Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Çalınan motorların güvenlik seviyesi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    11 Aralık 2018
    Maggi veya abusun üst modellerini takıp da kilidi kesilen veya acılan var mı?
    espresso ve sutlusoda bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    03 Ocak 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 ABS 2016
    Ön lastikte urban zincir,disk kilit. Arka lastiği de onguard marka zincirle demire bağlıyorum. Üstünü de brandayla kapatıyorum.Teknotakip almayı düşünüyorum.

  3. #23

    Üyelik
    19 Ocak 2016
    Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Geçen gün evimizin önüne XMax geldi park etti. Adam motoru bırakıp gitti ya! Yahu insan bir disk kilidi olsun takar. Takması 4, sökmesi 2 saniye falan sürüyor disk kilidinin. Askerde nöbette uyuyanların silahını almak gibi, adamın motoru biryere saklayıp, ararken de gidip uyarasım geldi.

    Ben motosikletime kasko yaptırmıştım. Yaptırdıktan sonra çalınma teminatının, 22:00-06:00 saatleri haricinde ve motosiklet sabit bir cisme (direk-ağaç-bahçe kapısı) bağlandığında geçerli olduğunu gördüm. Ulen zaten motorun çalınabileceği şartları sen kapsam dışı bırakmışsın. Neyse hasar halinde işe yarar belki dedim, 1 yıl durdu sonra son derece saçma bulduğum motosiklet kaskosunu yaptırmaz oldum. Bu dediklerim 2016 yılı kasko poliçesi için geçerli. Kasko yaptıracak arkadaşlar bu hususa dikkat etsinler.

    2019 Motosiklet fuarında bir sigorta şirketinin standı vardı. Dedim yalnızca hırsızlığa karşı kasko yaptırmak istiyorum. Başka birşey istemiyorum. Stand görevlisi, O şekilde yok beyefendüüiiiiieeee dedi. Böyle birşey yaparsanız kapınızda kuyruk olur, Türkiye buraya yığılır dedim. Tamam ama yaaaniiieeeeğğ dedi. Beni dinlememesine de sinir oldum hadi hadi dedim gittim.

    Teknotakip... Bu da teşkilatın devamı sağlamsa, altı doluysa işe yarıyor. Bir arkadaşımın motoru çalınıyor. Derhal aletten telefona mesaj geliyor. Camdan bakıyor, motor gidiyor. Hemen soluğu 3-4 dakka içinde karakolda alıyor. Motosikletin konumunu gösterip aceleyle "hadi motor burada yanına gitmeliyiz" diyor. Dur kayıt açalım, dur dilekçe yazalım, ekipler devriyede onlar gelsin, isim neydi, neden gelmiştiniz siz derken uzun bir beklemenin ardından yola çıkıyorlar. Bu arada sinyal kayboluyor. Uygulamadan sinyalın geldiği en son noktaya gidiyorlar, sokak boş. Kimse yok. Yani motoru takip edebileceğin süre kısıtlı. Bu kısa sürede emniyet mensuplarıyla oraya adam akıllı bir operasyon düzenlenebilecek mi? Eline makineli alıp mekan basabilecek misin? Kısa sürede bunları yapacak imkanın varsa zaten hırsızlar sana bulaşmaz. Veya zaten takip cihazsız da bulursun tanıdıklarla.

    Bununla ilgili Teknik Muhabbet youtube kanalımda bir video da çekeceğim ama topcase çok önemli bir güvenlik ekipmanı. Evet. Adamın topcase i yoksa, gittiği yerlere bağlama kilidini götüremiyor. Yeterince güvenlik önlemi alamıyor. Topcase olmaması önemli bir eksiklik aslında. Hadi bakalım.
    “Bir delil ile 40 alimi yendim; ama 40 delil ile bir cahili yenemedim.” Mevlana

  4. #24

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    motoru çalmak isteyen her şekil çalar.. benim arkadaşımın güvenlikli siteden kapalı villanın garajından üstelik motor direğe zincirle bağlıyken çaldılar yıllar önce.. o zincir bu kilit önemi yok onlar için.. kesiyorlar kurtarıyorlar o parçadan.. şaseden mi bağladın acımıyorlar şasesiyi kesiyorlar lastikden mi bağladın abus zincir kilit kullan istiyorsan adamların umru değil lastiği jantı kesiyorlar zinciri kurtarıyorlar.. Rahmetli Aea nın motorunu öyle çalmışlardı.. Bu tür hırsızlar sürmek için çalmıyorlar çoğu bu işden para kazanmak için çalıyor o riske giriyor.. zaten parçalıycaklar motoru o yüzden bir yerlerini kesmeleri önemli değil onlar için..

    takip chiazlarıda bir yere kadar buluyorlar çoğunu.. bazen şüphelendikleri motorlarıda bırakıyorlar bir köşeye 4-5 gün orda kalıyor gelen giden olmassa alıyorlar..

    şanslıysanız gezmek için çalan tipler var hapçı kafası güzel tipler yada ergen genç 15-16 yaşında tipler onlar çalıyor geziyor geziyor motorun içine ediyor işleri bittimi bir köşeye tarlaya arsaya atıyorlar o zaman bulunma ihtimali oluyor.. bazıda pisliğine motoru kanala atıyor tepeden aşağı atıyor iyicene pert ediyor işi bittimi.. artık o hapçının kafaya bağlı..

    kaskoda bir yere kadar bir öder en fazla bir defa öder hadi sanslıysan iki defa öder üçüncüyü kara listeye alırlar seni yapmazlar kasko yapmazlar derken sana öyle rakamlar çıkartırlarki astronomik o nazikçe kasko yapmıyoruz demekdir zaten..

    En iyisi hırsızın talep göstermediği motoru almakdır piyasa işi , ergen işi olmıyan motorlar kastım.. para getirmiycek yada zaten parçası az olduğu için izi sürülebilicek yani yakalanma olsasılıkları yüksek motorlara yönelmezler.. onlara çünkü bir getiriside olmaz misal r25 cbr xmas fazer gibi çok parça talebi olan ve parçasını 3 günde bir haftada satabilicekleri motorlar varken kel alaka piyasada az olan veya parça talebi olmıyan bir motorun parçasını 10 ayda satamaya bilirler üstüne o motordan az olduğu için sahibi parça üstünden onların izini bulabilir.. o yüzden o tür motorlara girmezler kolay kolay..

    25 yılı geçgin motor sürünce çevrende bu yıllar içinde onlarca arkadaşının motoru çalınınca az çok bu konularda bilgi ve tecrübe sahibi oluyorsun...

  5. #25

    Üyelik
    11 Aralık 2018
    Çok güzel yazmışsınız. Şimdi onların işi çalmak polisin işi de yakalamak ama yakalamıyor öyleyse biz önlem alıcaz.

    Mesela kesilmez kilit (abus, maggi vb.)takınca jantı lastiği kesiyorlar diyorsunuz. Peki nerden bağlamak lazım diskten bağlansa kesilir mi? Yada kesilmeyecek bir noktası yok mu motorun mesela?


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)