Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yılın Sporcusu Nevin, Kenan İkinci Oldu

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
     
    57. yılda Milliyet okurları kürsünün zirvesine Avrupa Atletizm Şampiyonası’nın altın madalyalı rüzgâr kızı Nevin Yanıt’ı çıkardı

    Milliyet’in 57. Geleneksel Yılın Sporcusu Anketi, Türk atletizminin rüzgar kızı, engelleri adeta parçalayarak Avrupa Şampiyonluğuna koşan süper yeteneği Nevin Yanıt’ın zaferiyle noktalandı.

    Milliyet okurları 2010 yılının en büyük sporcusu olarak İspanya’nın Barcelona şehrinde yapılan Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda tarihi bir başarı elde ederek 100 metre engelli yarışında altın madalyayı boynuna takan Yanıt’ı zirveye çıkardı.

    Uluslararası birçok organizasyonda ay yıldızlı bayrağı başarıyla temsil edip bir çok kez final koşmasına rağmen büyük başarıların kıyısından dönen milli atlet Nevin Yanıt, Barcelona’da rüya gibi bir finalin ardından elde ettiği muhteşem zaferle bu haklı onurun ve en büyük ödülün sahibi oldu.

    Son yılların en çekişmeli zirve yarışının yaşandığı geleneksel ankette sene içindeki muhteşem performansı ile Dünya Süpersport Motosiklet şampiyonluğunu ikinci kez ülkemize getiren Kenan Sofuoğlu ikinci olurken; Dünya Voleybol Şampiyonası’nın “en skorer oyuncu” ünvanlı sultanı Neslihan Darnel üçüncü sırada yer aldı.

    Tanjevic fark yaptı
    Yılın Antrenörü oylamasında ise Basketbol Milli Takım koçu Bogdan Tanjevic, geleneksel anketin ilk gününde ele geçirdiği liderliği rakiplerine kaptırmadı ve mutlu sona ulaştı. Başkomutan apoletiyle görev yaptığı Dünya Basketbol Şampiyonası’nda Potanın devleriyle birlikte tarih yazan, yakalandığı talihsiz hastalığa rağmen ekibini yalnız bırakmayan Karadağlı hoca onurlu unvanın sahibi oldu.

    Şampiyonluk yolunda çok büyük bir avantaj yakalayan Trabzonspor?un başarılı teknik direktürü Şenol Güneş ikinci sırada yer alırken, Bursaspor’a 2009-10 sezonunda şampiyonluk mutluluğu yaşatan Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ise onur kürsüsünün üçüncülük basamağına çıktı.

    Zafer Demirel’in
    Geleneksel ankette koltuğa oturacak ismin son saatlerde belli olduğu ve büyük bir çekişme yaşandığı bir diğer kategori de Yılın Spor Adamı oldu. Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ile Trabzonspor Kulüp Başkanı Sadri Şener arasında geçen nefes kesen yarışı çok az bir oy farkıyla Demirel kazandı. Bu kategoride özellikle son haftaya girilirken büyük bir atağa kalkan Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı’nın önünde kürsünün üçüncülük basamağına çıktı.

    Alex zorlanmadı
    Yılın Sporcusu klasmanında Fenerbahçe’nin başarılı kaptanı Alex de Souza, geleneksel ankette unvana en rahat ulaşan adaylardan biri oldu. Yaklaşık bir ay süren yarışın ilk günlerinden itibaren koltuğu ele geçiren yıldız futbolcu takipçileriyle arayı her geçen gün açarak liderliğini ilan etti. Trabzonspor’un başarılarında önemli rol oynayan milli kalecisi Onur Kıvrak ikinci sırada yer alırken, Beşiktaş’ın tecrübeli oyuncusu Fabian Ernst yarışı üçüncülükle tamamladı.

