Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Cup Motorlar Nasıl Sürülür? Hangi Model Cup Almalıyım?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    27 Aralık 2015
    daha önce hiç motosiklet, araba sürmedim ama bisiklet kullanıyorum cup motor önerdiler bana nasıl sürürülür hangi model cup almalıyım rodaj döneminde neler yapmalıyım, neler yapmamalıyım kaç devirde vites değiştirmeliyim bu sorularıma cevap verebilirmisiniz? youtube'da sürüş videosu bulamadım foruma başvurayım dedim teşekkürler

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:09 ----------

    Arkadaşlar lütfen yardım edin 1hafta içinde motor alınacak sürmeyi bilmiyorum.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    harun27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ocak 2012
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    2023 Vespa Primavera 150
    Ehliyet alman gerek önce. Orda zaten nasıl sürülecegini ögretiyorlar

  3. #3
    adm12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2014
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Honda msx 125. SYM sympony 200i
    Öneri üzere alıyorsan sadece cub motorlara odaklanma vitesli motosiklet yada scooterlere de bakabilirsin. İllaki cub istiyorum diyorsan Piyasada Honda ve Yamaha nın cub modeli var ikisine de bakabilirsin. Çinlilerden uzak dur zira her biri özensizlik abidesi. Sürüş konusuna gelirsek yarı otomatiktir cublar vides değiştirirken sadece gazı bırakıp değiştirsin. Rodaj hakkında bilgiyi alacağın modelin servis kitapçığında bulabilirsin.
    Vides değiştirmede devir saatine bakmana gerek yok(zaten cubların çoğunda devir saati yok)Mantık şu; bağırıyorsa vites yükselt çekmiyorsa vites düşür.

  4. #4

    Üyelik
    27 Aralık 2015
    Öneriler için teşekkürler ehliyeti 2. planda tutuyorum çünkü bütcem 3000tl gibi bir rakam kullanacağım alanda zaten trafiğe kapalı. Şehir içi kullanım için en yakın zamanda ehliyet için başvuracağım.

  5. #5
    Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mayıs 2009
    Şehir
    Hamburg
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Alıntı erken451 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öneriler için teşekkürler ehliyeti 2. planda tutuyorum çünkü bütcem 3000tl gibi bir rakam kullanacağım alanda zaten trafiğe kapalı. Şehir içi kullanım için en yakın zamanda ehliyet için başvuracağım.
    Sevgili kardeşim,

    Motosiklet kullanmayı video dan veya forumlardaki tariflerden güvenli olarak öğrenmen mümkün değildir. Trafiğe kapalı alanda kullanacak olman kaza yapmayacağın anlamına gelmiyor. Lütfen çevrende konu hakkında tecrübeli birilerini bul ve seni yönlendirsinler. Önemli olan sensin , düzgün şekilde motor kullanmayı öğren. Aceleye getirme.

    Sevgilerimle
    erken451 bunu beğendi.
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

  6. #6

    Üyelik
    19 Ekim 2015
    Yaşınız hakkında bilgim yok fakat gençseniz ve motoru kendinize göre 72 tel takmak konfordan azaltıp motoru yere yakınlaştırmak gibi bir tutkunuz varsa ÇİN malı motorlar arasında sınıfındakiler arasında sibop sayısı fazla Lifan Tay100 öneriyorum , fakat ben bütün bütçemi sadece motora yatırıcam aksesuar yapmıyacağım diyorsaniz Japon malı olan yamaha crypton veya honda innovayı öneriyorum üçüde yarım debriyajlıdır gazdan çekip vites değistiriyorsunuz.Çevrendekiler iyi akıl vermiş başlangıç olarak debriyajlı cg almanız mantıksız olurdu zaten.Şimdiden hayırlı olsun.Polis memurlarına yakalanmamanız dileğiyle.

  7. #7
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    15 Haziran 2014
    Şehir
    59
    Motosikleti
    Mobylette Bionik 52
    Snapy x tavsiye ederim 120 yapıyor

  8. #8

    Üyelik
    27 Aralık 2015
    Teşekkürler, motoru basıp jantları değiştirip egsoz takıp kendime küfrettirecek biri değilim. Pazaradır marketedir ulaşımdır öyle kullanacağım 1-2 ayda öğrenmek için trafiğe kapalı alanda sürmeye çalışacağım. Yakınımda mondial snappy vardı titreşimden dolayı önermedi honda innova düşünmüyorum çünkü sıfırı yok. yamaha ve lifan benimde aklımda olan modeller.

  9. #9
    ARçİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mart 2012
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    yamaha crypton/Honda cbf150
    Sana iki tavsiyem var sıfır yamaha crypton al bütcen elvermiyorsa ikinci elini al. Kullanımı azda olsa fikir olsun diye yazayım cupların yarı otomatik, vites yükseltirken ve düşürürken gazı bırak vitesi yükseltir ve düşürürsün. Bakımları fazla masraflı değil.Muhakkak eğitim al,ekipman farz. EHLİYETSİZ trafikte gezme


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)