Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
5. sayfa BirinciBirinci ... 3456 SonuncuSonuncu

YELEK PATCH

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #81
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Easx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Genel olarak konuşacak olursam. Ben bilgim dahilinde konuşuyorum. Siz çıkarımlarınız ve internet linkleri dahilinde. Binlerce kişiden oluşan bir kulüpte basına yansıyan yansımayan elbette sorunlar, hatalar, yanlışlar olacaktır. Bu hiçbir topluluğu öcü yapmaz, tecavüzcü yapmaz, hırsız, pezevenk yapmaz. Bunu böyle yansıtmak saygısızlıktır.
    ...
    Tekrar cevap vereyim. Siz bu olaya böyle bakıyorsunuz. Bense ya bu yargılamada bir piçlik vardır, ya da bu sonradan anlaşılmış ve kulüp ceza yatırıyordur çıktığında işi biter olarak bakıyorum.
    ...
    Bahsettiğiniz diğer suçları geçiyorum. Nedenine gelecek olursak bu konuda ne benim ne de sizin bir bilginiz olmadığı gibi sizin bu tarz yaşamlara sahip insanlarla bir tecrübenizde yok.
    "Internet haberi" deyip kucumsediginiz, hic bir bilginiz olmayan yuzlerce suc icin "yargılamada bir piçlik vardır" yaklasiminiz ne kadar makul? Konu A-Haber ve Turk yargisi olsa "hadi tamam, zaten problemli" diyecegim. Ancak Amerika, Kanada, Avustralya, Ingiltere, Almanya, Danimarka, Hollanda ve Norvec'ten bahsediyoruz. Bunlarin hepsinin mi yargisi ve medyasi kokusmus, hepsi mi "piçlik yapmis". Akliniz aliyor mu Allah askina?

    Anladigim kadariyla fikriniz sabit. Mesele "senin fikrin, benim fikrim" degil. Ortada kirk sene boyunca toplanmis, 279 atifta bulunulmus sayfalarca bilgi, dunyanin en duzgun isleyen adalet sistemlerine sahip ulkelerde verilmis yuzlerce hukum var. "Acaba" deyip inceleseniz durumun ciddiyeti cok kolay anlasilacak aslinda. Ancak "acaba" diyebilmek onemli.

    Alıntı Easx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Siz çalışıp çabalayıp, hayatınızın her alanından feragat edip çok özel olan bir araba almaya hak kazanıyorsunuz. Gurur duyuyorsunuz ve bunu sergiliyorsunuz. Ardından bu araba üzerine bir dizi yapılıyor. Ve firma bu arabalardan onlarca çıkartıyor(en azından aynı marka logosunu taşıyanından). Kafede çayınızı yudumluyorsunuz. Arabanızla gurur duyarak onu izliyorsunuz. Pat arkasına birisi gelip aynısından parkediyor. Ama hakederek almamış. Sadece parasını vermiş. İçinizden vay itoğlu it demez misiniz?

    İşte siz bunu söylerken ya da daha ağırını dahi içinizden geçirirken MC yaşamını seçmiş insanlar kalkıp ya uyarıyor, ya da kulağından çekiyor. Arabanı yine sür kardeş ama en azından marka logosunu sök diyor. Yine söylüyorum, birşeyin abartı olduğunu düşünmeniz, yanlış olduğunu düşünmeniz sizin görüşünüz ve doğrunuz. İnsanlara bunu dikte edemezsiniz. MC kültürü direkt olarak bu toplum normu dayatmasına karşı bir başkaldırı kültürüdür.
    Abdullah Ocalan ornegi de, bu ornek te yelek problemiyle uyumsuz bence. Adam arabayi parasini verip aldiysa sucu ne? Yok bana ozel limitli araba ureten firma, benimle bastan yaptigi anlasmaya uymayip aynisindan daha fazla uretirse benim problemim o firmayla olur. Anlasmaya uymadigi icin hesabini sorarim. Ancak firma bana oyle bir soz vermediyse ne iddiam olabilir? Sizin yeleginizdeki "MC" sizin kulubun uyelerine cok pahaliya mal olmus olabilir. Bu sizin icinizdeki bir durum. Baska bir kulup icin oyle olmayabilir. Ama o insanlar sizin kulubunuzun uyesi degil. Belki hic bir klubun uyesi degil. Size ozel bir logo ve dizayni da kullanmiyorlarsa, sizinle bir anlasmalari ve temaslari da yoksa, ne hakla onlara dil uzatabilirsiniz? Asil "dogrusunu dikte etmek" bu degildir de nedir? Hele hele kulagini cekmek ne demek? Hangi makamda goruyor insanlar kendilerini?

    MC kültürü toplumun dayatmalarina ve normlarina başkaldırsın, bunda bir sorun yok. Ama kanunlara baskaldirmasin. Baskalarinin ozgurluklerine mudahele etmesin. Kanunlar dahilinde suc degilse kimsenin baskasinin kulagini cekme hakki yoktur. Bu bir dayatma degil. Bu benim gorusum ve dogrum da degil. Sizin de icinde yasadiginiz ulkenin kanunlari. Bunlari kimsenin takmama luksu yok.

    Alıntı Easx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    açıkça görüldüğü üzere siz özel sebeplerden ötürü her konuda Hells Angels MC hakkında bu tarz yorumlarda bulunuyorsunuz. Büyük ihtimal hayatınıza ucundan kenarından bir yerden dokundular ve buda size dokundu. Önyargılı yaklaşarak bir yere varamazsınız.
    Sizden farkli dusundugum icin artniyetli mi olmaliyim? Hayir, Hell's Angels dahil Amerika'daki hic bir MC ile harhangi bir problem yasamadim. Cruiser kullaniyorken de cok selamlastim MC'lerle. Tek negatif etkilesimim bu forumdaki MC uyeleriyle oldu. Baska bir baslikta araba vapuru yanasmadan once gurultulu motosikletlerini calistirip vapurdakilerin tepkisini cekmisler. Olayi goren bir arkadas da nazikce gordugunu nakledip insanlarin hakli oldugunu dusundugunu yazdi. MC ile alakali birileri forumda alakasiz bir sekilde "Biz cok iyiyiz, kimsesizler yurdunu ve huzur evlerini ziyaret ediyoruz. Hakkimizda atip tutanlar olursa hukuki hakkimizi kullanacagiz" dediler. Birden beliren yeni bir kac uye fikrini belirten arkadasa "evine gelip kiz gibi aglatiriz" seklinde tehditler savurdu. Haliyle kendi cikardiklari soruna karsi simarik ve cocukca tavirlari bir cok forum uyesinden tepki aldi.

    Bu deneyimden edindigim izlenim, Turkiye'deki bu MC'ler kendilerine musluman, baskalarina karsi da umursamaz. Asiri kabileciler. Cok hak, hukuk taktiklari da yok. Gozlerine kestirdikleri anda hem polis, hem yargic, hem de infaz memuru olma egilimindeler. Turkiye'de herhangi biriyle karsilassam gardimi alirim. Cunku hic guven vermiyorlar. Siz bunlarin istisna oldugunu dile getiriyorsunuz. Iletisim kurmaniz guzel, ancak yaklasiminiz genel itibariyle bu orneklerden cok uzak degil. "MC'ler iyidir, guzeldir, negatiflik varsa kesin bir bit yenigi vardir" duzlemindeki soyleminiz, daha oncekilerin simdiye kadar yaptigi tek duze ve inandirici olmayan soylemlerle ayni duzlemde malesef. "Hata yapmisiz", "icimizden bazilari hata yapmis" diyebilmek onemli. Ancak ait olduklari kultur bu basit olgunlugu gostermelerine bile engel olmakta.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #82

    Üyelik
    20 Mart 2017
    Easx bey ,

    Grubun üyesi değilim dediniz bunu satın aldım OK. Ama en azından sempatizanı ve bir zamanlar taraftarı oldugunuzu anlıyoruz yazı ve ifadelerinizden , yanlış algıdıysam da hakkınız helal edin özürdilerim sizden.

    En azından çıkıp bildiginiz kadar cevaplamaya kalktınız , bu da takdire şayan bir çogu üye olsa bile forma cevap dahi yazacak medeni cesati yok ...

    Ben en baştan beri şunu söylüyorum STK olmalarını taktir ediyorum ,Bu olay ülkemiz ve toplum adına faydalı ne kadar çok STK olur ise demokrasiden tutun da , insan hak ve hüriyeti o kadar gelişir.bunu belitirim ...Ülkemizde demoktasinin ve İnsani değerlerin yeteri kadar olmamasının nedeni STK ların çok az olmasıdır.

    Benim irete oldugum Vapurda egsoz patırtatmaları ,Yelege işmeler falan filan gibi davranışlar ,kanun dışı TOPLUCA davranışlar , bakın sizden başka birisi çıkıp medenice ne yaptıklarını bile anlatamıyorlar medeni cesatleri mi yok , yoksa toplumun deger yargıları dışında hareket ediyorlar bura çıkıp kendilerini anlatmaya yüzleri mi yok bilinmez elbet bu yazıları görmüşlerdir....

    Yoksa yetimlere yardım etmişler , Fakirlere erzak vermişler ne kadar güzel bir davranış bunu takdir etmemek mümkün mü ...

    Sizide kırdıysak hakkınızı helal edin en azından medeni ce çıkıp bilginiz kadar cevap verdiniz ...


    Edit : sizde gemide egsoz patlatma yelege işeme olayına bir şey demedin.

  3. #83
    lonised - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2007
    Şehir
    İstanbul
    Alıntı Crixa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şerifi mc ler baya sıkmış galiba adam kin le yazıyor işine bak sen bilmediğin şeyler hakkında konuşma sen saygı göstermeyi bilmezsen bir gün o oturduğun organ biyerlerine birşey girer şerif
    öncelikle selamlar adım zafer yaşım 36.Bu sons of anarchy olayını anlamadım ben sons of anarchy patch i kullanirsak ne oluyormuş? ben mesela kendim yaptim arkaya soa kollara motorhead ve gamalıhaç patchi ön sağ alt kismina da mc yi diktirdim.bunu kullanmanin nesi yanliş bu bir dizi değilmi tr de böyle bir klüp mü var bilmediğimiz şayet öyleyse elbette kullanmak istemem.ha sorsaniz mc nin açılımını bile bilmem ama gözüme güzel gözüktüğü için kullaniyorum.burada bir uslup sikintisi var sanirim.şahsen biri bana gelip bu şekilde bir atar yapsa karım yaparım onu.onun için hariçten gazel okumasın bence kimse.konu hakkinda bilgisi olan arkadaşlar aydinlatirsa sevinirim bakin buda yaptigim calismalar.sevgiler. https://i.hizliresim.com/VQlLNZ.jpg https://i.hizliresim.com/6DZkG0.jpg https://i.hizliresim.com/VQlLGv.jpg https://i.hizliresim.com/JVp4MJ.jpg
    serif abi ve Jagdkommando bunu beğendiler.

