Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Tutmayın beni dünyayı gezicem / Ayşe Şule BİLGİÇ

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    13 Ağustos 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    GSXR1000RR1
    Motosiklet kullanmak deyince bizim aklımıza ya evden işe gitmek, ya hafta sonları gezmek ya da yılda birkaç kere tatile gitmek için seleye oturmak geliyor. Ama tüm bunları yaparken motosikletin ruhunda farklı olmak var.

    Herkesin yaptığı gibi yapmamak var. Sürüden biri değilim ben durumu söz konusu. Bir otomobil ile aslında bu yaptıklarımızın hepsini daha rahat ve daha güvenli şekilde yapabiliriz. Ama yapmıyoruz. Herkes gibi olmamak hissi bazen insanın aklına hiç cesaret edemeyeceği şeyleri de düşürüyor. Mesela dünyayı motosikletle dolaşmak gibi. Siz hiç otomobille dünyayı gezen insanlar gördünüz mü? Ben görmedim. Eminim vardır, ama sözü edilecek enteresan bir durum olmadığı için bilmiyoruz onları. Oysa motosiklet ile dünyayı gezmek deyince sizin aklınıza ne geliyor? Delilik mi? Yoksa hayatta bir kere dahi olsa yapılmaya değer, çocuklarınıza-torunlarınıza anlatacağınız inanılmaz bir macera mı? Bizde nerede o kadar para demeyin. Yeterince isteyince her şeyin yapılabileceğine dair ben fazlasıyla ikna oldum.

    Son zamanlarda motosiklet ile dünyayı gezen üç kişi ile tanıştım. Birisi 7. kez dünya turuna çıkan Nick Sanders. Nick, İngiltere’de kameramanlık yaparken kafası atıp Yamaha R1 ile dünyayı gezmeye kalkmış. İnanılmaz ama R1 ile dünyayı gezdikten sonra beş defa daha bunu yine R1 ile başarmış. Hein Gericke ana sponsorluğunda çıktığı yedincisinde ise artık iyice profesyonelleşen Nick akıl almaz şekilde 120 günde Dünyayı dolaşmayı hedefliyor. Her gün güncellediği internet sitesinde yolculuğunu birlikte takip edebilirsiniz. (http://parallelworld.hein-gericke.com)

    Diğer iki gezgin ise çok daha farklılar. Bir kere motosikletleri 170 beygirlik R1 yerine 12 beygirlik YBR 125. Ve dünyayı 120 gün yerine beşbuçuk yılda dolaşmayı planlıyorlar. Hikayeleri ise film gibi valla. Gustavo Cieslar bir deli oğlan. 2003’te öğrenci olan Gustavo’nun Buenos Aires’te sünepe sünepe oturmaktan çok canı sıkılıyormuş. Bir gün tası tarağı toplayıp emektar YBR’sine yüklemiş. Ailesine ben bir 15-20 gün gezip geleceğim demiş. Rota falan kafasında olmadan çıkmış yola. Yol nereye götürürse hesabı kafasına göre gezmiş. Yoldayken şunu fark etmiş ki yolda olmak bambaşka ve çok keyifli bir şey. Bir gece çadırında kendi kendine karar almış. Avusturalya’daki abisinin yanına motosikleti ile gidecekmiş. Annesini arayıp "Anne, geri dönecek kadar param kaldı ama geri dönersem bir daha asla bu yolculuğa kaldığım yerden devam edemeyeceğim. Ben Avusturalya’ya gidiyorum" demiş.

    Konakladığı yerlerde kısa süreli işler yapıp kazandığı para ile bir sonraki hedefine doğru ilerlemiş. Bu arada küçük sponsorluklar da almayı başarmış. Hatta süreç devam ederken internet sitesi kurmuş ve günlük olarak her şeyi oraya dökmeye başlamış (www.re-moto.com). Bütün Amerika’yı geçip oradan gemi ile Barselona’ya inmiş. İnternet sitesi ve basın sayesinde oldukça tanınmaya başlamış Gustavo. Ama yalnız başına süren yolculuğunun düğüm noktası Barselona’da başına gelenler olmuş. Gemiden motosikleti indirilirken limanda Elke Pahl ile tanışmış. Elke bir Alman ve Barselona’da doktora öğrencisiymiş. Uzun sohbetin sonunda Gustavo fena aşık olmuş. Gustavo’nun aşkının karşılıksız olmaması bir yana, Elke’nin de aklına birlikte dünyayı gezme fikrini sokmuş. Elke, hiç motosiklet kullanmamış o güne kadar. Gustavo önce Elke’ye motosiklet kullanmayı öğretmiş. Sonra da sponsorlar sayesinde kendi motosikletinin aynısından almış ve ekipmanlarını sağlamış. Avrupa’da artık iki kişi olarak seyahatlerine devam etmişler. Hatta bir ara seyahate kısa bir mola verip Arjantin’e gidip evlenmişler. Karı-koca Avrupa’dan kaldıkları yerden seyahate devam ediyorlar. Döne dolaşa en sonunda Türkiye’ye de geldiler.

