Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: malesef uçtu kuşum :((
Kan Grubu: O Rh+
15-01-2008, 20:49 PM
vallahi billahi dudak uçuklatacak indirim varmış ha , gördüm dedim bu kadar fazla indiremezler biraz yükseltsinler bu arada şuan dudağım gerçekten uçuk 4 gündür böyleyim çok gıcık birşey
Çevrimdışı (offline)
Kan Grubu: A Rh-
15-01-2008, 21:23 PM
Bian yüreğim yerinden çıkacak gibi oldu...Eskiden 2liraya bir litre benzin alırdık...nerde kaldı o günler aaaah ah... (fazla da değil aslında bi 4-5 sene öncesine kadar)
Çevrimdışı (offline)
15-01-2008, 21:31 PM
Alıntı:
headhunter251´isimli üyeden Alıntı
Bian yüreğim yerinden çıkacak gibi oldu...Eskiden 2liraya bir litre benzin alırdık...nerde kaldı o günler aaaah ah... (fazla da değil aslında bi 4-5 sene öncesine kadar)
al işte , geçen seçim 5 sene önce olmuştu yani tayyip in ilk geldiği dönem.. o zaman başlamış vergiler fırlamaya.. TAYYİP = VERGİ . ben bunu anlarım. aslında başkası gelseydi yine vergi olacaktı ama bu kadar fahiş miktarlarda değil ! ah ulan vergisiz ülkede yaşasak fena mı olur
Çevrimdışı (offline)
15-01-2008, 21:46 PM
Alıntı:
THE_LANCET´isimli üyeden Alıntı
Ben mobiletime 1 milyona benzin alıyordum ozamanlar Normal benzin vardı
Bu arada vergisiz ülke nerden para kazanıp kalkınacak oda var Shadow_1905
avrupa veya amerika ülkeleri nasıl para kazanıp kalkınıyorsa bu ülke de öyle kalkınsın onlarda %3 vergi var , bizde %136.. onlar nasıl kalkınıyo biz kalkınamıyoruz ?
Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Peugeot trekker 100 ACİL SATILIK Gilera MX-R 125 pert oldu
Kan Grubu: A Rh-
15-01-2008, 21:52 PM
Alıntı:
shadow_1905´isimli üyeden Alıntı
avrupa veya amerika ülkeleri nasıl para kazanıp kalkınıyorsa bu ülke de öyle kalkınsın onlarda %3 vergi var , bizde %136.. onlar nasıl kalkınıyo biz kalkınamıyoruz ?
Ülkenin ekonomik durumuna bağlı vergi oranları. Ülkemizde üretim yok + tüketim had safada. Doğal zenginliklerimizin ise kullanılmasına izin verilmiyor veya sabote ediliyor. (yer altı zenginlikleri bor madeni vb.) Önceki mesajımdada söyledim Ülkenin içine ettiler. Neyse burda konuşulacak şeyler değil. Allah sonumuzu hayrede...
Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.
95 oktan benzinin 2003 yılındaki fiyatını biliyor musunuz... tam ayını hatırlayamayacağım ama 2003'te arabama litresi 3.09 YTL'ye benzin aldığımı çok iyi hatırlıyorum...
evet benzin fiyatları çok yüksek ama ben ne yalan söyliyeyim buna bile şükreder hale geldim... artan petrol fiyatlarıyla benzinin fiyatı ileride kim bilir kaça çıkacak..
Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: 600cc
Kan Grubu: A Rh+
16-01-2008, 00:10 AM
bu benzin fiyatlari kadar "politik malzeme" cikaran konu yok. bir kisi de cikip gercek nedenini aciklamamis. hicbir seyi degistirmeyecegini biliyorum ama ben bir deneyeyim kendimce. belki ilgilenen biri cikar.
once gercekler:
dunyada benzinin en pahali satildigi ulke (veya ilk bikac ulkeden biri) bizim ulkemiz. dogru.
bunun nedeni, gelir vergisi toplayamayan bir devlete sahip olmamiz yuzunden, devletin gelir kalemlerinin bu cesit vergilerle saglanmasi. maliyenin serbest meslektekilerden vergi toplamaya veya hacze gucu yetmiyor. bu yuzden vergisinden kacamayacaginiz seyleri alirken kesiyor vergiyi.
bunlar tamamsa simdi fark edilmeyen veya bilinmeyen noktalara gelelim:
bu hukumeti ben de sevmem. ama tum sacmaliklarina ragmen, benzin ustundeki (zaten hayvani olan) vergiyi son birkac yilda arttirmadilar.
benzin pompa fiyatlari da belli bir formule gore otomatik ayarlaniyor. biri cikip "hadi 5 kurus arttiralim, olmadi 3 kurus indirelim" demiyor.
uluslararasi petrol fiyati neyse, ona gore belli bir formulde, dolar kuruyla carpiliyor ve bulunuyor.
petrol varil fiyatlari son bikac ayda 100 dolara vurdu. ama son 20 gundur, ABD'deki resesyon endiseleriyle beraber 93 dolara indi. su andaki indirimin nedeni bu.
3-5 yil once petrolun varili 30 dolarlardaydi. yani sirf Turkiye'deki fiyatlar katlanmadi. ABD'de ornegin, 1 galon (3.8 lt) benzin o zamanlar 40 centken, simdi eyaletine gore 2.5-3 dolar arasinda.
peki bundan sonra ne olur?
- eninde sonunda bitecek bir dogal kaynagin fiyati zamanla 200 dolar da olacak elbet. o zaman hybrid motosikletler bile gelebilir.
- devletin maliyesi gelir vergisi toplamayi basarabilirse, benzin, telekom, motorlu tasit gibi mal/hizmetlerdeki "kacisi olmayan" vergiyi indirebilir. yani bakkaldan fis almaya alisirsaniz, seyyar saticilarin kokunu kurutursaniz, pazar yerine supermarketten alirsaniz... o zaman ozel vergiler azalir. bu bir tercih meselesi. ya orda odeyeceksin, ya surda.
ulkenin sorunu genel anlamda vergilerin yuksek olmasi degil. gelir esitsizligine ek olarak, az sayidaki zenginin vermedigi vergiyi cok sayidaki dusuk gelirlinin vermek zorunda kalmasi.
Konu 507rr tarafından (16-01-2008 Saat 00:13 AM ) de değiştirilmiştir..