden daha iyi bilen arkadaşalarda var heralde burada çamurda eksik kalmadı
Eski
  (#38)
muvattali

muvattali - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
12-08-2005, 13:31 PM

BBRR, gerçekten çok şüphecisin, sırf mesaj sayısından nasıl böyle bir yorum yapılabilir? Biri bir ilk adına birşeyler yapıyor, birileri de bu konu hakkında düşüncelerini yazıyor, yorumlar olumlu ise ne var bunda; ille altında bir ard niyet mi aramalı insan?

Ayrıca şunu da belirteyim, ben kitabı okuduğumda henüz motorum bile yoktu ve sadece bu işe gönül vermiş bir amatör olarak yazmıştım düşüncelerimi. Şimdilerde bir 125'lik ile yola koyulduktan sonra kitabı yeniden başladım okumaya ve şimdi önemini gerçekten daha iyi anladım, abartmıyorum.. Yoksa kıçı selede, parmak uçları klavyede uyuşanların da çok ihtiyaç duyduğu bir yayın olduğunu sadece ben söylemiyorum. Geçen ay devam ettiğim motosiklet okulundan bir hoca kitabın çıktığını ilk benden duydu ve heyecanı görülmeye değerdi. Ayrıca tanıdığım/tanıştığım bu işe gönül veren tüm dostlara bu yayını tavsiye etmek benim için bir görev gibi oldu.

Uff, bu reklam daha esaslı oldu galiba, Donald Amca bu durumu da değerlendirirsin artık heralde, komisyon % 12 oldu ona göre
Eski
  (#39)
burik

burik - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: haojin as125t yaza inşallah ybr olacak
12-08-2005, 19:42 PM

walla türkiyemiz olarak bazı şeylerde bilgilenmemiz gerekir bil hassa motosiklette italya gibi gelişmiş ve bilgili motor kullanmalıyız bence web ortamında çok güzel tebrikler
Eski
  (#40)
Donald_Duck

Donald_Duck - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
17-08-2005, 00:12 AM

Alıntı:
fener1907´isimli üyeden Alıntı
Donald Duck amca bu işi senden daha iyi bilen arkadaşalarda var heralde burada çamurda eksik kalmadı
Tabii ki var. Aksini hicbir zaman inkar etmemisimdir... Hatta kitabin ilk paragraflarinda bile bu yazar... Benim bildiklerimin buyuk cogunlugu baskalarindan ogrendiklerimdir.

Etiketler: , , ,

Konu Seçenekleri