  4. #84

    Üyelik
    06 Ekim 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Dyna Wide Glide
    Yazacağım arkadaşlar. Yoldaydım son iki gündür canım çıktı bir dinleneyim

  5. #85
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Alıntı lonised adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    öncelikle selamlar adım zafer yaşım 36.Bu sons of anarchy olayını anlamadım ben sons of anarchy patch i kullanirsak ne oluyormuş? ben mesela kendim yaptim arkaya soa kollara motorhead ve gamalıhaç patchi ön sağ alt kismina da mc yi diktirdim.bunu kullanmanin nesi yanliş bu bir dizi değilmi tr de böyle bir klüp mü var bilmediğimiz şayet öyleyse elbette kullanmak istemem.ha sorsaniz mc nin açılımını bile bilmem ama gözüme güzel gözüktüğü için kullaniyorum.burada bir uslup sikintisi var sanirim.şahsen biri bana gelip bu şekilde bir atar yapsa karım yaparım onu.onun için hariçten gazel okumasın bence kimse.konu hakkinda bilgisi olan arkadaşlar aydinlatirsa sevinirim bakin buda yaptigim calismalar.sevgiler. https://i.hizliresim.com/VQlLNZ.jpg https://i.hizliresim.com/6DZkG0.jpg https://i.hizliresim.com/VQlLGv.jpg https://i.hizliresim.com/JVp4MJ.jpg

    Tahminlerime göre MC ler kendi aralarında da etkileşimde bulunuyor.

    Arka tarafta SOA patch i ciddiye alınmasa bile yeleğin ön tarafında olan MC patchleri sizi gerçek bir kulüp üyesi olarak algılayıp ona göre tutum sergilemesine neden olabilir; kimse de arka tarafa "acaba özenti mi" diye bakmakla ugrasmaz.

    boşverin; eğer aile hayatı vs. istiyorsanız ya da düzgün bir arkadaş cevreniz var ise MC gereksiz, RC daha mantıklı
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

  6. #86

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Geçen böyle bir muhabbete birebir denk geldim. Yok kulüpte aktif olacaksın, yok bilmem ne şartlarını yerine getireceksin falan. Sonra o kişiye değil de kendi arkadaşlarına patch vermişler. Bu kişide kulüpten çıkmış. Kafamı bile çevirmeden nargilemi içmeye devam ettim. Cruiser sürmediği için de göğsüm kabardı

  7. #87
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Motosikleti
    Benelli TRK 502
    Ne kadar acayip bir toplum olduk.Yolda atar yapan MC üyesini karım yaparım demek ne anlam ifade ediyor.Çok mu seversiniz hayatınızımı paylaşırsınız.İyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta bir birinizin yanındamı olursunuz.Bir insan eşi için nasıl duygular besler.Çok acayip.
    pea, tommygun ve Jagdkommando bunu beğendiler.

  8. #88
    mfBulut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayıs 2016
    Şehir
    Adana
    Ben bu klüpleri bir şey sanardım. Bu konuyu okuyunca mahallelerde sürü halinde gezen birey olmayı becerememiş, yek başınayken korkak, kendine müslüman, karaktersiz ve saldırgan tiplere benzettim. Tıpkı tek başınayken sesi çıkmayıp ekürileri ile gezerken havlayan köpekler gibi bir şey herhalde bunların çoğu. Tehdit etmeyi “uyarma” saldırıda bulunmayı “kulak çekme” diyerek meşrulaştıramazsınız.

    Kanuna saygısı olmayanların, başkalarının haklarına saygısı olmayanların, saygı beklemesi çok manidar olmuş.
    Dr.Aequitas bunu beğendi.

  9. #89
    YAHYaONUR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ağustos 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Pulsar 200 NS/ Yamaha tracer 700
    -Benim anlamadigim ortak noktasi olan insanlarin biraraya gelip aralarinda bir tur hiyerarsik yapi kurma egiliminde olmalari neden. Bircok yerde var bu olay...

    -Eger bir ortamda esitlik kardeslik var herkes esit ise hiyerarsik bir sistem olmamali. Bu yapilarin bir cesit suistimal amacli kurulduklarini dusunduruyor ister istemez.

    -Son olara yeteri kadar güruha dogal yollardan mensup degilmiyiz neden birde motosiklet grubu istiyorsunuz ki, neden gonlunuzden geldigi gibi surmuyorsunuz sadece.

  10. #90
    mfBulut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayıs 2016
    Şehir
    Adana
    Yukarıda da yazılmış. Başkalarının haklarına müdahale etmeyi meşru görmeseler sorun yok aslında. Kendi içlerinde bir şeylere aidiyet ve biat isteklerini istedikleri hiyerarşide yaşasınlar. Buna özgürlük deniyor zaten. Ama özgürlüğün sınırı başkalarının özgürlüğüne müdahale edilinceye kadardır.

    Bunlar acaba kendi isimlerini başkalarında görünce de sinirleniyor mu ? Hele bir de kendilerinden küçüklerde görünce “Ah ulan ben o kadar emek ettim. Bu ismi hak ettim. Ama bak şu velede de benim adımı vermişler” diyor mudur ? Komedi resmen..
    YAHYaONUR ve Dr.Aequitas bunu beğendiler.

  11. #91
    YAHYaONUR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ağustos 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Pulsar 200 NS/ Yamaha tracer 700
    Alıntı mfBulut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yukarıda da yazılmış. Başkalarının haklarına müdahale etmeyi meşru görmeseler sorun yok aslında. Kendi içlerinde bir şeylere aidiyet ve biat isteklerini istedikleri hiyerarşide yaşasınlar. Buna özgürlük deniyor zaten. Ama özgürlüğün sınırı başkalarının özgürlüğüne müdahale edilinceye kadardır.

    Bunlar acaba kendi isimlerini başkalarında görünce de sinirleniyor mu ? Hele bir de kendilerinden küçüklerde görünce “Ah ulan ben o kadar emek ettim. Bu ismi hak ettim. Ama bak şu velede de benim adımı vermişler” diyor mudur ? Komedi resmen..
    Hahahahaha guldurdun
    mfBulut bunu beğendi.
    Ne olursa olsun fırtınanın şiddeti, martı sevdiği denizden asla vazgeçmez

  12. #92
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Motosikleti
    Benelli TRK 502
    Benim içinde bulunduğum sanal havacılık filosunda da anayasa ve kurallar var.Hatta rütbelerde var.Ama bu rütbeler MC deki gibi astlık üstlük belirtmiyor.
    Sadece filodaki aldığın eğitimleri başarılarını gösteriyor.İnsanlar bir amaç için bir araya geliyorsa orada kuralların olması kaçınılmaz.Yoksa kural düzen olmaz ise bu sefer başkalarının eğlencesine hobisine yada zevkine engel olur.

    Bu arada MC işi benimde katılıp içinde olacağım bir oluşum değil.Bazı işler için topluluk oluşturmak daha zevkli ve eğlenceli olur.Bunu içinde kural kaçınılmaz.

  13. #93

    Üyelik
    06 Ekim 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Dyna Wide Glide
    @hasmet

    1- Hells Angels'ta tecavüzcü BARINABİLİR Mİ? HAYIR

    2- Hells Angels üyeleri hakkında çıkmış bu tarz suçlamalara ne diyorum. Hells Angels bütününü bağlamaz. Gerekli yargıyı onlar yaparlar.Eğer haklı bir dava dosyası varsa ve kişi gerçekten tecavüz etttiyse ki bunun 10 olaydan sadece 1 olma olasılığı elbette ki vardır, o kişininde cezasını kulüp zamanı geldiğinde verir. Aynı zamanda X charterında meydana gelmiş olay X charterının genel bir problemiyse yine bu konuda gerekli yaptırımlar komple charter'a yapılır. Bunun zamanı, işleyişi vs. gibi durumlar hakkında bilgi ve fikir sahibi olmamız için Hells Angels MC'ye dahil olmamız gerekir.

    3- MC kültürü kanunlara başkaldırmasın mı Hocam bakın siz gerçekten anlamak istemiyorsunuz. Anlayamayacaksınız. Bunun hiçbir yolu yok. Bu şekilde yetiştiyseniz ve yaşadıysanızda zaten şu anda girip herhangi bir MC üyesi olsanız dahi kulüp yaşantınız çok uzun sürmez. Değiştirilemezsiniz. O yüzden sorularınızı yanıtsız bırakacağım. Ancak şunu söyleyeceğim "Hiç savaş görmemiş çocuklarla, savaş alanında büyümüş çocukların farklı doğruları vardır."

    4- MC yaşantısı iyi değildir. Güzel değildir. Bir bit yeniği varsa kesin bir yanlış yoktur, başkasına göre bit yeniğidir. Ama ben bu yaşam tarzını seviyor ve saygı duyuyorum. Sizse biz yapmıyoruz onlarda yapmasın diyorsunuz. BUNLAR SİZİN DOĞRULARINIZ. MC yaşantısı zorlu, fedakarlık isteyen bir yaşam tarzıdır. Şahsi fikrime göre sonradan öğrenilemez. Bir insan eğer uygunsa o yaşantıya uyum sağlayabilir. Uygun olmayanlar yani sizin gibi insanlar bunu asla anlayamayacak. Ben tecavüz gibi hem kulübün yasalarına aykırı hemde kınayacağım bir suçun bulunma ihtimalinin olmadığını, böyle kesinleşmiş bir suç varsada bunun tüm kulübü bağlamadığını, yeri ve zamanı geldiğinde en ağır önlemi alacaklarını söylüyorum. Diğer suçlar konusunda farkettiyseniz konuşmuyorum ve yorum yapmıyorum. Ama bu yine bunları onayladığım anlamına gelmiyor.

    5- Kişilerin, charterların, hatta ülkelerin yaşadığı ve yaşattığı problemler MC kültürünü ve Hells Angels MC'yi tamamen bağlamaz.

    6- Sizi artniyetli yapan şeyi MC konularında attığınız mesajları baştan sona sakin bir şekilde okuduğunuzda anlayacaksınız. Ya da nickinizi bilmeyen birine tüm mesajlarınızı okutun sence bu adam ne yapmaya çalışıyor diye bir sorun. Dışardan nasıl göründüğünüzün farkında değilsiniz. Sizin sorularınızı net şekilde yanıtlayabilecek tek kişiler Hells Angels MC mensuplarıdır. Ama siz hiçbir zaman bunu yapamayacaksınız. Sizinde söylediğiniz gibi burada yazdığınız şekil ve uslüpla soru soracak ve yorum yapacak olursanız gerçekten endişelenmeniz gerekir. Zaten bu sadece MC üyeleri için değil birçok insan için geçerli. İğnelemeleriniz gerçekten canınızın yanmasına sebep olabilir. Bakın sorunuzu şu şekilde sorabilirdiniz. X MC hakkında kanıtlanmış suçlamalar var. Buna ne diyorsunuz deseniz evet normaldi. Ancak siz laf sokmaya çalışıyorsunuz ister istemez. Ve alaycı bir üslubunuz var. Bunu MC üyesi olmasam dahi sokakta birisi bana yapsa ezerim. Yüksek ihtimalle yaşantınızda sizde böyle konuşmuyorsunuz insanlarla. Ama tavsiyemi dikkate alın. Sadece bu konuda değil diğer konulardaki bazı yorumlarınızıda alıp sizin buraya takıldığınızı ve MC'ler hakkındaki düşüncelerinizi bilmeyen birkaç kişiye tarafsız olarak okutun. Ne tepki alacaksınız merak ediyorum.

    7- Fikrim sabit değil. Fikirlerim tecrübeyle sabit. Sabit fikirli olan sizsiniz. Bugün bir HAMC üyesi gelip söylediklerinizi söylediği anda benim fikrim değişir. MC kültürü yaşayan bir kültürdür. Değişimsiz yok olur zaten.

    8- Her kısmına cevap vermeden şunu söyleyeyim. Ben SOA yeleğiyle gezen ve kültürün bu tarz yönleri hakkında bilgisiz bir insan olsam bana allahın kulu o MC yamasını söktüremez. Hatamı söyleseler ve kabul etsem dahi sökmem. Özgürlüğümü savunacaksam kavgamı ederim. Dayak yemek veya atmaktan bahsetmiyorum. Ardından adamlara hak veriyorsam sökerim. Şimdi farkı anlamıyorsanız boşuna kültürü anlamaya ve eleştirmeye de vakit ayırmayın derim. Yine söylüyorum. Çok büyük kulüpler kolay kolay bunu yapmaz. Ben hiç duymadım görmedim. Duyup gördüğümü anlatayım.

    Zamanında motosiklete yeni başlayan bir arkadaşım SOA yeleğini almış. Sahilde turlarken yanından hızıca birkaç cruiser geçmiş. Bir tanesi yavaşlayıp sağa çek demiş. Selam faslından sonra dostum arkanı bir döner misin demişler. Döner dönmez gülmeye başlamışlar. Ardından bir grup daha gelmiş hararetli birşekilde. Sonra onlarda gülmeye başlamış. Kim olduğunu, nereli olduğunu, bu tarz durumların neden yaşandığını bilip bilmediğini sormuşlar. Arkadaş yanıtlamış. Sonra motorunu parket bizimle gel diye almışlar adamı götürüp bir bara bira ısmarlamış akşama kadar muhabbet etmişler. Ardındanda aldıkları yere bırakmışlar.
    Bu birebir olarak benim bir arkadaşımın yaşadığı olay. Burada kimse ona sök lan MC yamasını dememiş. Kimse yeleğini ver üzerine işeyelim dememiş. Agresyon göstermemişler. Gülüp geçip neden durduklarını açıklamışlar. Sonrada takılmışlar. Arkadaşa muhabbetin sonunda dahi bak bunu giyme dememişler. Abuk subuk insanlara denk gelirsen sıkıntı yaşarsın dikkatli ol demişler. Olay bu kadar basit aslında.

    9- Soracağınız sorulara artık yanıt veremeyeceğim kusuruma bakmayın. Siz soru sormuyor taraflı eleştiri yapıyorsunuz.

    @Serif
    Düzgün sorduğun için yanıt veriyorum.
    Grubun üyesi değilim. Üyesi olsam büyük ihtimalle şu anda bu kadar vakit ayırıp yazdığım için benimle dalga geçiyorlardı. Ya da yazdırmıyorlardı. Sempatizanı mıyım? Tam olarak kelime bu olmasa bile evet diyebilirim. Nedeniyse sevdiğim bir kültürün oluşmasında en büyük rolü oynayanların 81 olmasıdır. Bu olayı futbol aşığı birinin barcelona taraftarı olmasa dahi barcelona futbol takımına saygı ve sevgi duyması gibi açıklayabilirim.

    Birçoğu üye olsa dahi cevaplamaya medeni cesareti yok dediğin kısımda yanlışsın. Bir üst paragraftaki kişinin anlayamayacağını ben birkaç günde anladım. Onlar bunu 70 senedir tecrübe ettiğinden herhangi bir yerde açıklama yapma gereği duymuyorlar. Yani adamların bir internet forumunda ya da sosyal medyada kendilerini savunma gibi bir dertleri yok. Millet ne derse desin umurlarında bile değil. Yani serif abi beni anlasın forumda böyle yazmasın gibi bir dertleri yok. Ya da hasmet bizi anlamıyor gidip tecavüz konusundaki açıklamaları resmi belgelerle biz yapalım, ardından neden şu anda bu kişilerin kulüpte olduğunu ve sonrasında ne olacağını açıklayalım demiyorlar. Adamlar diyor ki “Eğer soruyu soruyorsan zaten cevabını anlayamayacaksın”. Neden vakit kaybedelim? Sorularınızın cevabını almanız için farklı yollar var ama bunu anlamıyorsunuz. Size göre herkes gelip açıklama borçlu. Onlara göre ne devlete, ne insanlara, ne topluma, ne yargıya, ne komşularına, ne forum yazarlarına, ne gazetecilere, ne patronlarına, ne eşlerine, ne arkadaşlarına açıkalama borçlu değiller. Sadece kardeşlerine açıklama borçlular. Adamların yaşam tarzı bu.

    Herhangi bir MC stk değildir. Bunu bir anlayalım. Onlar bu hayırları kendileri istedikleri için yapıyorlar. 10 yaptıklarından da ancak bir tanesini görebilirsiniz.

    Vapurda egsoz patlatma olayında gidip birisi arkadaşlar ses yapmayın rahatsız oluyoruz demiş mi? YA da birisi kardeşim çocuk var kucağımda napıyosunuz dedi mi? Cidden olayı bilmediğim için soruyorum. “Birebir şahit olduğum bir diğer olay. Kulüpçülük yapmaya çalıştığım dönemde 81 üyelerinden birisi misafir oldukları kulüp evi mahallenin ortasında ve gece insanlar rahatsız olur diye eliyle motorunu ana caddeye kadar iterek götürüp ana caddede çalıştırdı.” Bu gayet normal ve saygılı bir davranış. Bahsetmeye bile gerek olmayan bir davranış aslında. Bunu yapan insanları durdurmanın yolu elbette vardır yani öyle bir durumda. Ancak vapurun içinden görüp rahatsız olup, rahatsızlığını kimse dile getirmediyse bu vapurun içindekinin sorunudur. Demek istediğim bu. Bu olaylarda üslup gerçekten çok önemli.

    Yeleğe işeme olayını açıkladım yukarıda. Topluca kanunsuz olaylar yok. Oluyorsa da bu onların katlandığı birşey. Adamlar diledikleri gibi yaşayıp bunun sorumluluğunu alıyorlar. Ancak bunların geneli 81 içerisindeki şahsi kanunsuz davranışlar. Zaten organize şekilde yapılan durumlarda devletler gerekli önlemi alır. Onlarda gerekli önlemi alıyor. Ama bu olaylar HAMC geneline bakıldığında çok sınırlı sayıda olaylar. Bu yaşam tarzını onların yaşadığı koşullarda yaşamadan eleştiremeyiz. Sizin çürük elma olarak baktığınız kişilere onlar farklı elma olarak bakıyor. Anlatabiliyorumdur umarım.

    Açıkçası bu yazıları gördüklerini veya görseler bile umursayıp diğer görmeyenlere anlattıklarını hiç sanmıyorum. Yine söylüyorum. Toplumun değer yargılarını önemseyerek elalem ne der diye yaşayan insanları devlet dairelerinde görebilirsiniz. Kulüpçülerin değer yargıları sadece kulüplerinin değer yargılarıdır. Başkasının özgürlüğüne kasıtlı davranışta bulunuyorlar mı dersen ben görmedim. Adamlar kendi içlerinde yaşıyor. Toplum normlarıyla kesişen veya kesişmeyen bazı doğruları var. Bu halkanın içerisinde yaşıyorlar. Yani yüzleri mi yok vs. gibi bir cümle kurman senin problemin. Gereksiz şekilde kin tutuyorsunuz. Madem toplumu çok düşünüyor ve bu adamların kanunsuz olduğunu düşünüyorsun. Buyur git elinden geleni ardına koyma diyorum Gereksiz kin tutma. Hangi şehirde yaşıyorsan buyur git kendilerine ya da Red&White mensubu kuluplere sor sorularını. Tatmin edici cevaplar alacaksın. Ancak bu üslupla gitme. Tek tavsiyem bu

    Diğer arkadaşlara genel bir açıklama.

    Büyük MC kulüplerde başkanın başka bir rütbeye hiçbir üstünlüğü yoktur.
    Ego yoktur. İnsanlara durduk yere salça olma olayı yoktur.

    Bu durdurma olayları filan eğer bir sorun yoksa hiçbir büyük MC kulüp tarafından yapılmaz. Ancak bir kulüple sorun varsa ve siz SOA yeleğiyle geçtiğinizde bunu göremeyecekleri bir lokasyondaysanız. Durdurur SOA olduğunu görüp giderler. Yani kimse kimsenin SOA yeleğine karışmıyor. Bakın yine söylüyorum. Garip kulüplerle sıkıntı yaşadığınız veya garip kulüplerin yaşattığı sıkıntılar yüzünden komple bir kültürü karalıyorsunuz.

    Hiçbir büyük kulübün logosunu (MC patchinden bahsetmiyorum) taşıyamazsınız. Bu özgürlük değildir saygısızlıktır. Hakları yasalarla korunur(en başında bu yüzden özgürlük değildir), evet, ama sizden onu yasalarla sökmezler. Gereksiz aksiyon yaşamaya çalışmayın. Bunun ana sebeplerinden birisi bugün ben büyük bir MC patchi ile bir halt yesem bunu komple kulübe mal ederler. Hem yasalar hemde insanlar tarafından.

    Türkiye’de belki 100 civarı kulüp var. Ben bunların sadece birkaç tanesinin kulüp olduğunu söylüyorum. Malesef diğerleri tam olarak kültürü bilmediğinden ve yaşatamadığından bu tarz problemler yaşıyor.

    Hakarete varmayan merak ettikleriniz varsa sorun bildiğim kadarıyla yanıtlarım. Ama kendi fikrim böyle onlarda böyle yapmalı tarzında bir düşünce yapısı en başta eleştirdiğiniz şeyden beter oluyor.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 05:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:23 ----------

    Alıntı okanbagiscan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim içinde bulunduğum sanal havacılık filosunda da anayasa ve kurallar var.Hatta rütbelerde var.Ama bu rütbeler MC deki gibi astlık üstlük belirtmiyor.
    Sadece filodaki aldığın eğitimleri başarılarını gösteriyor.İnsanlar bir amaç için bir araya geliyorsa orada kuralların olması kaçınılmaz.Yoksa kural düzen olmaz ise bu sefer başkalarının eğlencesine hobisine yada zevkine engel olur.

    Bu arada MC işi benimde katılıp içinde olacağım bir oluşum değil.Bazı işler için topluluk oluşturmak daha zevkli ve eğlenceli olur.Bunu içinde kural kaçınılmaz.
    Hocam herhangi bir rütbenin diğerine üstünlüğü yoktur. O görev işi iyi yapabilecek birisine verilir. Yani atıyorum kimi insan çok politiktir, kimi insanın insanlarla arası iyidir. Biri başkan olur biri başkan yardımcısı. Ancak başkanın başkan yardımcısına emir verme, üstün olma gibi bir olayı yoktur. Olursa zaten bu kardeşlik ilişkisi olmaz, ast-üst ilişkisi olur. Bazı kulüplerin kaçırdığı nokta burası. En büyük problemleri bu ve bu yüzden egoist insanlar tarafından yönetiliyorlar. Bu da yukarıda örneklerini gördüğümüz gibi olaylara sebep oluyor.

