Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 SonuncuSonuncu

YELEK PATCH

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61

    Üyelik
    02 Mart 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV650
    kavga vs olayına girileceğini düşünmüyorum ama kullanılacak patch bir kulübe aitse uyarırlar yada yeleğinden sökerler.

    SOA yeleklerine gelince genelde MC kulüplerde dalga geçilen bir konudur. birde o dizinin spinoff'lu mayans var onunda yelekleri çıkarsa piyasaya çoluk çocuk birbirine girer bizde çekirdek çıtlayarak izleriz geyikleri çok döner.

    MC patch'i biraz sıkıntı çıkartabilir. bunun yerine RC patch'i takabilirsin. burada sıkıntı çıkartacak bazı kulüplerdeki 3-5 gaza gelmeye müsait tiptir ama yinede hoş karşılanmaz.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62
    Dr.Aequitas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ağustos 2011
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Kawasaki Vulcan VN 900 Classic
    Yama ihtiyacımdan dolayı (kendi kulübümüzün sırt yaması) açtığım başlıktaki tüm iletileri hayretler için okuyarak buraya kadar geldim. Şimdi size bir sahneden bahsedeceğim:
    Bir konser var, bir etkinlik var neyse, bir kulüp başkanı konser alanına getirilen bir masada oturuyor, yanında başka bir kulüp başkanı var, sigara içiyorlar, biralar ve bilumum alkollü alkolsüz içecek masada hazır ve nazır. Etraflarında 9 kişi var, birer ikişer metre kadar aralıklarla duruyorlar, başkanın olduğu masanın etrafında halka oluşturmuşlar ve tamamının gözü başkanda. Bir tanesi de başkanın tam arkasında. Bu bekleyenlerin neredeyse hiçbirinde ortadaki büyük yamadan yok, sadece çerçeve şeklinde duran yama var. Başkan 40-45 yaşlarında en fazla, başkanın arkasında bekleyen kişi ise en az 55-60'lı yaşlarda.
    Konser veriliyor, ortalık yıkılıyor, ama bu 9 kişinin çevrelediği yuvarlak bu kalabalığın tam ortasında, ve yuvarlağın içinde kimse yok.
    Başkan bi parmak işareti yapıyor, o bekleyen 9 kişiden biri fırlayıp gidiyor, 20 saniye sonra elinde bir paket sigara, başkana uzatıyor. Başkan ağzına sigarayı koyar koymaz hemen arkadaki kişi şak diye sigarasını yakıyor. Başkan yine bi el işareti yapıyor, bekleyenlerden bir başkası koşuyor, 15 saniye sonra bir kasa bira ile geliyor, masayı donatıyor. Vs vs. Bu şekilde saatlerce bu mizansen devam ediyor.
    Şimdi bu sahne bir dizide veya bir filmde olmalı diye düşünüyor insan. Ben de hep öyle düşünmüştüm, ta ki bu sahneye şahit olana kadar.
    Bunu niye yazdım, bu anlattığım kişileri kötülemek, onları menfi yönde eleştirmek için değil. Eğer kendi aralarında böyle bir düzenleri varsa onlara kim karşı çıkabilir ki. Bu onların özgürlüğüdür ve kimse onların özgürlük alanlarına müdahale edemez.
    Ama kimse de anayasal düzenle yönetilen bir toplumda kendi gruplarının "anayasa"sına göre ahkam kesemez, kafasına göre kimseyi "cezalandırmaya" kalkamaz.
    Bakın ne diyoruz, özgürce dilediğiniz gibi gruplaşabilir, dilediğiniz şekilde kendi iç hiyerarşinizi geliştirip buna göre yaşantınızı sürdürebilirsiniz ancak başkasının giydiği şeylere hiddetlenip anayasal düzene karşı çıkacak hal ve hareketlerde BULUNAMAZSINIZ.
    Yukarıda da belirtilmiş. Eğer kendi kulübünüzün yamasını başkasının giymesini istemiyorsanız da yasal yollarla bunu sağlayabilirsiniz.
    Not: Yama nakışı yaptırabileceğim bildiğiniz bir yer var mı?
    pea bunu beğendi.

  3. #63

    Üyelik
    18 Mart 2019
    Motosikleti
    Yamaha YBR 125 ESD ( 2013 )
    Alıntı zaferce adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dayak yersin.
    2017 deki mesaja sinir oldum. Arkadaş alkollü iken girdi heralde siteye.

  4. #64
    PAPAZ_39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Kasım 2018
    Motosikleti
    GV650
    Soruyu ilk soran arkadaş başka bir kulübün yamasını alıp yeleğime takacam demiyor ki , yeleğine yama diktirecek bulabileceğim bir yer önerirmisiniz diye soruyor. Ama konu bambaşka yerlere gitmiş . Sanki adam ben filanca kulübün pach lerini istiyorum demiş.
    Benim yeleğimde sırtta su samuru figürü var kimene ?

  5. #65
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Crixa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    size kur sıkı denk gelmıs dolusuna denk gelsenız yazamazdınız neyse bosver sızın gıbıler saygı duymayı bılmedıgı ıcın saygı kazanamayan kısıler
    Niye? N'apardiniz? Cezalandirir miydiniz grupca?

    Iste sizin renginiz bu. Cevapsiz kalan sorular belli. Onlara gozunuzu kapayip "Biz kendi aramizda yardimseveriz, kardesiz", sonra azicik kurcalayinca da gelsin türlü tehditler... Ormanda yasiyoruz ya. Sayisi cok olan sürü kazaniyor.

    Aslina bakarsaniz kimsenin size bir sey dedigi yok. Siz sozleriniz ve davranislarinizla kendiniz kendinize hakaret ediyorsunuz ama farkinda bile degilsiniz. Bu körlukle daha coook "size saçma gelebilir" dersiniz... Koprude butun arabalar ters yonde gidiyor zaten.

    Alıntı loggex adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2017 deki mesaja sinir oldum. Arkadaş alkollü iken girdi heralde siteye.
    @zaferce bazen muhatabina verdigi degeri boyle hissettirir(!). Sonucta rastgele bir forum uyesinin, kendisinin muhatap alabilecegi seviyede olma ihtimali sifir gibi biseydir, o yuzden istedigiyle bu sekilde kaba saba konusmasinda bir mahsur yoktur.

  6. #66
    Dr.Aequitas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ağustos 2011
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Kawasaki Vulcan VN 900 Classic
    Alıntı polo34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benimkilere ses eden olmaz heralde

    https://preview.ibb.co/g664Lk/DSC_0447.jpg
    Deri yelek çok güzelmiş, nereden almıştınız?

  7. #67

    Üyelik
    20 Mart 2017
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Niye? N'apardiniz? Cezalandirir miydiniz grupca?

    Iste sizin renginiz bu. Cevapsiz kalan sorular belli. Onlara gozunuzu kapayip "Biz kendi aramizda yardimseveriz, kardesiz", sonra azicik kurcalayinca da gelsin türlü tehditler... Ormanda yasiyoruz ya. Sayisi cok olan sürü kazaniyor.

    r.
    Yok be Haşmet onların alayı kuru sıkı, burdakileri ABD gibi düşünme ABD MC ne ise burada onun karşılığı Cg ciler , oğuz usta vs diye tarattır internette video ları var.
    Serseri takımı o. ... Bizde ki MC ler tr de yeteri kadar STK olmadığı için ,olanlar da zaten bir siyasi görüşün veya bir cemaatin hegomanyasında oldugu için, olan yapılar.

    Aslında yapımız da ülkemizde düzgün STK lar olsa bunların hepsi dgolır yok olur

    Aslında amaç ne MASLOW ihtiyaç lar hiyarlisinde 1,2,3 atlamışsın başkalarının saygısını bekleme filan yoksa MC hikaye MC kisvesi altında bu ihtiyaç giderilmeye çalışıyor.

    Şimdi konsept belli gidip ağaç dikecek değiller ya ,adı üzerinde MC ve konsept ABD var dayanağı ne serserilik , bunlar kendi aralarında sersericilik oynuyorlar yoksa yapacaklarından değil. Toplumda ki konumları buna müsait değil ,gelirleri bu serserilik yapmanın çok üzerinde , kendi kendilerine yapıyor lar . Başkasına yapmaları o biraz sıkar ✊✊..

    TR bana bir Cg ci pach leri olsa giyme dese giymem çünkü hayat a dair kaybedecekleri hiç bir şey yok , bildigin işsiz güçsüz serseri tayfası .. açıkçası bir şey deseler tırsarım jilet mi atarlar bıçaklar mı hiç belli olmaz.

    Sen hiç zengin işi gücü olan Kürt daga çıkıp terörist lik yaptıgını gördün mü.

    Burad copher ların en kötüsü 40 dan başlıyor , asgari ücret ne kadar 2 bin TL yemeden sıçmadan iki senelik maaşı
    Tr de işsizlik kaç %15 üzeri
    Tr çalışanların kaçı asgari ücret alıyor yaklaşık rakam %75+-8

    Yani bu motor sahipleri zengin tayfa ,

    Eski türk filmlerinde disko ya giden gençler vardı ya Banu Alkan film lerin de işte o tayfanın temsili. Gariban birini buldularmı 10 u 15 tek kişiye dalarlar o tayfa , tek e tek olunca beyfendi modunda , 😄😄😄😄.

    Tek tek de birisine bulaşsalar %85 ihtimal ile ,(yukarıda hesabı var) karşısında ki kişinin kendisinden kaybedeceği daha az oldugu için korkusuzca üzerine gidecek .

    Bir Fransız deyimi vardır """(Bir ŞEyin bir şey üzerinde ki OTERİTESİ kaybetirecekleri kadardır)"" insan demiyor ŞEY DİYOR , dikkat edilmesi gerek ...

    Bu kuru sıkı tayfa tek tek de mümkün değil bir şey yapamazlar , çünkü karşılaştıkları her 7 kişide 1 sinin kaybı kendilerinden daha fazla olur 6sının kaybı kendilerinden az olacağı için bir şey yapmaya cesaret edemezler...Bir şey kaybetiremeyecekleri için OTERİTESİ de yoktur bu MC tayfası nın...

    Bir de saygı falan denilmiş onada ağzımlı ile gülmek yetmedi ,üzerine oturduğum organda gülme eylemine katıldı.. 😄😄😄😄😄😄😄🤣🤣🤣🤣😂
    pea bunu beğendi.

  8. #68
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Dr.Aequitas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Deri yelek çok güzelmiş, nereden almıştınız?
    Bunun S400'lusu yok mu acaba?
    emremm bunu beğendi.

  9. #69
    Crixa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Temmuz 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Yamaha 1100 dragstar
    şerifi mc ler baya sıkmış galiba adam kin le yazıyor işine bak sen bilmediğin şeyler hakkında konuşma sen saygı göstermeyi bilmezsen bir gün o oturduğun organ biyerlerine birşey girer şerif

  10. #70
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    MC'ler içinde "judge", "medic", vs. var da bi tane PR yok mu yahu? yani "halkla ilişkiler" elemanı. Olsa ne iyi olur. Size "forumlara oraya buraya yazıp durmayın, yazdıkça daha da beter oluyor." derdi kesin.

    Şu forumda MC üyesi birinin MC'ler hakkında olumlu bir izlenim oluşturduğunu görmedim daha. Bilakis zaten yerlerde olan itibarlarını bitirmek için yarışır gibi bir hava içindeler. Biri der "yırtarız, işeriz", diğeri der "aynen öyle", ucuz tehditler havada uçuşur... N'olucak sizin haliniz yahu
    serif abi bunu beğendi.

  11. #71

    Üyelik
    06 Ekim 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Dyna Wide Glide
    MC konularında direkt hakarete varan mesajlar yazan kişiler belli. Açın aratın hep aynı isimleri görüyorsunuz zaten.
    MC kulüplerin felsefesinde zaten saygı gösterdikçe saygı kazanmak vardır. Bu şekilde davrandıkça cevap alamazsınız. Yani halkla ilişkiler uzmanı filan bunlar sizin beyaz yakalı hayatınızda olur.

    Aynı zamanda tırıvırı kulupler dışında hiç kimse size kulüpçülüğü açıklamaya kalkmaz, yanıtlarınıza sinirlenmez, cevap vermekle uğraşmaz arkadaşlar. Anlayamadığınız nokta burada. Cevabını anlayamayacağınız sorular soruyorsunuz ve cevap veremiyorlar diye düşünüyorsunuz.

    Yahu tüm dünyada %1 olarak belirtilen kulüpleri eleştirirken yasalara veya toplum düzenine uysanız filan diyorsunuz. Yaşadığınız ülkede veya çevrede adalete ne kadar güveniyorsunuz En basitinden türkiye’de serbest olmayan birçok şey bizden katlarca gelişmiş ülkelerce serbest. Ama bu toplum yapımıza aykırı olduğu için bu büyük MC kulüplerden birinde ciddi cezalarla yasak. Üstelik öyle dandik bir hakime çıktığınızda aldığınız denetimli serbestlik gibi denetimle çıkamazsınız. Bakın demek ki bazen gruplar devletten daha çok kapsının önünü süpürebiliyormuş değil mi? Bunu herkes böyle yaparsa düzen bozulur olarak düşünmeyin. Bunu hayatında trafik cezası sormaktan başka karakola gitmemiş insanlarda eleştirmesin.

    %1 olayını yasadışı olarak algılayacak arkadaşlar bunun bir yaşam tarzı ve felsefe olduğunun farkına varın ve hala böyle düşünüyorsanız kalan kısmı okumayın. Nasıl ki hayvan hakları aktivistliği, insan hakları aktivistliği gibi kavramlar temelde bir felsefeye dayanıyorsa buda öyledir.

    MC kültürünün temeli Amerika'da atılmıştır. Ancak değişmez kurallar çerçevesinde dünyanın heryerine yayılmıştır. Tıpkı müzik kültürleri, yemek kültürleri, dans kültürleri vb. gibi. Yayılma esnasında her ülkedeki MC kulüp kendi kültürüne göre bunları dahada geliştirmiş ve değiştirmiştir. Buda evrenselleşmesine yol açmıştır. Değişmez kurallar değiştirilemez ancak yerel kurallar olaylara göre dahi güncellenebilir. Yani rock dinleyen, hamburger yiyen insan nasıl ki Amerikan özentisi olmuyorsa, komünist olan, faşist olan, ducati kullanan nasıl ki Alman, İtalyan, Rus vb. özentisi olmuyorsa MC kulüplerde süren insanlarda Amerikan özentisi olmuyor.

    MC kulüpler SOA'da izlediğiniz gibi işler yapmıyor. Her toplulukta olduğu gibi aralarında yapanlar elbette vardır bilemem ama bu konu bir kıstas değil. Yani kulübe girdiğinizde kendinizi bir anda uluslararası uyuşturucu ticareti yaparken bulamazsınız. Evet bazı bölgelerde suç işleyen üyeler elbette vardır. X ülkede bunlar gerekliyken ve bölge kültürü bunu sürdürürken, Y ülkede suç tamamen yasak olabiliyor. Gözleriniz körken denizin güzelliğinden veya çirkinliğinden bahsediyorsunuz. Hiç gitmediğiniz bir ülke hakkında insanı bok gibi demekten farkı yok yaptığınız şeyin. Hiç aç kalmadan ekmek çalan çocuğa idam istiyorsunuz. Asıl bu bir bastırılmışlıktır. Bazı arkadaşların sinirlerine hakim olamayıp ters konuşmasının sebebide bu.

    Bakın üst mesajlarımda yazmışım 2 sene önce. Kalkın bilgisayarınızın başından. Takın kameranızı kafanıza. Gidin türkiye'deki en büyük kulüplerden birinin kulüp evine. Bu söylediklerinizi delikanlı gibi orada da yüzlerine söyleyin. Durduk yere yapıcı olmayan şekilde eleştirin, fikriniz olmadan siz şöylesiniz böylesiniz deyin. Siz zengin birer züppesiniz hepinizi istesem öperim deyin. Teke tekte hiçbirşeysiniz anca toplu konuşursunuz deyin. Olacak şeyleri söyleyim. Büyük ihtimalle o videoyu buraya atamazsınız. Sizi teke tekte diğerleri bira içip gülerken sırayla döverler. Koşup buraya yorum atarsınız. Bakın diğer yorum sahipleri gibi sizi öldürürüm gel adres ver filan demiyorum. Burada KURUSIKI atmak yerine buyrun gidin deneyin. Eğer o videoyu buraya atarsanız bende bulunduğunuz şehre gelip elinizi öpeceğim. Bunu söyledikten sonra bak işte vandallar diyebilirsiniz. Ama biri sizin evinize gelip size saygısızlık yaparsa hakkını vermiyorsanız zaten adam değilsinizdir. Bu size vandallık olarak gelebilir. Toplumun asıl kanser kesimi bunu düşünüp çük taşıyan insanlardır.

    Ama aynısını şöyle yapın. Gidin kulüp evlerine. Müsaitseniz birkaç sorum var sorabilir miyim diye başlayın. Müsait değillerse zaman verirler, müsaitlerse davet ederler. Oturun. Aklınızdakileri özgürce ama saygısızlık yapmadan sorun. Her sorunuza cevap verecekler, sizi ağırlayacaklar ve tüm fikrinizi değiştireceklerdir buna emin olun. O kapıdan çıktığınızda buraya çok farklı bir yorum atacaksınız.

    Bu insanların arasında avukat, cerrah, usta, işçi, sağcı solcu, kürt - türk - laz - amerikan - asyalı hepsi var. Kimse korkak insanı, tek başına adam olmayan insanı, klavye delikanlısı olan insanı kulübe almaz. Hiçbirinin öyle olmadığına emin olun. İnternetten ufak bir araştırmayla burada bir anasına bacısına sövmediğiniz kalan insanların kimler olduğunu bir okuyun. Hiç merak etmiyor musunuz bu kadar ülkede varolan, bu kadar çeşitlilik barındıran bir kulüpte insanlar birbirine nasıl ailem diyebiliyor? Bunları sorun. Birbiri için canını veren, böbreğini veren, herşeyini paylaşan insanları eleştirirken kendinize bir dönüp bakın.

    Bakın olaya biraz betimleme katarak anlatayım. Cidden size kulüp anlatmak için değil bir ayna tutmak için yazıyorum. Bu aralar çok günah işledim. Yoksa vakit bile ayırmazdım.

    Hepimizin bir online oyunda olduğunu düşünün. Wow diyelim.
    1 - Solo oyuncular vardır
    2 - Kendi arkadaş grubuyla oynayanlar vardır.
    3 - Kendini büyük zanneden, en üsttekilere özenen, sadece guild kasasını dolduracak ve bazı guild rütbelerinin egosunu besleyecek ağır kurallarla yönetilen hardcore olduğunu zanneden oyuncu grupları vardır. Ancak egodan boss kesemiyorlardır ve kapanmaya mahkumdurlar.
    4 - World first kill yapan, on senedir değişmeyen, sorunsuz takılan veya yaşadığı sorunları tecrübesi sayesinde sadece kendi içerisinde basitçe çözen, kimseyi iplemeyen, katılmanın tek şartı egosuz olmak ve ADAM olmak olan guildler vardır.

    Bu örnekleri vermemin sebebi şuydu. Nasıl ki kimse hardcore oyunculara kişilik bozukluğunuz var diyemiyorsa sizde diyemezsiniz. Daha Freud yazmayı bilmiyorsun gelmiş terapi tavsiye ediyorsun. Bu yapılan saygısızlığa karşı büyük MC kulüplerden kimse gelip size ben XXX kulüpteyim, adres ver gelip seni öperim - ya da ben xxx kulupteyim kardeş bu iş şöyle olur yazıyor mu? Yazmıyor.

    Bakın amip olmayın. Oturun düşünün.
    Türkiye'de gerçekten MC kültürüyle yaşayan 3 bilemedin 4 kulüp vardır. Hatta şahsi fikrim 2 tane var. Bu adamların herhangi bir yerde ne kadar açıklama yaptığını gördünüz kulüpleriyle ilgili? Göremezsiniz. Görsenizde genel sorulara cevap verirler. Bu yurtdışında da böyledir.

    Bu kulüplerde değişmeyen tek şey aile kavramıdır. Kimsenin aileye ihtiyacı olduğundan, ezik olduğundan, zengin züppesi ya da fakir gangster özentisi olduğundan değil.

    Neredeyse hiçbir büyük MC kulüpte şahsi istekler prospectlerden istenmez. İsteniyorsa bir sebebi vardır. Veya prospectin reddetme hakkı vardır. Kimse kimsenin eşeği değil yani. Eşek olan adamın büyük kulüplerde zaten işi yok. Kimse kendisi prospectken yapmadığı birşeyi prospectinden istemez. Bu büyük bir saygısızlıktır. Eğer çok egoist bir insan giriş yapmak isterse ego ezme sürecinde bazı dışarıdan yanlış anlaşılabilen olaylar olabilir. Ama burası kulübü ilgilendirir. O prospect o raddeyi aştıktan sonra kimse ona “lan sen benim köpeğimdin” muamelesi yapmaz. Çünkü karşısında bulunan ve bu koşulları sağlayan insanlar ego yoksunudur.

    Eşitlik kulüpteki en önemli kavramdır. Hiçbir rütbenin, yaşın, sabıka durumunun, mesleğin diğerinden üstünlüğü yoktur. Kulüp içerisinde ego sahibi insan asla barınamaz. Bu adam 80 yaşında da olsa, dünyanın en büyük mafyasıda olsa, küçük bir esnafta olsa, 10 milyon liralık motora bile binse yelekli herkes eşit ve kardeştir. Başkan vs. ayrımı yoktur. Sadece yelekli yeleksiz ayrımı vardır.

