Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Fotoğrafı ile birlikte bir dolandırıcı ifşa ediyorum. Motoru çalınanlar... !!!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    cem_ali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    S&T GT250 R
    Selamlar,

    600 RR ımın çalındığını bir topic açarak belirtmiştim. Şimdi size başıma gelen bir dolandırıcılık hikayesini anlatacağım.

    Motoru çalınan herkes gibi motosiklet forumlarına ve sahibinden e motorum çalındı diye ilan verdim. Daha önce motoru çalınan arkadaşların 3000-5000 tl vererek motorlarını geri aldıklarını biliyordum ve belki banada aynısı olur diye beklemeye başladım. 1 gün sonra özel numaradan birisi beni arayarak bir telefon numarası verdi "biz motoru böyle bulduk" deyip kapattı.Tabi ben dümenin farkındayım neyse aradım vatandaşın biri çıktı böyle böyle dedim önce yanlış aradın galba falan ayakları sonra beni tartmaya çalışmalar ne iş yapıyorsun kaç yaşındasın vs. derken beni Merter metrobüs durağına çağırdı. Gittim bir tane tipi bozuk elemanla başladık konuşmaya. Eleman motorun bende 3.500 tl ver vereyim diyor. Tabi motoru getir parayı al teklifinide kabul etmiyor doğal olarak. Arada ayağa kalkıp "seninle anlaşamayacağız" deyip gitmeye yelteniyor. Tabi sizin bir karar vermek için çok az vaktiniz var. Canınız yanmış 20-25.000 TL niz gitmiş e daha önce motorunu bu şekilde teslim alanlarda var... Üzerine adamda cep telefonunu çıkarıp motorun resmini size gösterince paranızın gitme riskini bile bile o binde bir olan şansı değerlendirmek istiyorsunuz. Düşünsenize kaybettiğiniz paranın %10 una herşeyi geri alacaksınız. Her neyse adama istediği paranın yarısını verdim kalanıda gece motoru biryere getirecek parayı söyleyeceği yere atıp motora binip gideceğim. Tabi risk aldık ama işler umduğumuz gibi gitmedi adamla sabah 4 e kadar ara ara telefonda konuştuk. Yok şurda çevirme var motoru çıkaramıyorum yok burda polis var bilmem ne derken elemandan ses soluk kesildi.

    Bir kumar oynadık tutmadı... Olayın rengi ertesi gün çıktı. Meher bu arkadaş internetten motoru çalınanları arıyor herkese aynı numarayı çekiyor ve dolandırıyor. 1 Hafta önce aynı taktiği benim arkadaşıma yapmış. Bana ve ona söylediği cümleler bile bire bir aynı. Konuşurken pasaportunu çıkarıp size gösteriyor kim olduğumu gör diyor sonra alttan alttan tehdit ediyor. Polis karışırsa ya senin canın yanar ya benim, benim anam ağlayacağına karşımdakinin anası ağlasın falan falan...

    Adamın adı BAYRAM GÜLTEKİN 1979 Malatya Pütürge doğumlu ( Gösterdiği pasaportun sahte olduğunu düşünmüştüm ama olay polise intikal edince doğru olduğu ortaya çıktı ve fotoğrafından teşhis ettim ) Tozkoparan taraflarında ikamet ediyor.

    Lütfen çevrenizdekileri uyarın arkadaşlar, bu adam herkese ve sürekli aynı numarayı yapıyor. İste bu sosyal vatandaşın resminide ekliyorum.

    Fotoğraf konusuna da bir açıklama getireyim. Hani biz internete çalındı deyip resim koyuyoruz ya bu arkadaş onları alıyor...
    Mesela benim koyduğum resimde arka planda çiçek var böcek var vs. adam sadece kafa grenajına doğru zoom yapıyor. Bir de o fotoyu karartıyor. Siz baktığınızda motoru depo gibi bir yerin içinde sanıyorsunuz ve motorun adamda olduğuna inanıyorsunuz. En azından ben inandım.

    Aykut009, kuroscu, Garip ve 11 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Benhur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Eylül 2013
    Şehir
    İstanbul/Şişli
    Motosikleti
    Honda CBR125R -2012 ~ CBR954RR 2003
    Polisin neler yapacağını şiddetle merak ediyorum. Lutfen bizi bilgilendir gelismeler konusunda. Geçmiş olsun umarim bulunur yada daha iyisini almak nasip olur.

  3. #3
    İhtiyarbebe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2014
    Şehir
    06-71 arasındaki tire işareti
    Motosikleti
    Kawasaki KLE 500
    tipi bozuk dediğin bumuymuş... kemiklerini kırarım vallahi o metro durağında. dinlenir dinlenir döverim kimin canı yanıyormuş görür. tanınmaz halde karakola götürür motor ondamıymış neymiş anlaşılırdı. bence yanlış yapmışsın..
    mustang53 ve carduelis55 bunu beğendiler.