  14. #94

    Üyelik
    20 Mart 2017
    EASX ,
    Bence sende MC leri tam bilmiyorsun içlerinde çok AZgın , Azıtmış Vandal olanları var , vapurda egsoz patlatma senin yazdıkların ve Adamların yaptıkları (linkleri)

    ""Vapurda egsoz patlatma olayında gidip birisi arkadaşlar ses yapmayın rahatsız oluyoruz demiş mi? YA da birisi kardeşim çocuk var kucağımda napıyosunuz dedi mi? Cidden olayı bilmediğim için soruyorum. “Birebir şahit olduğum bir diğer olay. Kulüpçülük yapmaya çalıştığım dönemde 81 üyelerinden birisi misafir oldukları kulüp evi mahallenin ortasında ve gece insanlar rahatsız olur diye eliyle motorunu ana caddeye kadar iterek götürüp ana caddede çalıştırdı.” Bu gayet normal ve saygılı bir davranış. Bahsetmeye bile gerek olmayan bir davranış aslında. Bunu yapan insanları durdurmanın yolu elbette vardır yani öyle bir durumda. Ancak vapurun içinden görü""p rahatsız olup, rahatsızlığını kimse dile getirmediyse bu vapurun içindekinin sorunudur. Demek istediğim bu. Bu olaylarda üslup gerçekten çok önemli.

    Bakınız vapurda yaşlı bir amcanın , aciz bir amcanın cagız evladım gürültü yapmayın kapalı alan rahatsız oluruyoruz diye uyarıyor ama MC Topluluk oldu ya Sürü piskolojisi oldu ya VANDALCA , Amca cagızın üzerine yürüyecek kadar Gözü Dönmüş ,Vahşi , MEdeniyetden İnsanlıkdan nasibini almamış zavallı bir davranışı savunan üyeleri var..

    BKNZ link TR den
    http://www.motosiklet.net/forum/archive/index.php/t-181753-p-2.html
    http://www.motosiklet.net/forum/arch...81753-p-2.html

    İki yıl önce sordugum sorular hala geçerli değişmiyor

  15. #95

    Üyelik
    06 Ekim 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Dyna Wide Glide
    Hocam söylediklerinden hiçbir şey anlamadım.
    Attığın linklerle vapur olayının ne alakası var?
    Şu vapur olayının linkini alabilir miyim?

    Birde, elbette ki tamamen bilmiyorum. En fazla 4 sene olmuştur MC kültürü ile ilgileneli. Ve gördüğünüz üzere çok dışa kapalı bir kültür. Herşeyi bildiğimi söylemedim zaten

  16. #96
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Okuduklarımdan anladığım:

    Hâlâ adalet sistemi sağlam ülkeler tarafından tespit edilip hüküm verilmiş, tümü tarafından "motosiklet çetesi" olarak tanımlanan, Hollanda tarafından da ülkede komple yasaklanan bir suç örgütü hakkında hâlâ "yapanları bağlar", "örgüt kendi içinde ceza verir" gibi kabullenilmesi güç fikirler beyan etmektesiniz.

    Basılan kulüp binalarından çıkan yüksek miktarda paranın, uyuşturucunun, ve yasa dışı otomatik silahın haddi hesabı yok. Hâlâ okumamışsınız belli ki.

    Defalarca yazdığınız gibi anlayamıyorum, daha doğrusu anlamıyor toplum, anlamıyor güvenlik birimleri, anlamıyor kanunlar, anlamıyor hukuk ve yargı... Velhasıl köprüdeki araçların tümü ters yönde gitmekte.

    Alıntı Easx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Onlara göre ne devlete, ne insanlara, ne topluma, ne yargıya, ne komşularına, ne forum yazarlarına, ne gazetecilere, ne patronlarına, ne eşlerine, ne arkadaşlarına açıkalama borçlu değiller. Sadece kardeşlerine açıklama borçlular. Adamların yaşam tarzı bu.
    Bu yazdığınızın ağırlığının farkında mısınız? Açıklama borçlu olunmayan bir eş, bir hayat arkadaşı olabilir mi? Evli değilsiniz diye tahmin ediyorum... Devlete ve yargıya açıklama borçlu olmayan bir hayat tarzı suçlu doğurmaz mı?

    Hells Angels ve Bandidos gibi motosiklet çetelerin işlediği yüzlerce suça şaşırmamak lazım. Sonuçta cidden böyle olanlar ne doğru düzgün bir iş, ne de sağlıklı bir aile sahibi olabilirler. Hukuk ve kanun da tanımadıklarına göre de tabii ki suça elverişli bir ortam oluşur. Saygı duyulabilecek bir yaşam tarzı değil. Bilakis, dediğim gibi karşı önlem alınılması gereken bir yaşam tarzı.

    Gel gelelim böyle olmayıp, yukarıdaki cümleleri benimsediğini düşünen MC üyelerine... Bunlar daha dünyayı ve kendini tam olarak tanıyamamış, böyle olma fantazileri olan kocaman çocuklar olmalı. Sağlıklı değil.

    Alıntı Easx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sizinde söylediğiniz gibi burada yazdığınız şekil ve uslüpla soru soracak ve yorum yapacak olursanız gerçekten endişelenmeniz gerekir. Zaten bu sadece MC üyeleri için değil birçok insan için geçerli. İğnelemeleriniz gerçekten canınızın yanmasına sebep olabilir.
    N'olur böyle şeyler yazmayınız. Çok korkuyorum sonra.

  17. #97

    Üyelik
    06 Ekim 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Dyna Wide Glide
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Okuduklarımdan anladığım:

    Hâlâ adalet sistemi sağlam ülkeler tarafından tespit edilip hüküm verilmiş, tümü tarafından "motosiklet çetesi" olarak tanımlanan, Hollanda tarafından da ülkede komple yasaklanan bir suç örgütü hakkında hâlâ "yapanları bağlar", "örgüt kendi içinde ceza verir" gibi kabullenilmesi güç fikirler beyan etmektesiniz.

    Basılan kulüp binalarından çıkan yüksek miktarda paranın, uyuşturucunun, ve yasa dışı otomatik silahın haddi hesabı yok. Hâlâ okumamışsınız belli ki.

    Defalarca yazdığınız gibi anlayamıyorum, daha doğrusu anlamıyor toplum, anlamıyor güvenlik birimleri, anlamıyor kanunlar, anlamıyor hukuk ve yargı... Velhasıl köprüdeki araçların tümü ters yönde gitmekte.



    Bu yazdığınızın ağırlığının farkında mısınız? Açıklama borçlu olunmayan bir eş, bir hayat arkadaşı olabilir mi? Evli değilsiniz diye tahmin ediyorum... Devlete ve yargıya açıklama borçlu olmayan bir hayat tarzı suçlu doğurmaz mı?

    Hells Angels ve Bandidos gibi motosiklet çetelerin işlediği yüzlerce suça şaşırmamak lazım. Sonuçta cidden böyle olanlar ne doğru düzgün bir iş, ne de sağlıklı bir aile sahibi olabilirler. Hukuk ve kanun da tanımadıklarına göre de tabii ki suça elverişli bir ortam oluşur. Saygı duyulabilecek bir yaşam tarzı değil. Bilakis, dediğim gibi karşı önlem alınılması gereken bir yaşam tarzı.

    Gel gelelim böyle olmayıp, yukarıdaki cümleleri benimsediğini düşünen MC üyelerine... Bunlar daha dünyayı ve kendini tam olarak tanıyamamış, böyle olma fantazileri olan kocaman çocuklar olmalı. Sağlıklı değil.



    N'olur böyle şeyler yazmayın. Çok korkuyorum sonra.
    Bu yazdığımı bile tehdit olarak algılamışsınız Hala söylediğimin arkasındayım. Bu kulüpten birisi gururunuzu oldukça kırmış olmalı.
    Evli değilim. Evlenmeyide düşünmüyorum. Orada yazmak istediğim kulüp hayatını ailene bile açıklamak zorunda değilsin. Neden olasın ki?
    Açıklayan var mı? Var. Tamamını açıklayan var mı? Bilmiyorum.

    Hollanda konusuna gelecek olursak bir üst yorumumda belirtmiştim. Böyle durumlarda devletler gerekli önlemi alıyor zaten diye. 50'yi aşkın ülkede 1 adet düzgün sonuçlanan ve cezası kesilen organize davası. Hadi bilemedin 3.Sizin üslubunuzla : "Tüm Hells Angels organize bir örgütmüş gerçekten. Dünyanın her yerinde organize olarak suç işliyor, karı satıyor, uyuşturucu ve silah satıyor, küçük kızlara tecavüz ediyor, deri yelekleri ve zincirleriyle başörtülü bacılarımızın üstüne işiyorlar. Tü kaka bunlar. Hemen bir yorum atıp onları yokedersek erkekliğimize yakışanı yaparız."


    Gerçekten tavsiyem. Sizi hangi Hells Angels üyesi kırdıysa ya da gururunuzu ayaklar altına aldıysa nerede olduğunu bulun. Kendinizi doldurun. Herkesin içinde ona bir tane yumruk atın. Senelerdir üzerinizdeki yük gidecektir. Belki o zaman kabul görürsünüz bizzat kendiniz tarafından. Her söyleneni tehdit, aşağılama, ima olarak algılamayı bırakın.

    Şimdi siz sanıyorsunuz ki böyle dediğiniz için korkucaksın tabi lan gelip seni bulucaz vb. yazılar yazacağım Lütfen bunu 2 haneli IQ'ya sahip metal beyinlilere yapın. Tahrikleriniz yalnızca sizi küçültüyor. Bu dakikadan sonra sorularınızı da geçtim yazdıklarınızın tümünü görmezden geleceğim.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 10:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:28 ----------

    Pardon eklemeyi unutmuşum, tam emin olmamakla birlikte yaşlı dede dövüyor ve üzerine yürüyorda olabilirler.

  18. #98
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    kızlı erkekli motosiklete biniyorlar yeaaa

  19. #99
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Easx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gerçekten tavsiyem. Sizi hangi Hells Angels üyesi kırdıysa ya da gururunuzu ayaklar altına aldıysa nerede olduğunu bulun. Kendinizi doldurun. Herkesin içinde ona bir tane yumruk atın. Senelerdir üzerinizdeki yük gidecektir. Belki o zaman kabul görürsünüz bizzat kendiniz tarafından.
    Hakkımda gülünç hikayeler uydurmak yerine n'olur şu linke bir göz atın...

    https://en.wikipedia.org/wiki/Hells_..._and_incidents

    Sonra ben yine toplum önünde bir Hells Angels üyesi tarafından gururu tamir edilemez şekilde kırılmasından mütevellit MC'lere gece gündüz kin besleyen, lakin bir türlü de yüzleşme cesaretini toplayıp karşılarına çıkamayan bir zavallı olayım kafanızda.

    Bilgiden bu kadar korkmayın. Hâlâ üç-beş suç zannediyorsunuz.

  20. #100
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Motosikleti
    Benelli TRK 502
    İnterpol Hells Angels ı organize suç örgütü olarak tanımlıyor diyor.


    REKLAM ALANI
5. sayfa BirinciBirinci ... 3456 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)