anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Haber ve Duyurular > Duyurular

Satış sonrası yaşanan sorunlar...

Bu konuya 16 cevap yazıldı 4384 kere görüntülendi
Kapalı konu

Konu Seçenekleri
Eski
  (#1)
BBRR
Süper Moderatör

BBRR - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: HYOSUNG RX125
Kan Grubu: A Rh+
14-04-2003, 11:55 AM

Arkadaşlar yeni bir forum altında satış sonrası yaşanan sorunları inceleyeceğiz ...ama bize biraz malzeme lazım

http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=11420

Bu başlıkta ki gibi sorunlarınız varsa lütfen bana pm ile açıklamalı yazın firmanın mail adresinide ekleyin yoksa telefonunu da olur.....

Bu tip sorunlar yaşayanlar bize yazsın bizde firmalara mail atarak onlara soralım araştıralım firmanın cevabı ile birlikte yayınlayalım ...

Kimse sattım işim bitti diyemesin burdan hukuksal olarakta yaptırımlar hakkında fikirler verelim.....

Müşteri memnuyetine önem vermeyen avrupaya ayak uyduramayan firmaları teşhir edelim ki en iyi hizmeti alalım

MT üyelerinin satış sonrası alacağı hizmetleri takip eder..

Bu ve buna benzer bir sorununuz varsa özelden yazın ..Takip edelim

Konu BBRR tarafından (04-09-2006 Saat 21:25 PM ) de değiştirilmiştir..

Eski
  (#2)
crato

crato - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Honda VFR 800
04-05-2006, 13:31 PM

Firma : Özen Motor
yaklaşık bir ay önce (25.03.06) kızıltoprak özen motordan bir adet rev'it marka motosiklet montu aldım (€175)
kullandığım bir ay içerisinde ne düştüm ne de başka bir şekilde monta zarar verecek birşey yaşadım. ama montun dirsek korumalarının olduğu yerdeki kumaş her iki kolda da aşırı derecede aşındı. ve kol uçlarında bulunan fermuarın kenarları tek bir kolda tüylendi (aynı triko kazaklardaki gibi)
25.04.06 tarihinde montu aldığım bayiye gittim ve şikayetimi bildirdim. bana verilen cevap bu kumaşın özelliğinin böyle olduğuydu ama istersem montumu kendilerine inceleme için bırakabileceğimi, istoç merkez'e göndereceklerini ve bunun yaklaşık bir hafta süreceğini söylediler.
29.04.06 tarihinde gittim ve montumu kendilerine teslim ettim. montumu teslim ederken baya bir süredir özen motorda çalıştığını bildiğim Vedat Bey bana montumun "parasına göre" olduğunu ve polyesterli kumaştan yapıldığı için bunun normal olduğunu söyledi! Bir de tavsiyede bulundu ki tüyleri çakmakla yakacakmışım.
dün montun incelemesinin bittiğini ve gelip alabileceğimi söylediler. montu teslim almak için gittim. yen uçlarındaki tüyleri yakmışlar (her ne hikmetse tek bir kolda var bu tüylenme) dirsekler için yapacakları birşeyleri olmadığı söylediler. montu yanıma kanıt olarak aldığımı söyleyerek firmadan ayrıldım.
sikayetvar.com'a yazdım, bugün tüketici derneğini arayacağım ve rev'it genel merkeze mail atacağım.
özen motor'dan hiçbirşey çıkacağını sanmıyorum. montu satarken 13-14 yaşında çocukların ilgilendiği özen motor bir de üstüne sanki işporta malı satın almışım gibi davrandı.

bakalım zaman ne gösterecek.

montun fotoğrafı ektedir.

web: www.ozenmotor.com
e-mail: info@ozenmotor.com

Kızıltoprak Mağaza
Bağdat Cad. No: 14/8 Özen Apt. Altı Kızıltoprak/İstanbul
Tel: (0216) 550 65 01 (pbx) Faks: (0216) 550 65 03

İstoç Mağaza
İstoç Toptancılar Çarşısı 6.Ada No:1 Bağcılar/İstanbul
Tel: (0212) 659 41 42 (pbx) Faks: (0212) 659 41 57

şimdi Tüketici Koruma Derneği İl Hakem Heyeti'ne Özen Motor'u CC'ye ekleyerek mail attım.

Konu crato tarafından (04-05-2006 Saat 15:22 PM ) de değiştirilmiştir.. Sebep: fotoğraf ekleme

ben, kestiğin her tırnakla beraber yüreğimden kopan parçayım.
Eski
  (#3)
BBRR
Süper Moderatör

BBRR - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
04-05-2006, 20:00 PM

İlgili firmaya birer hafta ara ile iki mail atılmış ve cevap hakkı tanınmıştır...Firma her iki mailede cevap verme lütfunda bulunmamıştır...site üyelerine duyurulur....

