Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motora Başlangıç

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    21 Ağustos 2017
    Birkaç yıldır chopper motorlar konusunda çok hevesliyim ve ilerde kesinlikle almayı düşünüyorum fakat birkaç sorum olacak çünkü hiç motor tecrübem olmadı. Yaşım 17, araba sürmeyi çok az biliyorum ve boyum/kilom 1.85/60. Evet çok zayıfım fakat metabolizmam çok hızlı kilo alamıyorum Her neyse konumuzdan sapmayayım, şimdi benim ne yapmam gerekiyor, nereden başlamam gerekiyor, boyum için ideal chopper motorları nasıl anlayabilirim, kilom motoru kullanma da sıkıntı olur mu güç,kuvvet vs. ? Bana yardımcı olursanız gerçekten çok minnettar olucam.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Metilen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2016
    Şehir
    Denizli
    Chopper/Cruiser motosikletler yapısı gereği ağır cihazlar. Yeni başlayan için özellikle dur kalk sırasında yorucu olabilir. Öte yandan tecrübe kazandıkça ağırlığın pek de önemi kalmıyor. Boyuna göre ideal Cruiser/Chopper diye bir ayrımdan bahsetmemiz saçma olur zira bu tarz motosikletlerin en küçüğü bile gayet büyük ve ağır cihazlar*.(*Muadil Commuter ya da Naked cihazlara göre) Üzerine bindiğinde boyunun uzunluğu sırıtmayacaktır.

    17 yaşında olduğunu göz önüne aldığımızda başlangıç olarak Yb125 - CBF150 gibi bir commuter seçip motosiklet kullanımına alışman ilerleyen dönemde de A2/A ehliyetle birlikte Daelim Daystar 250/ Hyosung GV250 vb... gibi bir ufak cruiser motosiklet ile bu tür motosikletlere adım atman doğru olacaktır.


    İlerleyen zamanlarda elindeki cruiser' ı kesip biçerek sana özel bir chopper haline getirmen de mümkün;

    Hyosung GV 250


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)