    Beldeyama YBR’lerin bakımlarını sağlarken biz de gittik bu iki dünya tatlısı gezgin ile konuştuk. Her ikisi de çok cana yakın ve çok eğlenceli insanlar. Yaptığımız röportajda küçük bir motosikletle dünya turu yapmanın aslında çok avantajı olduğunu anlattılar bize. "Motosikletin küçük ve ucuz olması insanlarla iletişim kurmamızı kolaylaştırıyor ve bakımlarımız çok kolay yapılıyor, aşırı yüklü olmamıza rağmen asla yolda kalmadık" dediler. Son olarak Gustavo’nun yolculuk hakkında söyledikleri ise tüm hayatı özetliyor aslında; "Bazen hayallerimiz bizden çok uzakmış gibi gözükür. Ve imkansız olduğunu düşünür buna inanırız. İşte o zaman gerçekten imkansız olurlar. Oysa ki denemeden asla bilemeyiz. Bu seyahatin asıl amacı işte bu mesajı insanlara ulaştırmak. Hayallerinize ulaşmayı deneyin. Ulaşamasanız bile en azından denemiş olacaksınız.Ve inanın belki hayalleriniz tahmin ettiğinizden daha yakındadır."

    Ayşe Şule BİLGİÇ
    ruzgarinkizi@hurriyet.com.tr
    Rüzgarın Kızı - Ayşe Şule Bilgiç'in Yazıları Her Çarşamba Hürriyet Gazetesi Otoyaşam Ekinde Yayınlanır.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    SilentScream - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    2015 Yamaha MT-09 Tracer
    nick sanders a gerçekten hayran kaldım , r1 ile dünya turu inanılmaz...

  3. #3
    tbk_1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2006
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    Kuru Fasulye tepkimeli, Enjeksiyon sistemi........
    Ybr ile dünya turu inanılır diyosun??
    ʞoʎ ʎǝşıq uǝpıƃ sɹǝʇ ɯıʎıʎı uǝq

  4. #4
    SilentScream - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    2015 Yamaha MT-09 Tracer
    Alıntı tbk_1980 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ybr ile dünya turu inanılır diyosun??
    Nick plans to cover approximately 55,000 miles in 120 days , 120 günde 88000 km r1 ile , inanılmaz evet , ybr ile 5 sene de yapmayı planlıyorlar ...

  5. #5

    Üyelik
    24 Eylül 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    yamaha fjr1300 '01
    arabayla dünya turu yapanlarda var hatta belki sayıca daha fazla olabilirler..

  6. #6
    huceyn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2008
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    SUZUKİ GSX-R 1300
    sponsorum olsun uzayada çıkarım abi ben
    Orgazma Dudak Büktürür

  7. #7

    Üyelik
    16 Nisan 2003
    Şehir
    Artık İstanbul
    Motosikleti
    R6
    Hmmm tek başıma dünya turu atabilir miyim ki ben moturumla...


    Şaka maka ben gaza gelip yollara vururmuşum kendimi. İş güç, çoluk çocukta yok zaten. Ama türkiyeden geliyorum diyince vize bile vermezler maalesef.


    Ayşe Şule 'Tutmayın beni dünyayı gezicem' demiş başlıkta. Ben kendisiyle dünyayı gezmeye varım eğer yol arkadaşı lazımsa. Aha da burdan açık teklif
    [COLOR="Blue"][B]"Ey yaşam, senin bunca değerli oluşun ölüm sayesindedir."

    Lucius Annaeus Seneca [/B][/COLOR]

  8. #8
    VaScO1925 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Aralık 2007
    Şehir
    -------- i Z M i R --- İsim:£.я.h.α.η
    Alıntı Seda adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hmmm tek başıma dünya turu atabilir miyim ki ben moturumla...


    Şaka maka ben gaza gelip yollara vururmuşum kendimi. İş güç, çoluk çocukta yok zaten. Ama türkiyeden geliyorum diyince vize bile vermezler maalesef.


    Ayşe Şule 'Tutmayın beni dünyayı gezicem' demiş başlıkta. Ben kendisiyle dünyayı gezmeye varım eğer yol arkadaşı lazımsa. Aha da burdan açık teklif
    para vaaar huzur vaaaar
    Drift Religion, iZMiR ŞußeSi

  9. #9

    Üyelik
    29 Mart 2007
    Şehir
    eskişehir(okul dolayısıyla) aslen iskenderunluyumdur
    Motosikleti
    benzin 2 tl olana kadar ss yok
    dünyayı gezmek biyana daha türkiyede bile gezemedim,çok imrendim ybr'li arkadaşa ama bi düşündümde ben aileme desem hade eyvallah ben gidiyorum gezmeye ne zaman gelirim nereye gidiyorm belli değil!! ne olur acaba..?
    vascoo bence bi bayan için helede motorla gezecek bi bayan için paradan önce daha önemli şeyler var,en önemliside cesaret,seda umarım planladığın yada planlamadığın ve kendine suç ortağı aradığın gezini bi gün gerçekleştirebilirsin,kim bilir belkide o zaman türkiyede motosiklete karşı olan tutumuda bi nebze değiştirebilirsin..

  10. #10
    oumar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mart 2006
    Şehir
    İzmir , Balıkesir
    Motosikleti
    BMW - F650
    Eveeeet bu adamların röportajlarını izlemiştim... Türkiyede oldukları zamanlarda... Bizlere yani türklere bir tavsiyede bulundular KASk takınız... Malum bilinçsiz kullanıcı çoook... Benim 2.4 beygirlik Ankaraya gitmem gibi onların hikayeside=))
    ooops!
    KASK TAKMIYORSAN,KORUYACAK BİRŞEYİN YOK DEMEKTİR....
    ..:: 35 EA 5130 ::..

  11. #11

    Üyelik
    09 Temmuz 2008
    Şehir
    almanya
    belki madolyan verirler
    RÜZGARIN ÖNÜNDE YAPRAK GIBIYIM SAVRULDUKCA SAVRULUYORUM BIR TÜRK BAYRAGI GIBI DALGALANDIKCA GURUR DUYUYORUM KENDIMLE VE EKSOZ SESINE KURBAN OLDUGUM TENEKEMLE:mrgreen:


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)