Konu BBRR tarafından (19-05-2006 Saat 13:47 PM ) de değiştirilmiştir..

En iyi motorcu torununu motorunun arkasına alıp dolaştıracak kadar yaşayan motorcudur.
Kötü motorcular bu günleri asla göremez.
Eski
  (#4)
OmaR_

OmaR_ - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Suzuki DL650 V-Strom
Paranızdan olmayın! - 05-05-2006, 11:15 AM

Dikkat,
Fuar'dan önce çok sevdiğim motoruma Giwi marka Topcase almaya heveslendim. Çanta araştırırken beni Kızıltoprak Yamaha bayisi,
Samura Motor'a yönlendirdiler.
Firma'ya ulaştım ve çantayı aldım. 2 seçeneğim vardı. Fren ışıklı olan çantayı seçtim. Elektrik tesisat montajını, çok yoğun oldukları için ancak fuardan hemen sonra yapabileceklerini söylediler. Ben de anlayışla karşılayıp bekleyebileceğimi söyledim.
Bugün öğlen sularında firmaya gittiğimde çok yoğun olduklarını söylediler. Ben yine de servise sormalarını rica ettim. Aşağıdaki servise beraber indik ve daha önceden firmanın ortağı olduğunu bildiğim servis girişinde odası olan beyefendi bugün takılamayacağını tekrarladı.
Ben uzun yola çıkacağımı, ürünü kendilerinden aldığımı, konunun acil olduğunu ve bekleyebileceğimi belirttim fakat aldığım cevap şu oldu:
Evet ürünü ben sattım ama montajı yapmıyorum işte!
Bu durumda orada daha fazla kalmamın yersiz olduğunu düşünüp derhal dükkanı terkettim.

Motorumu almadan önce araştırma yaparken Kızıltoprak Samura Motor'a Yamaha bakmak için uğramıştım. Aşağıdaki servise, ilgilendiğim bir modeli çalıştırmalarını rica etmek için indiğimde yine aynı beyin soğuk ve kaba tavrıyla karşılaşmıştım. Kendisine "Acaba servisin başında siz mi varsınız?" diye sorduğumda bana "Hayır ben bu firmanın ortağıyım" diye terslenmişti.

Yamaha almadığım için çok mutluyum. Buradan Yamaha kullanan bütüm arkadaşlardan özür diliyorum. Fakat benim için satış sonrası servis çok önemli.

Çantaya gelince herhangibir elektrikçide montajını yaptıracağım. Fakat aklınızda bulunsun Samura Motor servisinde aynı bey oturdukça canınızı oldukça sıkabilir.

Bu arada Giwi çantlarının merkezine benzeri şikayet dilekçemi yollayacağım. Bu kadar iyi bir marka ülkemizde bu kadar kötü temsil edilmemeli.

Başınızı ağrıttığım için özür dilerim. Sadece sizin de aynı sıkıntıları yaşamamanız için başımdan geçenleri sizlerle paylaşmak istedim.

Hepinize kazasız günler...

Konu ile ilgili olarak firmaya bir mail atılmıştır ...cevabı gelince aşağıda ki linkten yayınlanacaktır..bu tip şikayetlerinizi lütfen aynı linke isim ve iletişim bilgileri vererek yazınız...MT konunun takipçisi olacaktır.

http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=13261

Suzuki DL650 V-Strom / İstanbul
Eski
  (#5)
BBRR
Süper Moderatör

BBRR - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
05-05-2006, 11:51 AM

Konu ile ilgili olarak firmaya atılan maile Samura motor tarafından cevap verilmiştir..

Alıntı:
Sayın Barış ŞUŞUT

Samura Motor dan GIVI Marka çanta aldığı ve aldığı çantanın stop ışığı monte edilmediği ve çalıştırılmasını talep ettiği "0 km" motor çalıştırılmadığı gerekçesi ile şikayette bulunan adı bilinemeyen müşterimizin şikayetinin vicdan sınırlarını zorladığını ifade etmek istiyorum.

Fuar öncesinde ve fuar sonrasında ve özellikle bu yılki fuarın sonrasında,herkesçe malum ÖTV artışı nedeni ile yaşanan çok olağan dışı talep ve bu talep sonucunda çok kısıtlı bir zaman dilimi içinde teslim edilmesi gereken motorlar normal iş akışı içindeki hizmet önceliklerimizde birtakım değişiklikler yapmamızı gerektirmiştir.

