Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Motosikletli imam, köylüler istemeyince istifa etti

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    excavatus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ocak 2010
    Şehir
    Eskisehir (şimdilik)
    Motosikleti
    BMW F650 ST
     
    Muğla’nın Dalaman İlçesi’ne bağlı Kapıkargın Köyü’nün motosiklet tutkusu nedeniyle ‘Tek teker imam’ lakabıyla tanınan imamı 24 yaşındaki Tarık Balkı, köylülerin ve müftülüğün, "Cemaat arkanda namaza durmaz" diyerek, tehdit ve baskıda bulunduğunu ileri sürüp, görevinden istifa etti. Balkı, "Benim değil, bu kişilerin yaptıkları dinen vacip değil" dedi.

    ÇILGIN İMAM FOTOĞRAFLARINI BÖYLE PAYLAŞTI

    Kapıkargın Köyü imamı Tarık Balkı’nın motosiklet tutkusu başına dert oldu. Bodrum, Göltürkbükü Beldesi Gölköy Camii’ndeki üç yıllık görevinin ardından dört ay önce Dalaman’ın Kapıkargın Köyü Camii imamlığına atanan Balkı’nın, motosikleti ile camiye gidip gelmesi cemaatin dikkatini çekti. Kot pantolonu, motosikletçilerin giydiği montu ve üzerinde ’Scorpion’ yazan kaskı ile farklı bir giyim tarzı olan Balkı’dan köylüler rahatsız oldu. "Kot pantolonlu, racing motosikletli, çılgın imam olmaz. Arkasında namaza durmayız" diyen köylüler, imam hakkında müftülük, kaymakamlık, jandarma ve ilçe emniyet müdürlüğüne şikayette bulundu.

    TEHDİT EDİLDİ

    Köyün gençlerinin, gitmesi ve imamlığı bırakması için iki kez tehditte bulunduğunu belirten Tarık Balkı, Dalaman Müftüsü Müftü Selahattin Bozkurt’un da sık sık kendisini çağırıp, şikayetler olduğunu söylediğini, motosikletle camiye gitmemesi konusunda uyarılarda bulunduğunu söyledi. Polis ve jandarmanın da tehditler konusunda kendisini ikaz ettiğini öne süren Balkı, motosiklet tutkusundan vazgeçmeyip geçen hafta Dalaman Müftülüğü’ne istifa dilekçesini vererek Bodrum’daki ailesini yanına döndü.

    ’HOCAM TEK TEKER YAPTA GÖRELİM’

    Aynı zamanda Bodrum Motosiklet Kulübü (BMK) üyesi olan Balkı, motosiklet tutkusunun babasından geldiğini söyledi. Tarık Balkı, şunları kaydetti:

    "Motosiklet, yaşam tarzım. Öyle ki sırf gezinti olsun diye Milas ve İzmir’deki arkadaşlarıma çay içmeye gittiğim oluyor. Genç, bekar olmam, giyimim ve motosiklet kullanmam son görev yerimde hoş karşılanmadı. Onların istedikleri, kafalarındaki takkeli, sakallı, elinde tespih, kumaş pantolonlu, sessiz sakin oturaklı bir imam. Bodrum’da büyüdüm yetiştim. Buradaki Gölköy Camii’nde imamlık yaparken bu tür sorunlarla karşılaşmadığım gibi aksine cemaat çok sever hatta motosikletim ile kahvenin önünden geçerken ’Hocam bir gaz ver de sesini duyalım’, ’Hadi bir tek teker yap, motosikleti kaldırda görelim’ der, alkışlarlardı. Yeni görev yaptığım köyde ufak bir tepki bekliyordum. ’Konuşur sorunu, çözeriz’ diye, düşünüyordum. Ancak, mahalle baskısının bu kadar artacağını tahmin etmemiştim. Görüştüğüm köyün ileri gelenleri, ’Genç ve bekar olmaktan geçtik, motor süren imam olmaz. Senden memnunuz. Bilgin var, sorularımıza yanıt veriyorsun ama şu kot pantolonu çıkar, motoru da bırak’ dediler. Benim değil, bu kişilerin yaptıkları dinen vacip değil. Motosiklet kullananlara serseri ve marjinal hayat yaşayan insan olarak bakıyorlarmış. Aynı yerde diş doktoru ve öğretmenin de motosikletleri var. Onların kullanması normal ama ben imam olduğum için değil. Oysaki ben birçok kötü alışkanlıklardan motosiklet sayesinde korundum."

    'SUNROOF’A DEĞİL GÖKYÜZÜNE İNANLARDANIZ'

    Tarık Balkı, "Sunroof’a değil gökyüzüne inananlardanız" diye konuştu. Balkı, şunları söyledi:

    "Ne kadar istemesem de motosiklet kullandığım için bana ’modern imam’ diyenler de var. İmamlığın zaten modernliği yok. Din, zaten yaşayış tarzına hayat tarzına en uygun olanı size verir. Hırsızlık yapma, hak yeme, insanlara, doğaya, hayvanlara zarar verme sadece dinin gereklerini yerine getir. İslam, hoşgörü ve kolaylık dini. İşte yobazlık denilen şey aslında benim yaşadıklarımdır. Yani bir imamın, görevi nedeniyle motosiklet kullanamaması, bu beni çok üzdü, psikolojimi bozdu. Bana göre imam uçak dahil her türlü aracı kullanabilir."

    KÖYLÜYE AYAK UYDURAMADI İDDİASI

    Dalaman Müftüsü Selahattin Bozkurt telefonla yaptığı açıklamada İmam Balkı’nın çok genç ve hayat tecrübesinin olmadığını söyledi. Köylülerin tepkisinin çok normal olduğunu ileri süren Bozkurt, "Balkı’nın motosiklet tutkusu hastalık derecesine ulaşmış. Kendisini çok kez uyardım. Neredeyse evine motosiklet ile girecek durumdaydı. Kullandığı motosiklet sürat motoru olduğu için günlük motosikletlere benzemiyor ve dikkat çekiyor, köyde gürültü yapıyordu. Bu nedenle gençlerle ve köylülerle arasında sorun çıktı. Bizi dinleseydi geleceği parlak bir imamdı. Ayrıca motosiklet tutkusu Facebook’a da yansımış. Facebook sayfasında garip garip fotoğraflar vardı. Köylüye ayak uyduramadı" diye konuştu.

    MOTOSİKLETÇİLERDEN DESTEK

    BMK Başkan Yardımcısı Ömer Ölçer de imam Tarık Balkı’ya yapılanın Ege insanına yakışmadığını belirtti. Ölçer, "Bu konuda hazırladığımız raporu Türkiye motosiklet Federasyonu’na ilettik. Arkadaşımızın bir an önce görevine dönmesi için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.









    Kaynak: Hürriyet
    HAYATINDA 1dk ICINDE ARDINDA BIRAKIP GIDEMEYECEGIN HIC BIR SEY OLMASIN...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    __sArSıLmAz__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ekim 2007
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Honda Cbr 650F
    cehalet diz boyu,imamda insan değilmi kardeşim motora binemezmi çok ayıp etmişler,zamanındada cübbeli ahmet hocada jet sky (böylemi yazılıyo bilmiyorum) ye bindi diye çok eleştirilmişti,art niyetli insanlarda bunu basında başka yerlere çektiler,kınıyorum,hatta biçok ilim irfan sahibi arkadaşım devamlı söyler : Peygamber Efendimiz Hz.Muhammet (S.A.V) günümüzde yaşasa leptop kullanırdı...
    Her asker yeşil bereli olamaz

  3. #3
    Alper41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2009
    Şehir
    Motoru Karamürselde Kendisi İstanbulda
    Motosikleti
    Kawasaki EN500
    bu imam arkadasimizi motordelisi.com dan biliyorum gayet iyi niyetli biri o forumdada kendisine yapilan baskilari belirtmisti umarim gorevine geri doner.
    Fikirlere Kurşun İşlemez .

  4. #4
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Ulem eger bu bizim hizliimam ise, onu burda bile istemediydik,cami cemaati naapsin?
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  5. #5
    ozgurakman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ekim 2008
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    FZ6 Fazer 98Hp (isviçre çakısı)
    bu memleketin yol almasına daha coookk var.
    "DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.

  6. #6
    Beycivan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    Bandırma-Balıkesir
    Motosikleti
    Honda Cbr 1100XX
    aslında din ve diyanet işleri gibi meselelerin ben pek burda bu şekilde paylaşılmasını istemiyorum. çok görüşlülük esasına dayanan bir konuda insanlar kendi fikrini beyan ederken her iki tarafı da bazen istemeden rencide edebiliyorlar. Burda maksat taraf tutmak değil toplumca doğru kabul edileni savunmak olmalı diye düşünüyorum arkadaşlar beni yanlış anlamasınlar saygılar.

  7. #7
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Toplumca dogru kabul edilen o kadar çok yanlis varki,bunlari savunmak abes olur.
    Mesele zaten yanlisi tartismak degilmi?
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  8. #8
    ergün1968 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ağustos 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    NC 700 SA
    Hiç birşeyi tartışmayalım,konuşmayalım o zaman.Bu mudur yani?
    AKILLI OLALIM;DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BU MÜKEMMEL COĞRAFYAYA,TÜRK İNSANINA VE TÜRK'LÜĞE SAHİP ÇIKALIM.100 YILI AŞKIN SÜRDÜRÜLEN TÜRK ULUSUNU BÖLMEYE YÖNELİK OYUNLARA ALET OLMAYALIM.HEPİMİZ KARDEŞİZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

  9. #9

    Üyelik
    25 Mayıs 2010
    Şehir
    Eskişehir
    Motosikleti
    Mondial 150 MC
    sevgili imam kardeşim senin ne işin var motosikletle falan. sen evinde muska yaz köylünün karısını kızını oku üfle !!! daha saygın olursun nefesi kuvvetli diye nam bile salarsın. töbe yarabbim töbe ya.dinizim bize amerika aya gidiyorsa bizim daha ileriye marsa gitmemizi emrediyor bu geri kafalı mallarda motosiklete bile karşı çıkıyor.
    "[B]Sarı[/B]"ya tutkumuz,yüreğimizde büyüttüğümüz "[B]Lacivert[/B]" sevdadandır.

