Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motosiklet kazalarında ölümlerin yüzde 90'ı kafaya darbeden kaynaklanıyor

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
     
    Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yurt genelinde motosiklet kazalarıyla ilgili yaptığı çalışmada, kazalarda ölümlerin yüzde 90'ının kafadan darbe alınması sonucu meydana geldiği belirtildi.

    Manavgat Emniyet Müdürü İsmail Taşkıran, motosiklet kazalarında sürücülerin yüzde 90'nın hayatlarını başlarını çarpmaya bağlı kaybettiğini yineledi.

    Motosiklet kullanımında başın kazalarda korunması için kask takılmasının önemli olduğunu belirten Taşkıran, çoğu zaman küçük gördüğümüz ihmallerin ölümle ve ömür boyu tekerlekli sandalyeye bağlı hayatını devam ettirmeye mahkûm bırakacağını söyledi. Motosiklet sürücülerinin, seyir halindeki araçların hayatlarını tehlikeye atmamaları için aşırı hız ve motor üzerinde denge kaybına neden olacak akrobatik hareketlerden kaçınmaları tavsiyesinde bulunan Taşkıran, "Kaskı kendi can güvenliğimiz için takalım. Motosiklet kazalarından ölümlerin yüzde 90 kafadan alınan darbelerle oluyor. " diye konuştu.

    Kaynak: Bugun.com.tr


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    turkish39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Nisan 2012
    Şehir
    KIRKLARELİ
    Motosikleti
    RX3 İ EVO
    Kask(kola takılan kaskların kolu korumadığının artık farkına varılsın lütfen,ŞEKLİNE BAKARSANIZ KAFANIZA GÖRE TASARLANDIĞINI ANLAMANIZ ÇOK BASİT),gereksiz ANİ HIZLANMALAR ve hava atma çabaları (bilhassa şehir içlerinde çok daha tehlikeli),Kasksız yola çıkıldığı için belli bi zaman sonra gözlerdeki yaşlar görüş açınızı zorlar,silerken hem komik gözüküyorsunuz,hemde denge kaybı(sözüm sana Rauf Denktaş bulvarındaki ss kullanıcısı ateşli genç,çok komik gözüküyordun ondan güldüm.)Kask takmayan gençlik anlıyorum hava atmak için suratınızın görükmesi lazım ama o surat dağılınca ne yapacan???Efendi efendi kullansan emin ol daha çok hayran kitlen olacak.O garip eksoz böğürtmelerin ve patlatmaların sana hayranlık kazandırtmıyor aksine akraba kitlen çoğalıyor.
    makseli, McBay, ramizan83 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  3. #3

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    highside crash dedikleri cins kazalarda kafa darbe alıyor, buna dikkat edelim. Buna benzer yani.
    http://www.youtube.com/watch?v=rlMbFlPzS24
    http://www.youtube.com/watch?v=JwlZiArfnYg

  4. #4
    Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2009
    Şehir
    Angaranı Bağları...
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Ben de kaplumbağalar yavaş hayati fonksiyonlarından dolayı uzun ömürlü olurlar, siz de yavaş olun acık ! şeklinde bişeyler bekliyordum. Meğer olay yine kabuğa bağlanmış
    drtayfun bunu beğendi.

  5. #5
    Volkan137 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Haziran 2011
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    Hyosung GT250 Coment
    Herşey iyi güzel insanları KASK ve diğer koruma ekipmanları konusunda bilgilendirmeleri çok iyi birşey. Ancak yazın gelmesiyle birlikte dikkatimi yine yoldaki sulama çalışmalarına yöneldi. bi düşünün sürekli kullandığınız bir yolda viraja giriyorsunuz ve herşey çok güzel, bi anda önünüze yeşil olanlardan taşan veya musluğun yönü yola dönmüş vs sebepden yol ıslak. sonuç olarak viraja girdiğin gibi çıkamayacaksın, bu sulama çalışmalar yüzünden yüzlerce insan kaza yaptı onlarca insan hayatını kaybetti. bence birazda bu konularda çalışma yapmaları gerekiyor.

    bu arada ben İstanbul'daki sulamalardan bahsettim diğer illerde nasıl hiç bilmiyorum.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler