Bir Gaziantep li olarak bende biraz yorum ekliyeyim. Kilis ilimiz bir evde 2 hatta 3 motor olduğuna şahit oldum. Yani bir ailede yetişmiş bireyler arasında nasıl cep telofonu varsa o ailenin erkelerinde de ayrı ayrı motor olduğuda gerçek. Kilis te o kadar çok motor kazası oluyor ki; Yaralanmanın haddi hesabı yok. Çünki motora(buna Gaziantep te dahil) kasklı binen helede yazın hiç göremezsiniz.

Ben bile bazen şehir içinde gezerken rastlıyorum. Bazıları soğuktan korunmak için kask takarken, bazıları ona bile tenezzül etmiyor bende baya sinirleniyorum

şuan zaten Kilis ilimizde eskiden Gaziantep te bulunan motor yasağı kilise kaymış diye bir duyum aldım.(yakın zamanda gitmedim) Belli başlı caddelerine (anca 2-3 tane) motor giremiyormuş. Ama bana mantıklı gelmedi. Her evde iki yada üç tane olan motorları zor yasaklarlar.
umarım kısa zamanda sadece kask la değil diğer koruma ekipmanlarını da giyerler. Çünki ben hadi montu geçelimde dizliği gören uzaylı görmüş gibi bune acaba diye dönüp bir daha bakıyor.

kusura bakmayın çok devrik cümle kullandım sanırım. Kazasız,belasız, iyi sürüşler.
Gaziantep Mt