Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kadın motosikletçiler, pistlerin tozunu attırıyor

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
     
    Türkiye Süpermoto Şampiyonası'nın kadın sporcuları Nazlıcan Aydın (18) ve Efnan Valimaki (13), yarışlarda elde ettikleri derecelerle erkek rakiplerini zorluyor.

    Türkiye Süpermoto Şampiyonası 3. ayak yarışlarında Süpermoto 3 kategorisinde 3'üncü olan Aydın, AA muhabirine kadınların da motor sporlarında başarılı olabileceğini söyledi.

    Motor sporlarıyla küçük yaşlarda tanıştığını belirten Aydın, ''5 yaşımdan beri motosiklet kullanıyorum. Ailemde bir motosiklet sevgisi vardı zaten. Ben de bundan etkilendim ve motosiklet kullanmaya başladım. Küçük yaşlardan itibaren yarışlara katılıyorum, bu şekilde iyi bir ilerleme kaydettim'' dedi.

    Motosiklet kullanmanın kendisi için doğal bir uğraş haline geldiğini ifade eden Aydın, ''Motosiklet kullanmak, benim için yürümek kadar doğal bir uğraş haline geldi. Kullanmadığım zamanlar motosikleti özlüyorum, sürekli motosiklet kullanıyorum'' diye konuştu.

    -''Çalışan kadın, daha başarılı olabilir''-

    Aydın, motor sporlarının heyecan verici olduğuna işaret ederek, ''Motosiklet gerçekten çok heyecan verici bir spor. Yarışlarda büyük heyecan yaşıyorum. Bu sporu yapmamdaki en büyük etkenlerden biri de bu zaten. Müthiş bir heyecan yaşatıyor sizlere. Tabii yarışlarda dereceye girince de büyük mutluluk yaşıyorsunuz. Yani her haliyle iyi bir spor. Tüm arkadaşlarıma bu sporu tavsiye ediyorum'' ifadelerini kullandı.

    Türkiye genelinde yalnızca 2 kadın sporcunun yarışlara katıldığına dikkati çeken Aydın, daha fazla kadın sporcunun yarışlara katılması gerektiğini dile getirdi.

    Kadınların da erkekler gibi motosiklet kullanabileceğini vurgulayan Aydın, şöyle devam etti:

    ''Burada bir kadının erkekler gibi hız yapabileceğini gösteriyorum. Diğer kadınlar da yarışmalara katılarak benim yaptığımı yapabilir. Kadınlar, erkeklerden daha da iyi motosiklet kullanabilir, yeter ki istesin. Burada önemli olan kadınların bu spora yönelmesidir. Kas gücü gerektiren bir spor. Buna rağmen çalışan kadın, daha başarılı olabilir. Mesela ben kategorimde yarışan erkekleri geçerek 1'inci sıraya yerleştim. Burada önemli olan çalışmak ve istemek.''

    -''Kadınların motosiklete özendirilmesi gerekiyor''-

    85 cc kategorisinde yarışan Valimaki de kadınların motor sporlarına özendirilmesi gerektiğini anlattı.

    Babasından etkilenerek motosiklet kullanmaya başladığını belirten Valimaki, tanıştığı başarılı motosikletçi Şakir Şenkalaycı aracılığıyla yarışlara katılmaya başladığını söyledi.

    Valimaki, çeşitli dereceler elde ettiğini ifade ederek, ''Süpermoto yarışlarında geçen sezon iyi dereceler yapmıştım fakat yaşadığım sakatlık nedeniyle bir süre ara vermek durumunda kaldım. Türkiye 3'üncülüğü derecem var. İnşallah daha iyi dereceler yapacağım'' dedi.

    ''Motosiklet artık benim için bir tutku haline geldi'' diyen Valimaki, ''Yani kullanmadığım zamanlar bir şeyler ters gibi geliyor bana. Okulda falan da büyük bir ilgi çekiyorum. Yaşıtlarım arasında motosiklet kullanıcısı sadece benim. Bu da beni ayrıcalıklı bir yere koyuyor'' şeklinde konuştu.

    Valimaki, konuşmasını şöyle sürdürdü:

    ''Kadınların motosiklet kullanmaya özendirilmesi gerekiyor. Ancak bu şekilde kadın sporcu sayısını artırabiliriz. Önümüzdeki yıllarda kadın sporcu sayısının artacağına inanıyorum. Gerçekten çok güzel bir spor bu. Bu sporda kadın ya da erkek ayrımı yok. Hızı seven herkes yapabilir. O yüzden kadınların da en az erkekler kadar bu sporu yapması gerekiyor. Çalışan bir kadın erkeklerden daha iyi motosiklet kullanabilir. Kadınlar bence daha esnek olduğu için avantaj sahibi. Bu avantajı kullandıklarında yarışlarda daha iyi konumlara da gelebilir.''

    Kaynak: AA


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Nazlıcan ve Efnan'a yarışlarda başarılar dilerim...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

  3. #3

    Üyelik
    25 Temmuz 2012
    Şehir
    Bandırma"
    Motosikleti
    Mondial 150 Mr Vulture ''
    Süpersiniz Kızlar

  4. #4
    adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Aralık 2011
    Şehir
    muğla bodrum
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    hadi canım tebrikler

  5. #5
    Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ekim 2006
    Şehir
    Pendik / İstanbul
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    yarışlarında başarılar diliyorum bu sert hanımlara...
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

  6. #6
    GeNç61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Haziran 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    hysoung GT 250 R
    ) bunları gördukçe tmfye baş vurasım geliyor) efnanada dedığı gıbı bayanlar daha esnek tır ve daha ıyı derece alırlar sadece başarılar bu guzel insancıklara
    BaNa TaKıL EvDeN aTıL )

  7. #7

    Üyelik
    14 Ağustos 2012
    Şehir
    kadıköy-istanbul
    Motosikleti
    mondial 125znu
    helal olsun sonuna kadar destekliyorum bayan motorcuları, öyle büyük bir haz ve keyif ki motorsiklet kullanmak en azından bir kere denesin bayanlar devamı bir tutku gibi gelecek zaten.
    [COLOR="#800080"]hayattaki tek özgür hissettiğim anılarımı oluşturur benim zeytinim[/COLOR]


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)