Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

77 km süratle 1000 kilometre yol biter mi / Ayşe Şule BİLGİÇ

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    ylmzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Aralık 2005
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    Şimdi benim radara girdiğim hız 110 Km/h. Hız limitleri emniyet müdürlüklerinin sitelerinde 70 km/h yazıyor. 90 olursa %30 hız limiti aşımıyla 117 km/h yapıyor ve benim 108 ytl ceza yemem gerekir. Fakat 70 olunca 222 ytl yazıyorlar.

    Yani otomobillerle aynı oldu deniyor ama hiç bir muhatap bulamadım. Emniyet müdürlüğüne de gidicem az sonra. Ardından da mahkemeye. Eğer 90 km/h hız limiti varsa mahkemede hakkımı aramayı düşünüyorum.

    Elinde motosikletlerin hız limitinin artırılmasıyla ilgili yasa olan varsa lütfen yollasın.

    http://www.iem.gov.tr/trafik/modules...IZ%20KURALLARI
    http://www.konya.pol.tr/trf_denetlem...zlimitleri.htm


    Alıntı Prometheus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben 90'la radara girdiğimde 300 YTL hesap çıkarmışlardı. Bu durumda eğer 70'e göre hesaplasalar sana da bir 500 YTL çıkması lazımdı ama 200 civarı çıktığına göre zaten 90'a göre hesaplamışlar seninkini de Resmi kaynak için şurayı telefonla ara sor
    http://www.emniyet.gov.tr/tuddb/Traf...me/default.htm
    Pro neden 500 hesap çıksın. En yüksek ceza zaten 222 ytl. Madde belli 51 / 2b maddesi 222 ytl cezası var. Bakkal yazmıyor ki kanunlar var.
    Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    brody - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    GV 250 satıldı
    trafik.gov.tr adresinde hala 70 yazıyor.http://www.trafik.gov.tr/trafik_guve..._asiri_hiz.asp

  3. #23
    banro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Aralık 2003
    Şehir
    MUGLA
    Motosikleti
    CGL125-CBX250-XL700-CBF150-GW250
    Hala 70 maalesef.Geçen yıl 2 kez ceza yedim

  4. #24
    yildirim_007 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ağustos 2006
    Şehir
    mersin
    Motosikleti
    jınlun JL 150_5
    bu kadar yazıyı okumaya usendım ama sen 1000 km yok gıderken ummmet abıyı dusun o butun yolları bıtırm9ıs sende bıtırırsın hadı ıyı yolculuklar

  5. #25
    denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    Alıntı admin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Amman beee, aman beeeeee... Vallaha ne diyeyim çok mutlu oluyorum. Etrafta giyimi kuşamı tam, kaskı, montu, eldivenleri ve botlarıyla birbirinden güzel motorcuları, altlarında pırın pırın giden motorlarıyla trafikte daha sık gördükçe, çok mutlu oluyorum.

    Sonra böyle arkadaş davetlerinde, çeşitli toplantılarda artan motosiklet sohbetleri, ‘ay bi tane de ben alıcam şu sukutırlardan’ diyen kokoş ablalar, ‘cidden kararımı verdim alıcam bi motor, Avrupa’daki gibi, trafikti, park derdiydi arkamda kalacak, tak etti artık ya...’ diyen hoş adamlar artıkça yüzümdeki gülümsemem büyüyecek. Neyse gelelim bu hafta Motoyaşam sayfasının anlam ve önemine ilişkin konumuza... Bu hafta Aytekinhan YILDIRICI’dan bana gelen bir mail eşliğinde sayfamıza mana katmaya karar verdim. İsmi tarihten fırlayarak günümüze gelmiş bir yiğidi çağrıştırsa da yazdıklarından anlaşılan o da senin, benim gibi Hürriyet’ine düşkün, ciddi bir motor delisi.

    Sayın Ayşe Şule Bilgiç, öncelikle, motosiklet konusunda kamu oyunun bilinçlendirilmesi ve motor kullananların da insan olduğunun, özürlü beyinlere kazınması yönündeki gayretlerinizi takdir ve keyifle izliyor, çalışmalarınızı kutlamak istiyorum. (Eksik olmayın efenim)..Ayrıca, bir bayan sürücü olarak, bu işe bu kadar gönülden bağlı olduğunuzu görmek başkaca bir güzellik. Dileğim o dur ki; kadın erkek ayrımı olmaksızın, siz ve sizin gibi insanlar artar ve bizler de daha güvenli ortamlarda bu zevki sürdürmeye devam ederiz. (Hadi lütfen bu cümleye hep beraber ‘Amin’ diyelim.)

    Motosikletin şehirlerarası hız limiti 77 km

    Ben çok uzun yıllardan bu yana (35 yıl) motosiklet kullanıyorum (Ne güzel ne güzel..Darısı başımıza..) Türkiye’de motorun ne olduğu doğru dürüst bilinmezken ben ve benim gibi bu işe gönül vermiş kişiler, türlü zorluklarla bu araçları getirir ve keyifle kullanırdık. (Öyleymiş ya zamanında motor getiren öyle kuruluş muruluş bile yokmuş.) Hala motorun her türlüsüne keyifle binmekteyim. Motorla tanıştığımdan beri, kurallara harfiyen uyan, aşırılıkları olmayan, fanteziden kaçınan bir tarzı benimsemişimdir.(En güzeli!) Bunu kanıtlayacak en önemli veri ise, geçtiğimiz aya kadar motosiklet ile hiç ama hiçbir trafik cezasına muhatap olmayışımdır. (Helal olsun o zaman..) Ancak ne yazık ki, geçtiğimiz ay, iki motor Fethiye Ölüdeniz’e giderken RADAR’a yakalandık! (Talihsiz olayı anlar gibiyim.) Hız kontrolünün yapıldığı yer şehirlerarası karayoluydu, yani meskun mahal falan değildi. Kamerada da gösterdiler, vallahi-billahi 92 kilometre ile geçmişiz. Tabii sorduk ne var bunda diye? Aldığım cevaba hala inanmak istemiyorum, dediler ki hız tahdidi 70 kilometre, yüzde 10 da bizden eder 77 kilometre, sizin süratiniz yüzde 10 artmış halden bile yüzde 10 hızlı ve cezanız 164 milyon 500 bin TL (Yani 164.5 YTL... Evet ne yazık ki neredeyse motosikletleri yok sayan Trafik Yasamıza göre motosikletlerin şehir içi hız limiti 50 kilometre, şehirlerarası 70 kilometre, otoyol ise 80 kilometre.) Neyse, baktık ki daha fazla muhatap olmanın alemi yok, yazdırdık cezayı ve koyulduk yola. Ancak ne mümkün, 77 kilometre ile kalan 1000 kilometre yolculuk biter mi? Kısacası, tam Türkiye’ye özgü bir kara mizah. (Evet ne yazık ki...) Derken bir fırsatını bulup, meslekdaşınız Sn. Fatih Altaylı’ya anlattım konuyu, güldü ve dedi ki, ‘Seninki bir şeymi, 4x4 lüks araçlarda bu sınır 50 kilometre idi, yani yüzde 10 artış ile 55 kilometre. Başıma gelince yazdım-çizdim de araçlarla aynı seviyeye zorla getirildi, sen de yaz-çiz belki değişir.’ dedi. (Vallaha biz de az yazıp çizmedik Aytekinhancım..Bu da senin için olsun..)

    Hız limitleri Avrupa’da 110-140 kilometre arasında değişiyor

    Bu inanılmaz bir komedi. (Kesinlikle öyle...) Yani en sağ şeritten gitsek kamyon altı, soldan gitsek otomobil altı olmaktan kurtuluş yok. Avrupa ülkelerine baktım, hız sıralamasında en yüksek limit motorlara tanınmış. Fark sadece motor hacimlerine göre değişiyor, gerçi 250 cc üzerine çıktıktan sonra sınırlama hepsi için aynı ve 110 ila 140 kilometre arasında değişiyor. Ayrıca, ‘highway’lerde bir çok ülkede tahdit yok. Oralarda da yüzde 10’luk tolerans var mı bilmiyorum. İşin cezasında değilim. Gerçi hiç ceza yememiş ve bunu kendisine gurur sayan bir kişi olarak kariyerimiz zedelendi, ama hadi neyse dedik. Ama, şaka bir yana bu durum gerçekten çok ama çok tehlikeli. Kurala uysanız kaza yaparsınız ve dahası altımızdaki motorlar bu tarz bir yolculuğa izin vermez. Düşünsenize Kawasaki ZX 12 R veya Honda GL 1800 Gold Wing ile Ankara’ya 77 kilometre ile gittiğinizi, 2’nci vites, bilemediniz 3’üncü vites. Bitmez billahi yolculuk, 77 kilometre gibi bir sürat ile seyahat etmemiz mümkün olamayacağına göre, her daim kuralları çiğneyen bir kimliğe bürünmek zaruri olacak. (Hemen, sanırım senin okumadığın haftalardan birinde yazdığım kısmen müjdeli haberi tekrar edeyim. Kısmen diyorum, çünkü henüz ne olacağı kesin belli değil! TMF başta olmak üzere, çeşitli motosiklet klüp ve derneklerin çabalarıyla, yeni yasa tasarısında hani şu Avrupa Birliği’ne uymak amacıyla hazırlanan yeni trafik yasa tasarısında, motosikletlerle ilgili bu konu da dahil pek çok konuda değişiklikler yapılmış. Ancak adından da anlaşılacağı üzere bu bir yasa tasarısı! Tasarı ne şekilde, ne zaman kabul edilir? İsteklerimiz olduğu gibi kabul görür mü? Hepimiz merak ve hasretle bekliyoruz.)

    Eliniz değer de köşenizde yer verir ve ilgililerin görmesine olanak tanırsanız, gerçekten çok faydalı bir hizmet yapmış olursunuz. (Vermem mi? Faydalı şeylere bayılırım ben!)

    Kazalardan uzak, mutlu günler dilerim. (Hepimizden uzak olsun o dediğin.)

    Saygılarımla, (Saygılar bizden Aytekinhancım.)

    Gülümseten fotolar

    İşte bu haftanın ‘gülümseten foto’su sevgili Nur’dan geliyor. Fotoğrafı yolladığı mailde motosiklet sevdalısı olmadığı halde, bu sayfayı hep ilgi ile okuduğunu yazmış. İşte bir mutluluk sebebi daha bana. Demek sadece motor sevdalıları okumuyor yazılanları. Yolladığı fotoğrafın ilginç olup olmadığı konusunda ise biraz tereddüt etmiş. İlginç olmaz mı? Bence motor sevdası üzerine çok şey diyen bir fotoğraf. Teşekkürler Nur. Belki bi gün bi bakarsın sen de sevdalanmışsın, belli mi olur hea?

    Siz de arşivinizi bir kurcalayın bakalım. Motor sevdalısı olmayanlar bile bulup yolluyor bakın. Mail adresi malum ruzgarinkizi@hurriyet.com.tr
    Şaane olmuş
    Şimdi bendeniz de birkaç foto ekleyeceğim.
    kendisi almanya' dan bir gurbetçi!
    600 CBF yi bırakmış ve yorulmadan, geze geze mantığı ile yola çıkmış, ne ile mi??
    işte.


    Shot with FinePix A205 at 2007-08-06


    Shot with FinePix A205 at 2007-08-06


    Shot with FinePix A205 at 2007-08-06

    Motoru Honda, 125 cc, 105 km. max. hız yapabiliyor. 15 yıldır motor sürüyor ve bundan önceki motoru cbf600!! yorduğunu düşündüğü için bırakıp bu sevimli aletle yollara düşmüş. türkiye ye kadar sıkıntı çekmemiş, ama yollar çok bozuk diye hafiften yakınmakla beraber hiç takmadan devam edebilecek bir çelebi.
    motosikletçi olmak sonuçta sevmek meselesidir seviyor biniyor, geziyor
    Poturdak

  6. #26
    Forumdan Uzaklaştırıldı R3N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ağustos 2006
    Şehir
    istanbul
    Alıntı ylmzzz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şimdi benim radara girdiğim hız 110 Km/h. Hız limitleri emniyet müdürlüklerinin sitelerinde 70 km/h yazıyor. 90 olursa %30 hız limiti aşımıyla 117 km/h yapıyor ve benim 108 ytl ceza yemem gerekir. Fakat 70 olunca 222 ytl yazıyorlar.

    Yani otomobillerle aynı oldu deniyor ama hiç bir muhatap bulamadım. Emniyet müdürlüğüne de gidicem az sonra. Ardından da mahkemeye. Eğer 90 km/h hız limiti varsa mahkemede hakkımı aramayı düşünüyorum.

    Elinde motosikletlerin hız limitinin artırılmasıyla ilgili yasa olan varsa lütfen yollasın.

    http://www.iem.gov.tr/trafik/modules...IZ%20KURALLARI
    http://www.konya.pol.tr/trf_denetlem...zlimitleri.htm
    ylmzz emniyet müdürlüğüne gidebildiniz mi? yazılanlardan hala 70 gibi bir sonuç çıkıyor

  7. #27
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Hepinizden çok özür dileyerek düzeltiyorum o zaman; hız limitleri size 70 bana 90 2 kere 90 la radara girdim ikisinde de ceza yemedim. Sevgiler, saygılar, yaşasın yasalar Hatta ikincisinde Beypazarı gezimiz vardı 5 motor falan çevirdiler hepimizi. Evraklara bakıp yolladılar
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

  8. #28

    Üyelik
    07 Mayıs 2007
    Şehir
    BURSA/Bademli
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250r "Siyah"
    Alıntı R3N adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ylmzz emniyet müdürlüğüne gidebildiniz mi? yazılanlardan hala 70 gibi bir sonuç çıkıyor
    merakla ylmzz'ı bekliyoruz?

  9. #29
    Forumdan Uzaklaştırıldı R3N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ağustos 2006
    Şehir
    istanbul
    sormamış , sorup yazmamış olabilir , ya da gitti merkeze hala sorduruyorlar herkese

    olmazsa başımızı kendimiz kaşıyalım herkes kendi çabası ile emniyetten bilgi edinsin, unutmazsam hafta içi sorayım mesela


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler