Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Geleceğin Harley'cileri meslek lisesinde yetişiyor

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    10 Ekim 2006
    Harley Davidson Motosiklet Eğitim Laboratuarı öğrencilerinin ortak hayali, ileride bir Harley motora sahip olabilmek.


    Bağımsız ve özgür yaşam felsefesini benimseyen motosiklet markası Harley Davidson, Şişli Motor Meslek Lisesi içinde açtığı bölümde geleceğin Harley ustalarını yetiştirmeyi amaçlıyor..

    Motor tutkunları için Harley Davidson'ın ayrı bir yeri vardır. Hızı, özgürlüğü benimseyen yaşam felsefesi, aksesuarları ve kıyafetleri ile Harley'ciler her yerde kendilerini gösterir. Amerika'nın en büyük motosiklet üretim fabrikasına sahip olan Harley Davidson, ülkemizde de son yıllarda oldukça rağbet görüyor. Öyle ki Harley satışlarında göz ardı edilemez bir artış söz konusu. Harley Davidson şimdilerde ise, Şişli Motor Meslek Lisesi içinde açtığı bölümle geleceğin Harley ustalarını yetiştirmeyi amaçlıyor.

    "Bir motosiklet markasının da okulu mu olur?" demeyin. Çünkü bakımı, teknik parçaları ve felsefesi ile Harley Davidson sıradan motosikletlerden çok farklı. Zaten verdiği eğitim de liseyle sınırlı değil; markanın İngiltere'de bir de üniversitesi bulunuyor. Şişli Meslek Lisesi içindeki Harley Davidson Motosiklet Eğitim Laboratuarı ise bu yıl açıldı. Toplam 32 öğrencisi olan okul, Türkiye'de motosiklet alanında eğitim veren tek eğitim kurumu. Okulun, yıllarını motosiklete vermiş iki öğretim görevlisi var. 18 yaşından itibaren motora binen Sabri Türeten, "Harley Davison sayesinde ülkemizde önemli bir açık kapandı. Diğer ülkelerde iki tekerlekli motorlar hakkında eğitim veren bölümler var, ancak bizde yoktu. Burası bir motosiklet laboratuarı. Türkiye'de Harley tutkunu birçok insan var ve motorlarını götürebilecekleri bir yetkili servis yoktu, şimdi o da oldu. Hedefimiz; motor ve motosiklet denilince insanların ilk olarak aklına gelmek," diyor.

    YURTDIŞINDA İŞ İMKÂNI

    Okulun 17-18 yaşındaki öğrencileri, Harley efsanesinin bir parçası olabildikleri için kendilerini çok şanslı hissediyorlar. Birçoğu için gerçek bir Harley'i yakından görmek sadece hayalken, şimdi bir sürü motosikletin içinde eğitim alıyorlar. Ülkemizdeki tek yetkili servis burada olduğu için, Harley kullanıcıları, motorlarını buradaki servise bırakıyor, öğrenciler de hep hayalini kurdukları motorları yakından görme fırsatı buluyor. Zaten görüştüğümüz öğrencilerin birçoğu, bir gün kot montu, şapkası, bandanası ve fuları ile Harley Davidson motoru kullanmayı hayal ediyor. Bu okul da onların hayallerini, gerçeğe bir adım daha yaklaştırıyor. Üstelik okuldan mezun olduktan sonra öğrenciler için birçok imkân açılıyor. Sertifikayı alan öğrenciler, bu belge ile dünyanın herhangi bir yerinde Harley ustası olarak çalışma şansı elde ediyor. Ama daha da uzmanlaşmak, bir Harley profesyoneli olmak isteyenler için de fırsatlar bitmiyor. İngiltere'deki Harley Davidson Üniversitesi, sertifikalarıyla başvuranlara kapılarını açıyor.

    SEÇİM KRİTERLERİ

    Okula girebilmek için sadece motosiklet tutkunu olmak yetmiyor. Öğrenciler yetenek sınavı ve mülakata tabi tutuluyor. Her iki sınavı da geçen, karne notları yüksek, istekli öğrenciler de okulda okuma hakkına sahip oluyor. Eğitim sadece Harley Davidson motorlarıyla da sınırlı değil, motosikletle ilgili tüm teknik bilgiler veriliyor. Ayrıca İngilizce ve bilgisayar dersleri de mevcut. Yani mezun olanlar bir Harley ustası olmasa bile, başka bir motosiklet markasında çalışma şansı elde edebiliyor.

    Başarılı öğrenciler İngiltere'deki Harley Davidson Üniversitesi'ne kabul ediliyor.

    Kullanıcısı ne diyor?