    Devler zirvede
    Milliyet’in 57. Geleneksel Yılın Sporcusu Anketi’nde bir kıyasıya yarış da Yılın Takımı klasmanında yaşandı. Dünya Basketbol Şampiyonası’nda her maçını adeta bir final havasında oynayan ve güçlü rakiplerini teker teker devirerek Dünya ikinciliği gibi tarihi bir başarıyla Türkiye’ye büyük bir coşku yaşatan Basketbol Erkek Milli Takımı yarışı ilk sırada tamamladı. Avrupa şampiyonluğunu kılpayı kaçıran ancak Dünya Kulüplerarası Voleybol Şampiyonası’ndan büyük bir zaferle dönen Fenerbahçe Acıbadem Kadın Voleybol Takımı ise çok az bir oy farkı ile ikinci sırada yer aldı. Kürsünün üçüncülük basamağına ise son şampiyon Bursaspor oturdu.

    Özil fark attı
    Dünyada Yılın Sporcusu kategorisinde ise Real Madrid’in Türk asıllı yıldızı Mesut Özil, rakiplerine ciddi oy farkı yaparak unvanın sahibi oldu. Milliyet okurları, bir dünya devinde bir Türk futbolcu seyrettirmenin gururunu yaşatan yıldız futbolcuya büyük destek verdiler ve oy yağdırdılar. Bu klasmanda İspanya’nın Avrupa şampiyonluğunda başrola soyunan bir başka dünya yıldızı Xavi Hernandez ikinci sırada yer aldı.

    YILIN TAKIMI A MİLLİ BASKETBOL TAKIMI
    Yıllardır beklediğimiz heyecanı yaşama vakti gelmişti. Ülkemizin düzenlediği en büyük organizasyon olacaktı 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası finalleri. İlk turda aralarında Rusya ve Yunanistan gibi iddialı ekiplerin de olduğu grubu hiç yenilmeden lider bitiren 12 Dev Adam, finale kadar gidebileceğini göstermişti. Ardından Slovenya ve Fransa galibiyetleri alındı, son 4 takım arasına kalındı.

    Yarı finaldeki rakip Sırbistan’dı. Nefesler tutulmuştu adeta, heyecan doruktaydı. Sırbistan önde gidiyordu ama devler maçı bırakmıyor, final için direniyordu. Tam her şey bitiyordu ki sahneye Kerem Tunçeri çıkıyor, o unutulmaz turnikeyi bırakıyor ve bir anda Türkiye’de hayat duruyordu. Hayal değil, gerçekti. Dünya Şampiyonası’nda hiç yenilmeden finale kadar gelmiştik. Aslında ABD’yi bile yenerdik ama o nefes kesen yarı final sonrasında hiç dinlenmeden yeniden parkedeydik. Kupayı ABD kaldırıyordu ama biz tarihe geçmenin, destan yazmanın, tüm dünyaya 12 Dev Adam’ı tanıtmanın onurunu yaşıyor, Ay-yıldızlı formayı alınlarının akıyla taşıyan oyuncularımızla gurur duyuyorduk.

    MİLLİYET okurları da onlarla gurur duyduklarını verdikleri oylarla ispatladı, A Milli Basketbol Takımımız’ı 2010 yılının en başarılı takımı olarak kürsüye çıkarttı.

    NAMIK SEVİK ONUR ÖDÜLÜ MEHMET ALİ AYDINLAR
    (Acıbadem Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı)

    Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün federasyonları teşvik edip harekete geçirmek için büyük uğraş verdiği sponsorluk atılımında referans olacak, örnek gösterilecek bir birliktelikti Fenerbahçe ve Acıbadem ortaklığı. İki dev marka el ele verdi büyük hedefler belirledi. Bu projenin başındaki en yetkili kişi ise Sarı Lacivertli kulüpte yıllarca yöneticilik yapmış tecrübeli bir isim Mehmet Ali Aydınlar idi.

    Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığı Acıbadem Şirketler Grubu’nun ekonomik gücünü işbilir yönetici profiliyle harmanlayarak filede şampiyonluklara abone olmuş bir rüya takım yarattı. Başarıya giden bu yolda verdiği büyük emeklerin karşılığında da Namık Sevik Hizmet Ödülünü fazlasıyla hak etmiş oldu.

