Arjantin, Şili ve Bolivya’da ülkemizi temsil edecek sporcularımız Şakir Şenkalaycı ve Serkan Özdemir’in katılacağı Dakar Rallisi’nin tanıtım startı, “Spor, Barış ve Kardeşliktir” sloganıyla Batman’dan verildi.

Başarılı sporcularımız Şakir Şenkalaycı ve Serkan Özdemir’in, Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun desteğiyle temsil edeceği Uluslararası Dakar Rallisi’nin tanıtım stratı Batman’dan verildi. Vali Azmi Çelik’in verdiği starta; Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayça, TMF Asbaşkanı Ogün Baysan, Hamit Dizman, Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nedim Akülke, Gençlik Spor İl Müdürü Halil Çöl, Batman yerel yöneticileri ile Batmanlılar büyük ilgi gösterdi.



“Spor, Barış ve Kardeşliktir” sloganıyla Batman’dan başlayıp, Mardin ve Şanlıurfa Suruç’ta bitecek organizasyon için Batman Valisi Azmi Çelik, “Motosiklet Federasyonu’na çok teşekkür ediyoruz bu büyük organizasyonun startını ilimzden verdikleri için. İnşallah sporcularımız ülkemizi Dakar’da başarılıyla temsil edecekler. Bu organizasyon Batman’da motosiklet sporları için bir milat olur. Gelecek yıllarda motosiklet şampiyonalarını ilimizde düzenlemek istiyoruz.” dedi.

Batman'dan önce Hasankeyf daha sonra da Midyat'a geçen sporcularımızı yöre halkı ilgiyle karşıladı. Şampiyonlarımızla bol bol hatıra fotoğrafı çektiren gençler ve çocuklar, başarı dileklerinde bulundular.











Mardin’den Dakar’a Büyük Heyecan Devam Ediyor

Sporcularımız Şakir Şenkalaycı ve Serkan Özdemir’in katılacağı Dakar Rallisi’nin ikinci tanıtım startı, “GAP’tan Dakar’a” Mardin’de yapıldı. Tanıtım startına çocuklar büyük ilgi gösterdi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun desteğiyle Dakar Rallisi’ne katılacak sporcularımız Şakir Şenkalaycı ve Serkan Özdemir’in katıldığı “GAP’tan Dakar’a”’nın ikinci tanıtım startı Mardin’de yapıldı. Cumhuriyet Meydanı Müze önünde yapılan seramoniye Mardin Vali Yardımcısı Tolga Kamil Ersöz, Mardin İl Spor Müdürü Mustafa Kuzu, TMF Asbaşkanı Ogün Baysan, Hamit Dizman, Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nedim Akülke, Mardin yerel yöneticileri ile minik öğrenciler katıldı.



Mardin İl Spor Müdürü Mustafa Kuzu ise, “Bu tarz organizasyonların Güneydoğu’da yapılması Federasyonun başarısıdır. GAP’ın tanıtımı ve turizm açısından Dakar ve benzeri yarışmalar neden burada olmasın. Bölgenin tanıtımı için ulusal ve uluslararası bu tarz etkinliklerin çok önemi var” diye konuştu.Proje kapsamında iki milli sporcumuz Mardin Kızıltepe Sürekli İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti. Şakir Şenkalaycı ve Serkan Özdemir öğrencilere sınıfta motosiklet, kask ve yarışlarla ilgili bilgiler verdi. İlk kez profesyonel yarışçıları karşılarında gören minik öğrenciler sporcularla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.







Kaynak: Türkiye Motosiklet Federasyonu