    Uğur Tınaz 'Felsefesi özgürlük'

    "Ben yaklaşık iki yıldır Harley Davidson kullanıyorum. Daha önceleri farklı motorlar kullanıyordum. Ama şimdi bunun ruhunu aldıktan sonra, asla başka motor kullanamam. Harley, özgürlük demek. Ancak İstanbul trafiğinde alamıyorsunuz tadını. En güzeli şehirlerarası kullanmak. Bazen 70-80 sürücü bir araya geliyor ve geziler düzenliyoruz. İnanılmaz keyifli oluyor. Büyük olduğu için kullanım rahatlığı çok yüksek. Sıradan bir motosiklet gibi değil."

    Yetenek sınavıyla laboratuara giren öğrenciler, motorun en ince ayrıntılarını öğreniyor.

    'Hayalimiz gerçek oldu'

    Adem Yağızoğlu

    "Motosiklete karşı aşırı bir ilgim var. Bu okula da o yüzden girdim. Tabii Harley Davidson olması çok önemli. Mezun olduktan sonra Harley ustası olmak istiyorum. Mümkün olursa liseden sonra da Harley akademisinde eğitimime devam edeceğim."

    Cengiz Baçık

    "Harley Davidson küçüklüğümden beri televizyonlarda gördüğüm bir marka. Tam benim tipime uygun bir motosiklet. Görüntüsü muhteşem ama asıl ünlü olan motorun sesi. Mezun olduktan sonra bir tane de ben alacağım. Harley'ci olmak istiyorum. Deri montumu giyip, aynı marka botlarımı altıma çekip, motorumla gezmek istiyorum. Ben de zincirli pantolon giyeceğim o zaman."

    Cenk Gerçek

    "Küçüklükten beri ilgi duyuyorum bu markaya. Ben geleceğimi kurtarmak için bu bölümü seçtim. Harley Davidson büyük bir marka. Onun sesine hayranım. Üniversiteden sonra bu işi yapmak istiyorum. Yurtdışında bir servise başvuracağım. Hayalimde İngiltere ya da Amerika var. Harley bir yaşam stili."

    Abidin Yalçın

    "Büyük bir marka olduğunu düşünüyorum. Bilgisayar oyunlarında ve filmlerde görüyordum. Terminatör filminde Arnold Schwarzenegger biniyordu Harley'e. Ben de kullanmak istiyorum ama çok pahalı."

    İsmet Kahraman

    "Motor alanında açıkları kapmak için geldim bu okula. Zaten motor kullanmayı seviyorum. Bir arkadaşımın Harley'i vardı, sürmek istedim pahalı diye vermedi bana. Ama şimdi ben o motorun teknisyeni olacağım. Bir geleceğim olsun istiyorum. Yurtdışında teknisyenlik yaparım belki."


    kaynak: sabah


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    çok güzel bir düşünce harley'i kutluyorum . ilerde kuru kuruya sallayan ustalar yerine okumuş bilgili egitimli ustaların olacagını bilmek oldukça sevindirici

  3. #3

    Üyelik
    01 Nisan 2007
    Şehir
    İstanbul - Eyüp Sultan
    Motosikleti
    Mondıal 150 Mcx
    arkadaşlar bende şişli meslek te okuyorum şansa bak beni görmemişler allah kahretsin ama iyi olmuş bu röportaj
    4 Teker Bedenimi 2 Teker Ruhumu Taşır...!:cat:

  4. #4
    hyosung250r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Eylül 2006
    Aa benim baba orda müdür yardımcısı motorlar hiç eksik kalmıyor şansa bana yaramıyor bende race var.

  5. #5

    Üyelik
    09 Mart 2007
    Şehir
    istanbul/bostancı
    Motosikleti
    cbr 125
    çok güzel bir şey bu ya düşünenleri tebrik ediyorum
    ZAFERE KADAR DAİMA!!

  6. #6
    Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2005
    Motosikleti
    BMW F650FB
    bravo.
    yetişsin torunlar.

    piston - sekman - biyeller,
    bize motorcu derler...
    lastik gibi uzarız,
    piston gibi,...

    (Ş.E.M.L. 1990 mezunuyumdur )
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

  7. #7

    Üyelik
    15 Mayıs 2007
    Şehir
    Ayvalık
    Motosikleti
    Yamaha YBR 125
    Güzel bir olay Türkiye ve arkadaşlarımız için.Peki Türkiye de bu tür eğitim veren meslek yüksek okulları yada üniversiteler yokmu???Bilen arkadaşlarımız abilerimiz yardım ederse çok mutlu olucam.Sadece Ankara da bir üniversitede otomotiv müh. olduğunu biliyorum.Eğer yardım ederseniz sevinirim.Herkeze saygılar


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)