    YILIN ANTRENÖRÜ Bogdan Tanjevic
    (Basketbol A Milli Takım Antrenörü)

    2004 yılında göreve getirildiğinde ’2010′un kadrosunu hazırlayacağım’ demiş, sürekli Dünya Şampiyonası ile ilgili planlarını söylemişti. Ancak geçtiğimiz sezon hepimizi üzen bir gelişme yaşandı. Karadağlı çalıştırıcı ciddi bir hastalığa yakalanmıştı ve bu şartlar altında en doğru olan şey, görevi bırakıp, sağlığıyla uğraşmasıydı. Yapmadı tecrübeli çalıştırıcı, sağlığını riske ederek sahaya çıktı ve bizlere verdiği sözü tuttu, 12 Dev Adam’a madalya kazandırdı. Artık içimizden birisi o, zaten Türk vatandaşlığı için de geri sayım başladı. Milliyet okurları da bu fedakarlığı görmezden gelmedi, 2010 yılının en iyi antrenörü Bogdan Tanjevic dedi.

    YILIN SPOR ADAMI TURGAY DEMİREL
    (Basketbol Federasyonu Başkanı)

    Dile kolay tam 18 yıl oldu, Basketbol Federasyonu başkanlığı koltuğuna oturalı… İdeallerin ve hedeflerin adamıydı Turgay Demirel. Çıtanın hedefini belirlemiş, 2001 Avrupa Şampiyonası’nda final oynayan 12 Dev Adam, kazandığı gümüş madalya ile başkanın bu hayalini yerine getirmişti. Türk Basketbolu tavan yapmış, 12 Dev Adam şarkısı herkesin diline dolanmıştı. İşte o sırada Demirel yeni hedefi açıkladı, 2010 Dünya Şampiyonası’nda ev sahipliği yapacağız, madalya alacağız dedi. Çok büyük bir hedefti, ulaşılması zordu ama her şey planlanmıştı, hedefe adım adım varıldı.

    Sonunda o gün geldi çattı, Türk Basketbolu, tarihinin en büyük başarısını elde ederek dünya şampiyonasında ABD ile final oynadı, bir kez daha gümüş madalya kazandı. Yani yıllar önce konan hedeflere bir bir ulaşıldı. İşte bu hedefleri koyan, herkesi inandıran ve Türkiye’ye yaşatan isim Turgay Demirel, MİLLİYET okurlarının oylarıyla kürsüye çıktı.

    YILIN FUTBOLCUSU ALEX de SOUZA
    (Fenerbahçe)

    Profesyonellik konusunda her futbolcuya örnek olabilecek bir yaşam tarzıyla Süper Lig’in sayılı yıldızlarından biri Fenerbahçe kaptanı Alex de Souza. 7 sezondur formasını giydiği Sarı lacivertli ekipte tam bir istikrar abidesi oldu. Sakin ve seviyeliği kişiliğiyle Türkiye’de forma giymiş en başarılı yabancı futbolculardan biri olarak sadece kendi taraftarlarından değil, rakip taraftarlardan da sevgi ve saygı gördü. Sezon başında hocası Aykut Kocaman’la yaşadığı kriz günlerinde bile görevini aksatmayıp sakinliği seçti, 100 gol barajını devirip, 3 bininci golle tarihe geçti. Milliyet okurları büyük oy farkıyla Brezilyalı yıldız futbolcuyu kürsünün zirvesine çıkardı.

    Moto Aktüel
    Online Motosiklet Bilig Kaynagı


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    nukrozamrud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ekim 2009
    Şehir
    Karşıyaka
    Motosikleti
    Ktm Duke
    eğer birgün kenan moto gp şampiyonu olursa eminim birinci o olucaktır.

  3. #3
    Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2009
    Şehir
    Angaranı Bağları...
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Nevin de çok iyiydi ama...Gerçekten büyük başarı kazandı. Tebrikler
    #sürenadam

  4. #4
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Nevinin hakkini yememek lazim, Kenanin takimin sponsor bulmak gibi bir hakki ve sansi var, ama bir kosucu nun oyle bir hakki dahi yok. Devlet ona ya imkan verir yada vermez.

    Sonucta motor sporlarinin Moto GP veya F1 gibi yarislarinda ulkeler yarismadigindan milli sporcu diye bir statu de yok.
    Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

  5. #5
    takendy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayıs 2007
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    K 1300 GT
    Alıntı zeda3000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Nevinin hakkini yememek lazim, Kenanin takimin sponsor bulmak gibi bir hakki ve sansi var, ama bir kosucu nun oyle bir hakki dahi yok. Devlet ona ya imkan verir yada vermez.

    Sonucta motor sporlarinin Moto GP veya F1 gibi yarislarinda ulkeler yarismadigindan milli sporcu diye bir statu de yok.

    Nevin'in hakkını Nevin'e vermek lazım...
    zeda3000 aynı şeyleri yazmak yerine aynı düşüncede olduğumuzu belirtmek isterim.
    "Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
    "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet

  6. #6
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Alıntı takendy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Nevin'in hakkını Nevin'e vermek lazım...
    zeda3000 aynı şeyleri yazmak yerine aynı düşüncede olduğumuzu belirtmek isterim.
    Tessekurler
    Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

  7. #7
    Atahualpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2006
    Şehir
    Izmir
    Motosikleti
    RR 250E-9
    Atletizm, Spor branşlarının atasıdır. Atletizm de sürekli başarıyı göstermeyen/gösteremeyen bir ülkede diğer alanlarda büyük sportif başarıları düzenli olarak beklemek hayalcilik olur. Aynı bizde olduğu gibi. Uefa alırız sonrası tık yok, Final Four oynarız gerisi gelmez. Vs vs.

    Nevin in yaptığı bu nedenle türk spor tarihinde bir dönüm noktasıdır. Devşirme olmayan bir türk sporcusu üstüne üstlük bir sprint katagorisinde (en fazla teknik isteyen katagorilerden biridir) Avrupa Şampiyonu oluyor. Bu kızı gördüğünüz yerde alnında öpmek gerekir.
    YOU WILL NEVER WALK ALONE

  8. #8
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Nevin'in hakki Nevin'e tabi ama bu sonuçta beni dusunduren baska bir taraf var.
    Okuyucu oylariyla seçim yapildigi için çikan sonuctan, atletizmin motor sporlarindan daha fazla ilgi çektigi sonucunu çikarmak mumkun.
    Gerçi bu da dogal, atletizm ulkemizde çok basarilara imza atmamis olsa da, motor sporlarindan daha eski.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  9. #9
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Nevin'in hakki Nevin'e tabi ama bu sonuçta beni dusunduren baska bir taraf var.
    Okuyucu oylariyla seçim yapildigi için çikan sonuctan, atletizmin motor sporlarindan daha fazla ilgi çektigi sonucunu çikarmak mumkun.
    Gerçi bu da dogal, atletizm ulkemizde çok basarilara imza atmamis olsa da, motor sporlarindan daha eski.
    Coq aslinda soyle bir durum var. Nevin icin sadece sampiyon oldugu ilk iki gun haberlerde yer verildi. Nevini ne bir reklam da nede baska bir yerde bir daha duymadik. Zaten her ay bir yaris olmadigindan adi da pek gecmiyor.

    Buna nazaran Kenani her ay bir yaristan dolayi gazetelerde duyuyoruz, bunun harici bir erkek tras bicak firmasinin da reklamlarinda haftada bir iki kez prime time de gormek te mumkun.

    Sanirim okuyucular bu sefer sag duyulu davrnamislar.
    Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

  10. #10
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Bu arada (eğer ki yanlış hatırlamıyorsam) Kenan 2007'de ilk defa Dünya Şampiyonu olduğunda yılın sporcusu seçilmişti.
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

  11. #11
    edoxk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2006
    Şehir
    tekirdağ çerkez
    Motosikleti
    xl 1000 varadero bmw 650 gs vtsrm 650 xt660
    helal olsun sana helasl
    DÖNERSEN ISLIKÇAL. ....Huzur islamda,sen nerdesin


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)