Kaldıki Rutin çalışma döneminde bile randevulu çalıştığımız düşünülürse, böyle olağan dışı bir dönemde müşterimizin firmamızdan aldığı çantaya kendisi geldiği anda "stop ışığını" monte edememiş olmak müşteriye saygısızlık olarak algılanmamalıdır.

Yine tüm motosiklet kullanıcılarının bildiği gibi Show-Room'larda bulunan veya serviste sandıktan çıkarılarak montajları yapılan motorların aküleri bağlı değildir ve benzinleri yoktur.Bu işlemler motor satıldıktan sonra yapılmaktadır.Dolayısı ile her istenildiğinde istenilen motorun çalıştırılması mümkün değildir.

Ben "servisin girişinde odası olan bey" olarak, 1974 senesinden beri uluslararası firmaların satış ve servis organizasyonlarında yönetim kademelerinde, bu firmaların hizmet standardını gözeterek çalışmış, müşteri memnuniyetinin ne anlama geldiğini bilen bir insanım.

Bu tür platformlarda, objektif olma kaygısı taşımadan,nezaket ve usluptan yoksun olarak kişilerin ve kurumların fütursuzca karalanabilmesini doğru bulmadığımı, moderatörlerin bu tür konularda daha çok hassasiyet göstermelerinin gerekli olduğunu belirtmek istiyorum.

Saygılarımla

Ömer SİLE

Konu BBRR tarafından (05-05-2006 Saat 18:33 PM ) de değiştirilmiştir.. Sebep: Flood Koruması Mesajlar Birleştirildi.

En iyi motorcu torununu motorunun arkasına alıp dolaştıracak kadar yaşayan motorcudur.
Eski
  (#6)
BBRR
Süper Moderatör

BBRR - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
05-05-2006, 18:39 PM

Geçen seneden de bir örnek var elimizde onuda yeri gelmişken buradan hatırlatalım

Sayın EXPERT

Bu formun tamamını takip ediyorum arkadaşlara yardımcı olduğunuzun farkındayım yazı özellikle size hitaben yazılıyor lütfen dikkatle takip edin

Daha öncede yine bu sayfada sizlerle paylaştığım olayı bu sefer dahada açma gereği hissediyorum

Bir hafta önce ortağım yeni aldığı (1 ay oldu) JINLUN 250 cc motoru ile Muğla dan Marmarise geliyor sakardan inerken (hız 65-70 km/h) çat diye bir ses geliyor ve motor aniden sağa yatıyor arkadaş motoru devirmeden toplamayı başarıp sağa yanaşıyor olayın şokuyla motordaki problemin ne olduğunu anlamak için motoru inceliyor fakat şoktan olsa gerek sorunu bulamıyor . kenarda oturup bir sigara içtikten sonra bir daha dikkatlice incelediğinde arka sağ amortisörün boşta sallandığını fark ediyor bunun üzerine önce muğladaki arkadaşları sora bizi cep telefonuyla arıyor kendisine hiçbir şekilde hareket etmemesini tembihleyip yola çıkıyoruz fakat Muğla daki arkadaşlar bizi arayıp bizim gitmemize gerek kalmadığını kendilerinin bir tamirci ile yola koyuldularını haber veriyorlar gökovadan bir kaynakçı aşağıda resimlerini göreceğiniz gibi kaynağı yapıp arkadaşı bunun geçici bir çözüm olduğu ve ilk fırsatta yetkili servis tarafından parçanın tamir edilmesi gerektiğini arkadaşa anlatıyor

Akşam saatlerinde arkadaş Marmaris e ulaşıyor saat geç olduğundan ertesi gün motoru servise götürme kararı alıp park ediyoruz

Olayın üstünden 4-5 saat geçmesine rağmen arkadaşın hala olayın etkisinde olduğu çok belli

Ertesi gün servise gidiyoruz servis bize bu işlemin ancak şase deişikliğiyle çözülebileceğini bununda garantiye girmediğini ama motorun bu şekilde de kullanmanın mümkün olduğunu gevrek gevrek gülerek anlatıyor

Arkadaş kazadan beri motora binmiyor çünki çekiniyor oysa kendisi eski bir motorcu

Bu arada motor farının ampulü 3 günde bir patlıyor servis bunun normal olduğunu söyleyip 8 ytl karşılığı deişimini yapıyor çünki ampulde garantiye girmiyor oysa sorun ampul deil elektirik sistemi fakat servis bunuda kabul etmeyip bu tip sorunların yaşanmasının olağan olduğunu söylüyor

Pazartesi son bombada geldi motorun arka sol sinyal kolu hiçbir darbeye maruz kalmadan karpuz gibi yarıldı maalesef öğrendikki buda garanti dışı (nasıl bir garantiyse)

Şimdi EXPERT arkadaşıma soruyorum elini vicdanına koysun ve dinlesin eğer o amortisör koptuğunda arkadaşın sürati 100 km/h olsaydı o arkadaş en iyi ihtimalle ağır yaralanırdı kötü ihtimali düşünmek bile istemiyorum .

Aşağıda bu anlattıklarımı hatta ve hatta daha fazlasını siz değerli üye ve ziyaretçilerimize görsel olarak sunuyorum
Unutmayınki bu olay ölümcül sonuçlanabilecek bir üretim hatası yok vibrasyon yok ses gelmesi gibi bir sorun değil

İşte kopan parçanın tamir edilmiş hali

olay anında yanımızda makine olmadığı için ancak tamir edilmiş halinin resimleri var

şimdi dahada yakından ve seleye verdiği zarar

kırılan bağlantının farklı bir açıdan görüntüsü

şimdide hiç bir darbeye maruz kalmadan yarılan sinyal kolu

farklı açılardan darbeye maruz kalmadığını kanıtlayan resimler

Şu ana kadar gördükleriniz servis te garanti kapsamında çözüme ulaşamayan ama ÖNEMSİZ sorunlar şimdide servisimizin çözdüğü ve tam bir DEHA ürünü çözümler

Komedi perdesini açıyorum

1-full depo benzin alındığında benzin kaçıran kapağa uygulanan ve hiç bir işe yaramayan müthiş conta yöntemi

bu uygulamada servis........ dergisini tavsiye ediyor

2-far ampulü devamlı deiştiği için seviste söküm takım işlemleri arasında kaybolan ve yerine biri uzun biri kısa olarak takılan dekoratif vidalar biz serviste dipsiz bir kuyunun olduğu kanaatine vardık

3-ilk bakımda servis tarafından gerilen zincirin işlem tamamlandıktan sora bulunamayan şase kapağı

bu sol taraftaki orjinali

buda kaybolan ve yerine servis tarafından uydurulan parça (biz dipsiz kuyudan şüpheleniyoruz)

bunlar dünya döndükçe başımızdan eksik olmayası servisimizin çözdüğü sorunlarımız ya olmasalardı biz ne yapardık

bir tanede çözüm bekleyen sorunumuz var yine serviste kaybolan ve yerine bir şey uydurulamayan vites boşta lambası kapağı

bunları buraya yazmamın sebebi bu servisle sorunların halledilme ihtimalinin imkansız olması her şeyden önce servis bilgisiz ve deneyimsiz şimdi burada bir sorun daha var yazılışı doğrumu emin değilim ama servisimiz aynı zamanda (bir haftadan beri) JONWAY markalı motorun satışına başladığı için jinlun ları acaba özelliklemi ikinci plana atıyor ..... ama kimseninde günahını almak da istemiyoruz
sevgili EXPERT uzun bir yazı olduğunun farkındayım
MSN adresim aşağıda eğer benimle iletişime geçebilirsen memnun olurum aynı zamanda bir cevap yazarak sitedende yardımcı olabilirsin
olayların gelişimini burdan aktarmaya devam edecem

SAYGILAR
BBRR ............ barissusut@hotmail.com

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BU MESAJA EXPERT TARAFINDAN VERİLEN CEVAP

EXPERT : jinlun ı ithal eden ICM motosikletten bir yetkili jinlun başlığını devamlı takip ederek sorunlara net çözümler getiren biri

BU MESAJ EXPERT TARAFINDAN 31 AĞUSTOS 2005 TE GÖNDERİLMİŞTİR

Sayın BBRR ,

Değerli açıklamalarınıza teşekkür ediyorum. Arkadaşınızın başına gelen olaya gerçekten çok üzüldüm. Büyük geçmiş osun.

Amacımın kimseyi savunmak değil kendimi dahil sadece problemi çözmek olduğunu baştan söyleyeyim ki yanlış anlaşılmayalım.