  4. #4
    Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2013
    Şehir
    Kusadasi
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Suzuki Vanvan
    Hırsızla anlaşma mı yapılır dostum ya, geçmiş olsun. İyi analiz yapmışsın
    drfettah bunu beğendi.

  5. #5
    OFG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Aralık 2013
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250R
    Bir insanın çaresizliğinden faydalanmak nasıl birşeydir ya?
    Namus yoksunu,domuz kadar yaşam değeri olmayan bir varlık . En düzgün bu şekilde ifade edebilirim böyle insanları.
    Böylelerini cezalandırmaya bizim hukuk sistemi yetmez şeriat falan lazım.
    Süzmenin sıfata bak , tövbe tövbe....
    sgurdal, Mikuni ve drfettah bunu beğendiler.

  6. #6
    tr_select - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Böyle bir durumda bir kaç kişi ile paketleyip ıssız bir alana götürüp konuşturacaksiniz...

    Başka bir hususta başimiza geldi, silahlar çekildi.. Mafya takilan karşi taraf imana gelip diz çöktü. Bazi arkadaşlar bu konuyu bilirler

    Bu ülkede ya tanidiğiniz olacak! Ya da kendi işinizi, kendiniz halledeceksiniz...
    Ne yazikki ülkemizde durum böyle.

    Allaha şükür ailenin hepsi kafadan kırık. Çalinma durumunda karşi tarafa acirim

    Motosikleti çalinan arkadaşlara geçmiş olsun. Tez zamanda bulursunuz umarim. Not: sancaktepe taraflarinda motor parcalayanlar var. Biraz araştirin.

  7. #7
    tabuzbreaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Kasım 2012
    Motosikleti
    CBR125r 2014
    Sabah sabah iyi sinir oldum...

    Geçmiş olsun. İnşallah motorunuzu bulabilirsiniz.

  8. #8
    supporter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayıs 2014
    Şehir
    istanbul
    etmediğim küfür kalamdı ama sendede hata var kardesımcagıracaktın yada adfres vs alacaktın toplanıp allah ne verdıyse dalacaktık bu ı..e kılıklıya
    Kasksız gezen babam olsa yüzüne bakmam !
    Bizim evde son lafı ben söylerim ' Peki Hanım'

  9. #9
    tr_select - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Üstlere çıksın, lavuk bulunsun

  10. #10
    Karalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mayıs 2014
    Şehir
    istanbul cennet
    Motosikleti
    2teker
    Tipine.....m

  11. #11
    lawyer_16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2014
    Şehir
    Bursa - Düzce
    Motosikleti
    Xmax
    sahte bir çalıntı ilanı verip sizin de paylaştığınız siteler dahil bütün sitelerde paylaşsak?? sonra da "motorunu buldum, buluşalım" diyen adamlarla randevulaşıp ..... boşlukları siz tamamlayın artık

  12. #12
    ozrace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul-Çekmeköy
    Motosikleti
    = Kawasaki KLE 500
    polis'i aramak aklına gelmedimi,bu tür yerlere plansız gidilmez...

  13. #13
    ahtand123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RKS TİTANİC 150-BAJAJ PULSAR RS 200
    otobüs durağının ordaki görüşmeyi yapmadan önce bu sitedeki bi kaç arkadaşla iletişime geçsen sonra biraz organize olup toplu gitsek onu o otobüs durağın bi kaldırsaydık olmazmıydı ?

  14. #14
    yakuza_64 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ocak 2013
    Şehir
    afrikada bir kabilee bölgesiii
    Motosikleti
    hyosung gt250r 2012...
    Gecmis olsun abi suyu isinmis onun arkadan joplayip sokakda it niyetine gezdirmek gerek benim polis arkadaşım in cbr 250 sini caldilar 1500 tl verecegim dedi motor tamircilerine motoru iki gun sonra getirdiler ama bizim arkadas vermedi parayi ertesi hafta motoru tekrar calmaya kalktilar varin sis dusunun gerisini .

  15. #15

    Üyelik
    29 Ekim 2011
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    HONDA PCX Bİ ZAMANLAR
    Tekrar geçmiş olsun... acaba beni Güngören tozkoparan mahallesinde ankesörlü 0.212.481 14 53 numaradan arayan şahıs ta bu mu ?

    ne işlere kaldık ya :((

  16. #16

    Üyelik
    26 Haziran 2014
    Bu şahıs 0212 481 14 53 numaralı ankesorlu telefondan ve özel numaradan arıyor. Ilk basta "Motosikletinizi bana bugun satmaya çalıştılar. Benim arkadas alıcıydı, trafikten bir polis arkadaşına sordurdum ve şase numarasından aracin calinti oldugunu anladık. Tam yakalayacaktik elimizden kaçtılar." diyerek nabız ölçüyor.

    Ben "tipleri nasıldı" diye sorduğumda itinayla tarif eder gibi yalan soyledi. Sonrasında özel numaradan aradı ve "abla acik konuşmak gerekirse motorun bende 2000 TL verirsen alirsin" dedi. Motosikletimin fotografını istedim, paylaşmadı. Sesini dinlet dedim, onu da yapmadı. Zaten bu noktada şahsın dolandirici oldugunu anlamıştım. Ama kendisine "yarın paran hazır, bulusalim" dedim. Sabah ilk is savciliga şikayet ettim sonra Gayrettepe oto hırsızlık ekiplerini aradım. (Motosikletimin çalınmasından itibaren ekipler benimle ilgileniyorlardi)
    Ekipler geldi, şahsın belirtmiş oldugu buluşma yeri olan Merter Mc Donalds'a gittik. Ekipler müşteri gibi farklı masalara oturarak şahsın masama oturmasını beklemeye başladılar. Şahsın tek geldigini dusunmuyorum cunku yukarı kattayken ve şahıs henuz alana gelmemişken ekipten bir arkadas bana fisildayarak bir cumle soyledi. Akabininde şahıs beni aradı ve "beni oyuna mı getireceksin, tek gelmedin yukarıda biriyle konuştun" dedi. Ancak ısrarla mekandan ayrılmadım ve konuştuğumu inkar ettim. O esnada bir adam dikkatimi çekmişti. Masasında yemek, icecek vs hicbir sey olmaksızın oturup sigara iciyordu ve zaman zaman bana baktığını hissediyordum. Sonra bir ara onun o kisi oldugunu hissedip, gözümü hic kırpmadan ona bakmaya basladim.
    Normal sartlarda bilirsiniz, kadınlar tanımadıkları erkeklere uzun uzun bakarlarsa bu başka manalara çekilir ve erkek de kadınla ilgilenmeye baslar ya da rahatsız olduysa oradan uzaklaşır. Bu şahıs ise ona ısrarla bakıyor olmama rağmen bana bakmamaya özen gösteriyordu. O anda onun oldugunu anlamıştım. Ancak silahı ya da yaralayici bir aleti vardır dusuncesiyle ekiplere anında seslenerek haber veremedim. Şahıs kalktı, mekandan cikti, polislere durumu ilettim. Polisler şahsın arkasından gitti ancak şahıs coktan kayıplara karışmıştı.
    Savcılık araştırması sonucunda kimliği tespit edildi. Arkadasın yazdığı gibi BAYRAM GÜLTEKIN. Ve orada şüphelendiğim kısının ta kendisi! Evine yapılan baskında evde bulunamadı. Ancak er gec ekipler bulacaktır... Ayrıca kendisinin de bu sitede ifşa oldugundan haberi var.

    Okuyorsan sana söylüyorum; SENI BULACAGİM.

  17. #17
    abeciMotoru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ağustos 2013
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Cb125E-SymWolf-Inazuma-XJ6 F
    polislerin bu işlerle yakından ilgilenmesi sevindirici. tipsiz suratını kaydedelim gördüğümüz yerde gerekeni yaparız.
    Motosikletimin üstü açık..
    https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber

  18. #18
    cousinecruis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ekim 2008
    Motosikleti
    Bmw R 1150 GS
    Yakalndığının da haberini almak dileğiyle

  19. #19
    xismailaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mart 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki ER6-F
    Alıntı cerencrn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu şahıs 0212 481 14 53 numaralı ankesorlu telefondan ve özel numaradan arıyor. Ilk basta "Motosikletinizi bana bugun satmaya çalıştılar. Benim arkadas alıcıydı, trafikten bir polis arkadaşına sordurdum ve şase numarasından aracin calinti oldugunu anladık. Tam yakalayacaktik elimizden kaçtılar." diyerek nabız ölçüyor.

    Ben "tipleri nasıldı" diye sorduğumda itinayla tarif eder gibi yalan soyledi. Sonrasında özel numaradan aradı ve "abla acik konuşmak gerekirse motorun bende 2000 TL verirsen alirsin" dedi. Motosikletimin fotografını istedim, paylaşmadı. Sesini dinlet dedim, onu da yapmadı. Zaten bu noktada şahsın dolandirici oldugunu anlamıştım. Ama kendisine "yarın paran hazır, bulusalim" dedim. Sabah ilk is savciliga şikayet ettim sonra Gayrettepe oto hırsızlık ekiplerini aradım. (Motosikletimin çalınmasından itibaren ekipler benimle ilgileniyorlardi)
    Ekipler geldi, şahsın belirtmiş oldugu buluşma yeri olan Merter Mc Donalds'a gittik. Ekipler müşteri gibi farklı masalara oturarak şahsın masama oturmasını beklemeye başladılar. Şahsın tek geldigini dusunmuyorum cunku yukarı kattayken ve şahıs henuz alana gelmemişken ekipten bir arkadas bana fisildayarak bir cumle soyledi. Akabininde şahıs beni aradı ve "beni oyuna mı getireceksin, tek gelmedin yukarıda biriyle konuştun" dedi. Ancak ısrarla mekandan ayrılmadım ve konuştuğumu inkar ettim. O esnada bir adam dikkatimi çekmişti. Masasında yemek, icecek vs hicbir sey olmaksızın oturup sigara iciyordu ve zaman zaman bana baktığını hissediyordum. Sonra bir ara onun o kisi oldugunu hissedip, gözümü hic kırpmadan ona bakmaya basladim.
    Normal sartlarda bilirsiniz, kadınlar tanımadıkları erkeklere uzun uzun bakarlarsa bu başka manalara çekilir ve erkek de kadınla ilgilenmeye baslar ya da rahatsız olduysa oradan uzaklaşır. Bu şahıs ise ona ısrarla bakıyor olmama rağmen bana bakmamaya özen gösteriyordu. O anda onun oldugunu anlamıştım. Ancak silahı ya da yaralayici bir aleti vardır dusuncesiyle ekiplere anında seslenerek haber veremedim. Şahıs kalktı, mekandan cikti, polislere durumu ilettim. Polisler şahsın arkasından gitti ancak şahıs coktan kayıplara karışmıştı.
    Savcılık araştırması sonucunda kimliği tespit edildi. Arkadasın yazdığı gibi BAYRAM GÜLTEKIN. Ve orada şüphelendiğim kısının ta kendisi! Evine yapılan baskında evde bulunamadı. Ancak er gec ekipler bulacaktır... Ayrıca kendisinin de bu sitede ifşa oldugundan haberi var.

    Okuyorsan sana söylüyorum; SENI BULACAGİM.
    Dostum süpersin, hayran kaldım.

    Tebrik ederim.

    O dallama da aklımızda, hangi şehire giderse gitsin ona rahat yok biline ;)
    Yeni değil bu yalnızlık . . .

  20. #20

    Üyelik
    13 Ekim 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    2011cbf150 ve mr150 vulture.
    arkadaşlar 27 haziran cuma sabahı benim honda cbf150 de uçtu gitti.yani çalındı.2011 model siyah.
    gündem cumhurbaşkanlığını kimin kazanacağı ile meşgulken kim uğraşır bizim dişimizden tırnağımızdan artırarak,binbir zorluklarla aldığımız ve canımız gibi baktığımız,sevdalısı olduğumuz motorlarla.
    ortalık suriyeli kaynıyor.ne işleri var ne de paraları.kendi ülkemizde çekinerek dolaşmaya başladık resmen.
    çok değerli emniyet mensuplarımız diyorki,"bikaç güne bi köşede çıkar.benzini bitince bırakırlar giderler."
    hafiye gibi civarda kamera görüntüleri aradım.ve buldumda.karakola verdim.onlar sadece sisteme gireceklerini söylediler.bu gibi araştırmaları yapmak benim görevim mi yoksa polisin mi?.takdir sizlerin.bir bakanın yeğeni olsak bi saat içinde o motor bulunmazsa ben bişey bilmiyorum.(çok doluyum.ruh halimi ancak bir nasrettin hoca,birde motoru çalınanlar anlar).kamera görüntülerinde üç kişi oldukları açıkça görülüyor.bir cbf 150 ile geliyorlar.(siyah renkli)bir kişi gözcülük yapıyor diğer iki kişi iş başında.direksiyon kilidini kırıp,hızla itekleyerek götürüyorlar.VİDEO NASIL ATILIYOR BİLEMEDİĞİMDEN GÖRÜNTÜLERİ BURAYA KOYAMADIM.BİLENLER VARSA YARDIM EDERLERSE MÜTEŞEKKİRİM.(aynı saatlerde civardan bir motor daha çalınıyor ve polisin ilgisini çekmiyor bu da ayrı bir hayretlik olay).

    motorun plakasını bilerek vermedim.yukarıdaki bir arkadaşın başına gelen olaydan ibret alarak.
    Sadık1453, OnurTr ve mehmetenis bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)