Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Ben de motosiklet istiyorum... / Ayşe Şule Bilgiç

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Günlük hayatınızda karşılaştığınız, sayıları hiç de azımsanmayacak, yolda "vuuuuuun" diye giden, siz trafikte sıkışmış en sevmediğiniz şarkıyı bile söyler hale gelmişken yanınızdan geçen, sesleri ve görüntüleriyle içinizde bir yerlerde özgürlük damarlarınızı kabartan motosikletlere ve sürücülerine bakarken yüzünüzde anlamsız bir gülümseme yakalıyorsanız; siz de bu sevdaya tutulmuşsunuz demektir.

    Motor sevdası aşk gibidir; nerde, ne zaman, nasıl olduğunu anlamanıza hiç fırsat vermeden kanımıza işler; aniden bu heyecanı hissedersiniz ve üzgünüm ama artık dönüş yoktur. Her şeyden önce bilmelisiniz ki motor kullanmak zor, zor olduğu kadar keyifli, tehlikeli, tehlikeli olduğu kadar huzur vericidir.

    Motor kullanmak için bisiklete binmeyi ve otomobili kullanmayı biliyor olmanız çok büyük bir artıdır. Ancak motor ne motorlu bisiklet ne de iki tekerli otomobil değildir. Motosiklet kendi şahsına münhasır havasıyla ayrı bir yerdedir. Sağ el ayrı, sol el ayrı, sağ bacağınız ayrı, sol bacağınız ayrı bir fonksiyon üslendiğinden motor kullanmak komplike bir iştir. Mücadeleden hoşlanmıyorsanız yol yakınken dönün. Yoksa bu aşk sizi süründürür. Yok ben mücadeleden hoşlanırım diyorsanız buyurun...

    MOTORUNUZU NASIL SEÇECEKSİNİZ

    Öncelikle motosiklet kullanmayı hiç bilmiyor ve bu tecrübeye yeni sahip olacaksanız, bu aşkın uzun soluklu olmasını istiyor ve canınızı da seviyorsanız, yükseklerden uçmayın. 250 cc’yi geçmeyen hafif bir motorda acemilik atmanız pek bir doğru olur; kaldı ki hayatı boyunca bu cc’nin üstüne çıkmayan motor kullanıcıları bile var. Motorunuzu seçerken önemli bir diğer konu ise üzerine oturduğunuzda kendinizi nasıl hissettiğinizdir. Motoru ayakta tutan siz olduğunuza göre, size düşen bu görevi en iyi şekilde yapabildiğiniz bir motorla işe başlamak çok sağlıklı olacaktır. Yani motorun üstüne oturduğunuzda anatomik yapınızın motorla uyumlu olması ve üstündeyken kendinizi motora hakim ve güvende hissetmeniz yani ayaklarınızın yere sağlam basması çok önemli.

    GİYİM-KUŞAM VE EĞİTİM

    Motosikleti alınca "Tamamdır artık kullanabilirim" diye düşünüyorsanız, büyük bir yanılgı içindesiniz. Uygun kuşam ve iyi bir temel eğitim olmadan motosikletinizi garajdan çıkarmanız bile çok tehlikeli. Motosikletinizi almadan önce bunlara ayıracağınız bütçeyi de mutlaka hesaba katmalısınız.

    Başlangıç modelleri

    COMMUTER

    Honda CG 125 Titan: YBR ye benzer yapıda olan Titan, 11 beygirlik güce ve 114 kilogram ağırlığa sahip.

    Yamaha YBR 125: 125 cc’lik 4 zamanlı tek silindirli YBR, 12.5 beygir güç üretiyor. 107 kilogramlık ağırlığıyla boyundan büyük işler başarabilen sağlam güvenilir bir motosiklet.

    SCOOTER

    Honda Beat: Honda’nın 100 cc’lik modeli 100 kilogram ağırlığı, 7 beygirlik gücü, ekonomikliği ve kolay kullanımı ile başlangıç için ideal bir scooter.

    Vespa LX 150: Scooter düşünenler için sadece başlangıç değil, uzun süre kullanılabilecek bir model LX 150. 110 kilogramlık ağırlığındaki LX’in 150 cc hacmindeki motoru 11.7 beygir güç üretiyor. Tasarıma ve kaliteye önem verenler için harika bir scooter.

    SPOR

    Honda CBR 125: Honda CBR 125, büyük ağabeylerini kullanmayı düşünen spor motosiklet meraklıları için biçilmiş kaftan. Tek silindirli 4 zamanlı motoru 13.2 beygir güç üretiyor. 115 kilogram ağırlığındaki CBR, 6 vitesli şanzımanı ve disk frenleriyle sürücülerini mutlu edebilecek bir motosiklet.

    NAKED

    Honda CBF 250: Güçlü, kolay kullanılan, dayanıklı ve kendini kanıtlamış bir model CBF 250. 250 cc’lik tek silindirli motoru 20 beygir güce sahip. 6 vitesli şanzımanı, alüminyum şasisi ve güçlü frenleriyle evladiyelik bir motosiklet.

    ENDURO

    Yamaha XT 125 R: Enduro motosikletleri beğenen sürücü adayları için XT 125R, iyi huylu karakteri, güçlü yapısı, teknolojisi ile göz dolduran bir model. 12.5 beygir güce, önde 170 milimetre, arkada 190 milimetre hareket mesafeli süspansiyonu ile sürücüsünü yoldan çıkaracak bir motosiklet.

    Ayşe Şule BİLGİÇ
    ruzgarinkizi@hurriyet.com.tr
    Rüzgarın Kızı - Ayşe Şule Bilgiç'in Yazıları Her Çarşamba Hürriyet Gazetesi Otoyaşam Ekinde Yayınlanır.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    xxxxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Kasım 2005
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    honda cbf 500
    bende başlığı görünce skull aranızda para toplayın bana bi motor alın dicek sandım
    faydalı bilgiler teşekkür ederim
    ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın

  3. #3

    Üyelik
    15 Ocak 2006
    ayşe hanım benim sizden bir isteğim olacaktı hatta sitemizdeki tüm üye arkadaşlardan antalyalı bir drag yarışçmız vardı 2004 de kötü bir kaza sonucu felç oldu (bıdık) hüseyin belden aşağısı tutmuyor şimdi mümkünse onun adresini bulup ziyarete gidelim diyorumm ben ulaşmaya çalıştım ama kendisine bu konuda başatrılı olamadım bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim herkese kazasız keyifli sürüşler mail adresim erdaltekin_phantom_snobyy_@hotmail.com burdan bana ulaşabilirsiniz

  4. #4
    Shamyl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ekim 2005
    Şehir
    İstanbul \ Pendik
    Motosikleti
    BMW F800S
    Ayşe Şule Bilgiç'i geçen gün televizyonda gördüm ben...hem de Televole'de Baktım Kıraç, yanında Ayşe...gazeteciler falan saldırdı hemen tabii...meğerse Ayşe Hanım benim hemşehrimle birlikteymiş bir süredir...ve söylenenlere göre son Ayşem şarkısını ona yazmış Kıraç...yaaaaa
    BİR GÜN HERKES ABS'Lİ OLACAK!!! ABS SEN BİZİM HERŞEYİMİZSİN


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler