|
Zırt pırt motor değiştirenlere kızmayın! / Ayşe Şule Bilgiç -
09-12-2005, 13:09 PM
Adım Levent Tamer, 32 yaşındayım ve 5 yıllık motosiklet sürücüsüyüm. İzmir’de bilgisayar mağazası sahibiyim. Şu anda Honda Varadero kullanıyorum. Sahip olmak istediğim tek motor da Varadero zaten.
Bu satırlarda siz dahil, pek çok motorseverin sürekli motor değiştirenleri eleştiren yazılarını okuyorum. Bence her motorcunun hem fiziğine, hem de stiline aynı zamanda eğer sürekli olarak eşiyle beraber motora biniyorsa, eşinin zevkine ve rahatına da uyan motoru seçip onda karar kılması gerekir. Ancak, İstanbul dışında biz motor kullanıcılarının her markanın her modelini uzun süre test etme şansımız olmuyor. Bu yüzden başkaları üzerindeyken bize çok çekici görünen motorları beğenip doğru dürüst test etmeden satın alabiliyoruz. Bazen tarzımıza bazen fiziğimize bazen de eşimizin rahatına tam anlamıyla uymadığını anlayınca da değiştirmek zorunda kalıyoruz. Ayrıca, yeni motor kullanmaya başlayacaklar için ‘başlangıç motoru’ diye bir terim var. Kullanıcılar tecrübe sürecini problemsiz atlatmak için, daha yere yakın, kullanımı kolay ve düşük hacimli motorlar seçebiliyorlar. Tabii ki alışınca hep daha büyüğü isteniyor. Bu da sürekli motor değiştirme gereksinimini doğuruyor. Şu anda kullandığım Honda Varadero gerek tarz ve amaç gerekse fiziksel açıdan tam olarak bana hitap ediyor. Ancak, Varadero’ya kavuşmak için öncesinde 6 değişik motor sahibi oldum. Tarzlarını yakalayabilmek için sınırlı imkanlar sebebiyle motor değiştirenleri gayet iyi anlıyor, onlara hiç kızmıyorum. Ancak, ‘Tamam işte benim motorum budur’ dedikleri noktada, kendi isimlerinin önüne motorlarının ismini de yerleştirebilmeleri şartıyla. GS Hakan, Ventura Eliçin, Fazer Murat, Varadero Levent gibi... Kışın kendinizi motorlarınıza özletmemenizi temenni eder, tüm motorseverlere sevgilerimi sunarım.
Levent TAMER
Rüzgar’ın Notu: Levent motor değiştirme olayına farklı bir pencereden bakmış, haksız da değil. Ama bu sırf hava ve prestij için her sezon 300-500 kilometrelik motorları yeni ve daha ileri modeliyle değiştirenlerin varlığını çürütmüyor. Motor değiştirme konusunda kulakları çekilmesi ve eleştirilmesi gerekenler onlar. Yanlış olmasın yani...
|