1. Gerçekten böyle bir sorunla daha önce hiç karşılaşmadık. Ne diyeceğimi bilmiyorum.
2. Her ne olduysa garanti kapsamındadır. Bu çok net ve kesin. Sanırım Marmaris servisine götürdünüz yazınızdan öyle anlıyorum. Çok üzgünüm ama o herif sanki şu anda pis pis banada sırıtıyor gibi geliyor. Bu konuda hemen düzeltilecektir.
3.İncelemek ve kırılma nedenini öğrenmek isterim ki üreticiye bilgi verebilelim.
4. Sinyalin hiç bir darbeye maruz kalmadan kırılmasıda gerçekten çok garip ama önemli değil oda garanti dahilindedir.
5. Yapılanlar gerçekten yüz karası böyle saçma sapan çözümler eğer benim satın aldığım bir malada yapılmış olsa ben sizin kadar terbiyeli olmayabilirdim.
6. Eğer motosikleti fabrikamıza nakliye bedeli her iki yönlü tarafımızca ödenmek üzere gönderebilirseniz. Onarımını gerektiği gibi yapar. İncelememizi de yapar size iade ederiz. !!! bilmem sizi mutlu edermi. İsterseniz lazım olan parçaları vereceğiniz bir adrese yollayalım ve siz bedeli yine bize ait olmak üzere başka bir serviste yaptırın. Nasıl isterseniz öyle yapalım.
7. marmariste olduğunuzdan aklıma başka bir çözüm gelmiyor. Çünkü o servise değil bu servise git desem size yine bir külfet getirecetir. Ben kendimizi belki bir nebze affetirebiliriz diye bu çözümü öneriyorum. !!!
8. Şase değişmesi gerekiyorsa elimizde şasede , sinyalde , zincir gergde başka aklınıza ne gelirse hepsi var. Değiştiririz.
9. Size daha ilginç bir şey söyleyelim. Biz bu parçaları servislere hemen aynı gün yolluyoruz. Servislerin tek yapması gereken bir garanti parça istek formu doldurup talep etmek. Bu iş içinde her hangi bir bedel kimse ödemiyor. Ne binici nede servis.
10. Çok çok özür dilerim. Şu an için ne desem sizi tatmin etmeyeceğini biliyorum. En iyi şekilde onarımını yapmayı taahhüt etmenin dışında elimden bir şeyde gelmiyor.

Saygılarımla ,
expert

Konu müşteri memnuniyetiyle sonuca bağlandı !!!!!!!!!!
İlk yazıyı takip eden gün expert olaya el koydu ve firma satış müdürü telefonla aradı biz motoru göndermenin en az 10-15 gün motorsuz kalmak anlamına geleceğini bu yüzden marmariste bizim seçeceğimiz bir serviste olayın çözüme kavuşmasının bizim için en uygunu olduğunu firmaya bildirdik.
İCM ihtiyacımız olan tüm parçaları bize kargoladı. (dedikleri gibi kargo masraflarını firma ödedi) ve bu parçalar için hiç bir ücret talep edilmedi
Motor servisten bu gün çıktı (servis ücretide icm tarafından karşılandı ayrıca diğer jinlun sürücüsü arkadaşlar içinde gezici servisin marmarise gelmesi ayarlandı)
Bu işlemler esnasında firma yetkilileri bir arkadaş bir dost gibiydi hepsine teşekkürü bir borç bilirim ....hiç bir şekilde iş yokuşa sürülmedi.
Sattığı malın arkasında dimdik duran bu arkadaşları tebrik ediyorum işallah bundan sonrada böyle devam ederler bizde bu sayfalardan onları tebrik ederiz.
Burdan tekrar sesleniyorum garantide firmalarla sorun yaşayan arkadaşlar lütfen buraya yazın sorunu çözmek için bir kamuoyu yapalım.
sayfamız her marka vede modele açık

Konu BBRR tarafından (19-05-2006 Saat 17:27 PM ) de değiştirilmiştir..

Eski
  (#7)
TAVCI

TAVCI - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Piaggio X9 250
Kan Grubu: A Rh-
08-05-2006, 17:47 PM

Fırma Adı:Wuxı motor ( Seren Motorlu Araclar)
Fırma Tel:0212 858 08 85
Yetkili:Sezai Demirci (Satıs sınrası hızmet md.)

Agustos 2005 te satın aldıgım Wuxı scoozy marka motorum halen garantı kapsamında.13 Mart 2006 da motoru calıstırırken acayıp sesler gelmeye basladı.Avcılar dakı servıse goturdum ve mars rublelerının bozuk oldugunu soyledıler.ayrıca uzun suredır calısmayan km saatınıde fax cekerek sıparıs ettıler.parcaların 5 gun ıcınde elımızde olacagını ve garantı kapsamında ucretsız degısecegını soyledıler.
Ben 10 gun bekledım ve once servısı daha sonra merkezı arayarak sıkayetımı bıldırdım.fuar oldugu ıcın cok yogun olduklarını soyledıler.fuardan sonra gonderırız dedıler.fuar bıttı aradım bu sefer tasınıyoruz senın parcaları bulamıyoruz,bızı ıdare et dedıler.
O tarıhten ıtıbaren en az 10 defa fırmayı ve servısı aradım ama hıc bır cozum yok.Fırma yetkılısı Sezaı beye sıtem ettım.sıkayet edecegımı soyledım.ama degsen bırsey yok ve ben neredeyse 2 aydır parca beklıyorum.
Bu parcaları beklerkende egsoz dan ses gelmeye basladı.ben patladı zannettım ve servıse gıttım.egsozu maglayan saptama motorun ıcınde kırılmıs.Bence bunun garantıde degısmesı lazım.ben onu nasıl kırabılırım kı.Ama servıs garantı de degıl dedı ve 45 Ytl mı alarak tamır ettı.
Bu nasıl bır garantı,nasıl bır musterı memnunıyetı anlayamadım
Cın malı sıfır motor almaktansa kullanılmıs bır honda scooter almak daha mantıklıymıs.

Asla Gaza Gelme...
Eski
  (#8)
BBRR
Süper Moderatör

BBRR - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
08-05-2006, 17:50 PM

İlgili firmaya birer hafta ara ile iki mail atılmış ve cevap hakkı tanınmıştır...Firma her iki mailede cevap verme lütfunda bulunmamıştır...site üyelerine duyurulur....

Konu BBRR tarafından (19-05-2006 Saat 13:48 PM ) de değiştirilmiştir..

Eski
  (#9)
bur-k@

bur-k@ - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: 50 qt scooter arada tabanway olarak devam eder :)
Kan Grubu: B Rh+
Thumbs down çelik-kangda motosiklet alırken bir daha düşünün...... - 19-05-2006, 13:11 PM

1- akü bitik olduğu için ayak marşından çalıştırılan motorumun son dişlisi aşınmış ve orta sıklıkta takılı kalıyordu..

aldık araba tutuk servise götürdük motoru sökülüp yeniden takıldı ve 1 ay sonra gine tekrarladı o zmanda manisa da idim neyse söküp kendim taktım ve yoluma devam ettim. servise bir daha götürdüm yapılan çözüme bakın. kaynak yaptı herif. bak ahanda emniyet puntası attım bu teknoloji honda da var bir tek kaynak 15 ytl tuttu 5 ytl de işçilik ver bakalım 20 ytl
-abi bende 5 ytl var al sen bunu kalanını sonra veririim
-hadi bu seferlik böyle olsun!!

daha sonra sele söküldü takılırken vidası konulan yer kırıldı yağışlı havalarda bagajı sel götürür içi hep çamur olurdu

evet daha sonra uyduduruk şekilde takılan sele bir kasismiydi yoksa 2 kişi bindik diyemi neyse işte böyle çatlattı depo yerini

daha sonra ise arkaya kadar ilerledi yolda zangırdıyo bazen

ve sonu böyler oldu

beni yolda bırakan buji 2 defa ölüm tehlikesi atlattım tabi servis gelmedi mecbur bir motor servisine gittim ve bujü kablosunun yerinden cıktığını öğrendim....
buji bu hale 2000 km de geldi. garantiden değişmedi.... aldım verdim parasını bizim servis değiştirdi bujiyi para ile ..

herşeyi yapmasına rağmen bir türlü düzelmeyen ve yolda giderken bozulan aynlar servise götürdüğümde çizdirilen aynı zmanda

evet motor su an yatmakta ve 3300 km de krank mili dağılmış olduğu için

evet ilk servise ne zman gitmişiz

halbuki ben arızlardan dolayı ayda bir servis yolu tutuyorum
evet bir daha ki bakım ne zamanmış?

4500 km imiş deme daha km 3280 ???
evet garantiyi bozan yağ lan ne var 1 defa kendi yağımı değiştirmişimm
bunu da ustaya söyledim ve seviyesine de baktırdım

şimdi ne yapmalıyım unutmadan resim cekemyi unutmusum orta sehbayı tutan milinin somunu cıkmıs oraya ise bir çözüm bulundu aklınız kaçar 1 adet tel alıp oraya bağladı bak taş gibi sapa sağlam oldu dedi
akü değişti orjinal aküsü hep bitikti.....
arka lambası yanmıyor su an vaktim yok denilip sonraya bırakıldı....
ve çelik motoru aradığımda bana
-"ben size mi yoksa servise mi inanayım " cümlesi beni tav eden nokta oldu
SAKIN HA SAKIN ÇELİK-KANGDA MOTOR ALMAYINNNN

Konu BBRR tarafından (03-06-2006 Saat 19:41 PM ) de değiştirilmiştir..

ÖĞRENMEDEN,ÇALIŞMADAN,YORULMADAN,RAHAT YAŞAMANIN YOLLARINI ARAMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİREN MİLLETLER;ÖNCE HAYSİYETLERİNİ, SONRA HÜRRİYETLERİNİ,SONRA İSTİKLALLERİNİ,KAYBETMEYE MAHKUMDURLAR. K.ATATÜRK
Eski
  (#10)
BBRR
Süper Moderatör

BBRR - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
19-05-2006, 17:13 PM

İlgili firmaya mail atılmış ve cevap hakkı tanınmıştır...Firma cevap verme lütfunda bulunmamıştır...site üyelerine duyurulur....

Konu BBRR tarafından (23-05-2006 Saat 11:17 AM ) de değiştirilmiştir..

Eski
  (#11)
skeletonspider

skeletonspider - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: ARN 125
MOTOMAXin oyunu ! - 23-05-2006, 10:29 AM

merhaba arkadaslar,

araniza yeni katilan biri olarak (motorumu hala alamadigim icin yeni katilmis sayilirmiyim bilmiyorum) yasadigim son olayi sizlere aktarmak istiyorum.

hernekadar bazi arkadaslarin yerine gore hakli olarak hatanin bir kisminin bende oldugunu soyleyecegini duyar gibi olsam da yine de sizlere MOTOMAXin alicengiz oyunundan bahsedeyim sizlere.

iki hafta once cuma gunu ankarada bir motomax bayine siyah ARN125 almak icin gittim. uzun zamandan beri almayi dusundugum motor icin iyi bir tercih ve uygun fiyat firsatini kacirmadan bayi ile pazarligimi da yaparak motoru almak icin anlastim. Bayinin yakin ilgisi ve ekstralari (motor alanlara aksesuarlarda indirim ve daha once motor kullanmamislar icin ucretsiz egitim) aslinda oldukca hos baslayan maceranin sonunu gormemi engelledi sanirim.

bayi arkadas ellerinde siyah ARN olmadigini ama gumrukte olan motorlarin en gec bir hafta icerisinde gelecegini soyleyince ben de yarisi pesin yarisi kredi karti ile olmak uzere motorun parasini odedim. aradan gecen sure zarfinda talihsizlik olarak da adlandirabilecegimiz dolar ve euroda deli dalgalanmalar icime kurt dusurse de bayi arkadas bana paranin coktan motomax hesabina yatirildigini bu yukselislerin bizi etkilemeyecegini soyledigi icin icim rahat bir sekilde ehliyet kursuna yazildim.

gecen hafta sonuna dogru tekrar bayiyi aradigimda motorlarin henuz gelmedigini ama eli kulaginda gelmek uzere oldugunu soyledi.

ve bugun motomaxin web sayfasina baktigimda butun modellerin fiyatlarinin arttigini gorunce once basimdan asagi kaynar sular dokuldu sonra bayinin paralarin cok onceden yatirildigini soyledigi icin bu yukselisten etkilenmeyecegimi dusunerek telefonla bayiyi aradim. ve aci gercegi duydugumda hem kendime hem de hem de motomaxa acayip sekilde kizdim.evet bu artis beni de etkileyecekti. (yaklasik olarak 350 YTL) ve biraz sakin kafayla dusununce aslinda motorlarin teslimindeki gecikmenin aslinda bu artislari yansitmak icin olabilecegi gercegine ulastim.

eger odemeyi ilk konustugumuzda yapmayip dolar ya da euro alsaydim su an yapilan artislarla ilgili herhangi bir sikinti duymayacaktim. cunku biliyorum ki bu tarz artislar aslinda ureticiler tarafindan toleransi en az yapilabilecek artislardir(dovizdeki artislari kast ediyorum) ama odemeyi 2 hafta once yapip uzerine bir de boyle aptal yerine konmak beni acayip derece de sinirlendirdi.

bayi arkadasin bu konuda bir art niyeti olup olmadigini henuz cozemedim. cunku hala sakin kafayla dusunemiyorum. ama umuyorum boyle degildir.

simdi ilk aklima gelen sey durumu tuketiciyi koruma derneklerinden birine bildirip ne yapabilecegimi ogrenmek olacak. bu durumda aslinda sizlerin de onerilerini bekliyorum. baslangicta hatanin bir kisminin bende olabilecegini soylerken kast ettigim sey aslinda suydu. parayi odememe ragmen faturayi kestirmemis olmam. gerci odemeyi iki hafta once yaptigima dair bir kagit var elimde ama onun da cok gecerli olup olmadigindan emin degilim.

bu ulkede isler boyle yuruyor tarzi martavallar okumak, lanetler kusup sonra sinirimden kendimi yemek yerine elimden bir seylerin gelebilecegini umut ediyorum.

bir kavgada her zaman sunu dusunmusumdur. eger 10 yumruk yiyorsan en azindan bir tane de sen atmalisin. cunku o zaman vucudundaki yaralarin acisi daha az geliyor. yedim ama bir yumruk da ben attim. (Fazla mi icsellestirdim olayi )

sevgili(!) motomax zaten zar zor kazandigim alinterimden belki bir 350 YTL daha alacak ama emin olsun ki bu isin sonunda 350 YTL den daha fazla kaybedecek. reklamin kotusu olurmu olmaz mi gorecegiz.

uzunca bir mesaj oldu biliyorum ve kusura bakmayin ama dusundukce hala kendime cok kiziyorum, dusundukce hala daha fazla motomaxa kiziyorum.

selamlar

"Keep taking punches till their will grow tired" / P.J.
Eski
  (#12)
BBRR
Süper Moderatör

BBRR - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
23-05-2006, 15:15 PM

Firma atılan maile cevap vermiştir...tüketiciden gelen şikayeti ciddiye alan firmaya MT olarak teşekkür ederiz..

Alıntı:
Sayın H.Barış ŞUŞUT

motosiklet.net in gelişmelerini, sağ duyulu tavırlarını ve seçkin üyelerinin değerlendirmelerini zaman zaman izleyebilmekte ve takdirle karşılamakta olduğumuzu belirtir, aşağıdaki maille ilgili yaklaşımınıza teşekkür ederiz.

Son zamanlardaki %13-14 arası ötv artırımı ve yaklaşık %17 lere varan kur artışlarının, ithalatçı maliyetleri ve tüketici fiyatlarına 250 cc ve altı motosiklet ve scooterlere yansıması yaklaşık % 30 cıvarında olmuştur.

Şirketimiz Motomax-Keeway markası için ÖTV farkını değerli müşterilerine yansıtmama kararını alıp, bu hususta örnek bir davranış sergilemiş ve sizlerinde takdirlerini kazanmış olmasına rağmen, diğer yandan kurların kısa sürede anormal artışı ve bu artışın gitgide durulmayıp, devam etmesi bizleri istemediğimiz bir karar almaya yöneltmiş ve fiyatlarımızda makul ölçülerde ayarlama yapılmıştır.

Maili yazan arkadaşımızın bazı selzenişlerine katılmakla birlikte, şirketimizinde tasvip etmediği ancak dış etkenlerden kaynaklanan bu tür fiyat ayarlamalarının maalesef bundan sonrada her zaman olabileceğini belirtmek üzücü, ancak gerçektir. Ayrıca Motomax'ın, bünyesinde bulunan Avrupa ve diğer ülkelerde kalitesi kanıtlanmış birçok Markanın ürünlerini, dünya pazarlarındaki en düşük fiyatlandırmayla Türkiyedeki müşterilerine sunduğu bilinmektedir.

Henüz ilgili müşterimizin bize herhangi bir bilgisi ulaşmadığından, müşterimizin elindeki dökümanlar ve durumu anlatır bir yazıyla tarafımıza konunun detaylı araştırılması için müracaatını sağlamanızı rica eder, her zaman olduğu gibi bu defada müşteri memnuniyetinin sağlanacağından emin olabilirsiniz.

Saygılarımızla,

Motomax Motorlu Araçlar A.Ş.
www.motomax.com.tr
Konu hakkında MOTOMAX tarafından müşteriyede bir mail atılmıştır..

Alıntı:
Sayın Bora Acun ,

Mailiniz için teşekkür ederiz.
Konunun araştırılması için gerekli dökümanları 0 212 289 98 07 nolu fax ya da email yoluyla tarafımıza ulaştırmanızı , ARN 125 almak için Ankara'da hangi bayimiz ve kimle irtibatta bulunduğunuzu bildirmenizi rica eder ; en kısa zamanda müşteri memnuniyetinin sağlanması için gerekli olan ilginin gösterileceğini bilmenizi isteriz.

Saygılarımızla,

Motomax Motorlu Araçlar A.Ş.
www.motomax.com.tr
Motomax konu ile alakalı olarak beni 2 kere aramış üye ile bağlantı kurması sağlanmış ama henüz üye motorunu teslim alamamış motomax ankara bayisi üyeyi oyalamaya devam etmiştir..

Konu BBRR tarafından (12-06-2006 Saat 09:44 AM ) de değiştirilmiştir..

Eski
  (#13)
birolbirinc

birolbirinc - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: ramzey 125 - kanuni motocar
ramzey firmasına ilinden dolayı çok teşekkürler - 31-05-2006, 22:00 PM

geçen yıl aldığım ve hala garantisi devam eden motorsikletimin çekişinden ve sesindeki değişikletn dolayı servise gönderdim servis egsozun değişmesi gerektiğini ve bunun için 85 ytl verilmesi gerektiğini belirtmişler ben motorun garantisinin daha devam ettiğini bu işlermin garanti kapsamında yapılması gerektiğini belirttim fakat servisten olumlu bir yanıt alamayınca ramzey