Valla bende bir kurt köpeği vardı. Hayvancağızı alıştırdım Benim motorun arka koltuğunda paşa paşa gidiyordu... Hemde patilerini omuzlarıma koyuyordu. Yoldan geçenler alık alık bakıyordu. Bir seferinde Trafik polisi durdurdu.
TP: Dur bakalım duuur...
Ben: (Gayet nizami yanaşarak ve yüzüme en şirin gülüşümü ayarlayarak) Buyrun memur bey...
TP: Arkandaki ne öyle?
Ben: Köpeğim
TP: (Yanaşamıyor ) saldırır mı?
Ben: Yok canım...O kime saldıracağını bilir.
TP: Haaa ee nasıl biniyor öyle o?
Ben: Ben eğittim...(Bizim ki bu arada Hızla geçen bir araca Havlıyor)
TP: ( Geriye doğru arayı açıyor) Eee hani bi şey yapmazdı bak havlıyor...
Ben: O süratle giden araca havladı... Çok kızar...
TP: (Gülüyor) Desene radara lüzüm yok. Koy köpeği yola havlayınca bas cezayı...( Bizimki motordan iniyor aşağı memura gidiyor...Yalaka yalaka dilini yandan sallamış ... Memur biraz tedirgin ....Eee üstüme geliyor hemşerim...
Ben : Korkma bir şey yapmaz...seni tanımak istiyor... Bırak koklasın...
(Bizimki memurun önünde duruyor... Rin tin tin yalakalığı ile arka ayaklarının üzerine oturup doğrularak sağ patisini uzatıyor. Memur şaşkın bakışlarla )
TP: eee bu elini uzattı... Ne yapayım?
Ben: Tokalaş onunla seninle dost olmak istiyor...
TP: (Tokalaşıyor.) Yahu ne şirin bir hayvan bu...Allah Allah...
Ben : Onlarda canlı ilgilenip eğitince böyle oluyor. (Kasılıyorum bu arada benimkine pirzola almayı düşünüyorum. Çünkü yırttık ehliyet yok ya...İşi bağladı kerata diye ...)
TP: Neyse ben sizi yolunuzdan ettim... Adı ne bunun
Ben : Bruce Lee ...Hadi oğlum...(Benimki koşuyor bir hamlede arka koltuğa tırmanıp patilerini omuzlarıma koyuyor. Polise el sallayıp ayrılıyoruz ordan)
Belki adamcağız eşşeğini eğitiyordu motorla seyahat için...

Aslında en iyi fon müziğide " Eşşeği saldım Çayıra/ Otlaya karnını doyura Türküsünü kullanmak lazım... Eşeği koydum motora / Binipte keyfini çıkara /