  10. #10
    bugay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Kasım 2009
    Şehir
    istanbul
    başka bi sitede bi kaç ay önce istifa ettiğini yeni bi cami aradığını söylemişti haber alan var mı şuan nerede ?

  11. #11
    __sArSıLmAz__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ekim 2007
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Honda Cbr 650F
    Alıntı kolcay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sevgili imam kardeşim senin ne işin var motosikletle falan. sen evinde muska yaz köylünün karısını kızını oku üfle !!! daha saygın olursun nefesi kuvvetli diye nam bile salarsın. töbe yarabbim töbe ya.dinizim bize amerika aya gidiyorsa bizim daha ileriye marsa gitmemizi emrediyor bu geri kafalı mallarda motosiklete bile karşı çıkıyor.
    Her asker yeşil bereli olamaz

  12. #12
    hayta4567 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2009
    Motosikleti
    Regal Raptor DD 250E-9
    vallahi böyle zihniyetleri hiç anlamıyorum yaa bende atama bekleyen bir öğretmenim banada bazen ne işin var motorla sen öğretmensin vb. laflar ediyorlar çok üzülüyorum bu kalıplasmış düşüncelere.hatta öğrencilerine örnek olcan bırak şu işleri diyenlere keşke öğrencilerimin hepsi iyi birer motorcu olabilse diyorum )) şaka bi yana eğitim şartt...

  13. #13
    man4all - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Eylül 2009
    Şehir
    Bodrum
    Motosikleti
    Bmw f800 gs
    tarık balkı isimli konuda adı geçen imam arkadaşım şuan bodrum da cinemarine de salon görevlisi olarak çalışıyor.

  14. #14
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS

  15. #15
    inanck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ekim 2008
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    honda cbr 250r
    böyle dinamik modern adamları köylere yollarlar.
    şehirlere de çağın 20 yıl öncesini yaşayan yaşlı yaşlı hocaları koyarlar.
    sonra da ne bu arkadaş oradaki köylülerle içli dışlı olabilir, ne de şehirdeki hocalar şehir insanının dilinden anlayabilir. anlattıklarıyla insanlara hitap edemezler.

    koycan bu arkadaşı istanbula izmire, modern bir semtte bi camiye.
    her yere girip çıkacak, gençlerle kaynaşacak, ahbap olacak, gençleri sıkmadan din-iman-allah-kitap ne varsa insanlarla bu konuları onların anlayacağı üslupla paylaşacak

  16. #16

    Üyelik
    02 Ağustos 2010
    orta okul ve liseyi bursadaki bir cemaat kolejinde okudum,bizimde bir Mustafa hocamız vardı matematik öğretmeniydi,ve tıpkı diğerleri gibi cemaatçi ve dindardı,adamın yamaha virago motoru vardı,yaz kış motora binerdi,okula onunla gelirdi tam motorcu adamdı,ulem ne yaptılar ettiler o motoru sattırdılar adama,bir yıl dayanabildi adam baskılara.
    bana kuranda veya hadislerde tek kelime göstersinler motora binmek fena iştir diye ama gösteremezler.

  17. #17
    scuderia06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2009
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Yamaha Tenere 700 ,Yamaha Wr250 R 2013
    konuyu okumadım ama baslık yeterlı
    bence istifa etmekle en basta imam olarak hata etmiş sonra insan olarak ,cahiller ordusu geliyor bu ülkenin gelecegini karartmaya imamda fayda etmıyosa yazık onların hallerine.
    Instagram: gezgin_endurocu
    https://www.facebook.com/gezginendurocu?pnref=story
    https://www.youtube.com/c/GezginEndurocu52?gvnc=1

  18. #18
    mates - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2008
    Şehir
    Diyarbakır
    Motosikleti
    Kuba KEE 100 2017
    oradaki köylülere ve imam arkadaşımıza karşı çıkanlara THE İMAM filmini izlemelerini öneriyorum.(nedense bir çok kişi hacı feyzullah olmaya niyetli)(Hacı Feyzullah filmde bi karakter)

  19. #19
    Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Nisan 2010
    forumda bir başlık vardı! Motosiklet için nelerden vazgeçersiniz? Konusunu konuşuyorduk.
    Işte en güzel örnek!!
    Iyi ki ambulans kullanıyorum ambulans şoförleri biraz çılgın olur şeklinde bir önyargı var, o yüzden benim motoru pek yadırgamıyorlar
    112ciyiz

  20. #20
    man4all - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Eylül 2009
    Şehir
    Bodrum
    Motosikleti
    Bmw f800 gs
    Alıntı scuderia06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    konuyu okumadım ama baslık yeterlı
    bence motoru bırakmakla en basta imam olarak hata etmiş sonra insan olarak ,cahiller ordusu geliyor bu ülkenin gelecegini karartmaya imamda fayda etmıyosa yazık onların hallerine.
    keske konuyu okusaydınız.arkadas motoru bırakmadıgı için işi bıraktı


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)