Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Hız tutkunlarına süper motosiklet

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    10 Ekim 2006

    ’Dynojet’ teknolojisi motosiklet tutkunlarına risksiz yüksek hız denemelerine fırsat veriyor. Araç 300 kilometreye kısa sürede ulaşıyor.

    ANITTEPE Gençlik Caddesi’nde açılan Suzuki Yetkili Bayii Korlas RPM motosiklet tutkunlarına eşsiz bir fırsat sunuyor. Dünyaca ünlü Moto GP yarışçılarının da kullandığı ’Dynojet’ teknolojisini Başkent’e getiren Korlas, motosiklet sahiplerine motor hareket halinde olmadan yüksek hız denemleri yapma şansı veriyor. Yüksek hız denemeleri dışında motosikletteki arızalarında tespitini sağlayan Dynojet teknolojsini Suzuki Satış Sonraı Hizmetler Müdürü Ali Karakoç şöyle anlattı:

    TEKNOLOJİ HARİKASI

    "Dynojet i250 modeli teknolojinin en son cihazı. Bu cihaz motosiklete bağlanıyor, test ve modifikasyon yapıyor. Motosiklet sahibi aracının performansını ölçebiliyor, son hızını görebiliyor. Tekerler dönüyor ama motor gitmiyor. Motosikleti kullanan saatte 300 kilometre hızla giden bir motorun yüzüne çarpan rüzgarı hissederken bir yandan da çayını kahvesini yudumlayabiliyor. Dynojet’in bir faydası da motordaki arıza tespitinin kolaylıkla yapılabilmesi. Dünyadaki Moto GP yarışlarında da, Suzuki’nin AR-GE çalışmalarında da Dynojet i 250 kullanılıyor. Motoru Suzuki olamyanlar da bu cihazı kullanabiliyor."

    Kask ve eldiven kullanmak şart

    Korlas RPM’nin sahibi Levent Gürcan motorsiklet tutkunlarına şu uyarıda bulundu: "Motosiklet kullanırken ’aksesuar’ olarak nitelendirilen kask, eldiven gibi gereçlerin hepsi hayati önem taşıyor. Bizim kullandığımız kasklar savaş uçağı pilotunun kullandığından daha sağlam olmalıdır. Onun paraşütü ver ama motosiklet sürücüleri 300 kilometreye kadar çıkabilen hızla her an düşme tehlikesi yaşıyorlar. Bu yüzden en kaliteli kaskı ve giysiyi kullanmak zorundalar."

    Deniz GÜREL

    alıntı: hürriyet


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ahmetnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    BMW F650 GS DAKAR '06
    A2 eyliyeti olmayanlarada gün doğdu desinize
    45km yol + 90km/h = 30dk. 45km yol 180km/h=15dk. kazancımız 15dk, peki kaybedeceklerimiz

  3. #3
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Yanlizca biraz duzeltme yapmak lazim bu makalede bahsi gecen Dyno Jet bir olcum cihazidir , hiz yapmak icin kullanilan bir platform degil. Amaci her viteste motorun nekadar beygir ve ne kadar tork uretigi , zorlu anlardaki performanci ni ekrana vermek icin yapilir. Super bike yolda giderken sagina soluna takilmis bir kablo ile hareket etse bu ancak tehlike sacardi. Bu yuzden basit bir roll bar uzerine oturtulan motor her vites ve hizda denenip elde edilen sonuclara gore gerekli modifikasyonlar yapilir. Bu sistem genelikle modifiye ve performance olcumu icindir. Yani fabrika cikisi bir super bike ile modifiye edilmis arasindaki fark degerlerini orataya koymak icin de kullanilir.
    Sanirim yaziyi yazan gazeteci dyno jet in ne oldugunu anlamadigindan kendi kafasina gore bir seyleri karalayip cahil yazisini bizimle paylasmis.

    ekteki video olayin nasil gerceklestigi konusunda gorsel vermekte

    http://www.youtube.com/watch?v=R92iFOgpDno
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

  4. #4
    superzzt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2006
    Şehir
    istanbul-göztepe
    Motosikleti
    BWS 135 + GT650 Comet
    Motor bayiisinin dediğine bakarmısınız.Kask eldiven takın 300 çıkmak mübahtır.nerdeyse bunu demeye getiriyorlar.Pist ayrı bir olay ama otobanlarda bu süratlere çıkmak veya mariet saymak vealet çıkabilir istersenizde çıkar onun için sıkı korunun demek veya lafı oraya getirmek.Komiktir ve yazıktır.
    Umarım bu yazıyı gazetede yazan muhabirin hatasıdır.

  5. #5
    patriote - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ekim 2006
    Şehir
    Gurbet
    Motosikleti
    Var
    @Zeda;
    dikkatin için tebrikler.
    Okuyan da yeni bir simülasyon aleti buldular sanacak.
    Ehliyeti olmayanlara falan gün doğmadı arkadaşlar.
    Eğer motosikletinize herhangi bir modifiye yaptıysanız,
    yaptırdığınız yerde olmazsa olmaz bir cihazdır.
    Test için de kullanılır...
    Bir rampa ile çıkılan ve arka tekerin dönmesi için özel bir düzeneğe sahip bir platformdur.
    Daha teknik detayına inmeye gerek yok.
    Fakat rüzgar falan olmaz.

    Yazının sadece çayınızı içebilirsiniz kısmı gerçekçi olmuş.

  6. #6

    Üyelik
    13 Mayıs 2007
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    CBF 250
    Alıntı superzzt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motor bayiisinin dediğine bakarmısınız.Kask eldiven takın 300 çıkmak mübahtır.nerdeyse bunu demeye getiriyorlar.Pist ayrı bir olay ama otobanlarda bu süratlere çıkmak veya mariet saymak vealet çıkabilir istersenizde çıkar onun için sıkı korunun demek veya lafı oraya getirmek.Komiktir ve yazıktır.
    Umarım bu yazıyı gazetede yazan muhabirin hatasıdır.
    ya tabiki de muhabirin cahilliğinden kaynaklıdır.Hiç bi bayi sahibi böyle labunyadan konuşabilir mi dynomometer denen aleti zaten patriote ve zeda açıklamışlar.Yani herşey normal.Ek bir durum yok maaleseff tühh be hayali bile güzel ama...rüzgar tüneli falan
    :pr::pr::pr:


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)