    Hiçbir MC kulüpte tecavüzcü, korkak, karı kılıklı veya insanların yüzüne söyleyemediği şeyleri internet ortamında söyleyen insanlar göremezsiniz. Tüm açılan konulara bakın. O büyük dediğim kulüplerden hiçbirinin üyesinin size cevap vermediğini göreceksiniz. Bu bile NEDEN dedirtmiyor mu size? Bakın aldığınız tehdit cevapları olabilir, yetersiz cevaplar olabilir. Ama yine söylüyorum 3. Gruptaki kulüplerle 4. Sıradaki kulüpleri karıştırıyorsunuz. Normal yazan insanlara öyle cevaplar veriyorsunuz ki çıldırtıyorsunuz. Ondan sonrada tehdit ediyorlar ama boşlar diyorsunuz. Küçük küçük laflar sokuyor aradan çekilmeye çalışıyorsunuz. Çünkü bilgisayarınızın başında annenizin önünüze getirdiği yemekleri yiyip kırmızı şalınız boynunuzdayken ekşisözlüğe yorum atmak, dışarı çıkıp düşüncelerini özgürce haykırmaktan daha kolay.

    Neredeyse hiçbir MC kulüpte insanları dış görünüşleriyle, daha önceden yaptıkları hatalarla, yaşam tarzlarıyla yargılayan insanlar göremezsiniz.

    Yukarıda verdiğim oyun örneğinde 3. sınıfta bulunan saçma salak kulüplerle gerçek kulüpleri karıştırıyorsunuz. Açın interneti bakın. Türkiye'deki en köklü kulüpleri bulun. En yakın kulüp evini bulun veya size yakın üyelere instagramdan vb. ulaşın. Çoğunun sosyal medya hesabı vs. yoktur ama isteyen için zor değil. Görüşmek isteyin. Merak etmeyin yemezler sizi. Nefret dolusunuz ama fikirlerinizin altını dolduracak bilginiz yok. Problem burada.

    Bu insanların birer öcü olarak görünmelerinin ana sebebi bazı kişileri tenzih ederek söylüyorum ki sizin gibi korkaklardır.

    Ek bilgiler :

    Evli olduğunuzu düşünün. Evinizde çocuğunuz, akrabalarınız, kardeşleriniz dayılarınız uyum içinde büyük ve eğlenceli ailenizle sorunsuzca yaşıyorsunuz. Gecenin köründe birisi kapınızı çalıp, merhaba, birlikteliğinizi gözlemledim. Çok beğendim. Benimde bir ailem var ama bir tane daha olursa çok sevinirim. Bende aranıza katılabilir miyim derse büyük ihtimalle direkt kapıyı açıp gel kardeşim benim, al bu evimin anahtarı demezsiniz. Bu tarz eleme süreçleri ve prospectlik süreci bunun için vardır. İnsan tanımak kolay iş değildir.

    Her kulüpte beklenen farklıdır. Kimisi kulüp kalabalık olsun ister, kimisi kulübe biraz daha aidat girsin ister, kimisi kulübe karı kız çevresi olan insanlar girsinde ekmek yiyelim ister, kimisi egosunun şiririlmesi için prospect ister, kimisi daha iyi motorlu insanlarla gezmek ister. İnsanoğlu bu. İster de ister. Ancak büyük kulüplerde daha doğrusu gerçek kulüplerde ne paraya, ne motora, ne karı kız çevresine, ne kalabalığa, ne ego sahibi insanlara ihtiyaç yoktur. Olmayacaktır. Eğer olsaydı zaten gerçek bir kulüp olmayacaklardı. Gerçek bir kulüpte insanların motorlarını, tüm paralarını, yeleklerini, kulüp dışındaki tüm arkadaşlarını dostlarını hatta ve hatta bazı durumlarda kan bağı olanları dahi ellerinden alın. Yine aynı kardeşlik bağıyla birbirlerine bağlı kalacak ve bir şekilde toparlanacaklardır. Çünkü kimse para, şekilcilik, motosiklet peşinde değildir.

    Özet olarak. Daha önce bazı kulüplerle alakalı problemler yaşamış olabilirsiniz. Ama bu o kulüpleri ilgilendirir. Nasıl ki kimse size ruh hastası bu eleman tek başına sürüyor demiyorsa sizde topluluk halinde hareket eden kulüplere bunu dememelisiniz. Buradan atıp tutması kolay. Çünkü kimse size cevap vermiyor. Ama rica ediyorum konuşmalarınızı saygı çerçevesinde yapın. Kimse sizin doğrularınıza göre yaşamak zorunda değil.

    Yırtarız işeriz konusuna gelecek olursak. Bunu kolay kolay kimse yapmaz. Sons of anarchy yeleği taşıyan biri görülürse normalde gülünür geçilir, nadir durumlarda ise uyarılır. Ama bu uyarı çıkart lan yeleğini öldürürüz seni şeklinde olmaz. Tam olarak üstte yazdığım gibi dandik dündük bir adam gelir başına iş alırsın kardeşim olur. Ek olarak bunun şöyle bir tarafıda var. İnsanlar hayatlarından feragat ediyor, işinden, eşinden, aşından feragat ederek o MC yamasını hakediyor.Ancak siz gidip internetten alıyorsunuz. Adam sana en fazla kardeşim şu MC yamasını söküver der. Çünkü bunu MC kulüplerde süren kardeşlerine ve kendisine yapılmış bir saygısızlık olarak görür.

    Saygı çerçevesinde soracağınız her soruya bilgim dahilinde yanıt vereceğim. Lütfen kendinizi akıllı sanıp alttan alttan laf sokmaya salak salak eleştiriler yapmaya çalışmayın. Direkt olarak adam gibi sorunuzu ve merak ettiğinizi sorun.
    Crixa ve Yesiam bunu beğendiler.

  12. #72
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Aydinlattiginiz icin tesekurler. Yanlis anlamadiysam "tiriviri kuluplerin uyeleri muhatap oluyor sizinle, onlar 'iseriz' falan deyip bos tehditler savuruyorlar, ve kotu bir goruntu ortaya cikiyor" diyorsunuz. Tabii ki bizim buraya yazan bir MC kulup uyesinin nasil bir MC kulup uyesi oldugunu bilme olanagimiz olmadigi icin, buraya yazilanlar uzerinden yorum yapabiliyoruz. Belki de sizin tarif ettiginiz iyi, buyuk ve koklu kuluplerin uyesi degildir hic birisi.

    Alıntı Easx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hiçbir MC kulüpte tecavüzcü, korkak, karı kılıklı veya insanların yüzüne söyleyemediği şeyleri internet ortamında söyleyen insanlar göremezsiniz.
    Hell Angels MC kulüp olmuyor o zaman degil mi? Cunku Ingiltere ve Norvec'te grup uyeleri tecavuzden hukum giymisler, birinde 14 yasinda bir kiza ortalikta birlikte tecavuz etmisler mesela. Sadece tecavuz degil, uyusturucu ticareti, hirsizlik, calinti mal kacakciligi, silah kacakciligi, gasp, pezevenklikten gibi suclardan hukum giymisler 12 farkli ulkede. Liste bayagi uzun:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Hells_..._and_incidents

    Hell Angels MC kulüp degildir diyebilir miyiz bu durumda?

    Alıntı Easx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yırtarız işeriz konusuna gelecek olursak. Bunu kolay kolay kimse yapmaz. Sons of anarchy yeleği taşıyan biri görülürse normalde gülünür geçilir, nadir durumlarda ise uyarılır. Ama bu uyarı çıkart lan yeleğini öldürürüz seni şeklinde olmaz. Tam olarak üstte yazdığım gibi dandik dündük bir adam gelir başına iş alırsın kardeşim olur. Ek olarak bunun şöyle bir tarafıda var. İnsanlar hayatlarından feragat ediyor, işinden, eşinden, aşından feragat ederek o MC yamasını hakediyor.Ancak siz gidip internetten alıyorsunuz. Adam sana en fazla kardeşim şu MC yamasını söküver der. Çünkü bunu MC kulüplerde süren kardeşlerine ve kendisine yapılmış bir saygısızlık olarak görür.
    Eger kendi kulup logosunu tasimiyorsa baskasinin yelegine dil uzatma hakki nereden hasil oluyor? Isterse kulup uyesi MC yamasını kolunu keserek almis olsun. Disaridaki insan herhangi bir kulubun logosunu t gidip internetten alabilir. Baskalarini kendi kulup kurallariyla yargilama hakkini nereden elde ediyor? Makul mu?

    Saygı çerçevesinde soracağınız her soruya bilgim dahilinde yanıt vereceğim. Lütfen kendinizi akıllı sanıp alttan alttan laf sokmaya salak salak eleştiriler yapmaya çalışmayın. Direkt olarak adam gibi sorunuzu ve merak ettiğinizi sorun.[/QUOTE]

    Saygisizlik yapmadim umarim, direk sorularimi sordum. Buyrun.

  13. #73
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    MC misyonerliği yapmayın arkadaşım; kulübünüze direk olarak bir saldırı yok ise nedir bu MC tanıtma sevdası.

    gidin başkanın sigarasını falan yakın siz.


    Zaten MC denilince aklıma hep MC DOğa Yaralı Şişman geliyor


    serif abi bunu beğendi.

  14. #74
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Yukarida kesilmis, duzeltmek istedim:

    Alıntı Easx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yırtarız işeriz konusuna gelecek olursak. Bunu kolay kolay kimse yapmaz. Sons of anarchy yeleği taşıyan biri görülürse normalde gülünür geçilir, nadir durumlarda ise uyarılır. Ama bu uyarı çıkart lan yeleğini öldürürüz seni şeklinde olmaz. Tam olarak üstte yazdığım gibi dandik dündük bir adam gelir başına iş alırsın kardeşim olur. Ek olarak bunun şöyle bir tarafıda var. İnsanlar hayatlarından feragat ediyor, işinden, eşinden, aşından feragat ederek o MC yamasını hakediyor.Ancak siz gidip internetten alıyorsunuz. Adam sana en fazla kardeşim şu MC yamasını söküver der. Çünkü bunu MC kulüplerde süren kardeşlerine ve kendisine yapılmış bir saygısızlık olarak görür.
    Eger kendi kulup logosunu tasimiyorsa baskasinin yelegine dil uzatma hakki nereden hasil oluyor? Isterse kulup uyesi MC yamasını kolunu keserek almis olsun. Disaridaki insan gidip internetten alabilir (herhangi bir kulubun logosunu tasimadigi veya taklit etmedigi muddetce.) Baskalarini kendi kulup kurallariyla yargilama sacma degil mi?

    Alıntı Easx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Saygı çerçevesinde soracağınız her soruya bilgim dahilinde yanıt vereceğim. Lütfen kendinizi akıllı sanıp alttan alttan laf sokmaya salak salak eleştiriler yapmaya çalışmayın. Direkt olarak adam gibi sorunuzu ve merak ettiğinizi sorun.
    Saygisizlik yapmadim umarim, direk sorularimi sordum. Buyrun.

  15. #75
    oznkrçm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Eylül 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RAMZEY 100-YBR 250-CBR 250-CBF 600-VFR 800
    "Neredeyse hiçbir MC kulüpte insanları dış görünüşleriyle, daha önceden yaptıkları hatalarla, yaşam tarzlarıyla yargılayan insanlar göremezsiniz."

    Tüm bunları söyleyip de 'Karı kılıklı insanlar göremezsiniz' demek ne kadar doğru?

  16. #76
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı oznkrçm adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "Neredeyse hiçbir MC kulüpte insanları dış görünüşleriyle, daha önceden yaptıkları hatalarla, yaşam tarzlarıyla yargılayan insanlar göremezsiniz."

    Tüm bunları söyleyip de 'Karı kılıklı insanlar göremezsiniz' demek ne kadar doğru?
    Bence bir acidan hakli. Mesela Kanada'nin en buyuk Hells Angels chapter'inin baskani, daha kulup uyesi olmadan 3-4 sene once 16 yasinda bir kizin kafasina silah dayayip zorla tecavuz etmis. 3 kusur sene hapis yatip ciktiktan kisa sure sonra da Hells Angels'in tam uyesi (full patch member) olmus. Vatandasin daha önceden yaptıkları hatalari yargilamamislar, ne guzel Gerci simdi hapiste. Hells Angels chapter'inin baskaniyken isledigi ve azmettirdigi cinayetlerden oturu uc kez omur boyu hapse carptirilmis.
    Kaynak: https://en.wikipedia.org/wiki/Maurice_Boucher

    Velhasil yukarida bir arkadas yazmisti:

    Alıntı Crixa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kendi kulübümüz de yalan söylemek yok kardeşten çalma yok kardeşin karısına kızına bakmak yok bunlardan herhangi birini yapan olursa azını burnu kırılıp atılır, kulüpte kardeşlik var çok büyük bir aile sadece türkiye de yok dünyanın her ülkesinde hemen hemen var diyebilirim
    Kulup icinde yan gozle yan bakmak yok, ama kulup disindaysa pazarlamak serbest gibi bir durum soz konusu... Zaten problem de bu. Kendi icinde can-ciger olup disdaridaki insana kanun disi davranmayi kabul edebilen iki yuzlu anlayis...

    Gerci haksizlik yapmamak lazim. En son verilere gore Hell's Angels MC kulup degil anladigim kadariyla. Ve bu tur asagilik suclarin soz konusu olmadigi buyuk, koklu MC'ler mevcutmus. Oyle olmasi guzel.
    serif abi ve pea bunu beğendiler.

  17. #77

    Üyelik
    20 Mart 2017
    Alıntı Crixa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şerifi mc ler baya sıkmış galiba adam kin le yazıyor işine bak sen bilmediğin şeyler hakkında konuşma sen saygı göstermeyi bilmezsen bir gün o oturduğun organ biyerlerine birşey girer şerif
    İmam şafi demiş ki bir delil ile kırk alimi yendim kırk delil ile bir cahil 'e yenildim ..
    Ne diyeyim allah yolunuzu açık etsin ben pes ettim ...Siz gidin gemilerde topluca eğsoz bagırtırın ...Siz gidin başkasının sigarasını yakın ayakçılık yapın..Sadet zinciri gibi sen üç prospec bul sana kulluk köpeklik yapsın , onlar kendilerine ,bulsun güzel sistem ...

    MC nin sadet zincirinden farkı yok

    Şİmdi birde şunu diyorsun o da yanlış biz kendi aramızda yapıyoruz her koyun kendi bacağından asılır...Evet dogru her koyun kendi bacağından asılır ama ölü leş olmuş koyunun kokusu tüm mahalleyi kaplar...

    Siz biz kanunsuz iş yaparız diye ortaya çıkar iseniz bizde yapamazsınız diye karşılık veririz..
    Allah rahmet eylesin İsmet paşanın güzel bir sözü var ""“Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur”

    Tabi ki gemide eğsoz patlatırız , başkasının yelegine işeriz diyen adam ve onu haklı gören adam hala onu savunan adamın karşısına geçip yapamazsınız deriz..

    Oturdugum organa bir şey girmesinden korkumuz yok ende sonunda er yada geç girecek zaten ya silikon ya pamuk.
    İtlik mesai ili bir iştir , sabah erken kalkmak gerek.

    If you try and fail, congratulations. Most people don't even try.

  18. #78
    Jagdkommando - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Kasım 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RC 390 20'
    Ben sadece free rider yeleği için fikir almaya gelmiştim. Konu nerelere gelmiş ¯\_(ツ)_/¯

  19. #79

    Üyelik
    06 Ekim 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Dyna Wide Glide
    Aydinlattiginiz icin tesekurler. Yanlis anlamadiysam "tiriviri kuluplerin uyeleri muhatap oluyor sizinle, onlar 'iseriz' falan deyip bos tehditler savuruyorlar, ve kotu bir goruntu ortaya cikiyor" diyorsunuz. Tabii ki bizim buraya yazan bir MC kulup uyesinin nasil bir MC kulup uyesi oldugunu bilme olanagimiz olmadigi icin, buraya yazilanlar uzerinden yorum yapabiliyoruz. Belki de sizin tarif ettiginiz iyi, buyuk ve koklu kuluplerin uyesi degildir hic birisi.


    Eğer alttaki cümleyi yazmasaydınız gerçekten bir soru sorduğunuzu veya fikir yürüttüğünüzü söyleyebilirdim. Ancak açıkça görüldüğü üzere siz özel sebeplerden ötürü her konuda Hells Angels MC hakkında bu tarz yorumlarda bulunuyorsunuz. Büyük ihtimal hayatınıza ucundan kenarından bir yerden dokundular ve buda size dokundu. Önyargılı yaklaşarak bir yere varamazsınız. Sorularınızın hepsine bir bir yanıt vereceğim. Ancak yüksek ihtimalle birazdan size yönelteceğim sorular sonucunda tartışma sizin fikriniz vs benim fikrime dönecek. Ben yaşadıklarımdan yola çıkarak fikir yürütürken siz internet haberleri ve sürekli yöneltilen saçma suçlamalar üzerinden yola çıkacak ve kendi doğrularınızı bana dikte etmeye çalışacaksınız ve kısır döngüye gireceğiz. Yinede cevap vereyim.

    Hell Angels MC kulüp olmuyor o zaman degil mi? Cunku Ingiltere ve Norvec'te grup uyeleri tecavuzden hukum giymisler, birinde 14 yasinda bir kiza ortalikta birlikte tecavuz etmisler mesela. Sadece tecavuz degil, uyusturucu ticareti, hirsizlik, calinti mal kacakciligi, silah kacakciligi, gasp, pezevenklikten gibi suclardan hukum giymisler 12 farkli ulkede. Liste bayagi uzun:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Hells_..._and_incidents

    Hell Angels MC kulüp degildir diyebilir miyiz bu durumda?
    Öncelikle ben Hells Angels MC üyesi değilim. Herhangi bir kulübün üyesi de değilim. Bundan birkaç sene önce lokal ve küçük bir bölgede kendi sürüş kulübümüzü kurduk ve bir şekilde birkaç kulüple yolumuz kesişti. Çıkarımlarım tamamen bunlar üzerine ve birebir tecrübe edinerek yapılmıştır. Yazdığım hiçbirşey bahsettiğiniz kulübün veya başka bir kulübün direkt fikri değil MC kültürü içerisine girdiğim/girmeye çalıştığım süreçte benim kafamda oluşan fikirler ve bilgi birikimleridir.

    Bildiğim kadarıyla siz yurtdışında yaşıyorsunuz. “Groupie” kavramını biliyorsunuz değil mi? Özellikle yurtdışında ne kadar yaygın olduğunu ve bu kızların neler yapabileceğini.

    Bunu bir kenarda tutalım. Daha önce cezaevine girdiniz mi? Adalet diye bahsettiğiniz kavramların, hakim – polis vb. kanun yapıcı olguların haklı ya da haksız hiç karşı tarafında bulundunuz mu? Yani sanık sandalyesine oturtuldunuz mu? Yüzde 90 ihtimalle hiç bu pozisyona düşmediniz ve umarım düşmezsiniz. Bunu neden sorduğuma gelecek olursak. Bana attığınız devletlerin/kanun koyucuların verdiği hiçbir ceza beni bağlamıyor, wiki gibi dışardan yazılan ansiklopedilerde bağlamıyor. (yine bir dip not. Hiçbir yüz kızartıcı suça karışmadım.)

    Hells Angels MC’nin halka açık kuralları ve bildiğim kuralları dahilinde şunu söyleyebilirim ki kulüpte herşeye müsade vardır. Eski bir hırsız olabilirsiniz. Eski bir katil olabilirsiniz. Eski bir genelev işletmecisi olabilirsiniz. Ancak eski veya devam eden bir tecavüzcü olamazsınız. Bu kural ilk mesajımda bahsettiğim evrensel kurallardan birisidir.

    Peki bu haberler nasıl meydana geliyor. Hells Angels MC diye bahsettiğiniz kulüp dünyanın neredeyse heryerinde varolan bir kulüp. Ufak bir araştırmayla ulaşabileceğiniz rakamlara göre şu anda Amerika’da bulunan tek bir charterının supporter sayısı 100 bin civarında. Bu 100 bin kişiden kaç tanesinin groupie kafasında olduğunu bir düşün ve neler yapabileceklerini bir düşün. Ben geçmişte birebir kendileriyle muhattap olduğum için şunu söyleyebilirim. Bu haberlerin %99’unda Hells Angels MC bir öcü olduğundan dolayı karalanmıştır.

    Peki bir MC üyesi tecavüz edemez mi? Beşer şaşar. Olabilir. Ama o cezaevinden yelekli çıkmaz. Eğer hala kulübün buna uygun gördüğü ceza verilmediyse de bunun özel bir sebebi vardır. Dışarıdan çok kolay bir şekilde yargılama yapabiliyorsunuz. Ancak sizin mantığınızla gidersek, A Haber izlemeli, ekonominin harika olduğuna inanmalı, diktatörlük rejiminde olmadığımızı düşünmeli ve fetö muhabbetinde içeri alınan herkesin terörist olduğuna inanmalıyız.

    Hells Angels MC dünyanın heryerinde çocuk tecavüzcülerine aktif savaş açmış bir yapıdır. Siz ve ben burada bu konular üzerine ahkam keserken onların şu anda ailem dediği kardeşim dediği insanlar sırf kendi etikleri ve kulübün felsefesi yüzünden hiç tanımadıkları çocukları korudukları için cezaevinde yatıyor. Suçlanıyor, dışlanıyor ve bir 3. Dünya ülkesinin güzide bir forumunda karalanıyor.

    Yaptıkları tecavüz karşıtı sürüşlerden, topluma ve kimsesiz çocuklara yaptıkları yardımlardan, asker yakınlarına yaptıklarından, trafik bilinci adına yaptıklarından kimse bahsetmiyor. Çünkü bunları kimsenin gözüne sokmuyorlar ve kimsenin övgüsünüde beklemiyorlar. Tıpkı bu tarz eleştirileri takmadıkları gibi. Bahsettiğiniz diğer suçları geçiyorum. Nedenine gelecek olursak bu konuda ne benim ne de sizin bir bilginiz olmadığı gibi sizin bu tarz yaşamlara sahip insanlarla bir tecrübenizde yok.

    Ben çok garip bir muhitte çok garip insanlarla büyüdüm. Empati yapabilme yeteneğine sahibim ancak siz umarım bu yeteneğe sahip olacak kadar bu konuda tecrübe yaşamazsınız. Yine şunu belirtmek isterim ki bu yazdığım bunları yaptıklarını ya da yapmadıklarını göstermiyor. Tıpkı kanun yapıcıların verdiği cezalarında kesin olarak belirtmediği gibi. İşin doğrusu eğrisi kişilerin yaşam felsefelerine ve doğrularına kalmış. İşte tam burada MC kulüplerin mantığı devreye giriyor. Kimse ne sizin ne de benim fikirlerimi iplemiyor ve buna göre yaşamıyor. Bunun zorunluluğunuda dayatamıyoruz. Çünkü toplum normlarına uygun yaşamıyorlar ve zaten tek ortak noktaları neredeyse motosiklet ve bu konu.

    Ha şunuda tekrar belirteyim. Ben Hells Angels MC üyesi değilim. Onlara bir kulüptür veya değildir demek benimde karar verebileceğim bir durum değil. Ama şu ana kadar ki tecrübelerime dayanarak söylemeliyim ki Hells Angels MC dünyanın en büyük kulüplerinden birisidir.

    Diğer sorunuzu açıklayayım size biraz empati yaptırarak. SOA’nın bir terör ve antiterör dizisi olduğunu düşünelim. Tıpkı dizide kanunsuz iş yapan motorcuları sempatik gösterdikleri gibi bu dizimizde de teröristler sempatik gösterilsin. Neden terörist olduklarını veya böyle bir yaşam seçtiklerini bir kenara bırakalım. Ana temalarımızdan ve olmazsa olmazlarımızdan bitanesinide Abdullah Öcalan olarak belirleyelim. Dizi Abdullah Öcalan’ın kurduğu veya geliştirdiği bir felsefeye dayansın. Şu anda türkiyenin heryerinde insanlar apo tshirtü bastırabiliyor mu? Bastırsa bile gezebiliyor mu? Gezemiyor. Adamı fena yaparlar. Sebebiyse bu vatanı almak için dökülen kanlar ve çekilen çilelerdir. Gidipte bu durumda bir türke; neden dövdünde adamın t-shirtünü aldın? diyemediğiniz gibi mc patchini sökmesini rica eden birisinede zorla söktüren birisinede bunu diyememeniz gerekiyor. Yelek kavramının önemini anlayamadıktan sonra bu söylediklerim size aşırı abartı gelecektir. Ama tek bir çerçeveden bakmayın derim.

    Siz çalışıp çabalayıp, hayatınızın her alanından feragat edip çok özel olan bir araba almaya hak kazanıyorsunuz. Gurur duyuyorsunuz ve bunu sergiliyorsunuz. Ardından bu araba üzerine bir dizi yapılıyor. Ve firma bu arabalardan onlarca çıkartıyor(en azından aynı marka logosunu taşıyanından). Kafede çayınızı yudumluyorsunuz. Arabanızla gurur duyarak onu izliyorsunuz. Pat arkasına birisi gelip aynısından parkediyor. Ama hakederek almamış. Sadece parasını vermiş. İçinizden vay itoğlu it demez misiniz? İşte siz bunu söylerken ya da daha ağırını dahi içinizden geçirirken MC yaşamını seçmiş insanlar kalkıp ya uyarıyor, ya da kulağından çekiyor. Arabanı yine sür kardeş ama en azından marka logosunu sök diyor. Yine söylüyorum, birşeyin abartı olduğunu düşünmeniz, yanlış olduğunu düşünmeniz sizin görüşünüz ve doğrunuz. İnsanlara bunu dikte edemezsiniz. MC kültürü direkt olarak bu toplum normu dayatmasına karşı bir başkaldırı kültürüdür. Eğer zaten hayatınızı bu şekilde yaşamıyorsanız bunu anlayamayacaksınız. Bu yüzden bu tarz platformlarda soru soranlara "Eğer soruyorsan zaten cevabı anlayamayacaksın" gibi bir motto uyguluyorlar.

    Ben bugüne kadar hiçbir Hells Angels üyesinin SOA yelekli birini kenara çekip MC patchini sök, sökmelisin, söksen iyi olur dediğini görmedim duymadım. Belki göreniniz duyanınız vardır. Siz daha iyi bilirsiniz. Genelde aha bir başkan daha geçiyor diye güler geçerler ya da görmezden gelip 2 saniye sonra anılarından siler ve üzerine düşünmezler.

    Dip not: Hells Angels MC kulüp logosu tescillidir. Ama kanuni yaptırıma gerek kalmaz. Kesinlikle bunu yapmayın derim. Bunun sebebini gerçekten merak eden ve mantık yürütemeyen varsa sorsun açıklayayım.

    MC misyonerliği yapmayın arkadaşım; kulübünüze direk olarak bir saldırı yok ise nedir bu MC tanıtma sevdası.

    gidin başkanın sigarasını falan yakın siz.

    Bak güzel insan. MC misyonerliği yapmam için bir MC üyesi olmam gerekiyor. Ki bu da bir paradoks. Çünkü MC kulüpler MC misyonerliğine tamamen karşı. Hem kulüpçülük zamanında hemde normal yaşantımda hiçbir zaman kimsenin sigarasını yakmadım. Sadece çok güzel bayanların sigarasını yakarım. Senin yaptığın saygısızlık nedeniyle bundan sonra sorduklarına veya iğnelemelerine yanıt vermeyeceğim.

    Tüm bunları söyleyip de 'Karı kılıklı insanlar göremezsiniz' demek ne kadar doğru?
    Hocam orada karı kılıklı kalıbını karakter bağlamında söyledim. Yanlış anlaşılmışım kusuruma bakma.

    Bence bir acidan hakli.(LÜTFEN BU KÜÇÜK AKIL OYUNLARINIZI 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN ZEKASINA SAHİP OLANLARA YAPIN. BU DA SAYGISIZCA BİR DAVRANIŞ. KONUŞMAYA BÖYLE DEVAM EDERSENİZ YANIT VERMEYE GEREK YOK ZATEN) Mesela Kanada'nin en buyuk Hells Angels chapter'inin baskani, daha kulup uyesi olmadan 3-4 sene once 16 yasinda bir kizin kafasina silah dayayip zorla tecavuz etmis. 3 kusur sene hapis yatip ciktiktan kisa sure sonra da Hells Angels'in tam uyesi (full patch member) olmus. Vatandasin daha önceden yaptıkları hatalari yargilamamislar, ne guzel Gerci simdi hapiste. Hells Angels chapter'inin baskaniyken isledigi ve azmettirdigi cinayetlerden oturu uc kez omur boyu hapse carptirilmis.
    Kaynak: https://en.wikipedia.org/wiki/Maurice_Boucher

    Velhasil yukarida bir arkadas yazmisti:
    Tekrar cevap vereyim. Siz bu olaya böyle bakıyorsunuz. Bense ya bu yargılamada bir piçlik vardır, ya da bu sonradan anlaşılmış ve kulüp ceza yatırıyordur çıktığında işi biter olarak bakıyorum.

    Yine iğnelemeler yapmaya başladınız. Cidden merak ediyorum şahsi hayatınıza nasıl dokundu sizin bu kulüp? Çünkü bu kadar önyargı ve nefretin başka bir açıklaması olamaz. Dediğim gibi siz sorun ama böyle sormayın. Ben kulüp adına konuşmuyorum buna hakkım yok. Ben kendi fikirlerimden bahsediyorum. Yaptığınız saçma yorumlar yüzünden haketmeyen insanlara karşı önyargı oluşturuyorsunuz. Ha gelip bana şunu söylersiniz. Ben Hells Angels MC’nin şu charterında şu senelerde şu pozisyonda tam üyeydim. Birebir kanıtlarıytla birlikte bunları bunları yapmışlardır ve ben kulüpten tiksinip çıktım. Derim ki eyvallah büyüksün haklısın. Ben yanlış analiz etmişim. Ama sürekli bir saldırı halindesiniz. Neredeyse her MC konusunda siz ve birkaç ali kıran başkesenin yorumu var. Ve sizin tepkiniz Hells Angels MC üzerine yoğunlaşıyor. Bunu anlamayan arkadaşlar size katılabilir. Ancak anlayacak kadar akıllı olanlar zaten görmezden geliyordur. Veya düzgün şekilde araştırıyordur.

    Bir mühendis olarak söylüyorum, şu forumda sizin kadar teknik bilgiye sahip olan bir elin parmağını geçmeyecek adam var. Önceki yorumlarınızı hatırlıyorum az çok. Keşke biraz geniş açıdan bakabilseniz ve kişilerin yaptıklarını veya yapmış gibi gösterilen şeyleri büyük yapılara yıkmasanız.


    Siz biz kanunsuz iş yaparız diye ortaya çıkar iseniz bizde yapamazsınız diye karşılık veririz..
    Allah rahmet eylesin İsmet paşanın güzel bir sözü var ""“Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur”
    Sen garip bir insansın. Bahsettiğin, tehdit ettiğin, üzerine konuştuğun herkesin yeri yurdu sabit. Hepsi dışarıda. Buyur git yap ne diyeyim. Sana yanıt vermeye tenezzül bile etmiyorum.


    Genel olarak konuşacak olursam. Ben bilgim dahilinde konuşuyorum. Siz çıkarımlarınız ve internet linkleri dahilinde. Binlerce kişiden oluşan bir kulüpte basına yansıyan yansımayan elbette sorunlar, hatalar, yanlışlar olacaktır. Bu hiçbir topluluğu öcü yapmaz, tecavüzcü yapmaz, hırsız, pezevenk yapmaz. Bunu böyle yansıtmak saygısızlıktır. Şu anda bahsedeceğim olay gerçekten yaşanmış olsa dahi nasıl ki türkiyede bir gezgine tecavüz edildiğinde tüm türk milleti olarak tecavüzcü olmuyorsak, aslını astarını bilmeden grupları bu şekilde yargılamak yanlıştır. Sorularınızın birebir muhattaplarından cevap almanız çok basit. Bu şekilde sormadığınız sürece gidip istediğiniz MC üyesine dürüstçe sorularınızı sorabilirsiniz. Buradaki yorumları çok takmayın. Benim bir çıkarım, kuyruk acım vb. olmasa bile benim yorumlarım dahi taraflı olacaktır. Yorumlarımdan yapmanız gereken tek çıkarım "Kimse öcü değil, sizi yemeyecekler. Gidip nasıl gireriz, neyin peşindesiniz, kimsiniz, naptınız ve ne yapacaksınız, neden bunları yapıyorsunuz diye sorduğunuz sorular karşısında kimse size defol git demeyecek fiziksel şiddet göstermeyecek." Ama bunu ancak evinizden çıktığınızda yapabilirsiniz. Klavye başından değil.

    MC kültürü hakkında bilgim dahilinde sorulara cevap vereceğim dedim. Hells Angels MC'yi tecavüzle suçladığınızda kanıt bulmaya çalışacağım demedim. Konuyu bir kulüp üzerine yıkmayın lütfen.


    B

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 15:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:02 ----------

    Alıntı Jagdkommando adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben sadece free rider yeleği için fikir almaya gelmiştim. Konu nerelere gelmiş ¯\_(ツ)_/¯
    Özelden yazıp hatırlatırsanız yarından sonra uygun birkaç yere yönlendirme yapabilirim

  20. #80

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Alıntı Easx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ...
    Siz çalışıp çabalayıp, hayatınızın her alanından feragat edip çok özel olan bir araba almaya hak kazanıyorsunuz. Gurur duyuyorsunuz ve bunu sergiliyorsunuz. Ardından bu araba üzerine bir dizi yapılıyor. Ve firma bu arabalardan onlarca çıkartıyor(en azından aynı marka logosunu taşıyanından). Kafede çayınızı yudumluyorsunuz. Arabanızla gurur duyarak onu izliyorsunuz. Pat arkasına birisi gelip aynısından parkediyor. Ama hakederek almamış. Sadece parasını vermiş. İçinizden vay itoğlu it demez misiniz?
    ...
    İlgiyle okudum. Paylaşım için teşekkürler. Yalnız yukarıdaki benzetme (analogy) pek olmamış; helal parasını basarak o arabayı almış olan herkes onu hak etmiştir. Parasının helal olup olmadığını da (%99,999999 ihtimalle) bilemeyeceğimiz için öyle olduğunu varsaymak durumundayız (masumiyet karinesi). Yukarıdaki örnek kapsamında o kişi hakkında it oğlu it diye düşünen biri varsa net psikolojik sorunludur (veya arifesindedir). Başka bir örnek kullanmak lazım sanki...

    Ekleme: Jung'un "kişisel bütünlük" (personal integrity) kavramı çerçevesinden / o gözlükle bu tarz oluşumlara (sadece MC olmak durumunda değil, tarikat vb. de olabilir...) baktığımda aşırı bağlılık ve/veya bağımlılığın çok da sağlıklı olmadığını düşündüğümü belirteyim. Oluşumlara lafım yok yalnız insanların bu oluşumlarla olan ilişkilerindeki bir ihtimalden bahsediyorum...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:47 ----------

    Jung'un kavramının tam ingilizcesi "individuation"muş... (Türkçe: "bireyselleşme")
    pea bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)